Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsme dneska byly s Mari v MC Slůně u nás v Bohumíně, pěkně se madam vyřádila a unavila, takže usnula cestou domů, přenesla jsem jí do postýlky a spí bez oběda. ![]()
Mám doma nevýslovný bordel, takže si vařím oběd a přitom budu uklízet.
Ach jo!
BIBO - jojo, taky radi chodime do MC , zvlaste kdyz ho mam o ulici pod nama
![]()
holky, jake UM davate, kolik, kolikrat denne a noci a co jeste jineho vam piji vase deti ??????????????????
jake UM nejlepsi cena/ kvalita ?
zkousim odstavit, na uspavani to uz vyslo,ale v noci flasky odfackoval, vodu,caj, nutrilon a sapal se po prsu a boli to az to neni hezky.
jo takze mam detsky caj pro dobry spanek- ale ten si teda nedam
jinak bych usnula vsede, su unavena,ale nas raubir nee.
Zitra je v MC vazani satku nebere me to, ale Vitek se unavi ![]()
dik D
dalif - nejprve jsme dávala Nutrilon, ale jak jsem musela začít dávat HA mléko, tak mi HA Nutroš nechtěla pít, ani Bebu, takže sosá HA Sunar. Hodně kamarádek dává dětem Sunar, je asi cenově nejlevnější a nejchutnější. Oblíbený je Sunar s banánovou příchutí.
MC - tak to by mi asi nehrozilo, ja na organizované instituce jsem nikdy nebyla, říkala jsem si že mě to třeba s malým lapne a nic a asi už nebude
Pravda je, že asi dávám přednost vlastnímu programu …asi jsem přílišný individualista. Ale myslím si, že je fajn, že taková centra existují, že ta možnost je a asi to jak okolo slyším i řadu maminek- známých přináší jim to radost do života ![]()
UM - dávali jsem Sunar, ale po pobytu v nemocnici na Karlově mi ho rozmluvili, že Tedýskovi způsobuje zažívací problémy, takže jsme přešli na Nutrilon a asi budeme ješt Nutrilonoví dlohodobě
Nutrilon 3 mě stojí 900g 250,–Kč a vydrží nám zhruba měsíc. Tadeášek ho papá už jen ráno v 7h a to 250ml.
Dalif - a nějakou kaši už papáte? Mléčnou ? Lze se řídit taky podle toho, která mu sedí a dle toho kupovat i mlíko. No my se tím neřídíme
, teď kupuji kaše Humana. Jinak co zkoušela kamarádka nadávala na HIPP že se strašně špatně rozpouští.
LAMARGARITO - rano davam nemlecnou- ryze, kukurice a pod. ze zdrave vyzivy typu Otesanek. Vecer do flasky davam ted uz mlecnou, i kdyz jsem chtela pockat,kvuli alergiim,ale co davam i NUtrilon tak co, a to Lasana, a chystam se davat Babylove z DM.Jo a meli jsme uz nemlecne Sunarky.
BANAN- on mi ho od te doby co mel zazovaci problemy nechce snist, namackanej uplne najemno, vyplivuje…
no uvidime, taky to vidim na Sunar- mam ruzne slev. poukazky do DM ![]()
ale asi do roka radej Nutrilon ? nevim, prijde mi ze to strasne rychle mizi a to jeste kojim. Rano ma 250ml, vecer kolem 5-6 h.250ml a nekdy mu dam i odpol. kolem 2h ale to spis kojo- to tak neboli jako v noci, nevim cim to.
jinak je kojo jeste asi 5× v mezicasech a v noci min. 4×
ale on mi moc nepije max. tech 100ml vody, pak vecer tech 240ml kase a mlika rano vecer…a kojo
radej bych ubrala mlika, prip.koja a nahradila vodu, cajem, stavami…
D
dalif - já bych zase to mlíko tolik neubírala, děti ho potřebují. Dávala bych mu ráno mlíko a večer mléčnou kaš. Pokud neměl zatím žádnou reakci na mlíko, tak to bude v pohodě. A v noci klidně ještě kojení, stejně se určitě co nevidět sám odstaví. Já sama teda nemám moc zkušenosti (haha, a to tady radím, co), ale většina známých to tak dělala, nakonec jim zbylo noční kojení a to pak samo odpadlo.
