Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem celou diskusi, tak jen přidám pravidlo z mého vztahu s manželem. Od chvíle, co jsme spolu začali chodit, jsem mu říkala: Nevěru máš povolenou, za splnění tří podmínek. 1. Nedoneseš domů žádnou nepěknou chorobu. 2. Neuděláš nikde žádný děti. 3. Já se to nedozvím.
Minimálně bod 3 a 1 se mu daří plnit
A z účtu mu nic nechodí, tak alimenty snad taky nikde neplatí
Prostě chci říct, že nějaký zasunutí opravdu nepovažuju za důvod ke zruinování vztahu. Jo kdyby měl paralelní vážnoej vztah, to by byl problém.
A myslím si, že mi muž nevěrný není. I když teda mám kamarádku psycholožku (o dost starší), léta dělá v poradně a říká, že když chce jeden z páru nevěru FAKT utajit, tak ji utají. Ale já teda manželovi věřím.
Jinak ze svého okolí vím o nevěrách hlavně u lidí (holek i kluků), co si brali prvního partnera - že si prostě chtěli zkusit něco jinýho. Ale vztah jim co si tak vybavuju vydržel - prostě zjistili, že to není nic výjimečnýho, a vrátili se „ke svýmu“.
Taky jsem nevěrná skoro dva roky a ty dva roky se s manželem ani nedotknem. Nefungovalo to ani před tím a sex byl tak pětkrát do roka. Nechtěl o tom mluvit, tak ani vlastně nevím proč. Nedovedla bych spát s dvouma chlapama tak to mám tím asi ulehčené. Jenže to taky není řešení. Rozvod zatím u mě nepřipadá v úvahu, ale samozřejmě to k tomu spěje. Doma spolu ani už moc nemluvíme jen snad o tom co se bude vařit. Takže docela psycho.
@Kajax píše:
Nepatřím k vdaným matkám od rodiny, ale nevěra mě potkala a těžce se s ní stále ještě potýkám. A nikde jsem dosud nenarazila na příčinu nevěry, kterou prožívám já - u mě příčina neexistuje.
Mám přítele, milého, hodného, pozorného, spolehlivého, stoprocentně věrného, oddaného… Sex klape, všechno plyne téměř ideálně, žádný důvod k nevěře není.
A přesto se to stalo.
Odjela jsem do zahraničí a poznala tam někoho, kdo mě snad uhranul. Po návratu jsem se s tím druhým několikrát sešla, než odjel na stáž. Nedošlo na sex, maximálně objetí a polibky. Vše zůstalo u společného kina, večeře, vína, kavárny, obdarování růžemi… Zamilovala jsem se.
Píšeme si, ale nemáme teď možnost se vídat. Zůstala jsem s přítelem, i když mě to táhne jinam. Zvolila jsem jistotu před novým a vzrušujícím. Nedokážu říct, jestli je to dobře…
Přečti si to znovu, sama sis odpověděla. Nejčastější příčinou toho, že ženská začne podvádět, je to, že se zamiluje. Jasně, sejde z očí, sejde z mysli, s přítelem můžeš samozřejmě zůstat, nakonec příliš daleko to nezašlo, to ale neznamená, že je to v pořádku. Pokud ses dokázala zamilovat do jiného, pak logicky už přítele nemiluješ, a to je ve vztahu možná větší problém, než by se mohlo zdát. Už nebudeš nikdy s přítelem 100%ně šťastná…
Důvody? Nespokojenost v manželství… Jak už tady zaznělo, manžela si nevážím, zklamal mě. Jsem s ním kvůli dětem, ale stejně to nemá cenu a já dřív nebo později odejdu. S prvním milencem jsem byla zhruba rok a půl, výčitky žádné, bylo to pěkné. Se současným „kamarádem“ jsem 5 měsíců a je to čím dál hezčí… musíme si dávat hodně pozor, abychom se nezamilovali… Někdy to jde lépe, jindy (častěji) hůř. Vím, že spolu nikdy nebudeme, ale jsem ráda aspoň za to, že ho mám. Je na mě hodný, podrží mě, když mám starosti, rozumíme si jako kamarádi… a sex s ním je úžasný.
Ema
@Anonymní píše:
Přečti si to znovu, sama sis odpověděla. Nejčastější příčinou toho, že ženská začne podvádět, je to, že se zamiluje. Jasně, sejde z očí, sejde z mysli, s přítelem můžeš samozřejmě zůstat, nakonec příliš daleko to nezašlo, to ale neznamená, že je to v pořádku. Pokud ses dokázala zamilovat do jiného, pak logicky už přítele nemiluješ, a to je ve vztahu možná větší problém, než by se mohlo zdát. Už nebudeš nikdy s přítelem 100%ně šťastná…
Jenže já neměla vůbec žádný důvod se zamilovat do jiného. Než jsem poznala toho nového, nedokázala jsem si představit, že bych ještě někdy mohla milovat někoho jiného. Bylo to jako rána z čistého nebe, obrat o sto osmdesát stupňů během chvilečky.
Navíc si teď velice dobře uvědomuji, že přítel mě již nepřitahuje, je mi s ním sice fajn, ale láska ani chemie už v tom vůbec není. Máš naprostou pravdu, že 100% šťastná s ním nebudu už nikdy. Možná ani z 50%, protože ten kratičký, ale tolik intenzivní vztah mě naprosto pohltil, i když vůbec nevím, jestli to se mnou ten nový myslí vážně.
Nakonec nejspíš skončím sama. Bez muže, který miluje mě i bez muže, kterého miluji já. Trest za nevěru?
Tak jsem se shodou náhod dostal na tuto diskusi a napíšu Vám pohled z druhé strany tedy muže, který přemýšlí na tím, zda má podvádět svou ženu.
S manželkou jsme spolu již 8 let, máme dvě krásné děti a klidnou domácnost, v které bohužel postupem času něco začalo chybět.
Než se narodilo první dítě, naše intimní soužití bylo samozřejmě bez problémů. Po první porodu přišel zlom a to ze strany mé ženy, která úplně ztratila zájem o mě jako muže. Jsem tolerantní, chápající a klidné povahy. Tak že mé strany rozhodně žádný nátlak neprobíhal a ani neprobíhá. Bohužel se tento stav nezlepšil ani po druhém dítěti a zájem mé ženy o mě je opravdu minimální (jenou max 2× do měsíce). Tuto dlouhodobou situaci jsem se snažil s manželkou řešit, popovídat si a vyjasnit si okolnosti. Přesto to vždy končí stejným výsledkem a to že se nic nemění. Vždy je to o tom zda má chuť ona, když mám touhy já mám smůlu.
Chápu, že může být unavená od dětí 6 a 2 roky, na druhou stranu co domácnosti týká, denně jsem doma z práce nejpozději do14:30, nevaří jídlo (vařím vždy já), pomáhám s úklidem, má vesměs co chce (oblečení a různé věci pro sebe a děti), na dovolenou (k moři) jezdíme třikrát do roka, vydělávám celkem slušné peníze (tak že nemusí být ve stresu že by neměla), neřeším, zda je doma uklizeno, neřeším, zda přibrala, nekomentuji nic, co by ji mohlo urážet, nemlátím ji, nehádám se a ani si nemyslím že by jsem ji mohl odradit tím jak vypadám J atd…….
Prostě klidná domácnost kde chybí trocha citu a lásky z její strany.
Nejde mi ani tak o sex jako samotný, spíš bych se rád k někomu přitulil, pomazlil a cítil jeho teplo.
Tak toto jsou mé důvody, proč o tom uvažuji. Bohužel nevím jak hledat, protože jsem moc opatrný.
Nechci se doma dohadovat a ubližovat tím dětem, ale mám i svoje potřeby.
@Lenyman jestli ty nejsi můj manžel… ![]()
ne, vážně, oceňuju výpověď chlapa, já si připadám jak tvoje manželka, do práce nemusím, s rozumem mám co chci a sex mě poslední dobou nebaví, blbý je že i když se občas přinutím, manžela to přestane bavit se mnou, protože není slepý a vidí že se přmáhám…začarovaný kruh. snad najdeme řešení, nestojím ani o rozvod ani o nevěry.
Lenka
Tak až přijdeš na to jak to vyřešit, rád si to poslechnu:) to žene vy jsem křivdil. Ono jí to baví, tedy alespň se tak tváří
Tak duvodu k nevere muze byt milion, to se myslim nevyresi, kazdy ma ten svuj a spousta lidi nema nastesti zadny!
ja sama neveru hodne odsuzuji a je pro me nepripustna, ale na druhe strane se nejak ucim zit i s tim pocitem, ze NIKDY NERIKEJ NIKDY… protoze nikdy nevis co se v zivote muze stat, koho muzes potkat, jak to bude klapat ve vztahu…
za hodne dulezite povazuju to, aby ten, kdo podvadi nedelal z toho podvadeneho totalniho idiota a co nejdriv sel s pravdou ven. vim, ze je to asi tezky, ale dle meho nazoru je strasne byt podvadeny, ale jeste horsi je byt podvadeny a jeste za blbce…
Přesně takový život jako máš ty jsem měla jako ty Lenymane, akorát tedy obráceně. Na toho muže jsem stále " čekala " já. Debaty nepomáhaly, vždycky to dopadlo že to je normální a ten problém je jen můj. Ale sex pětkrát do roka mi v pořádku nepřipadl. Taky se mi nejednalo jen o těch dvacet cm. Chybělo mi to prostě všechno. Teď jsou děti téměř dospělý a já si našla přítele a řeknu ti že to není dobrý, nevěrou se všechno pokazí ať se snažíš sebevíc. Takový ty keci že " vztah bez nabourání manželství " Blbost!!! Jo a vydržela sem to skoro dvacet let!! Jsme stále spolu, ale už jak cizý lidi nic tam prostě není.
Raději anonymně..
jsem vdaná, dvě děti a už 3. rokem mám milence
čistě bez závazku, jen se občas sejdeme na sex. A proč jsme spolu? Protože nás to spolu baví
nic víc v tom není a jsme opatrní, děláme to tak, aby na to nikdo nedošel a zatím super ![]()
Kratomír by určitě přidal i velikost penisu jako důvod k nevěře..
@Lenyman píše:
Tak jsem se shodou náhod dostal na tuto diskusi a napíšu Vám pohled z druhé strany tedy muže, který přemýšlí na tím, zda má podvádět svou ženu.
S manželkou jsme spolu již 8 let, máme dvě krásné děti a klidnou domácnost, v které bohužel postupem času něco začalo chybět…
Vaše žena by třeba taky mohla potkat někoho, s kým by ji to bavilo i 5× týdně.
Třeba se ona omezuje kvůli Vám. To není myšleno ironicky, to je myšleno do naprostých důsledků a tak, jak to v životě chodí.
Ona je ale nejspíš s Vámi šťastná tak jak to je a Vy to možná kvůli souložení s milenkou zprasíte. No, co se dá dělat. Máte na to právo. ![]()
Jsem nevěrná v lednu tři roky, svého milence miluji s celeho srdce, on snad také
.Muj manžel mě čtiři roky psychicky týra, je to despota nespim s nim, a když tak to bylo bolestivé a nelibilo se mi to.Od doby co mám milence vím že je život i krásný.