Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@BabyBella Záleží kolik vážíš a měříš. Pokud máš třeba 130 kg, tak na 100 do léta to takový problém není. Ale pokud vážíš cca 80 kg a ráda by si 50-55 kg, tak to vidím nereálně. Další skutečnost je věk-v nižším věku jsou kila dolů rychleji.
Zhubla jsem 32 kg za 9 měsíců. Ale vím, že jsem měla štěstí, protože to tělo neodneslo zdravotně-i když jsem hubla zdravě, podle STOBu, tak u takových váhových úbytků tělo dostává hodně zabrat.Ale zdravý výhový úbytek by měl být 10 % váha za rok. A ideální postup je ten, že 3 měsíce hubnout,2-3 měsíce si váhu držet a potom opět hubnout.
Jenže já chtěla váhu zhubnout v kuse, kvůli oblečení, abych mohla nakoupit na zimu oblečení, které už mě zůstane a ne že si koupím komplet šatník včetně oblečení na lyže a další rok až zhubnu zbytek budu kupovat nový.
I při zdravém hubnutí se po výrazném váhovém úbytku objevují zdravotní potíže. Měla jsem štěstí, že jediné co se objevilo je zaléhání uší-nepříjemná záležitost, ale primář ORL říkal, že je šance na úravu. Je to skoro dva roky a lepší se to. Další negativní bylo vypadání vlasů-pleš na hlavě. Po léčbě na kožním se to za pár měsíců upravilo. A poslední, nepříjemná a trvalá věc je zima-ale šílená zima. Tělo má porušenou termoregulaci. Takže se klepu často hroznou zimou.
Ale přesto bych ty kila zpátky nechtěla. Takto je to lepší.
@Lomikára Tak ono záleží, co říká - a hlavně jak to říká. Zas si těžko namlouvat, že na váze nezáleží a partner nás musí milovat se vším všudy. Záleží, a i když je to jeho dítě (tudíž tak trochu jeho kila:c) ), tak na tom úplně záležet nepřestane. Partner, který kvůli tomu svou ženu ponižuje nebo si tím omlouvá, že sbalí první křehkou blondýnku, kterou potkal, je vůl. Ale furt to nic nemění na tom, že mít o třicet kilo navrch JE rozdíl, většinou ne příliš pěkný, a on má právo to komentovat a nesouhlasit;)
Ad původní otázka - třicet kilo bych jako reálný cíl neviděla - pokud můžu radit, osobně bych si stanovila tak polovinu. 15 kilo, to je 2,5 za měsíc, což odpovídá zdravému hubnutí bohatě, a hlavně - není to nereálné, takže by ses mohla vyhnout pocitu, že to nejde dost rychle, že to nedokážeš (na který dost často navazuje přežrání, neb když už jsem tak nemožná, tak proč si tu čokoládu nedat, že).
@Hanullka píše:
@Šája Kouknu na to, jinak to asi fakt nedám.
ono bez toho, abys věděla kolik a čeho sníš, to třeba půjde, ale podstatně hůř.
@ShadowHunter píše:
můžeš zkusit i kaloricketabulky.czjsou pro mě teda víc přehlednější a mají víc potravin než stob
jo jo souhlas. i kalorické. já začala se stobem, tak už jsem tam zůstala ![]()
@Šája píše:
jo jo souhlas. i kalorické. já začala se stobem, tak už jsem tam zůstala
mě stob nebaví
nemá půlku potravin, co jím
![]()
@ShadowHunter píše:
mě stob nebavínemá půlku potravin, co jím
![]()
můžeš si je tam dopsat ![]()
@Šája píše:
můžeš si je tam dopsat
to bych dopisovala půl jídeláku
nene jsem spokojená tam
![]()
@Krkael píše:
Tak to já naštěstí takhle vyloženě na něčem neulítám, akorát teda tatarka, to jeHele je to barbarství, ale co svíčkovka s masem a těstovinama?
to je náhodou dobrý, já to mám tak ráda ![]()
Jak vypada telo po zhubnuti 30 kg - zustava hodne prebytecne kuze? Nebo se to srovna samo? Podstoupily jste nejakou plastiku - odstraneni prebytecne kuze?
@ShadowHunter @ShadowHunter Holky díky, odpoledne na to kouknu.
U mě je největším problémem, že nejím maso (nechutná mi) a nesmím jíst moc zeleniny, kvůli lékům.
Holky, taky se potřebuji dát po dvou dětech do kupy. Mám i velmi vysoký cholesterol a tak musím o sebe víc dbát. Jako Šája si taky neodpustím trochu cukru do kafe, ale Caro už nepotřebuji sladit, takže místo 5 kafí to doplňuji Carem a neslazeným čajem, prostě mám ráda teplé nápoje. Nedělá mi problém se cpát zeleninou. Miluju zeleninu a cítím se po ní skvěle. Ale ulítávám na gervais a lučině. Je to tak hrozné nebo ne? Když tak neznáte nějakou zdravější náhražku. Moc nevím jak se stravovat. Třeba můj včerejší jídelníček: Ráno- kafe, polotučné mléko,1 a půl lžíce třtinového cukru, pak Caro s trochou mléka, čaj ovocný neslazený, nic jsem nejedla, ráno cpu do sebe hlavně tekutiny. Pak v 11 hodin 4 knackenbroty s gervais a 4 plátky libové šunky (taková oběd-svačina), ve 14 hodin 2 mandarinky, potom kafíčko jako ráno, pak 2 hodinová procházka venku (jsme nachlazený, takže žádné cvičení zatím), pití zase neslazený čaj a k tomu pár obilných polštářků s třešňovou náplní z celozrnné mouky jako malá svačina, hlad se dostavil spíš až večer kolem 19 hodiny, tak jsem si nakrájela mrkev, celer řapíkatý a okurku na tyčinky a jedla je se zakysanou smetanou (12 ti procentní). Takovýhle jídelníček mi nedělá problémy. Ale jsem hodně na zeleninu a co tak pozoruji, tak i na mléčné produkty. Vidíte tam nějaké nedostatky. Dnes ráno jsem v devět už měla zase knackenbroty s gervais, bez libové šunky, jedu teda už druhé kafe, pak už plánuji jen čajíky a vodu, max. odpolko jedno Caro. K obědu si chystám jíst šopák a pak odpolko zase ty zelenïnové tyčky s dipem. Jsou ty mléčné produkty problém? Na maso moc nejsem, mám ráda jen hovězí a losos. Takže dělám každý týden čistší vývar z více libového hovězího a případný tuk se vyndá.
@Krkael píše:
No já nebýt zas nějakej exht gurmán a dokážu si to vcelku představitI kuřenapap jím s těstovinama rač než s knedlou
já to ráda s bramborem ![]()
@Šája píše:
jo jo souhlas. i kalorické. já začala se stobem, tak už jsem tam zůstala
co je to prosím, ten Stob ![]()