Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Šája píše:
jsem tu, diskusi si musím přečíst, jinak se zatím vyjádřím jen k tomu, že 30 kilo za půl roku se zhubnout dá, zdravě a poctivě
A co je zdravě a poctivě? Jíst pravidelně 5-6denně, cvičit? Odbourat kávu a cigarety?
@Anonymní píše:
A co je zdravě a poctivě? Jíst pravidelně 5-6denně, cvičit? Odbourat kávu a cigarety?
jíst pravidelně pětkrát denně, alespon lehce cvičit určitě. Dala jsem to s kafem i cigárama a nevím, proč anonymně.
@Šája píše:
@kattkka s tebou taky víceméně souhlasím, jen ovoce jen dopoledne, odpoledne už spíš zeleninu a nesouhlasím s minimem tuku v sýrech 30 procent. Naopak, sýr s obsahem tuku nad 30 procent jíst minimálně, spíš ve dnech, kdy potřebuju dohnat tuky, protože jich mám málo.
Clovek si ma dat kvalitni syr ne zadne light a podobne. Ovoce muze byt klidne odpoledne ale je to otom co komu vyhovuje. V tomhle se neshodnem.Ale nevadi. ![]()
Zakladatelka at si to udela podle sebe co ji bude vyhovovat. Ja si osobne dam radsi toho syra min nez nejake light.Mam rada ruzny kralovsky apod… ![]()
@kattkka píše:
Clovek si ma dat kvalitni syr ne zadne light a podobne. Ovoce muze byt klidne odpoledne ale je to otom co komu vyhovuje. V tomhle se neshodnem.Ale nevadi.
Zakladatelka at si to udela podle sebe co ji bude vyhovovat. Ja si osobne dam radsi toho syra min nez nejake light.Mam rada ruzny kralovsky apod…
ovoce má hodně sacharidů, je lepší ho jíst dopol. odpol se nedoporučuje, ale názor od názoru, hádat se nechci a nebudu ![]()
@Šája To by mě zajímalo, jak je to s tou kávou? Ta spíš ano, nebo ne?? Já nesnáším omezení v jídle a kafe do sebe talčím každé ráno
Neslazené, s mlékem. Celkově dodoržovat jídelníček je pro mě nerealné - nejím moc zeleniny a nesnáším kuřecí..Tak nic, jím všechno, ale menší porce, převážně vepřové a hovězí maso, ale i kachnu na Vánoce, nebo svíčkovou
..ale já dala dolů zatím 5 kg a stačí mi ještě 5 a dost, takže mě zatím stačí pohyb..ale ta káva mě zajímá, ty to určitě budeš vědět ![]()
@Lo já bych to bez kafe nedala, takže asi tak
a to jsem fakt kafař, piju klidně pět šest kafí za den a sladím. Používám třtinový cukr a zohlednuju jak ten cukr, tak to mlíko v denním příjmu. Ted už to tolik nehrotím samozřejmě, mluvím o době, kdy jsem hubla. Snažila jsem se pít o to víc vody
I když třeba stob počítá kafe do příjmu tekutin, mě to přijde jako nesmysl, naopak kafe odvodnuje.
@Lo taky piju kafe. Ráno, někdy i odpoledne, s mlíkem.
A občas i bílý vínko ![]()
(mám výdej energie při cvičení klidně i 700-800 kcal) netrápí mě, když si ho dám, výdej je, příjem být musí ![]()
@Šája píše:
jíst pravidelně pětkrát denně, alespon lehce cvičit určitě. Dala jsem to s kafem i cigárama a nevím, proč anonymně.
Moje sestřenice taky všude tvrdí, jak hubne zdravě a poctivě. V životě jsem jí neviděla cvičit nebo jít do posilovny, kouří 20 denně, aby neměla hlad a vypije k tomu 5× denně kávu. A než by si uvařila zdravé jídlo, dá si raději dvě vařená vejce k obědu.
Podle mě záleží hlavně na motivaci, změnit trošku životní styl! Hodně pohybu, aby byla pak motivace upravit jídelník. toť vše, nechci prudit ![]()
@Šája 6 kafí, ty vado
Tak já jedno ranní..a co se týče slazení, já nesnáším slazené nápoje, to mám výhodu
Ale omezení v jídle, ufff, to nedávám prostě…Ale já extra nehubnu, spíše zpevňuju, takže cvičení s Jill, dlouhé svižné procházky s kočárkem a tak..
Já třeba mám i strach, že kdybych najela na hodně zdravý jídelníček, že bych u něj prostě nevydržela, jídlo pravidelně, hlídat si kdy, kolik, nesmažené, žádné sladké, omáčky atd.. Je to fakt změna, ted tím prochází moje kamarádka, potřebuje sundat cca 40 kg. A má to fakt přísný. Klobouk dolů před Tebou, že si to zvládla a hlavně, že sis váhu udržela
![]()
@Anonymní píše:
Moje sestřenice taky všude tvrdí, jak hubne zdravě a poctivě. V životě jsem jí neviděla cvičit nebo jít do posilovny, kouří 20 denně, aby neměla hlad a vypije k tomu 5× denně kávu. A než by si uvařila zdravé jídlo, dá si raději dvě vařená vejce k obědu.
Podle mě záleží hlavně na motivaci, změnit trošku životní styl! Hodně pohybu, aby byla pak motivace upravit jídelník. toť vše, nechci prudit
Přijde ti, že to, o čem tu psala šája nebo berry je „20 cig denně a na oběd vejce natvrdo“?? No, natvrdo tu něco asi fakt bude… Nebo natvrdlý ![]()
@Anonymní píše:
Podle mě záleží hlavně na motivaci, změnit trošku životní styl! Hodně pohybu, aby byla pak motivace upravit jídelník. toť vše, nechci prudit
já taky vypiju klidně pět kafí denně s cigárem, ale k tomu jsem jedla zdravě, poctivě, pravidelně a s pohybem.
a vzhledem k tomu, že se mnou nehodláš diskutovat pod nickem, považuju přesně za prudění a dál neřeším. mysli si, co chceš. Já vím nejlíp, jak jsem zhubla a jak moc jsem změnila stravování.
@BabyBella 20 kg určitě je víc než reálné, pokud opravdu tolik shodit potřebuješ… Kolik teď meris a vazis?
A metoda jel klasika, pravidelně jíst min 5× denně hodně zeleniny, kvalitních bílkovin…přidat pohyb…nejdříve asi aerobní(rychlá chůze, rotoped, brusle) pak přidat něco náročnějšího cvičení Jillian, Bob, Shaun
Do svatby to bude markantní rozdíl