Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
dávám vše dlouhé, ted už bez návleků, ponožky, kožené capoše, čepici
Holky, prosím vás - opravdu nemám na to, pročíst všech sto šest stránek této diskuze..
Koupila jsem si šátek z mezino vlny - jednak díky vysoké pružnosti jde blbě uvazovat, jednak má oba lemy stejně barevné, takže se mi taky hůř navazuje/dotahuje, jednak už teď se v něm s prckem oba potíme jak myši.. Takže budu kupovat nový, ideálně na léto pevný látkový, ale mírně pružící, aby to nebyl jo „hadr“, mám aktuálně 3měsíčního syna.
Díky mému prvnímu přehmatu bych radši jeho koupi skonzultovala přímo v prodejně s někým, kdo tomu rozumí - prosím vás, poradíte mi, kde v Praze seženu kvalitní obchod s šátky?
Moc vám děkuji za případné odpovědi ![]()
Merino, pružné. To byl Medley
![]()
V praze může zkusit Bránu k dětem, mají tam Zary, Didymosy, myslím i Storchy. V Bavlnce mají jen Storchy. Pak je jestě Dite v sátku na Letné, tam toho mají možná víc, nikdy jsem tam nebyla.
Osobně bych do kamené prodejny nešla. V Bráně jsou sůvy neochotné. Poradila bych se tady a objednala přes eshop.
Doporučuji vybírat z Nati, Didymos, Storchenwiege, Girasol, Dolcino, Ellevil Zara. Všechno jsou kvalitní šátky.Kidně vyber na MMB z druhé ruky, zanošené se vážou líp.
@Alpaka Díky. Ano, je to Medley - na Severní pól úžasný, ale k nám moc ne ![]()
Uvažovala jsem nad Didymosem, ale chci to vidět naživo - tak zajdu do té Brány a Dity, aspoň je omrknu.. A uvidím ![]()
Mrkni na www.branakdetem.cz velký výběr, špatné prodavačky. www.ditevsatku.cz www.vbavlnce.cz
Nebo se můžeš domluvit s nějakou zapálenou nosnicí odsud, máme často bohaté sbírky
Odkud z Prahy jsi? Jaký máš šátek?
Nejlepší je šátek vyzkoušet a pak koupit z druhé ruky.
Já nedám dopustit na len, ale univerzální a jednoduchý na údržbu je šátek z bavlny.
Ahoj holky, já už se tu jednou myslím ptala, ale jsem stále stejně v pasti, jako jsem byla. Takže MEDLEY nebrat v žádném případě?? Chci začít nosit už v létě, to bude mimčo úplně mrňavé, počítám pár týdnů. Přijde mi, že tř. v tom Didymosu se oba upečeme ![]()
Co Moby? Ten je jen 60cm široký, není to málo? U jiných jsem viděla cm 70..
Máme s manželem do 180cm, bude nám stačit délka 4,7 nebo raději 5,5?
Našla jsem jeden Vatanai (Tibet tuším). Paní ho prodává za 500. Když pominu to, že ta barva je pro mě příšerná, tak se mi to zdá cena nějak moc malá. Píše, že je jakoby mačkaný, že ho schválně nežehlila, aby byl krapet pružnější ![]()
Omlouvám se, jestli se s dotazy opakuju, já si to pak projedu zpětně, tak jestli se vám nechce psát pořád to samé dokola, tak omluva a pečte na mě ![]()
Měla jsem Mobyho. Je to kvalitní pružný šátek. Mě ale pružný nesedl. Váže se s ním jinak, nejde dotahovat. Někdo to považuje a výhodu, že už s níáím nemusí manipulovat, mě to vadilo.
Vatanaie jsou hodně tenké, jsou spíš na malinká miminka. Mě tenší šátek na miminko vyhovovl tak 6 týdnů (měla jsem půjčený), pak jsem už ráda přešla na svoje tlusťochy.
Děkuji, píšu si
Ještě jsem našla Mam a Liliputi.. Já se fakt nemůžu rozhodnout, to je strašné se mnou. Nerada bych investovala do něčeho, co mi pak bude ležet ve skříni. Na ceně mi ani tak nesejde, hlavně abych ho využila a bylo nám oběma pohodlně..
Horko bude v elestickém šátku stejné jako v pevném, pokud nezvolíš len. Navíc elastický je delší, takže máš na sobě víc vrstev.
Tibet bych nebrala, zvlášť pokud se ti barevně nelíbí.
Ne, ten se mi fakt nelíbí.. A len obsahují které? Já se fakt omlouvám, jestli se ptám úplně blbě, pro mě je jednodušší zeptat se vás tady, než to googlovat, těch odkazů je tam mraky..
EDIT: Už se dívám na Nošenídětí, tam je to celkem přehledné, tak snad se trochu zorientuju ![]()
Lněné jsou některé nati, didymos ze stálé nabídky přírodní lněné indio. a pak limitované edice, ty se pořád mění, koukni na stránky www.didymos.cz
začátečníkovi bych len doporučila jedině zanošený druhé ruky, nový len je jak prknoa je to jako vázat se s rozstříhaným stanem.
Kurňa, tak to se snad radši budu vařit
Na odkaz mrknu, díky..
Co byste řekly k těmto prosíííím?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Slyšela jsem, že Nati lny jsou snad měkké už nové. Zkušenost sama nemám.