Silvestr 2016/2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2965
1.1.17 22:46
@Marcelka146 píše:
A jinač suché prádlo jsem sesbírala před chvílí, takže čekám, co pěkného mi nový rok přinese :mrgreen:

Tak mně prádlo teď visí. Prala a věšela jsem ho dopoledne. U nás doma se říkalo, že prádlo nesmí viset přes půlnoc z 31. na 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
1.1.17 22:50

@sloninka
no tak to mi viselo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
1.1.17 23:01
@Marcelka146 píše:
@sloninka
no tak to mi viselo

je to jenom pověra :hug:.

• Citovat
  • Upravit
5924
1.1.17 23:05

Já ty pověry nějak moc neznám, nečtu, protože tomu stejně nevěřím. Jen si pamatuju, že mi mamka povídala, že těhotná nemá věšet záclony nebo prádlo vysoko na šňůru. Dělala jsem všechno a bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
1.1.17 23:13
@Marcelka146 píše:
Já ty pověry nějak moc neznám, nečtu, protože tomu stejně nevěřím. Jen si pamatuju, že mi mamka povídala, že těhotná nemá věšet záclony nebo prádlo vysoko na šňůru. Dělala jsem všechno a bez následků.

Já na pověry taky moc nevěřím ale něco dodržuji. Třeba že u štědrovečerního stolu se nesmí vstát od stolu dokud se nedojí, na Nový rok čočka a to prádlo se taky snažím dodržet. I když minulej rok jsem to na diskusích tady řešila že jsem udělala všechno blbě :D Měla jsem pověšené prádlo, na Nový rok kachnu, pak jsem vynesla odpadky nějaký den a to se prej taky nesmí :D No ale rok 2016 byl pro nás velmi štastný hodně jsme si přilepšili finančně, koupili barák, bude svadba, a jsme hlavně všichni zdraví :mrgreen: :mrgreen: tak snad bude i rok 2017 pro nás stejně krásný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.1.17 23:14

@kacenka8 my taky měli kachnu, to jako co je zlé na tom :mrgreen: prádlo taky teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
1.1.17 23:18
@Janasas píše:
@kacenka8 my taky měli kachnu, to jako co je zlé na tom :mrgreen: prádlo taky teda

kachna nebo jiná drůbež se nemá jíst že ti ulítne štěstí má se jíst čočka kvůli penězům :mrgreen: my měli minulý rok kachnu s knedlíkem a štěstí jsme měli i bez čočky :D Dneska jsme měli čočku a kuřecí :D jinak prádlo si nevzpomenu a ty odpadky taky ne proč se to nemá tak snad někdo tady řekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.1.17 23:26

@kacenka8 no tak už nic no..už je sežra.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
1.1.17 23:30
@Janasas píše:
@kacenka8 no tak už nic no..už je sežra.. :mrgreen:

Tak snad chutnala kachnu jsem neměla naposledy před rokem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.17 23:38
@Marcelka146 píše:

to že těhotná nemá věšet záclony a vysoko na šňůru prádlo zase ale mělo svou logiku, tím se totiž dostáváš do pozice, kdy, jak to popsat, dáš dítěti v břiše prostor, aby se točilo, tím, že zvedneš ruce a natáhneš se a tak nadzvedneš hrudní koš a uděláš mu víc místa, točením se u většího plodu se mlže staát omotání pupční šňůry, v době minulé, kdy nebyla taková prenatální péče a porodnictví na takové úrovni a tak, byla šňůra kolem krku blbá komplikace, z toho pramení ta " pověraů, že tohle těhotné nemají dělat. Stejně jako třeba, že svatba v květnu přináší neštěstí. Zase prozaicky, dřív nesouložili před svatbou, když bal svatba v květnu, souložili pak jak králící, dřív nebyl problém s otěhotněním, takže se pak mimina rodila v zimních měsících, zima, nedostatek jídla…umírali. Proto zase vznikla tahle pověra…všechno to má původ v něčem :mrgreen: až tedy na to prádlo, z toho si nedělej hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.17 23:40
@kacenka8 píše:
kachna nebo jiná drůbež se nemá jíst že ti ulítne štěstí má se jíst čočka kvůli penězům :mrgreen: my měli minulý rok kachnu s knedlíkem a štěstí jsme měli i bez čočky :D Dneska jsme měli čočku a kuřecí :D jinak prádlo si nevzpomenu a ty odpadky taky ne proč se to nemá tak snad někdo tady řekne :think:

jo, tak čočku jíme, mamka chtěla dělat kachnu, včera se vyděsila, řekla že ne, že ta bude zítra, aby nám neuletělo štěstí, že drůbež se nesmá a udělala nadívaní krůtí prsa, jsem se posmála při obědě. Ale byla čočková polívka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
1.1.17 23:42
@terinka4444 píše:
jo, tak čočku jíme, mamka chtěla dělat kachnu, včera se vyděsila, řekla že ne, že ta bude zítra, aby nám neuletělo štěstí, že drůbež se nesmá a udělala nadívaní krůtí prsa, jsem se posmála při obědě. Ale byla čočková polívka :mrgreen:
:mrgreen: jo čočka musí být my měli taky dneska k tomu i drůbež aby se to vyrovnalo :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39645
2.1.17 00:11
@Kobea píše:
@Žirafa 69 Co děláš, jestli to není tajné?

Neni. Ostraha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39645
2.1.17 00:15

O tom pradle ja to netusila, proste peru, kdyz mam volno a je potreba.
Ale zas jsem ho pres tu pulnoc viset nenechala, dosusila jsem ho do vecera na radiatoru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
2.1.17 07:16

Na Nový rok se nemáš šít. Prý aby se nerozpíchalo štěstí.
Pamatuju si, že jsem před lety po jednom společném Silvestru na Nový rok našívala zdobení na sukni ke kostýmu.
Teď potřebuju do soboty našít dceři flitry na tričko na vystoupení, tak to budu šít až v týdnu :?.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová