Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17675
25.4.06 14:07

Amynko no dneska tam mam cirkus teda poradny. cele me boli,jako bych mela za sebou nejake namahave posilovani svalu(zlate oci, posilovala jsem pred tehu jen kdyz me to popadlo,natoz ted,nemam rada cviceni:)) ,v brisku mam nejak divoko… no,sama jsem zvedava. Fotbalista,no nazdar,jeste to by mi chybelo :lol:

ke kocarku - nevim jestli je to nova kolekce, ja na ne predtim nekoukala:) ale tenhle to vyhral, asi se ho nevzdam. Cena je vyborna, ja chtela klasicky hluboky, ale cenovevyjde mnohdy stejne jako ta kombinace, tak proc zbytecne calovat penizky, kdyz je takovehle pekne reseni :) A myslim ze s tim v poho vydrzime. Pak uz pujde hezky po svych,zadne ulivani :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
25.4.06 14:10

Holky vy jste mi teda pomohly. Vypadá celkem hezky. Já už fakt vůbec nevím. A máte některá zkušenosti (od jiných kamarádek) s Patronem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.4.06 14:19

Silvi, já mám od kamarádky zkušenost, bohužel to byl důvod, proč jsme od Patrona odešli :( Má prý hodně dílů dělaných z um. hmoty, takže to hodně často praská, boudička je prý hodně hlasitá - to cvakání a byli nespokojený s brzdama - zlomili se jim.
Ale je to všechno zkušenost jedněch lidí, nechci tím zatracovat Patrona jako takovýho, protože mě se dlouho líbil a včera jsem na procházce viděla dva - jedne v tý zelený, druhý v červeno/šedý kombinaci, obojí byli Apollon Aluxy.

asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.4.06 14:33

Holky, vyhlašuji další doplňující údaj do našeho seznámku, koukala jsem, že záříńátka ho už mají, tak ať nejsme pozadu ( Klári, doufám, že mě nepřetrhneš, páč to budeš muset doplňovat 8O )

a sice…NAŠE PUPÍKOVÁ MLÁDEŽ V CM ( velikost bříška )
Tak my zadáváme první údaj :oops: a máme 90 cm :oops: ( měřeno přes nejširší obvod bříška ).
Tak se honem někdo přidejte, abysme v tom s Bobanem nezůstali sami :roll:

asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
25.4.06 14:33

Naše babička taky děla ušmurany regiment, ale s povidlama (švestky). A taky je to super. Doporučuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
25.4.06 14:35

Amynko dobrej nápad, snad budu mít čas se večer doma změřit, jo a mám vyfocený bříško, tak večer snad opět přispěju do galarie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
25.4.06 14:38

Jejek, to je taky dobré moc, ale přesto u mě vedou borůvčičky u nás zvané HAFERY.

Večer taky změřím Amynko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.4.06 14:46

Tak tady kopíruju něco od listopadových 2006 mamin, doufám, že se to některý bude hodit

Kočárky

Cena
Cenová hladina je velice rozdílná. Od kočárků z bazaru za pusinku až k závratným sumám za kočárky velmi luxusní. Musíme proto zvážit, zda naše peněženka luxusní kočár zvládne či ne. I v bazarech se dá sehnat levný kočár v dobrém stavu, ale to je spíš náhoda než pravidlo. Můžete zkusit i inzeráty, ale je to asi stejné jako v bazarech. Mnoho lidí jezdí pro kočárky do Polska. Nový kočár za málo peněz, ale na kočár z tržiště je dost pochybná záruka. Na druhou stranu za ty peníze se to riziko možná vyplatí. V pevném obchodě se, na rozdíl od tržiště, možná i záruky dočkáte. Další varianta, jak ušetřit je, že kočárek koupíte přes internet. Internetové ceny bývají o něco nižší, ale kočárek na obrázku moc neposoudíte. Takže pokud máte možnost si ho někde prohlédnout a vyzkoušet, tak to udělejte a objednejte přes internet až si budete jisti.

Barva
Dnes již nehraje roli modrý kočár pro chlapce a růžový pro holčičku. Vybrat si můžete z nepřeberného množství barevných kombinací a několika materiálů. Při výběru barvy se nemusíte ohlížet na peněženku, ale pouze na to, zda se kočárek líbí mamince a tatínkovi a na to, na jaké cesty ho budete využívat. Pokud budete cestovat po lesích a každou chvíli kočár skládat do auta, tak si těžko můžete vybrat světlé pastelové barvy a neprací materiál.

