Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ahoj, jdu si pro radu ![]()
mám dvoutýdenního prcka a jelikož se mi nechce čekat, až poporoste
tak zkouším šátek už teď. prcka bych potřebovala ideálně do kolíbky, takže jsem si našla, že pro tak malýho je ideální kolíbka v dvojitým kříži. uvázat nebyl problém. problém se ukázal v umístění prcka, kdy on by rád ležel jakoby na zádech, tj.ke mě přiražený bokem (a já bych taky ráda), ale pak je prohnutý (v místě krku) kolem mýho prsu (mám hoooodně velký prsa a tím pádem i celkem nízko posazený) a není mu to pohodlný
a nebo pak v některých návodech je, že prcek je jakoby na boku, tzn.ke mě přiražený bříškem a pak to nevadí, ale mě nepřipadá moc dobrý ho takhle nosit, když se ten šátek pochopitelně prohýbá směrem dolů, tzn. neudrží mu páteř rovnou. a jemu se to navíc moc nelíbí, nemá výhled
chápete mě někdo a poradíte mi jak se tam správně umisťuje? a event. i další úvazy pro novorozence? mmch potřebuju pro malý novorozence (47cm a 2,4kg)
Ono je to u prsatých obecně problém. nejlépe najít nějakou zkušenou šátkařku v okolí, aby ti tam pomohla prcka naštelovat. Od kud jsi?
@Lama Lama tišnov, 30km od brna. máme tu mateřský centrum kde by si měly vědět rady, ale jsme zatím ani ne týden doma, tak teprve hledáme režim(byl v nemocnici a krmený co 3 hodiny a hrůza, tak změna na plný kojení a hledáme „režim“ - aspoň nějaký) a je těžký někam jít, když nevím, jestli a kdy bude spát, jíst, řvát
doma je doma. tak se radši nejdřív ptám tady
potřebuju už nějak začít fungovat, třeba i na zahradu jít, jenže chůvičky u nás nepřipadají v úvahu (70cm kamenný stěny, neprojde ani signál mobilu nebo tv, natož tyhle krátkodosahový stroje) a tak prostě je šátek jediný rozumný řešení
stejně tak jako že všade se dostaneme jedině vlakem… no šátek je asi jediný rozumný řešení, v tuhle chvíli
@Lama Lama mazec. děkuju, to je přesně to, co jsem potřebovala ![]()
Ahoj holky chtěla bych se zeptat jaký levnější šátek je dobrý? Chci si koupit šátek a později nosítko, je to docela drahé a značek je hodně, vůbec se neorientuju v kvalitě.. Díky za radu.
Z druhé ruky nechceš? Jsou levnější. Pak je prodáš téměř za stejno. Azanosený se váže líp.
Z druhé ruky nechceš? Jsou levnější. Pak je prodáš téměř za stejno. Azanosený se váže líp.
@markos píše:
mrkni na bazar na nosenideti.cztřeba toto:
Prodám šátek Natibaby namib v délce 4.6m, zanošený, ale používaný krátce. Cena 1100Kčděkuju, tady jsem to prohlédla celé, jen 4,6 je moc dlouhý… nebo ne? kamarádka, která má také šátek mi poradila, že 4m mi stačí…
1.100,00 Kč
chaellaa (zavináč) gmail.com
A jak moc vadí když je šátek o hodně delší, než bych potřebovala???
AHoj holky, taky šatkuju, mam didymos ale přijde mi moc pevný. Dneska sem měla možnost se setkat se šatkem ellevill zara s 50procenty hedvabi a strasne me nadchnul (uplne sem se do nej zamilovala
) Nemáte ho některá na prodej? už sem projela kde jaky inzeraty ale zatim sem nenašla a když jo tak to nebylo,,ono,,.
Nebo poradte neco co je hodne podobne te zaře. Dík
@pralalinka Hedvabi jsem sice nemela, ale z vice strany slysim, ze jsou super na miminka, nejsem si ale jista, jak moc se dobre nosi s tezsimi detmi. Hedvabi taky vyzaduje opatrnejsi udrzbu nez treba bavlna. Ja mam moc dobrou zkusenost s bavlnenou Zarou, nosny, mekky, poddajny satek, ktery dela male uzly. Jaky satek mas od Dydimosu? Tam se tloustky satku taky lisi. Pokud ho mas navic novy, tak muze byt lehce nepoddajny a potrebuje zanosit. Cim vic vazes a nosis, tim je satek mekkci a prijemnejsi. Pomaha tez zehlit nebo na nem treba spat ![]()
@tinuš Rozhodne je pohodlnejsi mit odpovidajici delku. S o hodne delsim satkem se budes akorat otravovat
Muzes ho samozrejme omotat kolem sebe nebo udelat vic uzlu, ale dle vlastnich zkusenosti to neni ono…
@Lama Lama Z druhé ruky by mi nevadil
musím se rozhodnout nejdřív jaký bych chtěla…