Mariance jsem ve zdravé výživě taky koupila kaši Otesánek- pohankovo-kukuřičnou, udělala jsem jí to do vody a druhý den měla hodně zhoršený ekzém. Pak jsem na etiketě četla, že může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů a soji!!!! Takže jsem přestala experimentovat a nadále dávám nemléčnou kaši Sinlac od Nestléé a dělám jí do vody.
Co jsem se dočetla tak by mělo zůstat 500ml mléka ( kojo, případně UM + mléčná kaše+jogurt ). U nás ráno ta 250ml UM a večer 250ml mléčné kaše a pak i jogurt jako dopolední sváča. K tomu jogurtu zase v psoledních 3 dnech začal vyžadovat ještě něco, tak mu namažu obyč máslem rohlík a dlabu mu ho do hubenky.
Dneska na odpo svačinku jsem mu hodila do mixéru 1 oloupaný jabko + banán+ oloupanou broskev - vznikla z toho taková nahnědlé kejda, ale zbaštil toho 250ml
tak mohu doporučit.
Ten Tedýsek je úžasnej jedlík. Ale Mari už se taky trochu polepšila a dlabe celkem fajn.
V tom MC to není nějak organizované, teda ne dopoledne, odpoledne tam mají i nějaké programy, ale dopo jseou tam roztahané hračky, klouzačka, domeček, stan, tunel…no a děti si hrají. A maminky si sedí, pijou kafčo nebo něco jiného, sledují děti a klábosí. Mája tam byla dnes nejmenší, ostatní děti už chodili, ona jediná lezla. Ten velkej prostor a hračky jí naprosto uchvátili, byla ve svém živlu, v kuse si 2 hodiny hrála.
Čauec,
tak jsem dneska byla tvrdá a nedala malýmu celý den prso. Řekla jsem si, že bude srsat v noci a jakmile začne rozumně jíst přes den, tak zruším i to noční kojení. Nestíhala jsem odstříkávat. Prsa jak balony. Moc toho nesnědl. Nechtěl ani UM, tak jsem zvědavá na zítřek.
Mlíko dávám Hami. Dostali jsme vzorek zadara a teďka jsem koupila Hami 3. Musím vychytat chvilku , aby mi to vypil a to se moc často netrefím, takže vylívám
. Dělám mu 150 ml a celý to nikdy nevypil. Přes den mi pije jablečnej čaj od Čajánku. Je tam laktóza, takže ho dávám radši než jablečný Hipp s cukrem. Vypije toho kolem 250 ml.
Večer mi kaše nechce. Teda jako ani přes den, takže večeře budou problém. Snad to denní nekojení k něčemu bude
. Odstavování zdar.
i.
jo BIBO- to u toho Otesanku jsem taky cetla,ale zadny reakce a ma toho jen trosku rano, davam do toho jeste nejake ovoce ci mrkev…
no jo LAMARGARITO,ale on po te 5h vecer to mliko vysosne, ovoce je pro nej jen takova pidisvacinka a jogurty snad zacnem brzy, az budou poradne bobky
a pak v 7h tech 200ml kase taky vypije jako by celej den nepil, on pije malo nemlecneho,takze tech 1000ml co ma vypit je prevazne, mliko, kojo, kase redenejsi.
no nic jdu si nachystat zehleni na Ordinaci ![]()
D
ps.Ido at vam to vyjde, preju Ti to.
BIBO- kdyz ono to v noci nejvic boli ;(
Lamargarito - čím mažeš rohlík? Zkoušela jsem Lučinu a Jogurtinu (nebo jak se to jmenuje) a nic. Nechutnalo.
Dalif - díky moc
. Jak uspáváš?
i.
