Poradna duly
Jana Čurdová
soniku Ty mne děsíš s tou registrací, sice neuvažuju z toho již zmiňovaného důvodu o plných kapacitách a případného možného odmítnutí i přes registraci o Podolí, ale o Apolináři, ale jestli Podolí bude malovat a proto brát méně maminek, o to větší bude nával jinde… já tam snad půjdu zavolat! Chtěla jsem počkat až po velkém ultrazvuku ve 20tt, ale teď jsi mne docela vybláznila..
ZUZ no ta velikost je od hlavičky po kostrč, ale to je každá ne? A měří to tak vždycky a vždycky to vycházelo, takže tím to nebude…
Jinak k tomu ZT-koukám, že jsi stejný plašan jako já ![]()
Bohužel většina těch ZT je bez příznaků a nejde se to náhodně při vyšetření UTZ. Ale neboj, musíme doufat, že teď už nám to moc nehrozí. I když mě to teda teď jde taky hodně špatně… ![]()
leilo tak to promiň asi Tě s tím měřením pěkně matu, já těch ultrazvuků nemám moc za sebou a tak jsem nevěděla… asi máš pravdu.
Já se šíleně bojím, naposledy jsem byla na ultrazvuku před 6 týdny!!!, šílím strachem. Ty nemáš proč, vždyť jsi měla dnes výbornou kontrolu, viděla jsi svého broučka jak se hýbe a to že není jeho velikost úplně tabulková a odpovídající stáří těhotenství vůbec nic neznamená! Však to brzy doženete ![]()
Já se ještě nevykopala, mě to prostě nedá. Musím napsat.
Zuz, paranoik nejsi, já se tímhle děším taky a když jdu k doktorce, tak se klepu jako ratlík = je vidět i na mám krevním tlaku
Taky jsem si říkala, co když to mimi teď třeba uvnitř už nežije, jak se to pozná…ptala jsem se na to mamky a ta mi říkala, že bych potratila, měla bolesti a krvácela. Některým maminkám se nedělá vždy UTZ, takže tam by se to nepoznalo, vždy se to prý projeví navenek. Mě tak pupík někdy splaskává, hlavně když ležím na zádech, tak tam mám akorát bouličku
( děloha ) a když vstávám ráno, tak je mnohem, mnohem menší než byl a pak se teprve vykulí,se mi schovává pacholek.
Já jsem ráda, že vidím, že nás tu takových bojácných je víc ![]()
Zuz, vezmi to takhle, co naše mamky, ty neměli žádný ultrazvuky a nešíleli. Čti hodně příspěvky od Soníka, ta je od začátku v pohodě a mě její příspěvky na tohle hodně pomáhali, ale taky mě to někdy vezme a říkám si, co když teď…teď se to stalo…blázen, co.
Neboj, kdyby něco nebylo v pořádku, tak se to na tobě projeví. Zeptej se na to doktora, ten tě myslím nejlíp uklidní, protože já se svojí doktorky na to taky zeptám ![]()
Holky, fakt letím
asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
jééé Amynko to jsi mě potěšila. A vidíš, já zase mám stejnej pocit z tvého psaní. Je jasný, že se občas vyskytne něco co nás překvapí, něco co nečekáme. Je to přece jiný stav. A když jiný, tak jiný. Za normálních okolností nás přece bříška netlačí, prsa nebolí… jsme teď prostě jiné
!
A dost, holky koukněte ven, vidíte to krásné slunce, zelenou travičku, kvítka a ptáčky…jo??? TAK HYBAJ VEN! ![]()
Já už to taky zabalim, a jdu na vzduch.
Krásný zbytek dne!
pa Soňa
Holky,
já myslím, že v tomto stádiu těhotenství jde krásně poznat, jestli mimčo je v pořádku nebo ne. Vám ještě na žádné kontrole neposlouchali srdíčko? Já to mám raději než UTZ, je to nádherný zvuk. A pokud ne, tak na příští kontrole už ho určitě budete slyšet. Jsou na to takové sondy, přiloží se na bříško a ten zvuk je prostě nádherný.
A neblbněte, miminka jsou určitě zdravá
![]()
Jana
Ahoj holky, jen vás chci pozdravit. Jsme po 14 denním odpočinku na neschopence, ale dnes jsem zase v práci. Miminka jsou OK, mají 10 cm, tak doufám, že je to v pořádku, ale DR říkala, že ano. na odběry na VV jsu 2.5., tak snad to dobře dopadne. A 19.5. jdu na velký UTZ, kde už snad poznají, co čekáme.:)
Doufám, že se vám všem dobře daří a pupíky rostou! ![]()
Ahojky Capinko,
to jsem ráda, že jsi se tu objevila. A jaká dvojčátka čekáte? Jednovaječná nebo dvojvaječná? Nehoní Tě častěji po kontrolách? Mě docela ano a asi bude hůř! ![]()
Dávej na sebe pozor.
Jana
Ahoj letadlo, zatím vůbec nevím, jaká jsou, snsd se to dozvím na tom velkém UTZ. Tobě už to řekli? A jak to poznali? Na kontroly chodím normálně, jednou za měsíc. Docela mě to překvapilo, možná bych raději chodila častěji, přeci jen jsem nervózní…znáš to. A jaká budete mít vy? Už ti dělali odběry na VV?
Capinko,
to mě právě docela překvapuje, že to u Tebe nějak hodně nezjišťují. Já jsem šla hned ve 14. týdnu na druhý UTZ, aby se zjistilo, zda jsou doopravdy jednovaječná (vypadá to) a zda mají oddělené plodové vody (mají). Na další UTZ jdu za 1,5 týdne, opět budou kontrolovat, jak mimča rostou. Oni mi tu vysvětlovali, že je právě veliký rozdíl mezi péčí o jednovaječná a dvojvaječná dvojčátka, jednovaječná jsou víc riziková a tak na ně dávají větší pozor.
Já chodím zatím na kontroly každé 3 týdny do nemocnice a je to spojené vždy s UTZ. A mezitm ještě stíhám midwife, to znamená, že jsem někde každých 14 dní určitě.
Já na krev na vývojové vady vůbec nejdu, tady mi to nedoporučili, u dvojčátek velice často vychází falešná pozitivita a zbytečně to maminky nervuje. A odběr plodové vody mi taky nedoporučili, prý se riziko u dvojčátek zvyšuje. Navíc budu mít hodně UTZ, tak by se snad něco poznalo, kdyby to bylo špatné. I moje dr. v ČR mi říkala, že u dvojčátek většinou testy vycházejí zvýšené a že k tomu genetik pouze připíše, že je to pravděpodobně vlivem dvojčátek a je to tím vyřešeno.
Měj se krásně a ať Ti všechno dobře dopadne. Jak bříško, roste hodně? Já mám pupek jak s Kájou ve 25. týdnu.
Jana
Letadlo, UTZ mi dělá teda taky pokaždé, když tam jdu. Te´d jsem tam třeba byla po 14 dnech kvůli té neschopence a zase se dívala, jak rostou. Ale to jednovaječné nebo dvou zatím neví, takže asi až toho 19.5. O těch špatných výsledcích u krevních testů vím, ale stejně jdu a uvidíme. Kdyby to vyšlo nějak hodně špatně, šla bych i na amnio. Pro klid duše. Myslím, že to riziko je celkem malé. Ale to ještě uvidíme.
Bříško nějak extrémně neroste, přibrala jsem zatím jen 0,5 kg. Ale nemám to s čím porovnávat, je to moje první.:) Ale vidět už jde hezky, do starých kalhot už se nevejdu.
Já nevím, u amnio je riziko potratu 1%, u dovojčátek to bude určitě víc jak 2%. Navíc jsem někde slyšela, že ne vždy se trefí správně, někomu snad řekli podle amio, že bude mít 2 holčičky a narodil se jí páreček, to znamená, že se dvakrát trefili do stejné vody. Ale nechci strašit, určitě Ti to i z krve vyjde dobře. ![]()
A už máš vybraný kočárek? Vím, že jsi hodně hledala, už jsi se pro nějaký rozhodla?
Jana
Tak jsme už tady, venku je sice nádherně, ale to sluníčko tak pálí, že mě z toho rozbolela hlava, tak až punťa trochu zaleze, půjdu si sednout na zahrádku.
Holky, vy jste super s těma dvojčátkama. Kamarádka jak mi dneska psala, že je v 8 týdnu, tak její manžel chtěl dvojčátka, tak prý byl trochu zklamaný, že tam je jen jedno ![]()
Capinko, jsem ráda, že jsi zase tady, dlouho jsi tu nebyla. Ty máš nahoře 0,5 kg. Ehm…
já mám nahoře 3! Ty hubeňoure, to ti závidím.
Zuzaa, hned se mrknu a pošlu.
Jani, přesně moje řeč. Já si taky myslím, že když by něco nebylo ok, tak by se to projevilo. Mě paní doktorka srdíčko pustí vždycky, pouští mi ho, když mi dělá ultrazvuk, na něco tam klikne a vidím tam takový graf a ty čárky běhají nahoru a dolů a krásně to srdíčko bije, rychle.
Capi, já jdu na VV taky 2.5. a na velký UTZ mě pošle ve 20 týdnu, minule mi to říkala, tak doufám, že to bude všechno v pořádku.
Soni, nevím, nějak mě to tvoje psaní nabíjí, jestli je to tím, že tě znám od počátku a že máš stejný termín, ale od začátku jsi byla v naprostý pohodě, to mě Majdi tenkrát položila. Tím nechci říct, že by mě ostatní holky nenabíjeli, nabíjí a jak moc. Ale taky děkuju za potěšení, je to milý ![]()
asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Amynko diky.
Tak ja si dneska koupila tehu gate v C&A .. tenke riflove trictvrtaky pres brisko. Jsou super,je mi v nich strasne pohodlne,jenom si tezko zvykam na tu gumu na brise, vsechny kalhoty mivam bokovky,a ted takove „omezeni“
Vyber teda zadny
Musim pohledat obchudek s tehu ublecenim u nas ve meste,nekam mi ho prestehovali,ale meli tam fajn vyber,ne jako troje gate u C&A
Dorazit mi maji jeste jedny gate na snerovani a planuju poridit jeste jedny vykrojene pod brisko,a finito,musim vystacit:)) Vlastne jeste laclacovou sukni a na leto nejake univerzalni saty na telo-navic v srpnu jdeme na svatbu,tak jsem zvedava,do ceho se navliknu ![]()