Poradna duly
Jana Čurdová
Batcheta, tééda moc gratuluju k velkému rozhodnutí. A z hádek si vůbec nic nedělej. My když jsme plánovali naší svatbu, tak jsem si říkala, že jestli náš vztah přežije tohle tak už všechno
. A šatičky určitě seženeš, neboj, jen to chce mít trpělivost a oběhnout toho víc. Ale zkoušení šatečků je to nejkrásnější… jak se krásně houpají a šustí…
Tatínek u porodu, koukám, že téma dne jak vyšité
. Já jsem se rozhodla, že ho nechám uplně v klidu at se rozhodne sám. Nemá vůbec cenu naléhat, nebo nutit. Asi by to s ním bylo příjemnější (nebo aspoň personál), ale když nebude chtít, tak si nohu za krk nedám
, myslím, že budu mít úplně jiné starosti.
darinko já jsem mu snad ani maminkou nehrozila
, ale jen konstatovala… docela mám pochopení proto že by tam nechtěl být, již ze zmiňovaných důvodů, ale prostě jsem mu řekla že na to nechci být sama a je mi celkem jedno jestli tam bude on nebo moje mamka. On tedy nikdy neřekl že nechce u porodu být, ale čekala jsem že se mu chtít nebude. Teď jsme spolu byli na obědě a ještě si o tom povídali a on říkal, že veškeré špatné pocity které v souvislosti s krví má jdou v tuhle chvíli stranou, že když to dítě chtěl a za tím účelem si ho udělal, tak zvládne porod, že u toho chce být a ví že pro mne to bude mnohem těžší než pro něj a nějak to zvládneme.
Občas mě ještě dokáže i překvapit, příjemně… i když ne vždy :
![]()
Holky mrkněte do galerky duben 2006. Rodí se tam o sto šest a samé nádherné miminka. Strašně se těším
![]()
Tak skutečně dnešní téma je partner u porodu. Je fakt, že chlapi dokážou překvapit. My se začali s manžou prvně bavit o účasti při porodu, když neplánovaně otěhotněla kamarádka a ta mi říkala, že tam s ní její přítel být musí, protože ona chce, aby viděl, jak trpí. Fakt mě to tehdy fascinovalo. Když jsem přišla domů a říkala to manžovi celá taková rozhozená, tak jsem mu zároveň řekla, že bycj sice chtěla, aby u porodu se mnou jednou byl, pokud si někdy pořídíme spolu dítko, tehdy jsme ještě nebyli ani manželé, ale ne proto, aby viděl, že trpím, ale pro tu psychickou podporu, že tam nejsem sama jen s neznámými lidmi, ale mám vedle sebe někoho, s kým je mi krásně a který mě bude držet za tu ruku a že vlastně to bude i jeho dítě, tak proč by ho neměl vidět hned jako já, hned jsem dodala, že pokud nebude chtít, tak nemusí, po zkušenostech s návštěvou veteriny a on tehdy řekl, že tam bude se mnou a od té doby názor nezměnil.
Tak já ještě nenakupuju, po tom, co mi máma ukazovala, že koupila ponožtičky a ségra mi říkala, že koupila dupačky, jsem si říkala, že jsem krkavčí matka a chtěla koupit alespoň třeba čepičku, jenže jsem byla s manžou a tomu to připadá moc brzo, tak si radost budu muset udělat, až někam vyrazím sama.
Za chvíli budu psát Jituli, tak jestlí jí kromě pozdravů chcete něco vzkázat, tak dejte vědět.
Klára
Pekny podvecer vsem.
Tak v praci je to vyreseny, k 30.4. budu „odejita“ takze pak uz budu jen doma lenosit a tloustnout
Tedy, tloustnout … dostala jsem vyhubovano od doktora is estricky, ze jsem kilo zhubla, a nepribiram podle tabulek, tak se pry mam snazit..no to urcite ![]()
Co se partnera u porodu tyce - my to mame slozitejsi,takze nevim, zda to stihne(pracovne je pres celou republiku
) a i tak jsem stale na vazkach…ja jsem takovy ten typ, ktery si sve „utrpeni“ hezky rad vydrzi sam, asi bych z nej byla na nervy, kdyby tam byl..no nevim, vsak do rijna casu dost ![]()
Co se nakupovani tyce - tak to me jeste moc nechytlo,mam to naplanovano az na cervenec/srpen ..ja vse vzdy odkladam:)) Mamka mi ted z Parize pivezla krasne malinkate ponozecky a sterkatko,tak zaklad mame-nebude nam zima na nozicky a budeme si mit s cim hrat
![]()
Do galerky jsem Vam hodila dve fotecky pupiku, je jeste malinky,rano nekdy zadny, vecer pro zmenu nevydrzi v gatich, takze cert aby se v tom vyznal ![]()
Pohladte briska(ja jsem cela otlapkana, pritel by z briska nejradeji ruce nesundal, je to ale krasne
), Zuzaa
ahojte vsichni,
ozyvam se po delsi dobe a musim se priznat, ze mi po vas bylo fakt smutno!
Batcheba
gratuluji k rozhodnuti
myslim, ze je to rozumne a hlavne uz to budete mit „za sebou“ ![]()
Se saty bych si hlavu nedelala - dve kamaradky se nedavno vdavaly, jedna v patem mesici a druha v sestem, obe mely tak krasne saty, ze na vsech fotkach vubec neni poznat, ze jsou tehu - pouze kdyz je tam zaber z boku - dnes uz se da jiste vybrat naprosto vyhovujici strih, takze urcite budes spokojena
mrzi mne vsechny ty zbytecne hadky, o kterych tady pisete ![]()
ale nejspis asi bude neco ve vzduchu, nebo nam blazni hormony, protoze ja se vetsinou nehadam a tento tyden jsem na manzela „vyjela“
opet kvuli blbostem
teda v prvnim pripade si stale myslim, ze jsem byla v pravu - cekali jsme na kontrole a Dr. operoval, takze proste nemohl prijit hned a my museli cekat, po 50 minutach manzel nevydrzel a rekl sestre, ze odchazime a ze Dr. pak zavola, at mu to sestra vyridi ![]()
citila jsem se strasne trapne, zvlast kdyz slo o individualni konzultaci „na prani“, jenze jsem byla zavisla na odvozu, tak jsem sla - no, schytal to pekne, milacek - jeste odpo musel tomu Dr. zavolat a domluvit nahradni termin
ale holky, reknu vam, ze me fakt nastval
a to chce jit se mnou k porodu
by me zajimalo, co tam jako bude delat treba 12 a vice hodin, ten se tam zblazni ![]()
jinak stredecni kontrola jakz takz v norme, UTZ ok
ale zjistili mi prave na zaklade toho 1. screeningu, ze mam neco s krvi
takze v pondeli musim na dalsi kontrolu a mozna na injekce
ke vsemu mi pohrozili pobytem v nemocnici
jsem si okamzite vzpomnela na Jituly - Klarko, pozdravuj ji, ze drzim palec
jeste jsem to „ukecala“, ale musim lezet, mohu leda tak na WC a to je vsechno
mimisek se tlaci, kam nema ![]()
no, snad to v pondeli zase „ukecam“, kdyby ne, opsala jsem si Klaro Tve cislo a ozvu se…
jsem se to ale rozepsala ![]()
no, mela jsem uplny abstak ![]()
opatrujte sebe i briska
jdu zapadnout do postele
L.
ps: jen tak na okraj - vypada to, ze se nam klube kluk jak buk ![]()
Zuzaa, pupíček se začíná pomalu, ale jistě klubat. Já už chci takyyy!
![]()
Lindas, dokud Ti to jde ukecávat, tak je vidět, že je to ješte celkem v poho. Jituli se taky cpe prcek moc dolů, ale ona do té nemocnice už musela, snad se to brzy spraví a bude tu zas s námi a ty samozřejmě taky, v nemocnici je smutno.
Jituli jsem psala, že ji všichni moc pozdravujete. Oznámila jsem ji krásné rozhodnutí Batcheby o svatbě a že dnešním hlavním tématem jsou chlapi u porodu.
Zpráva od Jitule: Ahojky. Děkuji za zprávy. Moc všechny naše etety pozdravuj.My jsme zatím v poho, dostáváme kapačky a 8 pilulí denně, nesmím vstávat z postele, jen na WC. Jitka
Klára
Klaro
to je fajn, ze jsi s Jituli v kontaktu
urcite vsechno dobre dopadne
no, ja ukecavam statecne
nedovedu si pobyt v nemocnici predstavit, ale zase co bychom pro ty nase zlaticka neudelaly, ze?!
Dr. rekla, ze fakt musim lezet a ja posloucham
je pravda, ze me to dost tlaci - kostrc, stydke kosti atd.
beru pravidelne leky a vstavam jen v nejnutnejsich pripadech
pry, kdyz to bude kriticky, tak mi zasijou delozni hrdlo (cerklaz) a bude vymalovano:?
uvidime
drzte se a uzivejte si pupicky (ja uz chci taky nejakej
)
L.
Tak jsem se mrkla do té naší galérky.
Amynko, teda tobě bříško roste jako z vody. Je to strašně krásné. Ty už opravdu nezapřeš, že s tebe bude za chvíli mamina.
Zuzaa, taky pěkný domeček pro mimi. Já mám asi podobný. Ještě nedávno nic a teď už se klube. Ale na těhu kalhoty to ještě není. Zatím stále padají.
Jejek opravdu nádherná nevěsta. Vypadáš úplně jak princezna. Moc vám to sluší oběma.
Linďas hlavně v klídku ležet, nedělat zbytečné pohyby a všechno bude ok. Pro mimi opravdu udělá člověk cokoli, tak jak si psala. Ten tvůj manža u doktora - to by mě taky teda rozčílilo, ale třeba myslel na to, že musíš ležet a být v klidu a když už jste byli takovou dobu v čekárně, tak ho to mohlo rozčílit. A neboj u porodu nezblázní, to určitě vydrží. A nestraš s 12 hodinama. Třeba to bude rychlovka.
Klári, ty jsi taková naše dobrá duše na emiminu. Moc, moc dík - seznámek, zprostředkování zpráv Jituli. A s tím pupíkem se neboj on se ukáže. Mě už taky vylezl.
A jak jsi psala o kamarádce, že chce aby viděl její přítel jak trpí, tak to já říkám taky, ale ve srandě. Hlavní je opravdu ta psychická podpora. Akorát v našem případě fakt nevím, jestli bych ji dávala já jemu nebo on mě, když mu dělá krev tak špatně.
Ahoj, tak já se taky hlásím po delší době…
vidím, že máte debatu o partnerech u porodu. Tak já bych ho tam asi jako každá tady chtěla. A on je přesně takový jako většina tady
že nesnáší krev ani ve filmech. Nicméně řekl, že tam bude aby tam byl se mnou a netrpěla jsem sama, tak snad se mu to nějak nerozleží
![]()
Jinak já už jsem na neschopence 2 měsíce a prospívá mi to. Teď chystáme s tchýní svatbu pro švagrovou(příští sobotu)-pomáhám jí péct a tak tak mi to rychle utíká. Myslím tím, že mi to utíká do KO jdu tam v pondělí 24.4. a jdu na krev,takže bojim bojim.
No a nakupování-tak já teď taky byla v mimi krámech protože druhý švagrový se má za 14 dní narodit holčička,takže nakupuju a koukám už po hadříkách pro moje miminko ale ještě se trochu bojím. Řekla jsem si, že to nechám až taky tak na ten červenec a srpen. Minimálně po tom UTZ ve 20.týdnu…Ale musím teda přiznat, že odolávám čím dál hůř
![]()
Tak se zatím mějte a pa
Ahoj Holky, tak jsem tu zase po delší době. Nakoukla jsem do galérky a ty vaše pupiky jsou krásný. Já ještě žádnej nemám, a dokonce jsem kilo pod svou původní váhou
Oblečení nosím pořád stejný, ještě jsem si ani nepořídila nic tehulovskýho, čekám až budu mít břůšek a pak uvidím.
Add otec u porodu: Manža půjde, ani jsme jinak neuvažovali, takže jsem ráda.
No jo věcičky na mimi, včera jsem se byla podívat ve městě po obchodech, a já pořád nevím, nevím co se bude hodit, kolik toho mám kupovat,… ![]()
Ale tohle za mě řeší mamka s babičkou, už toho mají celkem dost nakoupenýho.
ahojky holčiny,
tééda dneska je venku tak krásně, že je hřích sedět v kanceláři
. No nic, už se to blíží, huráá
.
O víkendu plánuju absolutní nic nedělání. Manža odjíždí na motorkářské zahájení sezony a já budu sama samotinka… tedy s maminkou a budu si užívat. Žádné vaření! asi koupím mražené pizzy
, žádné uklízení! a vstávat budu až po obědě
. Teda ne snad, že by to s manžou nešlo, ale sama (po 5 letech) to si musím užít!!!
K nakupování, asi jsem divná, ale zatím mě to moc nebere. Já vlastně vůbec netuším čím začít. Jaká velikost je pro který měsíc, kolik kousků miminko potřebuje od každé velikosti… je to věda. Taky mi kamarádka nabídla, že mi něco pujčí po 1,5 leté holčičce. Určitě budou Matýskovi všechny růžové věcičky moooc slušet
.
Užijte si všechny krásný slunečný víkend!
pa Soňa
Já vám holký taky přeji krásný víkend. Čeká mě gruntování nového baráčku, samozřejmě se zvýšenou opatrností. Tak si užívejte krásných dnů a opatrujte se a vaše miminečka v bříšku taky.
Mumis tak já už vygruntovala a teď dáváme dohromady zahradu…taky dělám jen to na co se cítím a jen lehké práce. zrovna v úterý jsem celý den hrabala a pořád někde pobíhala a pro něco se ohybala a tak a pak jsem večer měla pocit, že jsem to přehnala. Píchalo mě v břiše a to jsem si pak nadávala…takže od tý doby jen opatrně.
Jo a taky jsem minulí týden tak schrastla ze schodů-běžela jsem ke dveřím a měla jsem nové tepláky do zvonu. Zakopla jsem o tu rozšířenou nohavici a to byla teda pecka…Slet+ěla jsem ze 3. schodu. Tak doufám, že se mimískovi nic nestalo, ale to by se snad už za týden projevilo, ne?
Holky máte taky strach z těch triple testů? Já děsnej. A jak dlouho se čeká na výsledky? Někde jsem četla, že i 3 týdny…to by mě teda zabilo…
Ahoj všem,
Mumis, mě to zas tak nevadí, nejhorší bylo ten seznámek udělat, teď ho maximálně aktualizuju a to už je pohoda. S tím kontaktem na Notuli, nevím co bych sama dělala, kdybych občas neměla zprávy, co se tu děje, jsem už pěknej závislák na emimču, takže to vlastně tak vyplynulo, abychom my věděly, co se děje a i ona věděla, co se děje tady. Taky jsem občas manžovi řekla, že alespoň uvidí jak trpím a tak podobně, ale vždy jen v žertu, ta kamarádka to myslela ale úplně vážně, proto jsem z toho byla v šoku. Já vím, že bříško vykoukne, ale když jsem viděla Amynku ve 12 tt a já dnes ukončila 14 tt a po pupíku ani památky, tak mě to tak trošku je líto, ale je mi jasný, že ke konci už ho nebudu chtít.
Leilo, tak to si fakt to volno užíváš, prostě jen pohodička klídek.
Soníku, ne že bych chtěla nakupovat horem dolem, ale jen nějakou drobnost pro radost, jinak je ještě fakt moc brzo.
Dopoledne odjíždíme na víkend mimo Prahu, už se nemůžu dočkat. Pokud to stihnu ještě v neděli večer, tak vás poreferuju, jak jsme si volno užili.
Krásný a hodně sluníčkový víkend!!!
Klára