IDO- davam vecer mlecnou kasi do flasky, ale hlavne ma kolem 5-6h nutrilon 250ml, predtim hodku asi ovoce. Pak uz jsme vic zklidneni, cteme si hrajeme…ale kolem 6h prijede Martin, to Vitek uplne obzivne
no a pak je koupani, tam se vyblbne, pak kdyz se mi podari dat plinku super, dam flasu s kasi, a pak uz jdem do loznice chvilku si lehnem spolu, ja ho „kousnu“ do briska, on se muze smichy potrhat - a tim se unavi,pak se zacne tulit, toz ho dam do postylky, zpivam, hladim, a hlavne si nesmi stoupnout, toz ho mirne pridrzuju,on uz je grogy…a pak ho necham s pootevrenyma dverma samotnyho, kdyz zabreci, zase ho hladim a placam po zadecku a šššššššššššš, no a pak asi za ctvrt hodky nakouknu, spinka, toz zavru dvere od loznice. uz je to takhle 4. den ! hura, jen to nocni kojeni, fakt me stve- v noci to boli vic jak ve dne ;(
ps. zkus si taky udelat takovy nejaky ritual, proste mu to prso nedej, vem si ho jako na kojo a dej flasku, puvodne taky nechtel…
odstavovani zdar !
D
Tak testujeme na večer kaši - teda ne v lahvi, ale po lžičkách (sní toho asi 150-200 ml a skoro by pokračoval) a pak asi za 1/2 hodiny kojení na spaní a fakt se mi teď vzbudí jen 2×!!!! Tak ho to fakt zaplácne
!
Jo a mazání na rohlík /housku/chleba - dávám mu to suchý, ale zkoušela jsem sýr cottage a žervé - to plival a šklebil se (jsem myslela, aby mu to líp klouzalo do krku, i když to žervé …). Máslo jsem ještě nezkoušela, tak má zatím smůlu
. Ale baští to - sní asi půlku k snídani.
Co plánujete do sportovních kočárků na zimu? Fusak nebo obléct do oteplováků a podobně a jen deku přes????
franezo - já mám fusak ještě z loňs, je nastavitelný, takže nám bude v pohodě i letos.
máslo - dávám obyčejné máslo - mlékarna Přišovice ( nebo Olešnické máslo ), dávala jsem mu ho od 4 měs. lžičku do jídla 1 x týdně namísto rostliného oleje, teď mu dávám do jídla většinou jen rostlinný jednodruhový olej ( olivový neb oslunečnicový) a máslo na rohlík či chleba, žervé jsem zatím nezkoušela, akorát na dovči se mnou baštil na snídaních v hotelu eidam ( a že mu chutnal, nu mně taky neb tak dobrý eidam se u nás snad ani neprodává ), ale zatím mu ho taky ještě doma nedávám
Jinak moje osobní zkušenost s MÁSLEM x AE - exém mi zhoršuji másla jako Perla, Rama, Flora atd., máslo se zákysem ( jsou levnejší než třeba to Olešnické ), takže u nás se kupuje jen normál a pomazánkové - Choceňské nebo Tesco, Delvita - to mi taky nic nedělá, na pečení používám Heru.
Ale každý Atopik to taky může mít jinak tu přecitlivělost.
odstavování - přeji všem hodně zdaru a trpělivosti
fusak - já mám vložený do kočárku, ale neřekla bych, že by se mi do něj ten můj dlouhán ještě nasoukal. Takže z něj budu používat jen spodní díl ( dá se to odzipovat ) a pak jsem koupila na MMB vyteplenou pěknou a zachovalou kombinézku s kapucí, vytepleným a odepínacím na nožky a rukavičky za 140,–Kč - nekup to
a pak asi na to deku a nánožník, do golfek asi podobně, ikdyž s nima budu jezdit jen v nutných případech, s těma malýma kolečkama by to asi bylo do sněhu nic moc
Jinak jsme dneska měli docela špatnou noc. Vlastně první od návratu z porodnice neb mi vždy hezky spinkal i přes očkování či růst předních zubů. Takže dneska o půlnoci se probudil, začal žalostně plakat a plakal nastřídačku se škytáním až do 4 hodin do rána. Tak jsem utěšovala, chovala, taťka se rozčiloval, že musí být fit do práce. Tadeášek vždy u chování přešel na to škytání, tak mám ruce jak orangutan jak je těžký. Rval si dost zuřivě pěstičky do pusy a pak už všechno i moje vlasy a dudlík nechtěl. Zkoušela jsem gel, to se ztišil asi na 10 minut a nanovo. Pak jsem mu dala Panadal a za 20 minut asi zabral a usnul. Tak jsem přesvědčená, že u nás začal boj zvaný stoličky . Tak to bude mazec.
Jdu si udělat kafe ![]()