Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19503
8.2.13 13:44

@Perm Jo, to já taky. Určitě je lepší si to prodělat, než očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncasv
20.2.13 16:45

Ahoj holky,
chtela bych se podelit o nas pribeh. Malemu jsou 3 mesice, odklad nam Dr. dala do 6 m, s tim, ze Pediacel si musime sehnat sami a ji zaplatime poplatek za ockovani, protoze pry ji to pojistovna neuhradi. Museli jsme podepsat negativni reverz a rekla, ze nas musi nahlasit, tak jsem zvedava, kdo u nas zazvoni a jak to bude probihat. Nejradeji bych ockovala jeste pozdeji, je hrozne, jak vam vsichni hazi klacky pod nohy, misto aby prispeli radou. Jinak dama k ockovani homeopatika a budeme doufat, ze vse bude v poradku.

• Citovat
  • Upravit
19503
20.2.13 16:59
@moncasv píše:
Ahoj holky,
chtela bych se podelit o nas pribeh. Malemu jsou 3 mesice, odklad nam Dr. dala do 6 m, s tim, ze Pediacel si musime sehnat sami a ji zaplatime poplatek za ockovani, protoze pry ji to pojistovna neuhradi. Museli jsme podepsat negativni reverz a rekla, ze nas musi nahlasit, tak jsem zvedava, kdo u nas zazvoni a jak to bude probihat. Nejradeji bych ockovala jeste pozdeji, je hrozne, jak vam vsichni hazi klacky pod nohy, misto aby prispeli radou. Jinak dama k ockovani homeopatika a budeme doufat, ze vse bude v poradku.

To je masakr. Pokud už máte podepsaný negat. reverz, tak nemusíte očkovat vůbec, tak se nenech se do toho vmanévrovat. ;) Klidně můžes očkovat později na věci se už nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncasv
20.2.13 17:02

Jeste mame 3 m cas, tak si nastuduji dalsi materialy. Clovek usetri rozpoctu penize, kdyz si hradi vakcinu sam a jeste za to dostane pokutu. Je to hrozny kocourkov…

• Citovat
  • Upravit
19503
20.2.13 17:17
@moncasv píše:
Jeste mame 3 m cas, tak si nastuduji dalsi materialy. Clovek usetri rozpoctu penize, kdyz si hradi vakcinu sam a jeste za to dostane pokutu. Je to hrozny kocourkov…

Já bych to nazvala jinak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
20.2.13 17:22
@moncasv píše:
Ahoj holky,

Nahlásit vás musí jen v případě, že má podezření na zanedbání dítěte. To ale z prosté neočkování vyvodit nemůže. Pokud vás zkutečně nahlásí, můžeš na ní podat stížnosti k lékařské komoře a ke zřizovateli, jestli chceš. Jde totiž o porušení lékařského tajemství.

• Citovat
  • Upravit
15977
20.2.13 18:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncasv
20.2.13 19:19

Jasne, dite je zanedbane a my se o nej nestarame, kdyz venujeme cas a finance na to, aby nebylo ockovano jako tisice tech, kterym je to sumak nebo dostalo „lepsi“ vakcinu, ktera ma mene hliniku. No kazdopadne dam vedet, kdyz kontrola prijde.

• Citovat
  • Upravit
19503
20.2.13 19:21
@moncasv píše:
Jasne, dite je zanedbane a my se o nej nestarame, kdyz venujeme cas a finance na to, aby nebylo ockovano jako tisice tech, kterym je to sumak nebo dostalo „lepsi“ vakcinu, ktera ma mene hliniku. No kazdopadne dam vedet, kdyz kontrola prijde.

To určitě dej. Budeme držet palce, aby to dopadlo co nejlépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
20.2.13 20:55
@moncasv píše:
Ahoj holky,

Ahoj. Četla jsem tvůj příspěvek a moc se mi to nezdá. Na volbu vakcíny máš ze zákona právo. Takže jsi podle mého názoru neměla podepisovat žádný negat. reverz. Co v něm přesně bylo? Sociálce není co hlásit, očkuješ, podle schématu daného výrobcem. Podle mě se ti ani neozvou. Pediatra je dost pomýlená. Doporučila bych ti obrátit se do diskuze Maminky, co už neočkujete, ozvěte se. Jsou zběhlé v právních záležitostech. Ve tvém případě není důvod někam hlásit. Můžeš se také obrátit na očkovací centrum, kde se domluvíš a můžeš vklidu nechat dát schéma, které vám vyhovuje.
Homeopaté příliš nedoporučují dávat homeo před očkováním, spíš až po něm podle reakce. Před a po očkování je dobré zvýšit dávku vit. C, D, omega3 m. kyselin, doplnit selen, zinek, ale nestimulovat imunitní systém.
Přeji hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncasv
20.2.13 23:40

Byl to nesouhlas s poskytnutim zdravotnich sluzeb - povinne ockovani, je tam Dr jako poskytovatel sluzby, ze nam poskytla vsechny info (rizika, alternativy, povahu vykonu, prinos, důvod, ucel…) a ze pres vyse uvedene provedeni u nezletileho pacienta jako zakonny zastupce odmitame. Rekla, ze to musi hlasit, ze uz ted vybocujeme z klasickeho schematu, kdy ockuje ve 2. mesicich. Na diskuzi mrknu, dekuji za radu. Pred chvili jsem docetla clanek v Medunce a nejradeji bych neockovala vubec.

• Citovat
  • Upravit
6902
20.2.13 23:54
@Josef23 píše:
Tato vakcina je určená pro děti, které jsou alergické na nějaké složky hexavakciny a má lepší výslednou imunitu proti černému kašli. Na druhou stranu stát dnes zaplatil další přeočkování v 10 letech proti černému kašli, takže podle mého názoru pokud máte zdravé dítě, to nejsou právě dobře vynaložené peníze - reakce budou stejné jako na klasickou hexu - pokud se hexa podává samostatně tak nejsou reakce většinou žádné. Kromě zarudnutí vtichu. Na druhou stranu tuto vakcinu by měli vyžadovat rodiče jejiž děti měli neočekávané reakce při první dávce hex. vakciny. Pozitivum v…
případné reakce po očkování se u „mrtvých vakcín“ běžně dostavují do 24 hodin, pokud nic nemáte nemusíte se obávat velmi pravděpodobně se očkování Vašeho dítěte obešlo bez reakce. Tyto vakciny jsou vyvíjeny primárně pro děti a jsou velmi dobře snášeny. u klasické hexi se asi u 30% dětí vyskytne mírná horečka horečka tj ne vyšší než 39°C. vážnější reakce jsou vzácné. Pediacel uvádí jako velmi časté nežádoucí účinky mírnou horečku. Volil bych jen při známé přecitlivosti na hexu.

Vracím se ke staršímu příspěvku. Za případnou odpověď děkuji.

Syn měl po první hexe (očkováno samostatně ve 3 měsících) „divnou“ reakci, byl 48 hodin apatický. Prostě na nic nereagoval, jen ležel a koukal, neplakal.
Celkem dost to řeším, ale nemůžu se dobrat rozumného výsledku. Naše pediatrička je velký zastánce očkování, chce doočkovat hexu ve schématu 3+1. V očkovacím centru mi řekli (napsali) že musím doočkovat hexou, ale že by souhlasili se schématem 2+1. Že prý změnou vakcíny by se dalo dost uškodit. A navíc prý Pediacel není schválený, takže prý nemám volbu a musím očkovat hexou.

Asi za 14 dnů se chystáme na druhou dávku hexy, bude to 2 měsíce a týden po první. Jaké mám možnosti??
A druhá otázka: psalo se tu o zvýšení příjmu omega 3. Jak se to „zařídí“ u plně kojeného dítěte? (vit. D zařídit umím, z Vigantolu, četla jsem o céčku a hořčíku, to chci „vzít“ ze šumivých tablet, ale omega 3 kde?)-

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1940
21.2.13 08:13
@moncasv píše:
Ahoj holky,

Kam tě chce pediatrička nahlásit? Pokud na hygienu tak to nesmí, pokud sociálce to sice může, ale nemá k tomu důvod. Naočkovaný má být mimčo do 18 měsíců, takže do té doby by to doktorka neměla nikam hlásit. My taky podepisovali papír že jsme byli poučeni o nepovinným očkování a odmítáme ho a druhej papír že sme byli poučeni o povinným očkování a to si na vlastní žádost přejeme odložit. Mudra je tím krytá kdyby něco a my máme klid. Jen se nás teď na půlroční prohlídce zeptala jestli budem očkovat, řekli jsme že ne a neřešila to, jen ať si pak přijdem pro recept když až budem to očkování chtít. Na pediacel se domluv v lékárně, nám ho tam taky bez problémů objednají. Schválený u nás je, jinak by se s ním očkovat nesmělo, jen ho pojišťovny neproplácí, asi výrobce hexy podplatil někoho velmi vlivnýho že o jiném očkování tady nechcou moc slyšet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1940
21.2.13 08:14

JO a holky, ještě jsem četla že červená řepa odstraňuje hliník z mozku, takže po očkování výborná věc do příkrmů, kdo teda neočkuje před půl rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.2.13 08:20

@rychnov3 tak to ti v ockov. centru tvrdí blbosti. Pediacel můžeš normálně očkovat i kdyz jsi zacala hexou… Napis Petrášovi, ten ti to potvrdí. Oč. centrum je úplne mimo. Mne napsali, ze muzu své díte začít očkovat 3 týdny po ukončení léčby- měl zánět mozku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek