Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3392
13.3.20 11:03
@Tomkins píše:
Nečetl jsem diskuzi. Ale z mého pohledu ta holka neměla ani jinou možnost. Zjistila, že je těhotná. A začala se rozmýšlet, jestli si dítě nechat, nebo ne. S tebou se nemělo cenu bavit, protože tvůj názor znala. Věděla, že ty bys ji okamžitě hnala na potrat, což tady vlastně potvrzuješ. Nakonec udělala rozhodnutí, na což má ve svém věku právo. A všem, kdo dokážou její názor respektovat, to řekla. Proto to ví brácha, i učitelka, ale ty ne. U tebe musela počkat až na dobu, kdy už s tím nejde nic dělat.

Trošku mi přijde, že jsi v tomhle selhala jako matka. Ne proto, že jsi křičela. Ale proto, že chceš řídit život své dospělé dcery a ona před tebou musí tyhle věci tajit, protože ví, že by v tobě nenašla žádnou oporu.

Kdyby ti to řekla dřív, donutila bys ji jít na potrat. A je možné, že by se s tím psychicky už nikdy nesrovnala.

Blbost… vis houby jak by to dopadlo a jestli vymekla zakladatelka i ted, tak by na potrat treba vubec nedoslo. Nedelejte ze zakladatelky zrudu, je ochotna svou dceru podporit. A v 16 fakt dospela neni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 11:05
@Mysticlipstick píše:
Prosimte precti si celou diskuzi proc to manzel vi az ted :roll:

Já čtu od začátku. A toto bych svému manželovi nikdy neudělala. Chtěla nechat dceru, ať si to vyžere. A evidentně to podcenila. Tohle se ve vztahu muž-žena matka-dcera prostě nedělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 11:07
@Petule030 píše:
@Russet Podle tebe byl byl lepší scénář, kdyby otěhotněla s mladým studentem a následně dospělácky rozhodla o tom, že půjde na potrat? Tvé příspěvky tak na mě působí. Jasně, ideálně měli používat k její ochraně i kondom. Ale ruku na srdce, kolik procent lidí to takhle praktikuje?

Kolik procent? Všichni zodpovědní.

• Citovat
  • Upravit
15227
13.3.20 11:16

@Pennya takže spolužačka jen rodí děti? Chodila nekdy do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.3.20 11:35
@Pennya píše:
Spolužačka taky otěhotněla v 16. Měla to o to těžší, že neměla domácí zázemí a nějakou dobu po porodu strávila v ústavu pro mladé matky. Ale je to skvělá máma, pracovala na sobě, a teď už čeká 3 miminko, má přítele, bydlí ve vlastním domě, a to jí je 25. Život si nezkazila, jen ho žila jinak než její vrstevnice.
Ještě můžeš být ráda, že na to dítě zadělala s jakž takž dlouhodobým partnerem, který už vydělává, a nebyla to jednorázovka z diskotéky. Myslím že se k tomu dcera postavila zodpovědně a ujasnila si to v hlavě když byla tak vklidu.

Technicka… co to znamena maka na sobe v podobe tve spoluzacky??? Zatim jen od 16 rodi, tudiz 0 praxe, skolu dodelala aspon? A barak je sice mozna jeji, ale urcite ne diky ni, nybrz diky priteli. Z rodicaku si tezko poridila barak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
13.3.20 11:35

@karkarka A co je tobě do toho. Jestli je živí chlap, nepoburají dávky a o děti se vzorně starají, ať jich mají třeba deset a ona ať je na mateřské třeba 20 let, to je každého věc.

• Citovat
  • Upravit
3392
13.3.20 11:45
@Anonymní píše:
Já čtu od začátku. A toto bych svému manželovi nikdy neudělala. Chtěla nechat dceru, ať si to vyžere. A evidentně to podcenila. Tohle se ve vztahu muž-žena matka-dcera prostě nedělá.

Co podcenila??? Mela mu to volat na sluzebku??? Takhle se to dela? Asi tezko. Nevim co zakladatelka podcenila, manzel by vybouchl tak i tak. Je to vina dcery, ktera si to takhle naplanovala a jeste postavila svou matku do nezavidehodni situace. A vyzere nevyzere, pokud proste umi v 15 sustit jen co je pravda, tak by se k tomu mela taky umet postavit a ne ze obchazi pulku rodiny. Takze stejne jako to rekla matce, bych ji nechala at to rekne otci, i on ma pravo to slyset nejdriv od ni. Ve vztahu matka-dcera se toho nedela vic, treba se nesoulozi s pomalu 30letym typkem, netehotni se jeste s nedodelanou skolou, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
13.3.20 11:51

@karkarka ano, chodila, mezi prvnim a druhým má odstup 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
13.3.20 11:51
@Mysticlipstick píše:
Blbost… vis houby jak by to dopadlo a jestli vymekla zakladatelka i ted, tak by na potrat treba vubec nedoslo. Nedelejte ze zakladatelky zrudu, je ochotna svou dceru podporit. A v 16 fakt dospela neni ;)

Tak si přečti první příspěvek. „Řekla jsem jí, že ji samozřejmě dám peníze na potrat.“ „Myslíte, že by to šlo i po třech měsících těhotenství?“ „Mám nějakou možnost o tom rozhodovat když není dospělá?“

Já z ní nedělám zrůdu. Vlastně i s tou variantou potratu souhlasím. Jen mi vadí ten přístup „Já budu rozhodovat o tvém životě, o tvém těle i o životě toho dítěte, protože jsem tvoje matka a ty mi za to ještě jednou poděkuješ. A teď jsem ukřivděná, protože jsi převzala kontrolu a začala se rozhodovat sama za sebe, protože na to nemáš zatím právo.“

Kdyby dcera cítila matce především oporu a byla si jistá, že jí nepožene na potrat násilím, tak by jí to podle mě řekla dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
13.3.20 11:54

@Katchulina a co ty se do toho motas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
13.3.20 11:58

@Mysticlipstick ano školu dodělala. A chodila do práce, na brigády zatímco dítě teda bohužel muselo být v jeslích nebo si ho hlídaly navzajem s jinou maminou. Snažila se. A mezi prvnim a druhým dítětem má odstup 6 let. Možná že pracovala i víc, než já. Já mám magisterské 6leté studium, ale do 25 let jsem stihla jen 1 rok pracovat na HPP. Jinak při škole brigády..Takže, že toho nemá moc napracováno, no a co? Já taky ne. A budete mě snad soudit za to, že jsem šla na vejšku a 1 rok po škole si pořídila dítě?
Má prostě jinej život. A jestli si ty roky na rodičáku vybere teď, nebo po třicítce nám může být snad jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
13.3.20 12:02

@Pennya v pohodě. Jen mě to zajímalo. Většina těch, co začnou rodit takhle brzy pak už nic jiného nedělá. Takže klobouk dolů před tvou spolužačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.3.20 12:04
@Petule030 píše:
@Russet Podle tebe byl byl lepší scénář, kdyby otěhotněla s mladým studentem a následně dospělácky rozhodla o tom, že půjde na potrat? Tvé příspěvky tak na mě působí. Jasně, ideálně měli používat k její ochraně i kondom. Ale ruku na srdce, kolik procent lidí to takhle praktikuje?

Ne, nejsem z potratové komise. Ale pokud vědomě otěhotněla, je blázen. Pokud se stala nehoda, měli to řešit hned pilulkou po. Ne čekat, jestli otěhotní nebo ne.

Já, když jsem začala s někým spát, kondom byl jasná podmínka. Ne jen kvůli těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
13.3.20 12:08
@Pennya píše:
@Mysticlipstick ano školu dodělala. A chodila do práce, na brigády zatímco dítě teda bohužel muselo být v jeslích nebo si ho hlídaly navzajem s jinou maminou. Snažila se. A mezi prvnim a druhým dítětem má odstup 6 let. Možná že pracovala i víc, než já. Já mám magisterské 6leté studium, ale do 25 let jsem stihla jen 1 rok pracovat na HPP. Jinak při škole brigády..Takže, že toho nemá moc napracováno, no a co? Já taky ne. A budete mě snad soudit za to, že jsem šla na vejšku a 1 rok po škole si pořídila dítě?
Má prostě jinej život. A jestli si ty roky na rodičáku vybere teď, nebo po třicítce nám může být snad jedno.

Me to jedno je, ja se ptala na to jak se dala dohromady a ty si mi odpovedela. Tak aspon ze dodelala skolu. Takze kdyz zrovna nebyla v tom tak nekde neco solichala, neb zdravotni a socialni a z brigad si urcite taky barak neporidila. Ale beru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.3.20 12:15
@Anonymní píše:
Kolik procent? Všichni zodpovědní.

Mám obavu, že těch zodpovědných není drtivá většina, aby se nadávalo těm „nezodpovědným“. Já jsem taky po nějakém čase vztahu nerozvážně přistoupila ke styku bez kondomu, vždyť beru prášky. A určitě nejsem jediná. Zpětně vím, že to bylo nezodpovědné, protože ten kondom nechrání jen před početím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí