Říká tátově přítelkyni "máma"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3105
21.11.10 12:39
Anonymní píše:
Ahoj, tak z druhé strany názor ženy, která přišla k dítěto od partnera! Malýho si berem každý víkend od jeho 8 měsíců. Sám mi začal říkat mami. řekla jsem mu ať mi říká jménem, ale stejně mi dost často říká mami. A já mu to zakozovat nebudu. Je to z jeho hlavy. navíc jeho vlastní matka, no škoda mluvit. Už 3× nám ho nabídla jak nějakou věc a prostě její výchova je fakt mimo. Mámu nedělá porod, ale péče a láska! Navíc do budoucna si chceme vzít, takže nevim proč by mi neměl říkat mami. Hlavně si myslim, že dítě ví proč to říká. Asi to tak cítí! malýmu už jsou 3 a ví co to znamená. Spíš bych se zaměřila na toto. Třeba cítí k oběma totéž!Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma! :kytka:

Podle mě, ve třech letech ještě dítě takovou situaci nechápe. Přikláním se k názoru, že to malý odchitil od jejích dětí. A podle toho jak to zakladatelku trápí, nebude to „light“ matka, která nabízí své dítě jako věc.
Maminka je prostě jen a jen jedna. Ta která dítě vychovává a dává mu lásku. Ostatní jsou jen tety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.11.10 13:17

Vůbec si něco takového nedovedu představit, vadilo by mi to. Byla bych pěkně rozhněvaná :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
21.11.10 13:21

Určitě by mi to taky vadilo,má tak říkat jen mě a ne nějaké cizý ženě :evil: :evil: :zed: :pocitac:

Měl by jí synek říkat jménem nebo teto :wink:

Zkus si s ex promluvit,třeba je to opravdu se synkovo hlavičky.Synkovi bych taky vysvětlila,že maminko se říká jenom jedné a že jsi to ty :srdce: Je toho na jeho hlavičku asi moc a jěště to nechápe,snad bude ex spolupracovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.11.10 13:25

Nevadilo.
Casem k tomu pripada treba mama Petra.Az bude starsi.
Ted nechape ten vyznam.
Ber to i z te druhe stranky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.11.10 13:27

A jeste dodatek.
vasemu novemu partnerovi dite muze rikat tato??to Vam divne neprijde???Tata je taky jeden preci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
21.11.10 13:41
kattkka píše:
A jeste dodatek.
vasemu novemu partnerovi dite muze rikat tato??to Vam divne neprijde???Tata je taky jeden preci.

podle mě je toto velký rozdíl…pokud si ex bere dítě na víkendy tak s kým je to dítě většinu času,kdo ho vychovává?v tom je rozdíl alespon z mého pohledu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.11.10 13:48
Crystal87 píše:
kattkka píše:
A jeste dodatek.
vasemu novemu partnerovi dite muze rikat tato??to Vam divne neprijde???Tata je taky jeden preci.
podle mě je toto velký rozdíl…pokud si ex bere dítě na víkendy tak s kým je to dítě většinu času,kdo ho vychovává?v tom je rozdíl alespon z mého pohledu

V cem je rozdil jen v tom ze si ho otec brava na vikendy??Myslim ze neni.Ten otec ma stejna prava jako matka nez to ten nahradni je nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
21.11.10 13:58

kattkko-proč se rozčiluješ,já osobně bych nechtěla aby mému novému partenerovi(případnému) :mrgreen: říkal Adámek táto.Pokud má otce co se o něj zajímá a věnuje se mu tak je prostě pro něj „TÁTA“ můj nový třeba „KAREL“ :lol: :lol:

Tati asi říkají děti nebiologickým otcům když svého bio otce vidí jednou za uherský rok nebo ho neznají vůbec.

Tohle je přece jiný příklad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.11.10 13:59

Ja se nerozciluju ale zapominam davat smajliky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.11.10 14:06

Priklad je to samej ale v jine roli. :wink:
A tezko ditku vysvetlis nerikej mu tati nerikej mu mami kor ve veku tri let.
Nasi se rozvedli.Ja maminu priteli rikala jmenem ale taky mi bolo 9 muj bracha tato (4roky mu bylo) a casem pridal tata jmeno. :wink:
Takze ja bych to nehrotila at tak nebo tak a nehazela klacky pod nohy. :wink: Me totiz prijde ze se tem svym ex-partnerum snazite ten zivot zneprijemnit a toto je jen dalsi duvod. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
21.11.10 14:12

Takze ma odpoved je,ze mne by to vadilo.
Ted priklad ze zivota.Jsem dite rozvedenych rodicu,muj otec se znovu ozenil a jeho zena pro me nikdy nebyla maminkou(ac proti ni vubec nic nemam).Pro meho sourozence ano,a pro jeji deti byl muj otec tata.U me pres to nejel vlak.
A trilete dite neni hloupe.Muj syn ma pouze ty prave babicky a dedecky a kdyz jedem do rodiny otce,tak nerika jeho zene babi,ale teto-to uz chapal ve trech letech,kdyz se prerekl,opravila jsem ho a vysvetlila mu.Vzal to jak to lezi a bezi.Nema s tim problem,ze u jednoho dedy je teta a u me mamky-babicky zas je stryc(jeste to doplnuje jmenama).Chape,ze neziji spolu,ale ze jsou to moji rodice a rodice ma clovek jen jedny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.11.10 14:17

Tak to bych byla asi hotová. Dá se s ním rozumně domluvit?
K nám když přišel otčím, zeptali jsme se, jestli mu můžem říkat tati. Vložila se do toho naše máma a řekla nám, že on je tatínek svých chlapečků a že jen oni mu můžou říkat tati. Říkali jsme mu jménem a třetí ségra, jeho, mu později říkala tati.
Náš otec se taky znovu oženil a jeho vyvdaná dcera mu tati říkala a bylo to hodně divný, mrzelo nás to. I když on se pak s náma přestal stýkat úplně, takže to vlastně bylo ještě to nejmenší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.11.10 14:41
kattkka píše:
Priklad je to samej ale v jine roli. :wink:
A tezko ditku vysvetlis nerikej mu tati nerikej mu mami kor ve veku tri let.
Nasi se rozvedli.Ja maminu priteli rikala jmenem ale taky mi bolo 9 muj bracha tato (4roky mu bylo) a casem pridal tata jmeno. :wink:
Takze ja bych to nehrotila at tak nebo tak a nehazela klacky pod nohy. :wink: Me totiz prijde ze se tem svym ex-partnerum snazite ten zivot zneprijemnit a toto je jen dalsi duvod. 8-)

a čím to ex znepříjemňuji?? :think: to sem nějak nepochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.11.10 14:43
LucaLuca píše:
Tak to bych byla asi hotová. Dá se s ním rozumně domluvit?

bohužel nedá :nevim: a proto se už ted děsím co mi na to řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.11.10 14:45
kattkka píše:
A jeste dodatek.

když sem měla nového přítele a prcek mu začal říkat táto,tak sem mu hned vysvětlila že to není jeho tatínek,a prcek to celkem brzy pochopil a říkal mu „kamalád“ nebo „Loman“ (Roman) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová