Silvestr 2016/2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32533
2.1.17 07:23
@Marcelka146 píše:
Kdyby jste mi včera o tom prádle neřekly, tak o tom ani nevím. Teď mě to bude pronásledovat. Pokud se ve zdraví dožiju příštího roku, tak se polepším a prádlo věšet teda nebudu.

To se řiká o Štědrým dnu, nebo aspoň já to tak znám…že nemá viset prádlo, že v domě někdo zemře. Na Novej rok když visí, tak uletí štěstí nebo co. Proto se nemá jíst i to peří. :hug:
Já to s tim prádlem teda dodržuju, nic mi nevisí a že by na mě nějak extra štěstí sedalo vždycky :roll: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32533
2.1.17 07:30

Jinak my rozkrajujem ty jabka…to se pamatuju už od dětství a děláme to doteď…když je vevnitř ta hvězda pěkná, tak bude dotyčnej zdravej celej rok, když má kaz, tak je nemoc.
Pak ještě že se nemá vstávat od štědrovečerního stolu, nemaj se vyhazovat šupiny z kapra a ty svobodný ženský házej tou botou. Když je špička ke dveřím, tak se do roka vdá.
Jako dítě si pamatuju s prarodičema to pouštění lodiček z tý skořápky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.1.17 12:21
@Kobea píše:
Na Nový rok se nemáš šít.Prý aby se nerozpíchalo štěstí.
Pamatuju si, že jsem před lety po jednom společném Silvestru na Nový rok našívala zdobení na sukni ke kostýmu.
Teď potřebuju do soboty našít dceři flitry na tričko na vystoupení, tak to budu šít až v týdnu :?.

Tak to neznám. Včera jsem zašívala kombinézu mláděti. Rozpíchala jsem si prsty. Šlo mi to nějak z tuha :D

@Sworley píše:
Jinak my rozkrajujem ty jabka…to se pamatuju už od dětství a děláme to doteď…když je vevnitř ta hvězda pěkná, tak bude dotyčnej zdravej celej rok, když má kaz, tak je nemoc.
Pak ještě že se nemá vstávat od štědrovečerního stolu, nemaj se vyhazovat šupiny z kapra a ty svobodný ženský házej tou botou. Když je špička ke dveřím, tak se do roka vdá.
Jako dítě si pamatuju s prarodičema to pouštění lodiček z tý skořápky.

Kaz se myslí co? U nás to bylo buď hvězdička = zdraví, nebo křížek = smrt.
Ale je pravda, že jsme si to nikdy nepoznačili a tak nevím jestli to vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32533
2.1.17 13:56
@bublinek píše:
Kaz se myslí co? U nás to bylo buď hvězdička = zdraví, nebo křížek = smrt.
Ale je pravda, že jsme si to nikdy nepoznačili a tak nevím jestli to vychází.

Že tam něco chybí třeba nebo je tam bubák (červ),a tak. Já zas neznám ten křížek. Je vidět, že každej si to vysvětluje nebo zná jinak.
Třeba to s tim prádlem jsem vůbec neznala, ani z rodiny, myslim, že mi to řekla tenkrát kamarádka a pak jsem se to i někde dočetla. A do tý doby mi určitě někdy něco někde viselo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.1.17 14:09

No holky, já vám to tak nějak shrnu, jak to tady tak čtu, takže na Nový rok je potřeba se celý den válet a nic nedělat a pro jistotu den před a den po taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.1.17 14:09
@Ellusa píše:
Prádlo znám, pečlivě si hlídám a stejně mi to loni bylo k ničemu :,( :,( :,( :,(. A včera jsem nakonec musela stejně prát a pověsit zavinovačku, neb na ni junior vyblil mrkev :roll: :roll: :roll:

moje máti mi říkala, když jsme měli dítka v plenkách, že se pověry na plíny a výbavu pro dítko nevztahují, takže pověra jen když mi to vyhovuje, asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
2.1.17 14:18

@terinka4444 presneee proto mam dovolenou i dneska :)))) co delas? Ja vynalezam pomoc pri ovulaci a u toho se musi lezet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32533
2.1.17 14:18
@Ellusa píše:
Prádlo znám, pečlivě si hlídám a stejně mi to loni bylo k ničemu :,( :,( :,( :,(. A včera jsem nakonec musela stejně prát a pověsit zavinovačku, neb na ni junior vyblil mrkev :roll: :roll: :roll:
:hug: :hug: :hug: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32533
2.1.17 14:19
@terinka4444 píše:
No holky, já vám to tak nějak shrnu, jak to tady tak čtu, takže na Nový rok je potřeba se celý den válet a nic nedělat a pro jistotu den před a den po taky :mrgreen:

Tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.1.17 14:53
@Lili píše:
@terinka4444 presneee proto mam dovolenou i dneska :)))) co delas? Ja vynalezam pomoc pri ovulaci a u toho se musi lezet

děti mají prázdniny, takže jsme s nimi ještě doma, ještě mi tu zbylo jedno dítě navíc od Silvestra, tu odvezeme asi ve čtyři, právě jsem odzdobila strom a sklízí vánoční výzdobu. Dávám barák do mimovánočního standardu. A zítra jdu na tetování, dostala jsem k Vánocům od manžela vysněný permanentní makeup, tak zítra začínáme obočím, to jsem na sebe zvědavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
3.1.17 16:06

My byli s partou na horách a je mi ouvej ještě teď.. :zed: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
4.1.17 15:20
@terinka4444 píše:
No holky, já vám to tak nějak shrnu, jak to tady tak čtu, takže na Nový rok je potřeba se celý den válet a nic nedělat a pro jistotu den před a den po taky :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.1.17 16:36

U nás už lidi vyhazují odstrojené stromky, příjde mi to brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
4.1.17 16:58
@bublinek píše:
U nás už lidi vyhazují odstrojené stromky, příjde mi to brzo.

do šestého by se to nemělo, jestli se nepletu. :think: Tady byl jeden u popelnic ještě před silvestrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.1.17 17:08
@merlose píše:
do šestého by se to nemělo, jestli se nepletu. :think: Tady byl jeden u popelnic ještě před silvestrem.

zase nějaká pověra? Nevíš?
No já včera kupovala ještě prskavky. U nás bude stromeček asi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová