Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Moc Vás zdravím. V březnu 2012 jsme byli s přítelem poprvé v Artu. Dělali mi zrovna ultrazvuk a do dvou dnů u mně měla proběhnout krásná ovulka. Přítel byl na spermiu, bohužel výsledky nám sdělili hned, nedopadlo to dobře. Za rok zpátky mám za sebo tři potraty. Mimčo se prostě neudrží.. Když už tam ta správná spermijka doputuje, tak prostě není dost dobrá na to, aby to dobře dopadlo.. Teď nás čeká genetika. Výsledky prý budou do měsíce. A pak teprve nás objednají na kontrolu. Zřejmě nás čeká IVF, ta inseminace asi kvůli spermijkům nepůjde. Pořádně nevím, co nás čeká. Můžete mi někdo povědět, co se dělo dál? Jak dlouho to tak může trvat, než půjdeme na IVF. Určitě před tím budu muset brát nějaké léky. Také mě děsí ty peníze. Když tady čtu, kolik tisíc to stojí,tak mě to fakt děsí. Doufám, že ty investice budou po částech třeba za léky a různé výkony a že se to nakonec nějak „rozmělní“ a nebude to na rodin. rozpočtu tak znát. Moc děkuji za poskytnuté informace
@Petinaa Pokud půjdeš na ivf tak budeš stimulovat vaječníky a pak Ti je pod narkozou vajíčka odsají a pomocí ICSI nebo PCSI oplodní.Před ivf se bere krev a vzorek spermatu..genetiku jsem měla taky ještě před prvním ivf.Co dál..no po oplodnění se embrya vloží do dělohy a cca do 14 dnů je výsledek.
Co se týká financí to záleží jaký je problém..co užíváš za léky a jaké metody se používají..např.mražení embryí..prodloužená kultivace.V car Ti pak dají ceník a všechno Ti vysvětlí..neboj.Já jsem už samoplátce,ale hrazený ivf cyklus mě vyšel cca do 20tisíc..nevím to už přesně.
Jinak se nejdřív platí léky a zbytek během stimulace.takže je to v období cca 14 dnů.Takže až začneš stimulovat měla by jsi mít připravenou částku,kterou Ti v car cca upřesní
![]()
Díky moc, jsi hodná. Takových informací… dnes jedeme na tu genetiku. Na co se Tě tam ptali (kromě toho, že naberou krev)?
Jsem nedočkavá, už bych to chtěla mít všechno za sebou a těhu, jako všechny tady…
@Petinaa Holka to už si nepamatuju..myslím nemoci v rodině a délku snažení i když u mě to bylo daný,ale přesně to nevím je to už 12let..ted jsem tam chtěla jít znova,ale genetika se nemění a fraxík píchám pro sychr takže asi pro mě zbytečný.Ty jsi šla asi kvůli těm potratům..vid??? Švagrová měla něco podobného..měli holku a na kluka čekali skoro 8let..měla myslím 5 potratů a přitom všechno bylo v pořádku…ani genetika nic neukázala..no ted mají kluka..tedy bez ivf.Tak za chvíly budou testy hotové a až se začne něco dít tak to uteče jako voda..Když si vzpomenu,že poslední ivf jsem měla před 2 roky tak si zase říkám jak to nechutně letí
![]()
Příspěvek upraven 19.04.12 v 08:14
Ano, šla jsem kvůli potratům. Bylo mi to divné, chtěla jsem od svého gyndaře nabrat krev a on mi řekl, že je to pro něj drahé, ať se zaměřím na car. Tak jsem se na něj naštvala, ale teď jsem ráda. U mně to možná nebude problém, ovulku mám, ale přítel má špatné spermie, moc se nehýbou, nemají dobrou genet. výbavu, tak to zřejmě bude tím. Proto jsem ráda, že existuje IVF a že máme nějakou šanci.
@Petinaa píše:
Ano, šla jsem kvůli potratům. Bylo mi to divné, chtěla jsem od svého gyndaře nabrat krev a on mi řekl, že je to pro něj drahé, ať se zaměřím na car. Tak jsem se na něj naštvala, ale teď jsem ráda. U mně to možná nebude problém, ovulku mám, ale přítel má špatné spermie, moc se nehýbou, nemají dobrou genet. výbavu, tak to zřejmě bude tím. Proto jsem ráda, že existuje IVF a že máme nějakou šanci.
Tak určo v car Ti alespon všechno vyšetří a budeš vědět co a jak.Tak pokud jsi zdravá tak to je super.Tak jasně,že aleluja ivf..dneska už jak já říkám umí opravdu zázraky a člověk je rád i za tu jenom jakoby šanci.
Ty potraty jsou nemilé..ségruně taky na nic nepřišli a až bylo všechno tak jak má tak se zadařilo.
Mám spolužačku a ta měla zase jiný problém..2× rodila v 8.měsíci mrtvou holčičku..genetika jim taky nic neřekla.No do třetího už nešli..moc se báli i když je doktor přesvědčoval,že tohle se někdy stává,že plod umře,ale zůstali sami.
Nebo kámošce která žje ted v USA a má 4 děti z ivf zase řekli,že nikdy nedonosí holčičku..a PGD jí vybárali klučíky.Tedy měla 2 holky..pak jeden potrat za druhým a pak takový výsledek..ted má teda 2 chlapečky a ještě chce další.Nedávno mě psala,že jde na další ket tak jsem zvědavá ![]()
ahojky bubu25 dekuji za odpoved.a to tvy kamaradce to vyslo hned na poprvy???a nevis kolik asi tak platila???to IVF je az posledni moznost u anovulacnich cyklu???fakt moc dik za odpovedi ![]()
@Bubu25 píše:no my uz tam objednany jsme tak sem zvedava a strasne nedockava takovy smiseny pocity.strasne moc dekuji za odpoved.aspon trosku vim co me tam ceka
ne ne … až naporduhé ale vyšlotak to netušim kolik platila ale určitě oproti IVF brnkačka
byt tebou, tak se do Artu objednam na pokec na tohle, tema a tam ti vse povid i jak to bude cenove pac kazda jsme jina, kazda potebujeme jinou medikaci a jiny davky, kazda jinak reagujeme a mame jinou vahu nebo nejaky problem takze od toho se to vse odviji a je to hodne individualni mno
Jde o to aby jsi toho nebrala zbytecne moc a nakonec to neskodilo ale neco co ucine zabere a splni ucel
ahoj holky tak sme vcera byly v artu a dopadlo to tak ze mi budou davat hormony a pak se uvidi.jinak nas obednali na genetiku.a umeli je az ta posledni moznost.tak sem zvedava jak se to bude dal vyvijet
jinak dojem je hodne dobry.jsou tam vstricnejsi nez u moji doktorky ![]()
ahoj lidicky stalo se nekomu ze ste chodily do artu a oni vam tam zakazali chodit ne smeny nocni a odpoledni jeste nez ste otehotneli???
@jajulijary píše:
ahoj lidicky stalo se nekomu ze ste chodily do artu a oni vam tam zakazali chodit ne smeny nocni a odpoledni jeste nez ste otehotneli???
já tedy nedělala nikdy na směny.Neděláš třeba v nějaké továrně kde se dělá s barvama nebo nějakýma chemikáliema??? Tomu bych asi i věřila,že to není dobrý pro organismus,ale nevím mno
![]()
ne to me jen tak napadlo jestli se to nemuze stat ze by mi to zakazali fakt nevim uz asi hledam blbosti.jinak zatim preventivni vysetreni s nama provadi ![]()
aha já myslela,že Ti zatrhly pracovat
tak nehledej blbosti a počkej co ukážou vyšetření
![]()
Co už máte zatím za sebou????
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.