Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
551
21.8.12 16:59

Jestli už je MT koupený, tak bych to aspoň zkusila. Šířka se dá stáhnout tkaničkou, prostě se dole v oblasti „mezinožiček“ tkaničkou ta látka trochu stáhne. A výška se u MT dá trochu upravovat, když se dole MT sroluje jako ručník. Ony jsou různé typy MT, s některými to jde, s některými ne, některé mají široké ramenní popruhy, takže se dají vést roztažené přes záda miminka podobně jako v šátku a to taky ledacos zachrání. No ale tak ideál to asi nebude, je potřeba nějak jistit hlavičku, řešit, aby nebylo miminko pokroucené do stran… Jestli jde objednávka ještě stornovat, tak ten šátek je lepší volba z vícero důvodů, hlavně bych ale nešla do kanafasového doma šitého, to je nepružné plátno a to už bych na sobě nerada znovu zkoušela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
21.8.12 19:57

@VeruskaK
mei tai je už objednaný a asi zítra bude na poště. no uvidím. a nevadí miminku, že neleží, ale má hlavičku svisle? mám strach, aby mu neublížila váha hlavičky na páteři, nebo jak to napsat. ale zase když mu budu hlavičku podpírat, aby neležela celou vahou na páteři, tak to snad půjde ne?

můžu mít ještě otázku? jaký je rozdíl v těch šátkách? jaký je rozdíl třeba mezi šátkem Medley a Watani. třeba od Medley se mi nějaké líbí. co jsem vyčetla, tak bych asi měla vybírat čistou bavlnu, ale fakt jsem v tom jak v Jiříkově vidění, prostě v tom tápu.
Budu moc ráda za jakoukoli radu, asi to moc řeším, ale nechci malému ublížit svojí blbostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
21.8.12 22:59

Grando, pročti si pár stránek šátkovacích diskusí. Ale ve stručnosti: je dost důležité mít kvalitní šátek. Medley je jedním slovem katastrofa. Levné šátky bývají obyčejná ustřižená metráž - v tom by se ti dobře nenosilo. Pokud chceš ušetřit (a kdo ne, že :mrgreen: ) kup si značkový šátek z druhé ruky. Doporučuji eshop i bazar na nosenideti.cz. Zkus tam pročíst i pár diskusí. Tenhle eshop prodává jen kvalitní šátky, žádnou metráž. To ti usnadní orientaci. Další rozhodování (která značka) je už dost otázkou osobního vkusu. Jinak, šátky Vatanai jsou české a kvalitní (i když já v něm nosila jen 2 měsíce a pak jsem vyměnila za něco onačejšího ;).

Co se týče příměsí, tak pro začátek doporučuju bavlnu. Jednoduše se udržuje, je univerzální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.8.12 14:45

Ahoj,

potrebovala bych poradit, na male miminko bych chtela ring sling… koukala jsem treba na Didysling a Storchenwiege. Je u RS taky dulezita zanosenost? Bohuzel je na bazarach skoro nevidim. Nebo co je dulezite? Pozdeji mam manducu, ale tam proste maly miminko dat nechci.

Diky.

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
25.8.12 14:54

Anielkho, zanošený je lepší, šátek jako šátek :) Na malinké miminko bych ale raději pořídila šátek, mě osobně kolíbka v rs přijde jen tak na poponášení doma.
Ring sling mám tedy taky, ale využila jsem ho spíš až když malá začínala chodit, kousek ťapala, kousek se nesla. Zkus si kdyžtak dát inzerát na www.nosenideti.cz,určitě Ti pár nabídek přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.8.12 15:05

@agy Diiiky! Mne ani nejde o moc noseni ven, spis na doma, abych nemusela tahat miminko v rukach… kdyz proste potrebuje citit maminku, jde mi spis o ten kontakt s nim. Pracuju z domova a do toho bude doma starsi prcek, tak si to chci trochu usnadnit.

Ja se na to vazani nejak necitim.. Rozhodne bych nedala kolibku.. a zas pro tu vertikalni polohu hned taky nejsem. Mam strach, ze by ta moje nesikovnost spis ublizila. Ale zas je ten RS lepsi nez nejake babyvaky ne? Na to kazdy nadava.

Zkusim si dat ten inzerat. :) Didysling je asi nejlepsi ne?

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
25.8.12 15:18

Když koupíš cokoliv z těch nejznámějších značek - Storchenwiege, Didymos, Nati, Hopediz… chybu neuděláš ;) Možná Ti někdo nabídne doma šitý rs, ani toho bych se nebála.
Docela se chválí i haipa-daipa vak.
Chápu, jak to myslíš, taky jsem se bála vázání, koupila jsem vak emitex, pak jsem zkusila šátek a vak letěl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
26.8.12 12:43

Anielko, nevidím, jak máš staré miminko, ale já zkoušela asi 3-měsíční mimi dát do RS a byla to katastrofa. Dokonce jsme to zkoušely hromadně na srazu šátkařek. Chtěla jsem RS prodat, ale nakonec se mi moc hodí na starší dítě (řekněme od fáze sezení). Proto bych ti doporučila zkusit přece jen šátek.

pro vysvětlení: mimi nešlo kloudně napolohovat a když už jo, tak to zase nešlo dotáhnout. Celkově jsem z toho měla hodně špatný pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
27.8.12 17:16

Jeste miminko nemam.

Vsem moc diky, uz jsem koupila RS z druhe ruky a uvidim, samozrejme tam prcka rvat za kazdou cenu nebudu, proste to pak kdyztak nejak vyresim. :)

• Citovat
  • Upravit
1113
27.8.12 23:56

Mám dotaz. Co všechno jste schopné nebo ochotné dělat s dětma v šátku? Já s miminkem vařím, chodím na záchod, uklízím, luxuji (fyzicky fakt náročné, že?), věším a sbírám prádlo, krmím staršího, umývám a uklízím nádobí, samozřejmě chodím i na vycházku (ale spíš kombinuju s kočárkem - jak se mimi vzbudí a už nechce být v kočárku, beru šátek nebo Manducu), dělám se starším na písku bábovičky (to ale musím střídat s chůzí a pohupováním). Jednou jsem si v nedostatku času myla nad vanou vlasy, ale to už si asi nezopáknu - fakt mazec, mimi bylo hlavou dólu :mrgreen:
A ještě něco. Jsem jen já tak nešikovná, nebo taky jako já občas s prckem v šátku do něčeho vrazíte? U vaření dávám fakt pozor, hlavně s horkým, ale občas se u nás doma nějak „zamotám“ :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
28.8.12 07:20

@vvero Když je malá na zádech, tak prakticky cokoli. Na bříšku je to náročnější, ale dá se taky snad skoro vše (na břichu jsem s ní nerada vařila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.8.12 09:16
@elfans píše:
@vvero Když je malá na zádech, tak prakticky cokoli. Na bříšku je to náročnější, ale dá se taky snad skoro vše (na břichu jsem s ní nerada vařila).

cOKOLI NEJDE. ZKOUŠELA JSEM kulečník, to šlo v pohodě. Bowling šel jen na tom hřišti pro děti, kde jsou zadělané ty postranní korýtka, takže to musí vždycky doleťet. Línej tenis šel, nomální tenis ani pinkání. Na kole jsem ujela asi 2 km, kupodivu to šlo bezvadně, prostě jak s baťohem.
jinak jsem asi už nic zvláštního s dítětem v šátku nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
28.8.12 09:27

@Lama Lama :D Jo takhle, já myslela normální práce doma, to dělám fakt všechno kromě čištění savem a tak. Tý jo, tahkle s šáteekm sportovat, to seš dobrá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
28.8.12 09:42

Hmmm s krmením králíků a dojením kozy se asi neblejsknu, co? :think:

• Citovat
  • Upravit
1181
28.8.12 09:53

Teda holky zírám a je dobré vědět že se dá z mimčem v šátku dělat snad úplně všechno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí