Říká tátově přítelkyni "máma"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1797
21.11.10 11:02

Ahoj

achjo… to je hrozný.
Sama mám prvního kluka s jiným, a tohle by mi teda vadilo… i když, on na něj kašle a nevídá ho, takže to nehrozí.
Co dělat… ty můžeš dělat v podstatšě jen jedno… promluvit s tím otcem, a začít pomalu dávat dítěti najevo že maminku má jen jednu, né přímo mu to zakazovat, ale nějak pomaličku ho směřovat.. je ještě malinkej takže to nepochopí..
mě spíš zarazilo že takhle malý dítě začalo říkat samo prakticky cizí paní „mámo“.. hledala bych příčinu asi :cert:

hodně štěstí a netrap se… ono ho to přejde, až bude mít trochu víc „rozumu“ :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
21.11.10 11:06

Děkuji za odpovědi :-) .Já s tím v sobě bojovala už od začátku a vždy jsem si říkala ten obrácený postup.Jak by se mi líbilo,že bude mít dvě maminky a samo,že nelíbilo.Maminka jsem jenom já!! :-)
Jenže jsem malému chtěla dát mužský vzor se vším všudy s tím,že mu to později vysvětlím.
A ex ví,že malý říká příteli táta a nic nenamítal..nebo prozatím :think: .V prosinci máme soud o úpravu styku :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.11.10 11:09

Ku příkladu…
Vlastní otec prvorozeního syna na něj totálně kašle, dost se divím že si ho kluk ještě pamatuje, a muži se kterým žiju řiká strejdo, a kdo je tatínek ví …
pozná ho na fotce, když vidí někoho kdo je mu podobný atd…
a to opravdu se nevídají, naposled ho neviděl třičtvrtě roku a pak ho měl na tři hodiny… to bylo v červnu a od té doby zase nic, ani telefonát…
a to dítě ví, do je tatínek,kdo je strejda..
at už je jakýkoliv jednou je to jeho otec..
a je pouze na synovi kdy uzná že je správná doba pro něj aby se stal ze strejdy Táta.. ono to příjde, samo… do ničeho netřeba nutit, ony ty děti jsou kolikrát chytřejší než dospělí, a ot proto že přemýšlí hlavně srdcem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
21.11.10 11:10

Chlapova dcera z předešlýho vztahu mě oslovuje taky mami,bydlí u své maminky,ale je to cca 2 roky co její matka musela do nemocnice,bylo to s ní dost vážný a dcera bydlela u nás cca 3/4 roku a začala mi sama říkat mami,bylo jí 8 až 9 let.Říkala jsem jí,že nejsem její mamka,ale že ať mi říká teto nebo jménem,ale ona si trvala na mamince,byla v tu dobu na tom psichycky dost špatně.byli jsme s ní u psychologa,protože se v noci začala počůrávat at. měla noční můry. Doktor říkal,že je hodně citlivá,špatně snáší stres a že je možné,že si ke mě vytvořila vztah jako k matce a tím oslovením mi může dávat nejevo,že mě má ráda až miluje jako svojí maminku,ale že mi neumí říct,že mě má ráda,tak mi říká mami.Chodila jsem s ní i do nemocnice za její pravou matkou. A vždycky když o mě mluvila tak já jsem byla máma a její mamka byla maminečka.Její matka s tím nemá problém dodnes i když mě by to vadilo kdyby můj syn jí říkal mámo.Je zajímavý,že můj chlap je pro ní táta,ale nynější partner její matky je pro ní strejda a táto mu říkat nechce…Občas se teď snažím jí říct aby mi říkala jménem,ale to ona nechce jsem prostě máma :lol: Před tím mi říkala teto,teď když z někým volá a říká,že je u nás tak říká,že je u taťky a mamky Marcely a že k mamince jede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.11.10 11:11
monapupp píše:
Děkuji za odpovědi :-) .Já s tím v sobě bojovala už od začátku a vždy jsem si říkala ten obrácený postup.Jak by se mi líbilo,že bude mít dvě maminky a samo,že nelíbilo.Maminka jsem jenom já!! :-)
Jenže jsem malému chtěla dát mužský vzor se vším všudy s tím,že mu to později vysvětlím.
A ex ví,že malý říká příteli táta a nic nenamítal..nebo prozatím :think: .V prosinci máme soud o úpravu styku :evil: .

my taky .-)
a nejen o tom. Tak se drž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.11.10 11:17

ahoj - no chápu tě, to je těžké, švagrová si vzala nového muže, ex se s dcerou z prvního manželství stýká pravidelně, a neteř říká taťka a taťka Pavel - tedy rozlišuje u nevlastního otce jménem - tak možná tohle by bylo řešení? jinak u ní to vyplynulo samo - její rozhodnutí a samozřejmě nový otec to jen podporuje, je rád, že ho tak bere - i když je pravda, že spolu žijí, narozdíl od tebe…stejně si to dítě časem udělá jak chce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.11.10 11:18

Mně se přiznám by to asi taky nebylo recht a to přitom jsem taky říkala táto 2 chlapům - vlastnímu, co si pro mě jezdil pravidelně a otčíma, který s námi žil.
No musím říct, že často kvůli tomu byl dost velký zmatek, který otec vlastně.
Jako chápu, že přítelovi se to líbí, ale vzhledem k tomu, že tam syn nebydlí, tak asi není moc důvod, proč to takhle vést v tolik osobní rovině /krom toho, že by to vadilo asi každý matce, která má dítě ve svý péči :mrgreen: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
21.11.10 11:24
onionka píše:
monapupp píše:
A ex ví,že malý říká příteli táta a nic nenamítal..nebo prozatím :think: .V prosinci máme soud o úpravu styku :evil: .
my taky .-)
a nejen o tom. Tak se drž.

Děkuji :-) .Je to děs :-( .Dle sociálky nevadí,že se rok a půl nezajímal..stačí když má zájem teď :evil: .
A co čeká tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
21.11.10 11:33

Mně by to čistě sobecky strašně bolelo… S manželem jsme se před měsícem rozešli, uvažujeme o střídavý péči a já se děsím dne, kdy si manžel přivede novou přítelkyni a syn jí bude říkat máma. Hrozná představa. Naštěstí jsme s manželem zajedno v tom, že táta a máma jsme jenom my dva a naši budoucí tu roli zastat nemůžou. Ale člověk nikdy neví, co přijde a co se stane… Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.11.10 11:49

Tak to by mě rozčílilo strašně. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
21.11.10 12:04

Taky by mi to vadilo. Ale asi bych se snažila upřednostnit to, že (pokud to oslovení vyplynulo samo od dítka) dítko se u nich má natolik dobře a že má kolem sebe milující lidi, ať už biologické nebo ne, že začal říkat mami. Třeba tak časem sám oslovovat přestane. Taky jsem měla jako malá spoustu tet (maminky kamarádek), kterým jsem postupem času začla vykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.10 12:26

Ahoj, tak z druhé strany názor ženy, která přišla k dítěto od partnera! Malýho si berem každý víkend od jeho 8 měsíců. Sám mi začal říkat mami. řekla jsem mu ať mi říká jménem, ale stejně mi dost často říká mami. A já mu to zakozovat nebudu. Je to z jeho hlavy. navíc jeho vlastní matka, no škoda mluvit. Už 3× nám ho nabídla jak nějakou věc a prostě její výchova je fakt mimo. Mámu nedělá porod, ale péče a láska! Navíc do budoucna si chceme vzít, takže nevim proč by mi neměl říkat mami. Hlavně si myslim, že dítě ví proč to říká. Asi to tak cítí! malýmu už jsou 3 a ví co to znamená. Spíš bych se zaměřila na toto. Třeba cítí k oběma totéž!

Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2473
21.11.10 12:29

víte co mě napadlo,jestli to prcek nezačal říkat té paní proto,protože ona sama má tři děti z bývalého vztahu a ty děti jezdí někdy s nima a tak když jí ty děti tak říkají jestli on to tzv.neodposlechl a přidal se :think:
no ale i tak to měl ex nějak podchytit a ne to podporovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.11.10 12:34

Malemu vysvetlit ze maminka je jedna a promluvit s otcem, at v tom neni hokej, proste v klidu rict, mama jsem ja a ta pani ma jmeno a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
21.11.10 12:35
DanMaj píše:
Asi to vidím …jako každá máma… sobecky. Podle mě je slovo „MÁMA“ slovem svatým, nedotknutelným, vyjímečným. A nikdo nemá právo ho užívat, dokud pravá máma, která dítě porodila a POZOR, a která se o něj i stará, žije. (Samozřejmě zde nepatří ženy, které porodí a dítě odloží, tohle nejsou matky, ale hyeny.)Osobně bych si s oběma promluvila, jak s ex tak s jeho ženou. Je sice fajn, že jí dítě přijalo, ale od počátku musí být dané hranice…kdo je maminka a kdo teta. A ve vašem případě jsi maminkou jen a jen TY. Ona na toto oslovení nemá právo. A tvůj ex by si taky tak měl s klukem promluvit a vysvětlit mu to, že maminka je jen jedna. :pankac:

Naprostý soulas :palec: :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová