Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, taky pracuju na shazování podobné váhy. Tobě bych poradila, abys na sebe nebyla tak přísná, začni cvičit, budovat svalovou hmotu, zdravěji jíst a uvidíš, že každé kilo tuku, co budeš mít dole, s tvojí postavou udělá divy. A pak třeba zhubneš jen 10 kilo tuku za šest měsíců, ale i tak tvoje postava bude vypadat mnohem lépe. Není třeba se stresovat tím, že do určité doby něco musíš - pak budeš jen zbytečně zklamaná, takže moje rada je, radovat se i z menších úspěchů než shození 20 kil.
@Krkael jasny tim ale nezhubne 30kg za pul roku pokud tedy nema morbidni obezitu ![]()
@LadyLada svatba ano, kecy od partnera tezko ![]()
@quinny píše:@šája by to tu mohla třeba trochu rozseknou
@Krkael jasny tim ale nezhubne 30kg za pul roku pokud tedy nema morbidni obezitu@LadyLada svatba ano, kecy od partnera tezko
@LadyLada píše:
Hezká motivace to je (svatba). I 10 kg by přeci potěšilo!
Dej se do toho, rad na netu je spousta. Mě osobně pomáhá udržovat váhu nejedení pečiva a omezení příloh. Sice je trendy dneska cpát do sebe sacharidy, ale já po nich prostě tloustnu
Tohle je chyba.Nejezeni peciva.Ano ono to se tim zhubne ale chce to pecivo nejist celej zivot to stejne prilohy.
@berry4 píše:
@Lozas nepřeháněj. Pokud má ženská nadváhu a dost velkou nadváhu, začne se správně stravovat a do toho hýbat, tak i 8-10 kg za měsíc není nic hrozného, protože tělo má CO shazovat. Ono se to pak zpomalí
Je to tak.Ze zacatku to opravdu leti pak se to ustali.
Ono neni umeni zhubnout ale udrzet si to. Spatne sestaveny jidelnicek je nakopnuti na jojo efekt.
@BabyBella : takze doporucuju se zamerit na pravidelny prijem.To znamena 5Xdenne a mensi porce hodne ovoce a zeleniny to je dulezite. A taky hodne pit.Vodu,caj. Zadne slazene mineralky sirupy apod.Kdyz uz neco musis osladit tak medem ten doporucuju i lzicku vecer. Hlavne nekupovat zadne ligt vyrobky to je nesmysl. Minimalne by mel tuk v susine 30procent. Pokud neco sladkeho tak musli tycinky a nejlepe dopoledne max 14hodin pak uz ne. A pecivo tmave…To je vycuc nejdulezitejsich rad.
@Krkael píše:
@Šája
jsem tu, diskusi si musím přečíst, jinak se zatím vyjádřím jen k tomu, že 30 kilo za půl roku se zhubnout dá, zdravě a poctivě ![]()
@Šája píše:
jsem tu, diskusi si musím přečíst, jinak se zatím vyjádřím jen k tomu, že 30 kilo za půl roku se zhubnout dá, zdravě a poctivě
@kattkka s tebou taky víceméně souhlasím, jen ovoce jen dopoledne, odpoledne už spíš zeleninu a nesouhlasím s minimem tuku v sýrech 30 procent. Naopak, sýr s obsahem tuku nad 30 procent jíst minimálně, spíš ve dnech, kdy potřebuju dohnat tuky, protože jich mám málo.
Tak nějaké tipy:
1. Odhoď váhu, přihoď metr, je to lepší
.
2. Všechno sladké pití pryč - pij neslazenou vodu, čaje. Voda tak tři litry denně. Jestli jsi zvyklá na sladké, ze začátku střídej sladkou minerálku/čistou vodu a postupně zařazuj víc čisté vody, chuť si zvykne
.
3. Snídaně - důležitá část dne. mně se osvědčila kombinace polysacharidy+ovoce+něco zakysaného. Takže snídám domácí müsli (sesypané různé vločky, semínka, sušené ovoce..), do toho nasekám banán (kiwi, jablko, hrušku, víno…) a zaleju to bílou Hollandií (kefírem, acidkem, podmáslím).
4. Svačiny, dopo i odpo, většinou plásnu třeba dva knackebroty /nebo jak se to píše), na to lučinu (máslo, gervais..) a pár plátků kvalitní šunky (LIDL!), či sýr (plátkovej, hermoš, romadůr, tvarůžky). Příp. sladká verze tvaroh (půlka)/cottage a do toho hodím sušené ovoce, ořechy.
5. Obědy moc neřeším, jen se snažím dávat trochu menší porci, používám nové přílohy (pohanka, cizrna, bulgur, čočka, fazole), plácám tam hodně zeleniny (i mražené). Samozřejmě se snažím vyhýbat bůčku, krkovici a tak
. Ale jinak jím všechny druhy, ale nejdoporučovanější při dietě je myslím krůtí a samozřejmě ryby.
6. Slavné večeře - tady se snažím záplacnou buď studeně salátem (hora zeleniny, k tomu třeba přisypu fazole, na kostičky sýr, přikusuju chleba /i když někdo na večer sacharidy nedoporučuje
/) nebo se dělám husté polívky (mrkvová, hrášková, brokolicová, ale i klasickou kuřecí). Anebo si prostě vezemu celozrnej chleba, namažu máslem a k tomu sýr (nejlepší jsou tvarůžky) a nakrájenou zeleninu. Někdy přidám i vajíčko.
7. Pohyb - pro tebe doporučuju rychlou chůzi. Čapni kočárek a rychlým krokem uháněj hodinku po městě.
8. Propaluj partnera nenávistným pohledem, je to trdlo!
Než dostanu od někoho vynadáno
, předesílám, že jsem shodila 36 kilo, což není zas takovej šlágr, jako si váhu udržet, ale já už si váhu téměř rok po zhubnutí držím, plus mínus dvě kila ![]()
@Šája píše:
Než dostanu od někoho vynadáno, předesílám, že jsem shodila 36 kilo, což není zas takovej šlágr, jako si váhu udržet, ale já už si váhu téměř rok po zhubnutí držím, plus mínus dvě kila
@Krkael píše:
http://s22.postimg.org/…on_gott2.gif
líbáš zem, po které chodím, jo? ![]()