Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě do jídla pro malou kecala (a stále kecá
) maminka i tchýně. Vždy jsem si je vyslechla, řekla jsem jim, co si o tom myslím… ale stejně to nepomohlo a radily mi dále ![]()
Pár perel: "Já jsem kojila plně až do roka, ale od dvou měsíců už jste měly krupičnou kaši ve flašce… Proč jí to trochu nepřisolíš (v 6-ti měsících)? To je dobré na kosti… Pak ti nebude nic jíst, když jí nedáš všechno ochutnat do roka… Proč jí to mixuješ, však ona si poradí (půl roku)… Proč to děláš z UM, vezmi si krabicové, to 3,5%, to je nejlepší… atd. atd.
Takže asi tak, je to s nima někdy opravdu těžké. Doufám, že až budu mít druhé, tak se zdrží obě dvě podobných poznámek ![]()
Zakladatelko, nejsi v tom sama. Drž se!! Oni časem přestanou ![]()
@ddinna píše:
@Miižu Tohle řeší s prarodiči snad všichni![]()
Nezbývá než se obrnit a trvat si na svém. Já osobně jsem to tedy kombinovala, něco podle svého a některé rady jsem naopak uznala a řídila se jimi
Ale já tedy nejsem ten typ co vše moc řeší, dělala jsem to prostě tak, jak mi přišlo v danný okamžik správný
![]()
Ještě, že píšeš snad všichni. Já naštěstí nemusím. Jipipííííí. Jak tcháni, tak moji rodiče naprosto respektují a respektovali to, co říkám ohledně jídla svojí dcery. ![]()
@zikado píše:
Jo to znám mi dokonce chtěla máčet dudlík do medunebo dokonce do cukru
,že bude mimčo spokojenější a jiné skvělé rady
Tohle dělala moje mamka bráchovi, dneska má opravdu skvělý chrup…
@ynax píše:
Jak jsem se s tím vyrovnala? jednodušezestárla jsem o pár let a další dítě a zjistila jsem, že jsem byla hysterická prvomatka, která jela přesně podle nejnovějších zjištěních a rad, takže tohle nesmí, tamto taky ne a tamto už vůbec ne, moje matka vyrostla snad za krále klacka…U druhého dítěte se to naštěstí srovnalo
Hmmm, co je hysterického na tom, že nechci dítěti dávat bílý cukr, když vím, že škodí i mně? A takových věcí je víc.
@martuska75 píše:
@Miižu ááále budemeČo je práve super zdravé sa mení asi v 5 ročných intervaloch
Moja mamina našťastie robí s deťmi 40 rokov takže to chápe. ČO bola „megatuti“ zdrave pri mojej staršej tak teraz pri mladšej je zle a opačne
a to je medzi nimi 7 rokov. Možno preto sa na to staršie maminy pozerajú trochu ináč. POdľa mňa základ je zdraví ROZUM a moja zásada je všetko s mierou. Na pitie dávam čistú vodu, ale nedostanem histerický záchvat ak zje piškótu
To ja jsem podle sve matky nemozna uplne, nejdriv nechapala, proc krmim holku strikackou, proc ji nedam nutrilon, kdyz tak breci a kojeni ji zjevne asi nestaci a proc ji nedavam dudak (protoze davila a rvala jeste vic) Pak se urazila, kdyz mela vlekly zanet prudusek a ja ji poprosila, at k nam nechodi, tim se mnou skoncila a tresta mne tim, ze k nam nechodi, ted uz by zas chtela a hrozne se divi, ze ji holku jen tak nedam, protoze ji vubec nezna, ale klidne muze hodnotit, co delam spatne, moc se s ni mazu, co ony musely driv vse stihnout, ja delam h, protoze mam mycku a susicku a mam tu nekdy bordel a dokonce nekdy nevarim. Takze to taky resim, porad mne to mrzi a chudak manzel, aby to poslouchal:)
¨Mě to spíš dělala švagrová než tchýně, ale co jsem si všimla odstupem času.. je lepší se vůbec nebavit o dětech.. Ono se to tasi nedá s tchýni a mámou, ale když přijdu na návštěvu, tak jsem si všimla, že i švagrová i já dřiv hned mlely o dětech.. co daly na jídlo a tak..
Dneska nic neříkám, co jsem malému vařila, nevařila, jeslti půjdem očkovat neočkovat, jeslti to či ono..
Nejkritičtější bylo takova ta návštěva a teď dneska jsme byli očkovat… a kecy okolo, a za chvilku manžel říká malý nám dnes nechtěl jíst… a zase půlhodinové kecy..
Co nechci řešit neříkám…A když přijde krize a Kuba nechfe něco jíst u babičky, tak řeknu, že jedl před chvíli, i když ne, protože b y zase bylo, že malé jí, takže už dopředu ![]()
Tak ani moje máma, ani tchanovci mi do toho nekecaj, ale švagrová jo a nemám kvůli tomu kamarádky, poněvadž do mě pořád rejou a mě nebaví pořád odrážet jejich útok na malého
A co se týká švagrové, tak s tou komunikuje přítel a ten jedním uchem tam, druhým ven a mě už to ani neříká, protože se to vždycky mine účinkem ![]()
Moje mama ma obcas snahy mi radit, ale stejne si vsechno udelam po svem ![]()
Hlasku Nedelej si z ni sklenikovou kytku jsem taky parkrat vyslechla, ale neresim to, nemysli to spatne ![]()
Nejlepsi je, kdyz male vyklada Pockej az te budu hlidat jenom ja, to si das dobrot kdyz te mama neuvidi ![]()
@PetulinaP toto mi někdo z rodiny říct, tak dítě na hlídání radši nikdy nedostane… ![]()
Tak koukám, že je to všude stejný
Babičky a tchýně vědí všechno nejlépe
![]()
V tom případě já mám taky skleníkový dítě
, chudáčkovi nepřidávám do přesnídávky cukr, pítí kolem šťávy jen proběhne, příkrmy jsem nepřisolovala, dítě nekrmím čokoládou, kořením velmi málo, atd… No jednou za čas, když je u babičky tak dělám, že nevidím, když má ke svačině nanuk a brumíka
Ale máme klid ![]()
Ja mam nastesti klid, obcas probehl navrh na dudlika v medu, to jsem teda strikntne zakazala. Jinak je necham, sama to tak uplne nehrotim, obcas ma bombon, cokosku (ze ji ma teda rada
) a tak.
trochu mi to kazi ale tatinek, ten ma nejradsi klobasky, michana vejce a tak a nejradeji by ji to daval furt. Kdyz zakazu sunku tak jde za nim a on ji to da ![]()
@Miižu Vítej do klubu. Nedávno jsem zakládala diskuzi: https://www.emimino.cz/…nich-111672/