Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Zarad se do našeho expertního týmu internetových psychologů. Jakou dg má Ontar?
Muj zivotni druh
. To ti nestaci?
Zaujala mě charakteristika „fotka z cest zveřejňuje, až když na tom místě není“. ![]()
Zajímalo by mě, co z toho lze vyvodit
Pokud něco zveřejním, tak obvykle až po příjezdu, kdy na to mám čas.
@Betule25 píše:
@Bábrdl
Ahoj Bábrdl, děkuji za tvou reakci
A ano, úplně rozumím..
Já taky jsem právě dost samotářská, mám ráda svůj klid a soukromí.
Právě proto mi partnerství se schizoidním mužem vyhovuje. Nic po mně nechce, nevyčítá a neobtěžuje![]()
Vzájemně se respektujeme.
Někdy je ale pro mne těžké pochopit jeho myšlení a chování, proto jsem obnovila tuto diskuzi a jsem ráda za každý příspěvek v ní
Myslím, že jinak to ani fungovat nemůže,
Já i můj muž jsme samotáři, kteří kvůli práci často nasazují extrovertní masku. To nás vyčerpává. Než jsme měli dítě, trávili jsme často víkendy každý v jiné části domu
(opravdu velký dům).
@Sedmnactnulajedna píše:
Diagnozy nejsou dulezity, dulezity je ten obsah a to, jak s tim nakladat. A na to se orientacni nalepka hodi. Uz jenom kvuli patrani v odbornych textech. Ja mam taky diagnozu, kterou by mi stoprocentne nikdo nehadal a odbornik pravdepodobne neprirkl, a pomaha mi dost, kdyz vim, kam se zaradit, kde hledat, jak sama sebe chapat a zvladat. Casto se ty rysy taky prekryvaji, malokdy se nekdo vejde do jedineho suplicku, ale to neni podstatny. Hlavni je vystihnout aspon pribliznou „orientaci“. Proto kdyz rikam schizoid a nahodou je to spis tezky introvert, nekdo s postraumatickou poruchou nebo treba autista, porad jsem v obdobne kategorii, a to je ok
Me jen zaujalo, ze se zacinas stykat s nekym, kdo je schizoid. To ti sam rekl, pripadne sis to na zaklade nekolika indicii vydedukovala?
@Arianna007 píše:
Ahoj, když jsem byla mladá měla jsem přítele.
Tehdy ještě diagnózu neměl…ale schizoid byl odjakživa.
Měl mě velmi rád, ale třeba při sexu byl surový. Žádná něha.
Taky neměl potřebu dodržovat dresscode a na obhajobu diplomové práce šel v tričku a ne zrovna čistých kalhotech. Měl tenisky.
Tradiční konvence mu nic neříkali, nepamatoval si ani kdy má jeho maminka narozeniny.
Byl velmi chytrý a v práci se mu dařilo.
Měl svoje zájmy, které byly vždy nad vším.Ale na druhou stranu mi nelhal, když mi něco neslušelo, tak mi to řekl.
Byl mi věrný a byl rád, že ty věci co ho obtěžují dělám za něj…Bohužel, nechtěl děti a rozešli jsme se. Žije pořád stejně. Nejsme spolu dvanáct let…ale jsme přátelé.
Prostě asi i každý schizoid je jiný…takže se těžko radí.
Měl pak nějaké ataky a musel být hospitalizovaný v léčebně…a bere léky a je to lepší.
Ale to, že neprojeví lásku, neznamená, že ji necítí.
V tomto se dost poznávám
nebudu popisovat, v čem jsem šla na státnice
@Mango_Lassi píše:
V tomto se dost poznávámnebudu popisovat, v čem jsem šla na státnice
Nekecej, to uz mas tu cervenou sitovanou paradu tak dlouho
?
@divine woman
Ano, myslím, že si byl vědom, že není normální a proto děti nechtěl. Mě tehdy neuměl vysvětlit proč je nechce.
Diagnózu dostal až o pár let později. Oficiální tedy.
No, ale upřímně…ne, že bych potom měla lepší výběr partnerů. V tomhle jsem prostě nesvéprávná..ale už si to aspoň přiznám a rozhodla jsem se žít sama.
@Betule25 píše:
@Bábrdl
Ahoj Bábrdl, děkuji za tvou reakci
A ano, úplně rozumím..
Já taky jsem právě dost samotářská, mám ráda svůj klid a soukromí.
Právě proto mi partnerství se schizoidním mužem vyhovuje. Nic po mně nechce, nevyčítá a neobtěžuje![]()
Vzájemně se respektujeme.
Někdy je ale pro mne těžké pochopit jeho myšlení a chování, proto jsem obnovila tuto diskuzi a jsem ráda za každý příspěvek v ní
Jsi hysterka? To prý schizoidi vyhledávají, protože emocemi jsou do jisté míry fascinováni, ale třeba já hysteriony nesnáším ![]()
@Bábrdl píše:
Zaujala mě charakteristika „fotka z cest zveřejňuje, až když na tom místě není“.
Zajímalo by mě, co z toho lze vyvoditPokud něco zveřejním, tak obvykle až po příjezdu, kdy na to mám čas.
Ultimatni motivace schizoida je nebyt videt, odhalovat ze sebe co nejmin
@ontarova.stara píše:
Me jen zaujalo, ze se zacinas stykat s nekym, kdo je schizoid. To ti sam rekl, pripadne sis to na zaklade nekolika indicii vydedukovala?
Zname se dva roky
@Mango_Lassi píše:
V tomto se dost poznávámnebudu popisovat, v čem jsem šla na státnice
Nebudu popisovat, v cem jsem sla na svatbu. A to nejsem ani schizoid ani socka ani asocial…
@Sedmnactnulajedna pravý schizoid tě nebude balit dlouho, to se neboj, ale ![]()
Ti si vystačí sami
Děkuji vám všem, které píšete a přispíváte do diskuze ![]()
Postupně si vše přečtu a budu čerpat vaše zkušenosti a postřehy.
Jsem za ně moc ráda ![]()
Pravda, že jsem se o schizoidní osobnosti dověděla teprve nedávno, dlouho jsem nevědela proč je partner takový jiný a tady se mi dostává odpovědi.
@Mango_Lassi píše:
@Sedmnactnulajedna pravý schizoid tě nebude balit dlouho, to se neboj, ale
Ti si vystačí sami
Schizoid v uzkem slova smyslu me nebude balit vubec. My se tady ale bavime o tech, kteri chteji navazovat a navazuji partnerske vztahy, ale maji problem pustit si nekoho k telu, protoze maji strach a tim silnou potrebu nezavislosti.
@Betule25 píše:
Děkuji vám všem, které píšete a přispíváte do diskuze
Postupně si vše přečtu a budu čerpat vaše zkušenosti a postřehy.
Jsem za ně moc ráda
Pravda, že jsem se o schizoidní osobnosti dověděla teprve nedávno, dlouho jsem nevědela proč je partner takový jiný a tady se mi dostává odpovědi.
Napis nejake scenky od vas a treba i tipy. Taky se chci inspirovat, ale tady devcata akorat vtipkujou
@Sedmnactnulajedna píše:
Napis nejake scenky od vas a treba i tipy. Taky se chci inspirovat, ale tady devcata akorat vtipkujou
Jaké chceš přesně scénky? Třeba já neprozivam obecně žádné svátky včetně Vánoc, narozenin, pak sociální věci typu promoce, svatby a tak - to jde mimo mně. Vím, proč to lidi dělají, ale nic mi to neříká. Pro extra rodinné typy to není ![]()
Příspěvek upraven 24.01.21 v 14:29
Zarad se do našeho expertního týmu internetových psychologů. Jakou dg má Ontar?