Skleníkové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
4.8.12 13:09

@byron nápodobně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
4.8.12 13:22

Mě do jídla pro malou kecala (a stále kecá :mrgreen: ) maminka i tchýně. Vždy jsem si je vyslechla, řekla jsem jim, co si o tom myslím… ale stejně to nepomohlo a radily mi dále :lol:
Pár perel: "Já jsem kojila plně až do roka, ale od dvou měsíců už jste měly krupičnou kaši ve flašce… Proč jí to trochu nepřisolíš (v 6-ti měsících)? To je dobré na kosti… Pak ti nebude nic jíst, když jí nedáš všechno ochutnat do roka… Proč jí to mixuješ, však ona si poradí (půl roku)… Proč to děláš z UM, vezmi si krabicové, to 3,5%, to je nejlepší… atd. atd.
Takže asi tak, je to s nima někdy opravdu těžké. Doufám, že až budu mít druhé, tak se zdrží obě dvě podobných poznámek :roll:
Zakladatelko, nejsi v tom sama. Drž se!! Oni časem přestanou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
4.8.12 13:37
@ddinna píše:
@Miižu Tohle řeší s prarodiči snad všichni :jazyk: :roll: Nezbývá než se obrnit a trvat si na svém. Já osobně jsem to tedy kombinovala, něco podle svého a některé rady jsem naopak uznala a řídila se jimi :nevim: Ale já tedy nejsem ten typ co vše moc řeší, dělala jsem to prostě tak, jak mi přišlo v danný okamžik správný :nevim: :think:

Ještě, že píšeš snad všichni. Já naštěstí nemusím. Jipipííííí. Jak tcháni, tak moji rodiče naprosto respektují a respektovali to, co říkám ohledně jídla svojí dcery. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
4.8.12 13:43
@zikado píše:
Jo to znám mi dokonce chtěla máčet dudlík do medu :zed: nebo dokonce do cukru :cert:,že bude mimčo spokojenější a jiné skvělé rady :pocitac:

Tohle dělala moje mamka bráchovi, dneska má opravdu skvělý chrup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
4.8.12 13:44
@ynax píše:
Jak jsem se s tím vyrovnala? jednoduše :mrgreen: zestárla jsem o pár let a další dítě a zjistila jsem, že jsem byla hysterická prvomatka, která jela přesně podle nejnovějších zjištěních a rad, takže tohle nesmí, tamto taky ne a tamto už vůbec ne, moje matka vyrostla snad za krále klacka…U druhého dítěte se to naštěstí srovnalo :mrgreen:

Hmmm, co je hysterického na tom, že nechci dítěti dávat bílý cukr, když vím, že škodí i mně? A takových věcí je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
4.8.12 13:53
@martuska75 píše:
@Miižu ááále budeme :roll: Čo je práve super zdravé sa mení asi v 5 ročných intervaloch :zed: Moja mamina našťastie robí s deťmi 40 rokov takže to chápe. ČO bola „megatuti“ zdrave pri mojej staršej tak teraz pri mladšej je zle a opačne :nevim: a to je medzi nimi 7 rokov. Možno preto sa na to staršie maminy pozerajú trochu ináč. POdľa mňa základ je zdraví ROZUM a moja zásada je všetko s mierou. Na pitie dávam čistú vodu, ale nedostanem histerický záchvat ak zje piškótu :mavam:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tini
4.8.12 13:58

To ja jsem podle sve matky nemozna uplne, nejdriv nechapala, proc krmim holku strikackou, proc ji nedam nutrilon, kdyz tak breci a kojeni ji zjevne asi nestaci a proc ji nedavam dudak (protoze davila a rvala jeste vic) Pak se urazila, kdyz mela vlekly zanet prudusek a ja ji poprosila, at k nam nechodi, tim se mnou skoncila a tresta mne tim, ze k nam nechodi, ted uz by zas chtela a hrozne se divi, ze ji holku jen tak nedam, protoze ji vubec nezna, ale klidne muze hodnotit, co delam spatne, moc se s ni mazu, co ony musely driv vse stihnout, ja delam h, protoze mam mycku a susicku a mam tu nekdy bordel a dokonce nekdy nevarim. Takze to taky resim, porad mne to mrzi a chudak manzel, aby to poslouchal:)

• Citovat
  • Upravit
14335
4.8.12 14:06

¨Mě to spíš dělala švagrová než tchýně, ale co jsem si všimla odstupem času.. je lepší se vůbec nebavit o dětech.. Ono se to tasi nedá s tchýni a mámou, ale když přijdu na návštěvu, tak jsem si všimla, že i švagrová i já dřiv hned mlely o dětech.. co daly na jídlo a tak..
Dneska nic neříkám, co jsem malému vařila, nevařila, jeslti půjdem očkovat neočkovat, jeslti to či ono..
Nejkritičtější bylo takova ta návštěva a teď dneska jsme byli očkovat… a kecy okolo, a za chvilku manžel říká malý nám dnes nechtěl jíst… a zase půlhodinové kecy..
Co nechci řešit neříkám…A když přijde krize a Kuba nechfe něco jíst u babičky, tak řeknu, že jedl před chvíli, i když ne, protože b y zase bylo, že malé jí, takže už dopředu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.8.12 14:44

Tak ani moje máma, ani tchanovci mi do toho nekecaj, ale švagrová jo a nemám kvůli tomu kamarádky, poněvadž do mě pořád rejou a mě nebaví pořád odrážet jejich útok na malého :cert: A co se týká švagrové, tak s tou komunikuje přítel a ten jedním uchem tam, druhým ven a mě už to ani neříká, protože se to vždycky mine účinkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.8.12 14:59

Moje mama ma obcas snahy mi radit, ale stejne si vsechno udelam po svem :-D
Hlasku Nedelej si z ni sklenikovou kytku jsem taky parkrat vyslechla, ale neresim to, nemysli to spatne :-D

Nejlepsi je, kdyz male vyklada Pockej az te budu hlidat jenom ja, to si das dobrot kdyz te mama neuvidi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.8.12 15:02

@PetulinaP toto mi někdo z rodiny říct, tak dítě na hlídání radši nikdy nedostane… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
4.8.12 15:04

Tak koukám, že je to všude stejný :lol: Babičky a tchýně vědí všechno nejlépe :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
4.8.12 15:05

V tom případě já mám taky skleníkový dítě :mrgreen:, chudáčkovi nepřidávám do přesnídávky cukr, pítí kolem šťávy jen proběhne, příkrmy jsem nepřisolovala, dítě nekrmím čokoládou, kořením velmi málo, atd… No jednou za čas, když je u babičky tak dělám, že nevidím, když má ke svačině nanuk a brumíka :think: Ale máme klid :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.8.12 15:32

Ja mam nastesti klid, obcas probehl navrh na dudlika v medu, to jsem teda strikntne zakazala. Jinak je necham, sama to tak uplne nehrotim, obcas ma bombon, cokosku (ze ji ma teda rada 8o ) a tak.

trochu mi to kazi ale tatinek, ten ma nejradsi klobasky, michana vejce a tak a nejradeji by ji to daval furt. Kdyz zakazu sunku tak jde za nim a on ji to da :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
4.8.12 15:48

@Miižu Vítej do klubu. Nedávno jsem zakládala diskuzi: https://www.emimino.cz/…nich-111672/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová