Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejsem si jistá, že prděním doma před ostatními členy rodiny se dá dítěti vštípit do slušného chování, že jinde je to nevhodný. Když se s prdem nenaučí pracovat, ovládnout ho, zadržet, nepůjde mu to ani později. Byla by mě za takový dítě hanba, když by na návštěvě u kamarádky… No snad holky natrefí na stejně slušně vychovaný partnery
My s tím doma taky problém nemáme.
samozřejmě dítě ať prdí před náma jak chce, samozřejmě ve společnosti ne, ale doma, je doma. kde jinde než doma?? ![]()
@neumisa Tak doufám, že i na záchodě prdíš potichu. Ono se to může rozléhat a ta hanba po celé rodině.
Já Teda před nikým neprdim, ale u ostatních mi to absolutně nevadí. Je to jedna z věcí, který se pokazdy zasměju. Njn stačí mi málo
a synovi bych to nikdy nezakazala. Doufám teda, že bude natolik slusnej a ve společnosti se bude snažit to nedělat nebo to dělat potichu a umět to svádět na druhý, ale doma ať si prdi jak chce ![]()
@eva valoi píše:
@neumisa Tak doufám, že i na záchodě prdíš potichu. Ono se to může rozléhat a ta hanba po celé rodině.
Proč by se měl někdo stydět na záchodě? To snad přeci neovlivníš, jestli se to rozléhá nebo ne.
Díky této diskuzi už chápu, proč se spousta prdících ve společnosti ani necítí trapně. Mě to teda vadí a jsem ráda za svýho partnera, když to tu tak čtu. Samozřejmě se stane, nebudu říkat, že ne, ale spíš při prudším pohybu. Cítím se spíš trapně než abysme se tomu smáli. Ve společnosti je vhodné to přejít bez povšimnutí než autora uvádět do rozpalů nepatřičným smíchem. No ale jak to čtu, ono by spousta ůidí v rozpacích vůbec nebyla ![]()
@Gina
tak jako né, že by to bylo úplně OK, ale tvůj manžel reaguje opravdu dost neadekvátně.
Syn je doma, tak si prostě prdne, no a? Tak otevřu okno a jde se dál. Jako jasný, že to asi nevytlačuje schválně, ne? A sama píšeš, že když může, jde jinam. My to s manželem neřešíme, stane se stane. Svět se nezboří, jsme doma a jsme lidi.. Samozřejmě zase, ne*erem si naschvál pod nos… ale trágu z toho neděláme. Neprdět ve společnosti je samozřejmostí.
Jinak k té škole tady - kdybyste viděli, co jsou kluci ve škole schopní udělat i v lavici:-D
@jjelena píše:
Díky této diskuzi už chápu, proč se spousta prdících ve společnosti ani necítí trapně. Mě to teda vadí a jsem ráda za svýho partnera, když to tu tak čtu. Samozřejmě se stane, nebudu říkat, že ne, ale spíš při prudším pohybu. Cítím se spíš trapně než abysme se tomu smáli. Ve společnosti je vhodné to přejít bez povšimnutí než autora uvádět do rozpalů nepatřičným smíchem. No ale jak to čtu, ono by spousta ůidí v rozpacích vůbec nebyla
Mě tahle diskuse taky hodně překvapila, já prostě byla vychována v tom, že to není slušné, ale asi je to věc, jak byl kdo vychován a co kdo viděl doma…
@fifinkaa píše:
My s tím doma taky problém nemáme.samozřejmě dítě ať prdí před náma jak chce, samozřejmě ve společnosti ne, ale doma, je doma. kde jinde než doma??
přesně..
přece nebudu pokaždé běhat hned na zahradu, tam zas bude čumět soused:-D
@jjelena píše:
Díky této diskuzi už chápu, proč se spousta prdících ve společnosti ani necítí trapně. Mě to teda vadí a jsem ráda za svýho partnera, když to tu tak čtu. Samozřejmě se stane, nebudu říkat, že ne, ale spíš při prudším pohybu. Cítím se spíš trapně než abysme se tomu smáli. Ve společnosti je vhodné to přejít bez povšimnutí než autora uvádět do rozpalů nepatřičným smíchem. No ale jak to čtu, ono by spousta ůidí v rozpacích vůbec nebyla
Bože tak snad je jasné, že tu všichni píšou, že rozlišujou soukromí a veřejnost, ne?!!!
@Lejaa píše:
@Gina
tak jako né, že by to bylo úplně OK, ale tvůj manžel reaguje opravdu dost neadekvátně.
Syn je doma, tak si prostě prdne, no a? Tak otevřu okno a jde se dál. Jako jasný, že to asi nevytlačuje schválně, ne? A sama píšeš, že když může, jde jinam. My to s manželem neřešíme, stane se stane. Svět se nezboří, jsme doma a jsme lidi.. Samozřejmě zase, ne*erem si naschvál pod nos… ale trágu z toho neděláme. Neprdět ve společnosti je samozřejmostí.Jinak k té škole tady - kdybyste viděli, co jsou kluci ve škole schopní udělat i v lavici:-D
Jo, když je to omylem, pak bych nic neřešila, to se prostě stane…ale mě z úvodního příspěvku nepřipadá, že by to synek dělal omylem, spíš že to prostě neřeší a nebere ohledy na ostatní…ale ještě jednou si to přečtu, abych se nepletla ![]()
Zhruba od školního věku děti doma učíme, že je to ve společnosti druhých neslušné. Jako jasně, ono jim to občas ujede, ale ví, že se mají snaži odejít na WC nebo aspoň mimo ostatní členy rodiny.
Z malýho kluka bude velkej kluk a zase tak dlouho to nepotrvá…
@Gina píše:
Bože tak snad je jasné, že tu všichni píšou, že rozlišujou soukromí a veřejnost, ne?!!!
To nemyslím zle, ale v tomhle případě třeba já beru soukromí jako místo, kde jsem sama a veřejnost považuji i za rodinu, když jsme třeba všichni v obyváku.