Typ
Další dilema. Vybrat hluboký a pak koupit sporťák či golfky? Nebo koupit kombinaci, která vydrží po celé kočárkové období?
Hluboký Pokud se Vám narodí miminko v první polovině roku, pak počítejte s tím, že se na zimu pravděpodobně do hluboké korbičky v teplém oblečení a fusaku nevejde nebo tam bude napěchované. Proto je nutné vzít v úvahu velikost korbičky. Pokud se mimi narodí v druhé polovině roku, pak ještě dojezdíte zimu a na jaře bude už nalehko bez pytle nebo přejdete na sporťák. Také je vhodné, je-li miminko před nepřízní počasí chráněno zvýšeným okrajem nánožníku.
Kombinace
S kombinací nemusíte tolik řešit velikost korbičky kvůli oblečení a pytli. Mají buď vkládací tašku pro novorozence, která může sloužit i jako zimní pytel. Když z ní mimi odroste, tak se vyndá a nasazovací redukce tvoří větší hlubokou korbičku. Když už dítě sedí, tak se kočárek jednoduše přestaví na sporťák. Dále může mít kombinace velkou pevnou vložnou tašku ve které se dá mimi přenášet. Z té přejde rovnou na sportovní nástavbu, do které se taška vkládá Nebo se na podvozek přímo připevňuje hluboká korba, sportovní sedačka, případně autosedačka.
Golfky
Golfky jsou velmi praktické do města. Jsou lehce ovladatelné, lehké, skladné, ........ Můžete je použít od cca 6-8 měsíců i pro nesedící dítě. Pak je ale nutné, aby se zádová opěrka dala sklopit do roviny. Na některé typy se dá upevnit také autosedačka nebo hluboká korba, takže je použijete od narození. Jen absence houpání by mohla vadit. Na co je třeba brát zřetel? Snadnost skládání, pokud ho budete skládat často. (Můžou se skládat jako klasické golfky nebo jako sporťák.) Šířka sedátka, aby se dítě netísnilo. Délka lehátka a podnožníku, aby při spaní příliš neklimbaly nožičky. Rozhodně se vyplatí boudička, která ochrání před sluníčkem. Rukojeť - spojená nebo rozdělená.

Podvozek
U výběru podvozku je velmi důležité zvážit terén do jakého budete chodit. Na krátké procházky po obchodních centrech či asfaltu? Po dlažbě, parcích a lesních cestách? Nebo do drsnějšího horského terénu? To je velmi důležité.
První variantu zvládnete s malými tvrdými golfovými kolečky.
Na druhou jsou vhodnější větší kola s lepším odpružením.
A na tu třetí jsou nejlepší velká nafukovací kola. Odpružení je nezbytné.
Rovněž do sněhu, břečky i bláta jsou lepší velká nafukovací kola, se kterými vše projedete lépe než s malými golfovými kolečky.
Dále je dobré počítat s tím, že miminko potřebuje občas pohoupat a to s pevným podvozkem moc nejde. Naopak hodně „plovoucí" kočárky nejsou moc vhodné do náročného terénu.
Výška podvozku
U vyššího podvozku máte výhodu, že dobře dosáhnete na miminko aniž byste se museli moc ohýbat. Ale pro větší dítě, které si v kočáru stoupá je pak možný dopad na tvrdou zem z větší výšky. Kočár je méně stabilní. Nižší podvozek je do terénu vhodnější než vysoký.

Brzdy
Brzdy patří také mezi důležité příslušenství. Mohou být nezávislé na každém kolečku zvlášť nebo spojené na celé nápravě. Každopádně je praktické, když jsou bržděné obě nápravy, zvlášť jestli je rukojeť přehazovací. Není pohodlné kočárek neustále obcházet. Některé kočárky, hlavně trojkolky, mají i brzdu na rukojeti, která poslouží třeba při bruslení nebo při cestě z prudkého kopce.

Velikost košíku
Záleží pouze na tom, kolik nákladu plánujete vozit. Nejspíš to budou nákupy. Pak je důležitý větší a pevnější košík. Dá se v něm ovšem vozit i línější domácí mazlíček ( ne manžel ). Pak budete vozit spousty věcí pro mimi včetně hraček, cestou nasbíraných maličkostí, ............. Také by měl být snadno přístupný, abyste se do něj nemuseli s každou maličkostí dobývat.

Rukojeť Velmi důležité. Již v obchodě si vyzkoušejte, zda vám rukojeť výškově sedne. Hlavně neprůměrně vysokým či menším maminkám a tatínkům. Není nic nepohodlnějšího než se několik hodin denně hrbit nad nízkou rukojetí nebo držet ruce moc vysoko. A je nutné ji vyzkoušet na obou stranách, pokud je přehazovací. Někdy je tam malý rozdíl, ale i ten může být znatelný. Také vyzkoušejte jednoduchost přehazování. Záleží i na materiálu, který je použit na obalení rukojeti. Hlavně, aby se Vám pohodlně držela. Přehazovací rukojeť je vhodná jak z důvodu, aby na Vás dítě vidělo nebo naopak vidělo do světa, když se mu zachce a pak také abyste mohli dítko schovat před sluníčkem. Také ho pak nemusíte z velkého kopce vozit hlavou dolů nebo tahat kočárek nepohodlně za sebou. U golfových holí může být spojená nebo rozdělená. Rozdělená bývá u některých kočárků polohovatelná.

Boudička
Boudičku vyberte tak, aby dítě dobře zastínila před sluníčkem a aby se dala dobře složit a dítko vidělo ven. U některých golfových kočárků se dá boudička přetáhnout až k madlu a tak chrání dítě velmi dobře. Boudička má svoji nezastupitelnou roli a tak ji není radno podceňovat. Nicméně se dá nahradit či doplnit slunečníkem.

Čištění kočárku
Vzhledem k tomu, že Vaše ratolest bude v kočárku konzumovat spousty dobrot a bahýnko nebahýnko, klidně si v do kočárku vleze i ve znečištěných botičkách nebo se pročůrá, bude občas potřeba kočárek vyčistit. Zjistěte si, zda se dá dobře a jednoduše rozebrat a zda se dá vyprat, nejlépe v pračce.

Nosnost
Ne každé děťátko odroste kočárku před dosažením 15ti kg. Dá se předpokládat, že kočárky s uváděnou nosností 15 kg unesou i 16 či 17 kg, ale kdo by koupil kočárek s nosností 10 kg, že?

Polohování zádové opěrky
Při přechodu z hlubokého na sportovní nebo golfky je velmi důležité zjistit, od kterého věku je tento kočár vhodný. Nepolohovací opěrka kočárku není jistě vhodná pro nesedící dítko. A i starší dítě si při delší procházce rádo zdřímne. V sedě by to nebylo nejpohodlnější a vracet se domů na spánek kvůli nepolohovacímu kočáru není nic moc. Stejně tak je důležitá délka a polohování opěrky pod nohami. Pokud je moc krátká a zakončená pevným ohnutím vzhůru, pak vyššímu dítěti budou nožičky nepříjemně přečuhovat a opěrka ho bude tlačit. Kinklající nožičky při absenci polohovací opěrky také nejsou nic moc.

Pásy
Většina dnešních kočárků je vybavena upínacími pásy přímo. Mohou být různé. Tříbodové či pětibodové - pouze mezi nožičkami do pasu nebo od pasu přes ramínka anebo od zdola nahoru. Na to jaké jsou nejlepší přijdete asi až postupem času. Některá dítka se po vzoru Copperfielda vyprostí prostě ze všeho.

Stabilita kočárku
Je velmi důležitá ve chvíli, kdy dítko objeví skákání a naklánění se z kočárku. Kočárek by při těchto artistických výkonech měl stát pevně na všech kolech.

Čyřkolka nebo trojkolka nebo šestikolka?
Kromě klasické čtyřkolky si dnes můžete vybrat i trojkolku či šestikolku.
Trojkolky byly prý původně vytvořeny pro jízdu na bruslích a tak jejich ovládání v terénu může být složitější. Některé jsou méně stabilní než čtyřkolky. Záleží na rozteči koleček. Ale pokud jsou dále od sebe, může se stát, že všude neprojedete. Dalším problémem může být sjíždění nájezdů na schodištích a jízda po eskalátorech. Přední kolečko může být natáčecí nebo pevné. Někdy je i čtyřkolka provedena tak, že má dvě přední kola tak blízko u sebe, že vypadá jako trojkolka. Šestikolka má na jedné nápravě dvě větší kolečka a na druhé čtyři menší, otočné s aretací.

Jé, vy jste bezva, že jste pro každou takovou věc, říkala jsem si, jestli mě neukamenujete :D

asi Jeníček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.4.06 14:54

Míšo, promiň, jak jsem rychle louskala to, co se tady objevilo za půl dne, tak jsem úplně přehlédla odkud jsi :oops:

Amyno, mým „drobečkům“ je 14,5 (Jirkovi) a 12 (Míše). Skoro jsi se trefila, fotky jsou z loňska a za ten rok se oba tak vytáhli, že mně doslova přerostli přes hlavu :)
Dotazy do ordinace jsem si taky psala na papír a pak jsem byla tak vykulená, že jsem na něj úplně zapomněla a probrala jsem se až v čekárně. :)

Teda holky, vy jste kuchařinky, u nás platí poslední dobou - něco si k večeři ulov - musím vařit teplé obědy, protože přítel pracuje z domu, takže večeře šulím. No a když něco večer uvařím, tak většinou saláty, včera jsme měli šopák.

Zuzaa. kvasinky umí pěkně potrápit. Když jsem čekal Míšu, tak mně daly taky co proto a pamatuji si, že mi pomáhalo namazat se pořádně normálním bílým živým jogurtem. Je to přírodní a opravdu nic jiného nezabíralo.

Patron je moc hezký kočárek, vypadá, že se tam mimi vejde v pohodě a mají i dost barev. Ještě si ho tak někde osahat… Našla jsem na emiminu nějaké diskuse k Patronu: https://www.emimino.cz/modules.php?… https://www.emimino.cz/modules.php?…
Nám se líbí Bebetto Tiger http://www.bebetto.cz/kocarky.html Barvu ještě nemáme vybranou, ale nebude to nic tmavého. Ale zase, musím ho vidět v reálu.

Přes pupík máme 92 cm (tak nevím, je to mimi nebo ještě ten můj špek? :oops: )

B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
25.4.06 14:59

Amynko super clanek ! Hezky sesumirovane,vyborne.

Hlaseni meho briska-ke vsem tem „pohybum“,bolestem,tlaceni a ja nevim cemu se pridaly i vlemi lehke jakoby menstruacni bolesti ovsem ne v podbrisku kde obvykle byvaji, ale nekde v okoli pupku… jdu si lehnout, treba se to umoudri :? A to jeste dneska vecer dorazi studentik na doucovani… ach jo,asi ho poslu domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.4.06 15:01

Amynko, bezva příspěvek, určo se hodí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
25.4.06 15:02

Jo a mira pupiku je 85cm. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.4.06 15:04

Bibi, to je určitě mimi, jé to je super, tak vy jste o 2 cm větší, tak jsem zvědavá, kolik se přidá dalších.

S tím bílým jogurtem…já to psát nechtěla, ale taky jsem to vyzkoušela, na radu doktorky, bylo mi tuším 16 a taky jsem na to trpěla a taky mi to pomohlo, vždycky, chce to opravdu čistý NESLAZENÝ bílý, nic jinýho.

Teda, tak to máš doma veselo, co. Puberta musí být v rozběhu, co. Pamatuju si ještě na svojí…hrozný telecí léta, doufám, že naše dítě nás bude trochu šetřit, já byla hrozná :?

Tvůj syn má dneska svátek, že.

Chtěla jsem ti napsat, kde mají ty Patrony, ale koukala jsem, že jsi z Hradce, tak to nepovím, kde je mají, to nevím :( Jinak jsou fajn, já si na něj sahala, dá se nastavit houpání, to všechno super, akorát mě prostě ta kamarádka odradila a pak jsme se zamilovali do toho našeho. Jo, co se mi na tom Patronovi líbilo a to hodně, tak byla šířka toho vnitřku, ostatní sporťáky mi přišli strašně uzoučký.

asi Jeníček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.4.06 15:49

Amynko, puberta u nás mlátí oběma ratolestma. No holt to musíme nějak přežít, nic jiného se stejně dělat nedá. Říkám si, že co jsem do nich dobrého za ta léta vložila do teď, to v nich někde snad je a snad se to taky někdy projeví :lol: Ne, zase tak hrozný to není, ale už chápu naše, jak si tehdy užili (a vzpomínám, jak mi připadali nemožný). :lol:

Jirka měl svátek včera, oslavy proběhly. Teď nás čeká květen, tam máme 5 narozenin, z toho 2× kulatý. Pořád je co slavit.

Patrona tady určo někde v kamenném obchodě uvidím, teď ještě nechci nic zakřiknout a tak jen pokukuju po kočárcích, ale zase až tak moc nevybíráme. Až tak v červenci, srpnu. Jsem hodně pověrčivá.

B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
25.4.06 17:12

Tak holky doufám, že na něco nezapomenu-zase jste toho popsali… :lol:

Barvu kočárku ještě nevím, ty bych chtěla vidět na živo a manža říká, že si v létě uděláme výlet a zajedeme přímo k výrobci, takže si budu moct vybrat. Přemýšlím ale nad tím modrým nebo šedo-bílým. ale není to definitivní. Jedna holčina ho u nás má a říká, že je sním nadmíru spokojená, že sice taky musela něco reklamovat, ale do osmi dnů to měla takže to byla rychlovka. Jo a ten kočárek co si vybrala Zuzi je opravdu novinka, vloni ho ještě nevyráběli. A taky se mi líbí, ale já chci tu trojkolku :wink:

Amynko, já na to úplně zapomněla, zítra jedu okolo práce tak se tam asi zastavím. akorát nevím jak to funguje? To mi vedoucí dá něco na podepsání nebo já musím k dr. a ten mi to napíše? Je to hrůza, ale já fakt nevím, ještě se mi to nestalo :oops:

Takže do seznámku. můj obvod je 86cm.
Amynko supr článek o výběru kočárku, alespoň jsem pochopila proč ta trojkolka je tak nízká 8)
Nevím jestli Zuz je z Hrace, ale prodejna je v Intersparu a tam by je měli mít.

Tak snad to je vše na co jsem chtěla reagovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital