Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mamina87 píše:kattkka píše:a čím to ex znepříjemňuji??
Priklad je to samej ale v jine roli.
A tezko ditku vysvetlis nerikej mu tati nerikej mu mami kor ve veku tri let.
Nasi se rozvedli.Ja maminu priteli rikala jmenem ale taky mi bolo 9 muj bracha tato (4roky mu bylo) a casem pridal tata jmeno.
Takze ja bych to nehrotila at tak nebo tak a nehazela klacky pod nohy.Me totiz prijde ze se tem svym ex-partnerum snazite ten zivot zneprijemnit a toto je jen dalsi duvod.
to sem nějak nepochopila…
Hm
.To by taky zajímalo??Jen doufám že neházíš všechny maminky do jednoho pytle. ![]()
Hlavně mám pocit,že v dnešní době s názory je to jak před dvaceti lety..Prostě maminka bude vždy těm tatínkům znepříjemňovat život
.Ale podle čeho tak soudíte??
Nebo Katko vysvětli proč máš ten dojem,že je to další případ? ![]()
Katko ale je to jiné…ženská má to dítě na staristi pořád at je zdravé či nemocné at je jí dobře nebo ne…ale chlap si jezdí kdy se chce jemu.Neví jaké to je se o dítko starat když je nemocné a přitom může snad jezdit častěji nže jen o víkendu v tom je rozdíl …Dítě je většinu času s matkou a ta když si najde přítele je jasné že bude s dítětem častěji než jeho otec…zatímco když si najde novou parnerku otec tak většinou vidí dítě o víkendu což je podstatně kratší doba,když je nemocné tak ho nevidí že jo.Prostě v tomhle je ten rozdíl to je můj názor.Bohužel neznám chlapa co když se s parnerkou rozešli vídal své dítě z vlastní vůle častěji než určil soud spíš naopak…Takže boi otce parnerka je prostě člověk co sice dítě zná ale jen o víkendech co se o něj nestará když ho něco trápí proto sio podle mého nezaslouží oslovení máma ale když si vezmeš nový přítel mam s nimi časem žije většinou dítě přijme za své a řeší spolu s jeho matkou problémy a situace nastalé.Já to prostě beru já.
Ty bláho! To bych nepřežila!!! Úplně vím, jak se cítíš
. Tohle bych rozhodně nedovolila a 3 leté dítě myslím, že již celkem rozumí a chápe, takže bych si s ním promluvila a s bývalým taktéž. Také mám chlapečka z prvního manželství, byli mu 2 roky, když jsme se rozvedli a nikdy bych nedopustila, aby té „nové“ říkal mámo. I mému druhému manželovi - ačkoli musím podotknout, že je to 100% x lepší táta než ten vlastní, který si ho nebere - říká jménem a neoslovuje ho tati. Tátu má jen jednoho - i když v našem případě na dvě věci. A u mámy je to přeci ještě jasnější!!! Celkem se divím, že té „nové“ to nevadí a nechá si to líbit. Přijde mi, že je trošku padlá na hlavu. Mě osobně by to nijak nelichotilo. Spíš naopak! Jsem zvědavá, jak to dopadne! Pak písni! Držím palce!
monapupp píše:Neboj nehazu je do jednoho do pytle.Mamina87 píše:kattkka píše:a čím to ex znepříjemňuji??
Priklad je to samej ale v jine roli.
A tezko ditku vysvetlis nerikej mu tati nerikej mu mami kor ve veku tri let.
Nasi se rozvedli.Ja maminu priteli rikala jmenem ale taky mi bolo 9 muj bracha tato (4roky mu bylo) a casem pridal tata jmeno.
Takze ja bych to nehrotila at tak nebo tak a nehazela klacky pod nohy.Me totiz prijde ze se tem svym ex-partnerum snazite ten zivot zneprijemnit a toto je jen dalsi duvod.
to sem nějak nepochopila…
Hm
Hlavně mám pocit,že v dnešní době s názory je to jak před dvaceti lety..Prostě maminka bude vždy těm tatínkům znepříjemňovat život.To by taky zajímalo??Jen doufám že neházíš všechny maminky do jednoho pytle.
.Ale podle čeho tak soudíte??
Nebo Katko vysvětli proč máš ten dojem,že je to další případ?
Crystal87 píše:
Katko ale je to jiné…ženská má to dítě na staristi pořád at je zdravé či nemocné at je jí dobře nebo ne…ale chlap si jezdí kdy se chce jemu.Neví jaké to je se o dítko starat když je nemocné a přitom může snad jezdit častěji nže jen o víkendu v tom je rozdíl …Dítě je většinu času s matkou a ta když si najde přítele je jasné že bude s dítětem častěji než jeho otec…zatímco když si najde novou parnerku otec tak většinou vidí dítě o víkendu což je podstatně kratší doba,když je nemocné tak ho nevidí že jo.Prostě v tomhle je ten rozdíl to je můj názor.Bohužel neznám chlapa co když se s parnerkou rozešli vídal své dítě z vlastní vůle častěji než určil soud spíš naopak…Takže boi otce parnerka je prostě člověk co sice dítě zná ale jen o víkendech co se o něj nestará když ho něco trápí proto sio podle mého nezaslouží oslovení máma ale když si vezmeš nový přítel mam s nimi časem žije většinou dítě přijme za své a řeší spolu s jeho matkou problémy a situace nastalé.Já to prostě beru já.
Nemusis.Muze byt ve stridave peci. ![]()
Jo ja mam ve svem okoli dosti prikladu kdy otec jevi zajem ale matka nechce. ![]()
To by se mi opravdu nelíbilo, až bolelo, já jsem máma nikdo jiný
. Sám tatínek by měl svojí novou přítelkyni - manželku představit jako tetu nebo jinak. Nechápu, že to dopustí. Otázkou je, v jakém jste s bývalým partnerem vztahu..dobrém či špatném?? Jestli to nedělá úmyslně ![]()
Verondra: Právě že 3 leté dítě rozumí a moc dobře ví, proč říká té druhé mami! Já jsem přítelkyně chlapa s dítětem jak jsem již psala. A i když jsem to malému vysvětlila, tak mi tak říká. Prý sem hodná máma a jeho bio je zlá máma! Nevim kde na to přišel, ale moc dobře ví co to znamená! Samozřejmě sem mu řekla, že tohle se neříká!!!! Nebudu ho v tom podporovat, ale když mi chce říkat mami??? Já mu to zakazovat nebudu!
Crystal87: Navíc, malého jsem měla na starost když byl nemocný, když jeho povedená matka jela na dovču bez něj, když byl rozškrábaný do krve od ekzému, který mu nemazala atd… Myslím, že mu dávám péče pomalu víc než ona. A máme ho každý víkend! Navíc jak jsem psala, ona nám ho nabídla a nelíbilo by se mi, aby mi jednou naše děti říkali mami a on jménem???? To fakt ne! Ale je to a bude na něm!!!!!
Jak jsem již napsala! Mámu nedělá porod, ale láska a péče! To by potvrdil každý, kdo má nevlastní rodiče!
Zakladatelka by měl být ráda, že malý má náhradní „mámu“ rád a ona evidentně se k němu chová hezky. Jinak by to neříkal!!!!!
Že mámu nedělá porod, ale láska a péče s tím určitě souhlasím.
Ale já se považuju za dobrou mámu, i kdyby jsme se s manželem rozešli a on si našel jinou přítelkyni, která by byla hodná, měla naše dítě ráda a ono by mělo rádo ji, oslovování mami by mi stejně vadilo, bolelo…
Můj pocit
Anonymní píše:
Verondra: Právě že 3 leté dítě rozumí a moc dobře ví, proč říká té druhé mami! Já jsem přítelkyně chlapa s dítětem jak jsem již psala. A i když jsem to malému vysvětlila, tak mi tak říká. Prý sem hodná máma a jeho bio je zlá máma! Nevim kde na to přišel, ale moc dobře ví co to znamená! Samozřejmě sem mu řekla, že tohle se neříká!!!! Nebudu ho v tom podporovat, ale když mi chce říkat mami??? Já mu to zakazovat nebudu!Crystal87: Navíc, malého jsem měla na starost když byl nemocný, když jeho povedená matka jela na dovču bez něj, když byl rozškrábaný do krve od ekzému, který mu nemazala atd… Myslím, že mu dávám péče pomalu víc než ona. A máme ho každý víkend! Navíc jak jsem psala, ona nám ho nabídla a nelíbilo by se mi, aby mi jednou naše děti říkali mami a on jménem???? To fakt ne! Ale je to a bude na něm!!!!!
jasně ale u vás je to zas trochu jiná situace pochybuju že by zakladatelka byla stejná máma nebo spíš nemáma jako ta z vašeho příkladu ![]()
Anonymní u vás to je ale opravdu jiný případ, tam to vcelku chápu.
já se také považuji za dobrou maminku, za dcerku bych i dýchala a kdybych se dostala do stejné situace, velmi by mě to mrzelo. Bolelo, ranilo… A byla bych naštvaná, že si tak „teta“ nechá říkat.
Pokud je máma dobrá, tak má být jen jedna. Na žádnou náhradní se nehraje.
Misula.vdf píše: Že mámu nedělá porod, ale láska a péče s tím určitě souhlasím.
Ale já se považuju za dobrou mámu, i kdyby jsme se s manželem rozešli a on si našel jinou přítelkyni, která by byla hodná, měla naše dítě ráda a ono by mělo rádo ji, oslovování mami by mi stejně vadilo, bolelo…
Můj pocit
Přesně tak. Navíc tříleté dítě si lze velmi snadno získat. S mámou je pořád, ta vychovává, dítko musí poslouchat, dělat spoustu věcí, které se mu „nechtějí“ a tatínek s novou přítelkyní (manželkou) si ho vemou na víkend, nachystají program, kolem dítka se neustále točí, nic nezakazují - jednoduše získá dojem, že s tátou je sranda a je hodný a maminka je nehodná, protože občas zvýší hlas apod.. Takže za sebe, pokud by můj syn začál říkal mami exmanželově přítelkyni řvala bych jako tur - pochopitelně na něj.
To vše je od tebe chvályhodné ANONYMNÍ, ale myslíš tím, že zakladatelka je tak špatná matka? ..............a že by se tedy kvůli tomu chtěla radit? Samozřejmě, že se taky nejspíš bude muset zamyslet nad sebou, ale já mám zase zkušenost takovou, že tatínkové umějí s dítětem hodně cvičit a ovlivňovat ho. Ten náš si synka víceméně vůbec nebere a když se tak náhodou stane, tak se mi domů vrátí někdo úplně jiný. Ty jsi třeba úžasná náhradní maminka, páč ta vlastní je k ničemu. To však nemusí být tento případ.
Máma nutí dítě umýt si před jídlem ruce, necpat se sladkostmi, jít v čas spinkat, uklízet po sobě hračky, nekoukat stále na tv/dvd/pc…
Víkendový táta dítko většinou nacpe sladkostmi, mytí rukou - sám to nedělá
, a spinkání po večerníčku - proč, když se ti nechce… Má dítě jen na víkend a to jen občas. Takže nějaký režim je mu ukradený. A nové přítelkyně jsou rády, že mají od cizího dítěte klid. (Samozřejmě jsou vyjímky, ale těch moc není. Tátové jsou na srandu a mamky na zadnice.)
Kdopak asi u malého dítka vyhraje?
Anonymní, je skvělé
, že děti tvého přítele našly náhradní mámu, když jejich stojí za prd. Ale tu to jistě netrápí a je ráda, že má volno. Jak by jsi se cítila ty, kdyby jsi byla skvělá máma a tvé dítě by tak začalo říkat jiné ženě. Asi moc dobře ne.
Myslím si, že toto by naštvalo každou dobrou maminku, protože dítko miluje
Máma je jen jedna, ať biologická, nebo adoptovaná ![]()
Jojo, u nás je to jiný případ. Vůbec jsem tím nemyslela, že zakladatelka taková. Doufám, že takových krkavčích matek jako je ta naše moc není ![]()
Jen jsem tím chtěla říct, že bych to spíš rozebrala s dítkem než s ex manželem. Oni jsou malé, ale chápou. Sama bych tomu nevěřila, ale zažívám to na vlastní kůži. Chápe toho opravdu hodně!
Takže mu to zkus říct, ty jsi určitě skvělá máma a on tomu porozumí!