Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3888
25.4.06 10:54

Jitulo, to je skvělý, že už jste doma, tak jen hezky ležte, ať tam nemusíte zpátky. Není za co, my taky byly zvědavý, jak je to s váma, takže to bylo oboustrané.

Vím že musím k obvodní Dr., snad by mělo jít o EKG, víc o tom nevím.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.4.06 10:56

Huráááááááááááááá,

Jitulo, vítej doma. Určitě Ti bude aspoň psychicky líp a mimčo se umoudří. Hezky odpočívej a dávej na sebe pozor.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.06 11:06

Ahoj holky,
jsem tady dnes poprvé,tedy poprvé sem píšu. Já mam termín 17.10. Teď jsem ve 14t + 4. Takže se k vám přidám,jestli vám to nebude vadit.

Jak se tady někdo ptal na to interní vyšetření,tak to já už mám za sebou. Vlastně to nic neni. Jenom tam vyšetří srdce,zjistí jaká je slezina,jestli někde netlačí.Zeptají se na všechny nemoci,jestli nemáte křečové žíly,jestli nekouříte,nepijete a tak. Zapíšou to do průkazky a je to. Byla jsem tam tak 5 minut a šla. A to jsem na to v čekárně čekala hodinu a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
25.4.06 11:11

Michaelo, vítej mezi náma, přidat se můžeš, každá nová těhulka je tu vítaná. Až dorazím domů, tak tě přidám do seznámku. Jen nějak nechápu TP 17.10. a jsi 14tt+4? Já mám termín 20.10. a taky jsem 14tt+4. Pokud chceš, tak nám dej o sobě vědět něco víc, do seznámku uvádíme rok narození a místo, kde bydlíme, kromě TP a přezdívky, ale nic není povinné, dle každého, jak chce.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.06 11:17

No já to beru podle toho co mám napsané v průkazce. Podle sona,které Mudr vždycky dělá,tak to takhle vychází. Podle poslední MS už bych byla v 15 a něco,ale podle sona ne. No jo no,asi je fazolka malá :D .Ono je to asi jedno,stejně se to ještě několikrát za tu dobu změní. Příští pátek jdu zase na kontrolu,tak uvidíme.
Jinak jsem z Plzně a jméno Michaela.

A nebyl už někdo z vás na genetice? Já tam jdu 9.5. Muj bratr měl roštěp patra,tak pro jistotu mi musí udělat tripl testy a podle nich potom amniocentézu. No raději bych byla,kdyby testy vyšli dobře a na tu plodovku bych nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.4.06 11:29

Ahoj Michaelo,

vítej mezi námi, tak jsi nás našla, šikulka. Na triple testy chodíme všechny ( v dnešní době se to dělá všem ) některý mamči už byly, někdo ještě ne. Já jdu s Bobanem příští úterý - 2. května, tak se taky trochu bojím a doufám, že to vyjde v pořádku.
Aha, takže ty to máš podle UTZ, no jo, ale to mi stejně nevychází ten datum 17.10., to by ti musel leda tak změnit i termín na 20.10., jako má Klárka? No, oni si ty naše dětičky z tohodle stejně určitě prd dělají a narodí se tak jak ony uznají za vhodné :)

asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
25.4.06 11:35

Děkuji za podporu s naším pejskem. Dnes jdu ještě k panu dr. pro prášky na plíce. Snad to bude v pohodě.

Jitule, vítej zpátky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P To jsme rády, že už jsi zase s námi. Tak se hlavně pěkně opatruj, ať tu s námi vydržíš až do října.

Míšo, vítej mezi námi. Neboj, neboj, testy dopadnou určitě dobře. Já jsi toho 9. 5. už jdu pro výsledky, tak doufám, že dopadnou dobře. Vlastně ne doufám, ale věřím.

Holky, já jsem úplně na máry z kočárků. Teď jsem koukala tak 2 hoďky na internetu na kočáry a včera jsem byla i v prodejně kočárků a vůbec nevím, co vybrat. Máte už některá své tipy, tedy kromě Amynky? Já mám Inglesinu a x-lander XA. Fakt nevím, co by bylo lepší. Totiž Inglesina je spíše jen hluboký a pak prý maminky kupují golfky a x-lander je zase spíše sporťák. Nevím, nevím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.4.06 11:36

Ahojky,

Amynko, děkuji! :)
Teda těma fotkama z Lefkady jsi mě opravdu navnadila. Tam muselo být nádherně.

Klárko, kadeřník, kosmetika - dobře děláš. Až se nám to narodí, nebudeme mít na sebe tolik času, takže si to teď musíme užít.

Mumis, s vaším pejskem je mi to líto, snad se ještě všechno spraví…
Miminko máš nádherný, je tam jako v pokojíčku.

Sonik, díky za recept, tak se mi sbíhají sliny, že asi skočím pro tvaroh a mazanec upeču. Mňam, už se těším.

Jitula, moc zdravím a držím pěstičky, ať už je všchno OK!!!

Michaele, vítej! Všechny doufáme, že nám triple testy vyjdou dobře. Snad to tak bude. A odkud jsi?

Mrkla jsem do galerky, to je zase krásných nových fotek.
Ditísko, ty máš krásně vidět pupík.

Zuz, ty jsi byla nevěsta jako obrázek

Holky taky bychom rádi jeli někam k moři, ale radši nechceme riskovat. Za rok bude mrňouskovi 3/4 roku, tak to už by se dalo a letos to nějak oželíme. Plánujeme, že bychom se jeli podívat někam do okolí Vranovské přehrady, ja tam krásně. No jestli teda nebudeme zařizovat bydlení, rýsuje se nám něco, nechci to ještě zakřiknout, ale jestli to dopadne, tak se o radost určitě s vámi podělím. Takže možná se budeme v létě stěhovat a zařizovat. Ptřebujeme něco většího, když už nás bude tolik :D

Mějte všechny krásný den!

Bibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.06 11:38

ani nevim proč mi napsala porod na 17.10. ,když dnes bych byla podle MS.která byla 10.1. přesně v 15.týdnu. Já se na nic neptala,vždycky,když tam jsem na prohlídce,tak mi nějak dojde řeč. Přitom než tam jdu,tak mam připraveno spustu otázek…no jo no :wink:
To je dobře,že někdo jde na ty testy dřív než já,aspoň mi potom napíšete jaké to bylo.
A jak vám jinak je? Mě docela dobře. Zvracela jsem jen jednou za celou tu dobu,tak si to docela užívám. jenom doufám,že se mi to potom nějak neotočí a naopak mi nebude zle někdy později. A už máte bříška? Já jen takové malé,spíš vypadam jako hodně najedená,než těhotná :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.4.06 11:42

Ahoj Michaelo,

vítej mezi námi. :P Já jsem tu asi jediná, co na tripple testy nejde, žijeme v Anglii a tady to není povinné a vzhledem k dvojčátkům je to velice nespolehlivé.

V prvním těhotenství jsem měla u tripple testů právě trošku zvýšené riziko rozštěpů a doporučení bylo důkladnější UTZ ve 20. týdnu. Já si myslím, že rozštěpy by z plodovky ani rozpoznatelné nebyly, to jsou chromozomální vady. Zeptej se na genetice, ale rozšpěp by byl určitě velice dobře rozpoznatelný na dobrém ultrazvuku a vůbec by Tě nemuseli honit na amnio.

Holky, ještě k pohybům, já mám někdy pocit, že je cítím už od 8. týdne. :D Pochopitelně je to blbost, jsou to pouze střeva. :( Ale v pátek jsem fakt měla pocit, že jednoho Neználka cítím, bylo to absolutně jiné, než střeva. Tak každý večer ležím v posteli, ruce na břichu a čekám, jestli něco. A ono nic. Holt ještě pár týdnů musím vydržet, s Kájou jsem si pohyby byla jistá až kolem 21. týdne, tak mám času dost.

Taky vítám Janu mezi námi, jen piš. A po Tvých zkušenostech s porodnicí bych tam určitě nerodila. Mě tu moji zase zrušili, ale dvojčata bych si tam asi odrodit netroufla, byla maličká a ne příliš vybavená pro riziková těhotenství.

Jdu vařit, mějte se krásně a pohlaďte pupíčky.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
25.4.06 11:44

Teda Amynko, no nádhera. Hned bych jela taky. Já u moře nebyla ani nepamatuju. A asi dlouho ani nepojedu. Hypotéka je hypotéka. Ale máme zato krásný baráček. No holt nemůžeme mít všechno, že jo.

Bibi, Míša je z Plzně. Píše to v příspěvku, jestli jsem to dobře přečetla.

Asi taky něco o víkendu upeču. Mě poslala recept na mazanec ještě Klárka, tak si můžu vybrat, jestli tvarohový nebo kynutý. Pořád mám totiž chuť na nějakou buchtu, nebo něco sladkého, ale v normě.

Zuz, moc hezká nevěsta. Já budu nevěsta až za rok, pokud si to někdo z nás nerozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.06 11:50

Jak tady každá píšete o jídle a o tom co upečete,tak mi napadlo,jestli mi některá neporadíte co vařit k večeři.
Poslední dobou mi opustili chutě a tim pádem i nápady na jídla. Nemam chuť na nic,kromě ovoce…hrůza.
A jelikož dělám skoro každý den teplá jídla,tak je to pro mě teď docela problém. Dřív jsem měla nápadů habaděj a posledních 14 dní nic. Vždycky mám měsíc v poho a potom se to otočí a měsíc nemůžu jíst. To jsou teda stavy co? :(
Jo jo,jsem z Plzně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
25.4.06 11:51

mumis tak se nám můžeš alespoň ve fotogalerce domečkem pochlubit :). Myslím si, že domeček se zahrádkou je pro dítě ideální…

letadlo myslím, že se pohybů již brzy dočkáš :wink: . Ostatně všude se píše že při druhém dítěti jsou cítit dříve, kolem toho 18tt a Ty když budeš mít dvojčátka to jistě brzy pocítíš. Já už se na to hrozně těším a nemůžu dočkat, strašně se to vleče…
I když… před nedávnem jsme se tu všechny nedočkavě upínaly k úspěšnému překonání 12tt a než se nadějeme už se zase čeká na 18-20tt na pohyby. Pak už jen porod… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
25.4.06 11:54

Záleží, jestli chceš dělat sladkou nebo nesladkou večeři.

Já vám holky napíšu recept z valašska. Říkáme tomu „Ušmuraný regiment“
Potřebujete borůvky - teď používáme zavařené, pokud nemáte tak si myslím, že můžou být i mražené
Dáte je podusit na másle a přidáte trochu cukru (podle chuti) - má to být dost sladké.
Pak si uděláte šulanky z bramborového těsta (já ho kupuju) - uděláte je podle receptu ze sáčku a pak, když jsou uvařené tak je přidáte do borůvkové omáčky. Fakt mňamka. No úplně jsem na to dostala chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
25.4.06 11:57

Zuz to si piš, že se vám pochválím, ale prvně budu muset baráček nafotit digi foťákem. Máme ho vyfocený jen normálním a scaner nemám. Tak chvilku vydržte a určitě něco pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí