Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@slunecnice82 píše:možná máš pravdu, jen
@PandaVanda píše:
S ohledem na minulou diskuzi ti musim rict, ze myslim, ze jsi se upnula na tu svoji predstavu, jak te konecne pochopi a budete stastna rodinka…Zamilovala jsi se do sve predstavy o tom, jaky by podle tebe mohl byt, ale jaky opravdu je a co chce, jsi nebyla schopna ani nechtela videt…
To jak to vidi on jsi ignorovala a nebrala vazne. A ze svym chovanim ti daval sakra najevo, jak to vidi on. To jak se k tobe choval, mluvi za vse. Asi ho to jednodusse uz nebavilo… Bud rada ze na to mel koule a rozseknul to, jednou mu za to jeste podekujes. Proste se k sobe nehodite…i kdyz te to boli. Predstavy a realita jsou nekdy dost odlisne veci…Preji ti, at casem narazis na chlapa, co te bude mit opravdu rad a bude si te vazit.
Možná máš pravdu. jen nechápu, když mě ve všem utvrzoval, jak chce rodinu, vlastní bydlení a nás dva, aby sme byli stastní, tak co jsem si namlouvala? Proč to říkal? Vypadá to, že jsem ztrácela další roky čas. Nevím, kde v sobě vzal najednou tu odvahu mě opustit, protože ještě nedávno mi tvrdil, jak mě miluje a nechce beze mě zit. cas ukaže, jen vydržet ![]()
@bartsch myslela jsem, že milovat stačí, že láska je mocná a že vše ostatní se dá zvládnout, vyřešit, najít řešení. asi sem se mýlila.
@slunecnice82 píše:
Možná máš pravdu. jen nechápu, když mě ve všem utvrzoval, jak chce rodinu, vlastní bydlení a nás dva, aby sme byli stastní, tak co jsem si namlouvala? Proč to říkal? Vypadá to, že jsem ztrácela další roky čas. Nevím, kde v sobě vzal najednou tu odvahu mě opustit, protože ještě nedávno mi tvrdil, jak mě miluje a nechce beze mě zit. cas ukaže, jen vydržet
Vis, nekdy lidi rikaji veci co ten druhy chce slyset, jen aby meli klid…od otazek, nalehani…Nebo proto, aby meli pristup k tomu, co chteji, u nej pravdepodobne obcas dobre jidlo a sex… Jak se rika, slibem nezarmoutis. Nic to nestoji a pritom je to efektivni. Dulezitejsi jsou ciny. Vzdycky. To, ze s tebou travi cas, ze ho zajimas, ze se porad vnitrne nemusis porad o vsem ujistovat…Protoze je tu pro tebe a zijete spolu.
@slunecnice82 píše:
@bartsch myslela jsem, že milovat stačí, že láska je mocná a že vše ostatní se dá zvládnout, vyřešit, najít řešení. asi sem se mýlila.
Laska je mocna v tom ohledu, ze nam nasazuje ruzove bryle a stira diky nim treci plochy. To ale neznamena, ze casem, az prvotni poblouzneni prejde, ty animozity opet nevyskoci a v plne sile se neprojevi.
Jen laska bohuzel nestaci, neni vsemocna. Daleko zasadnejsi je chtit problemy spolecne resit. Tvuj pritel nemel zajem…mozna byl pohodlny, mozna vystrizlivel a natolik te nemiloval a mozna mu proste jen doslo, ze se k sobe nehodite a dlouhodobe by to nefungovalo.
@PandaVanda píše:
Vis, nekdy lidi rikaji veci co ten druhy chce slyset, jen aby meli klid…od otazek, nalehani…Nebo proto, aby meli pristup k tomu, co chteji, u nej pravdepodobne obcas dobre jidlo a sex… Jak se rika, slibem nezarmoutis. Nic to nestoji a pritom je to efektivni. Dulezitejsi jsou ciny. Vzdycky. To, ze s tebou travi cas, ze ho zajimas, ze se porad vnitrne nemusis porad o vsem ujistovat…Protoze je tu pro tebe a zijete spolu.
asi jsme byla slepá. a hlavně jsem se snažila jen já. teda aspon mám ten pocit. možná se taky snažil, jen jsem to neviděla. Chci začít myslet na to, co bude a přestat vzpomínat, ale je to moc čerstvé:(
Vklidu, mě chlap v životě opustil 3×. Vždycky to bolelo ale přešlo to. A víš co? Tak jak mi ublížili, tak jím to karma vrátila. V oběhu jsou 3 rozvedení chlapi, kteří:
A já?
Jsem v pohodě, mám nového přítele, rozumíme si, plánujeme rodinu. @slunecnice82 posílám
a věřím, že najdeš toho pravého.
@hudečice to zní tak optimisticky, až mě z toho zahřálo u srdce trošilinku. Asi to zkusím tentokrát jinak. Nebudu se trápit, nebudu zavřená doma, budu chodit ven a nebudu sama a čekat, že napíše nebo si to rozmyslí! Já si uvědomuju, že mu za to nestojím, za tu námahu něco změnit, ale stejně mě to bolí. a stejně ho chci pořád zpět:(
@slunecnice82 jo dokonalé často ne ale to co jsi žila ty je děs. Tohle běžný vztah opravdu neni
vždyt jste ani spolu nežili, jen si sečti kolik dní za rok jste byli jen sami dva aniž by jste se pohádali ![]()
@slunecnice82 píše:
@hudečice to zní tak optimisticky, až mě z toho zahřálo u srdce trošilinku. Asi to zkusím tentokrát jinak. Nebudu se trápit, nebudu zavřená doma, budu chodit ven a nebudu sama a čekat, že napíše nebo si to rozmyslí! Já si uvědomuju, že mu za to nestojím, za tu námahu něco změnit, ale stejně mě to bolí. a stejně ho chci pořád zpět:(
To přejde, mě taky chlap vyměnil ze dne na den za jinou. A teď? Po 5 letech? Já jsem jinde a on skuhrá, jak platí jak mourovaný a ta co mi říkal, jak ho strááášně miluje a nikdy by ho neopustila je dávno s někým jiným. Takže za mě - ano, boží mlýny tu jsou a já jsem dávno někde jinde, s někým jiným a netrápím se. Ikdyž mě mrzí, že jsem svých úžasných mladých 7,5 let věnovala muži, který za to nestál.
@slunecnice82 víš ty seš ted´v období, kdy se musíš přepnout jak se říká…ale jak píšeš ten vztah si zachraňovala sama..já to znám dělala sem to dva roky, než mi došlo že už takhle prostě ne tečka a i když je to těžký a pořád to není za mnou…vím že musím jít dál…a ty taky…neboj ono všechno zlé je pro něco dobré a všechno má svůj smysl…drž se bude líp ![]()
@brumdinka píše:
@slunecnice82 víš ty seš ted´v období, kdy se musíš přepnout jak se říká…ale jak píšeš ten vztah si zachraňovala sama..já to znám dělala sem to dva roky, než mi došlo že už takhle prostě ne tečka a i když je to těžký a pořád to není za mnou…vím že musím jít dál…a ty taky…neboj ono všechno zlé je pro něco dobré a všechno má svůj smysl…drž se bude líp
věřím, že bude líp, vím to. Prostě začne něco jiného a bud to bude znovu s ním nebo bez něj. Venku svítí sluníčko, je krásně na světě:) to je jen momentální nálada, ono to zas přejde do té horší. ale to je asi normální. Tobě taky držím palečky, at je líp. Musim se jit chystat do prace, achjoooo
@Markéta80 píše:
@slunecnice82 jo dokonalé často ne ale to co jsi žila ty je děs. Tohle běžný vztah opravdu nenivždyt jste ani spolu nežili, jen si sečti kolik dní za rok jste byli jen sami dva aniž by jste se pohádali
Právě, že jsme se vídali jen o víkendu, tak pro mě není takovej šok být sama. Jsem na to zvyklá. Jen že už si nepísneme a nezavoláme. Musím to vydržet. Uvidím časem, jestli mi bude líp nebo hůř. Doufám v to první.
@slunecnice82 jo já to znám, taky mám občas takový stavy…jak sem sama..ale zas jak sem mezi lidma je to v pohodě… a to my máme za sebou 17 let a 2 děti..seš na tom líp ![]()
@slunecnice82 Já asi tam někde v zadu tuším, že to konečná je, že tohle se nedá odpustit a pokračovat dál v takovém vztahu, ale ta představa, že by se mi to všechno, co jsem měla před tím, než mi to řekl, vrátilo, je nádherná. Jenže nejde dál žít v iluzi, když už ji člověk prohlédl…
Jen já to mám hozený už trochu jinak, já už chci bejt sama bez něj a momentálně mě děsně sejří
, že si vzal dovolenou a smrdí doma
měl bejt v práci, když mám volno..sem si záměrně vzala protisměny…