Šicí klub

• Otevřená skupina

Pro začátečníky i pokročilé, pro všechny, co si chtějí vyměnovat rady, tipy, střihy... A vůbec všechno kolem šití.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
14.4.11 21:06

Ja jsem taky zvykla stehovat, to se nemusi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
14.4.11 21:16

já mám nový šicí stroj a začínám s znovu učit, měla jsem stroj v pubertě, cosi jsem pošila (záclony, závěsy apod.), ale stroj nebyl kvalitní, letěl z okna
teďka mám janome a zatím jsem jen látala a to jenom takovým tím prošíváním
takže pro mě příhodné téma :wink: :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
14.4.11 21:18
Sufik píše:
opět jsem zlomila jehlu :-? :cert: :-?
nějaké tipy, jak jí nezlomit o špendlík? Vždycky ho zapomenu vyndat…

Nešpendlit,nestehovat,časem to dostaneš do ruky a budeš šít okem a rukama :wink: :mrgreen:

Né lepší si to nastehovat pak to jde rychleji a lépe :palec:

Jinak pěkná diskuse :pankac: šiju ráda,šiju hodně,vše :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
14.4.11 21:19
Pipet píše:
Sufik píše:
opět jsem zlomila jehlu :-? :cert: :-?
nějaké tipy, jak jí nezlomit o špendlík? Vždycky ho zapomenu vyndat…
Nešpendlit, stehovat! :mrgreen:

bych se ustehovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
14.4.11 21:19

holky,až mi dorazí stroj,vysvětlíte mi prosím někdo jako malýmu dítěti co a jak? :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.4.11 21:24
kocunka píše:
holky,až mi dorazí stroj,vysvětlíte mi prosím někdo jako malýmu dítěti co a jak? :oops: :lol:

No ja tu v tom pekne tapu, navic nesnasim cteni navodu :zed: Jen rozeznat ty patky… a to jsem postrehla, ze jsou i ruzny jehly. Zatim jsem u popisu stroje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.4.11 21:24
evatk1 píše:
já mám nový šicí stroj a začínám s znovu učit, měla jsem stroj v pubertě, cosi jsem pošila (záclony, závěsy apod.), ale stroj nebyl kvalitní, letěl z okna
teďka mám janome a zatím jsem jen látala a to jenom takovým tím prošíváním
takže pro mě příhodné téma :wink: :dance: :potlesk:

Jaky mas? Taky mam Janome :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
14.4.11 21:25
asha píše:
kocunka píše:
holky,až mi dorazí stroj,vysvětlíte mi prosím někdo jako malýmu dítěti co a jak? :oops: :lol:
No ja tu v tom pekne tapu, navic nesnasim cteni navodu :zed: Jen rozeznat ty patky… a to jsem postrehla, ze jsou i ruzny jehly. Zatim jsem u popisu stroje :mrgreen:

mám stroj z aukra a návod v němčině :lol: (teda budu mít,doma ještě není,jinak bych neseděla tady :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.4.11 21:32

Jsem tu :mrgreen:
Stroj jsem dostala před rokem k narozeninám, jsem totální začátečník a ještě samouk, ale lepším se :-)

Mám Janome 423s… Letos jsem k narozeninám dostala na přání řezací kolečko a podložku a to je paráda, chystám se s nima na svoji první deku. Jen musím vybrat látku.

Momentálně čekají na dokončení šaty pro Aňulku a pro sebe tu mám nastříhanou sukni.

Můžu naházet nějaké odkazy na střihy a postupy zadarmo, pokud budete chtít… Bohužel všecko je to v angličtině.

Mám taky předplacenou Marinu , ta je bezvadná - všechno nafocené a vysvětlené jak pro … eh začátečníky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
14.4.11 21:38

Ahoj holky, právě se chystám nějaký šicí stroj zakoupit.. bylo mi nabídnuto šít si u tchýně, ale musela bych si připadat tak trochu jako trubka a hlavně není nad to mít ho doma a vytáhnout vždy, když je čas a nálada..
taky budu úplně začínat, kdysi jsem ušila něco jako puberťačka (polštářky a tak), potom to utichlo a teď se snažením o mimi se zajímám o plínky tak dále, takže mě to chytilo :mrgreen:

poradíte jaký a kde pořídit? nebo nějaké info, ať to nemusím dlouze hledat přes recenze? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
14.4.11 21:39

:mavam: ahoj holky,
já vytáhla šicí stroj v pondělí - asi po třech letech :roll: A šila jsem podruhé. :mrgreen: Takže se přidávám do klubu šiček, třeba mně to donutí na šití víc zamakat. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
14.4.11 21:40
Novire píše:Mám taky předplacenou Marinu , ta je bezvadná - všechno nafocené a vysvětlené jak pro … eh začátečníky :mrgreen:

ty jooo dobrý :srdce: To neznám :nevim:
a jsou tam jen věci jako tašky, deky a zvířátka a pod. nebo i něco jiného???

my jsme se inspirovaly třeba tady
http://www.kostenlose-schnittmuster.de/…/stofftiere/
ale koukám, že to teď moc nefunguje

nebo http://mellyandme.typepad.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.4.11 21:41

Hlásím se :mavam: Šít mě učili ještě na ZŠ, jmenovalo se to ruční práce nebo tak nějak :?: V pubertě jsem občas šila na šlapacím stroji od babičky a asi před rokem mi babička dala normální šicí stroj s tím, že si s ním nerozumí :)
Nejsem žádný přeborník, ale šiju ráda.
Teď mám nastříháno na mikinu, ale ještě potřebuju vliselin. Jsem zvědavá, jak to dopadne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
14.4.11 21:42
Ali88 píše:poradíte jaký a kde pořídit? nebo nějaké info, ať to nemusím dlouze hledat přes recenze? :oops:

Holky kupovaly tady
http://www.sicistroje-shop.cz/…troje-janome

já mám stoletou Veritasku, ale šije dobře.
Kupovala jsem tam nějaké patky a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.4.11 21:43

Sufiku, jestli se ptáš na oblečení, tak to v Marině nebývá…

Ahoj Marci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny