Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10975
9.10.10 19:42

Jaruško, gratulace veliká! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
10.10.10 16:53

Ahoj holky, jsme doma! Zkusím během volné chvíle sesmolit porod a pár info jak se máme, pak dočtu a budu reagovat, je to šrumec s Ondrou dohromady..Malá je celkem hodná, kojíme po 3 hodkách což jde trvá jí to tak 10 minut, takže tohle je v poho. Zítra k nám přijde doktorka malou skouknout. Ondra se dává dokupy, byl za mnou v porodce a pak byl doma moc smutnej, a ještě k tomu asi lezou zuby, včera byla tepolota a dnes slintá. Až k nám přijde doktorka, tak ho taky nechám zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
10.10.10 20:07

Jarko velká gratulace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
10.10.10 20:57

Gábinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
10.10.10 20:58

S mamkou na porodním sále :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
10.10.10 20:58

A ještě bez čepičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
10.10.10 22:40

Jaruško no to je ale kočička nááádherná!! Ještě jednou gratuluju.. a Ty na sále vůbec nevypadáš jako vyčerpaná ženská po porodu :-)
jo, šrumec to bude.. ale tak za rok už bude víceméně pohoda :-)

holky, dneska jsem vystresovaná, zřejmě jsem měla poprví v životě záchvat migrény s aurou - neviděla jsem, necítila tělo, hnus.. a pak samo bolest hlavy.. zítra jdu na neurologii.. radši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
11.10.10 06:36

Holky zdravim.

Je jarko je nadherna vazne. :pankac: :pankac: :pankac: At se vam dari. :wink: :wink: :wink:

Sylvii blee migrena takhle silna no snad te to brzy preslo. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ixa
222
11.10.10 07:59

Jarko, Gábinka je moc hezoučká :huban: !

Ilčo, Míšo jak zvládáte poslední dny?
Mně je zatím dobře, ale občas břicho zavazí a jsem unavená a ještě sedm týdnů přede mnou.

Sylvi, snad se ta migréna už nebude opakovat 8-o .

Lost, to mě pobavilo, že si holky spolu hrají hlavně když mají jít spát, umím si to představit, jak je to najednou začne bavit :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
11.10.10 08:15

ixi: Nu, vážně jsem zvědavá,kolik těch posledních dnů ještě bude :think: Mám teď za sebou šílený víkend. V sobotu školení, v neděli nějaké sjednávání smluv, do toho jsme byli manžu podpořit na turnaji a tchán dělal eletriku v ložnici. Tak jsem si myslela, že z toho zmatku snad porodím a ono nic :lol: Dneska razím k doktorce a měla bych se snad dozvědět, jak je malá velká :lol: Jsem fakt zvědavá, protože se mi zdá, že tam má pořád dost místa na řádění :lol:
Jaru: Gábinka je fakt nádherná! To budou ti naši malí chlapi šílet :-D
Sylvii: Migrénu fakt nezávidím, ale včera mi říkala kámoška, že ji to taky chytá. Může to být změnou počasí, protože teplo už je zjevně definitivně v tahu :zed: A to jsem se těšila, že malou stihneme transportovat domů z porodky bez fusaku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
11.10.10 09:16

sylvi:no my jsme uplně hotový vstává teď častěji než když byl malinkej :-( navíc přítel je z toho na nervy pže se moc nevyspí.máme jednu místnost (vše v jednom) vlastně jako vy tak je to děs.přemýšlela jsem že bych ho už taky přestěhovala,pže ho chci naučit aby usínal sám jenže jak řve tak přítel to nevydrží a jde ho hned uspávat takže veškerá snaha je pryč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ixa
222
11.10.10 10:09

Pavli, náš malý, když mu bylo asi 8 měsíců, tak se začal v noci budit taky častěji, asi šestkrát :zed: . Možná měl období separační úzkosti a navíc mu rostly zuby. Zkusila jsem mu je namazat Calgelem a asi to trochu pomohlo, začal se budit jen třikrát a po nějaké době jen dvakrát.
Nevím, co bych poradila, jen Tě chci uklidnit, že je to snad tím věkem a že by to mohlo za chvíli přejít :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
11.10.10 16:22

Ahojky

Jaru malá je nádherná, strašnej pucíček, nevypadá vůbec jak novorozenec, no doufám že budeme mít taky takle „tmavou“ holčičku, s manžem sme tmavý a Mikin je blonďák :wink:

jinak já stále 2v1 už aby to bylo za mnou. jak sem si dřív říkala že 10.10. by bylo krásný datum tak teď je mi to úúúúúplně jedno kdy to bude hlavně že už :wink:

teď sem zbouchala kofilu a projíždím fotky který dám na rajče. Jinak sem dneska nějaká unavená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
11.10.10 20:05

ixi:děkuji za uklidnění snad to brzy přejde:) my už jsme se tak pěkně „rozmazlili“ že malej spí celou noc a teď todle …dává mi to docela zabrat když se budím často v noci pak jsem jak vyoraná myš 8-o ty zuby mě taky napadli ale on třeba moc jinak nepláče a budí se vyloženě na jídlo mi přijde pže je hrozně rozbrečenej a flaška ho uklidní a uspí :nevim: A zoubky nejdou vidět ale je fakt že každý říká že nejvíc je to bolí když se prořezávají že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
12.10.10 11:41

Tak jsme doma třetí den, sžíváme se jak se dá, hlavně souhru dvou dětí. Ondra se víc tulí, ale jinak další vnější projevy žárlivosti zatím nejsou. Malá je hodná, dnes jsem kojila večer v devět, v noci ve dvě, pak v 5:30, takže jsem i něco dospala z porodnice, tam to nešlo, jiné děti moc plakaly.

Jinak jen „stručně“ k porodu: ve středu po třetí hod. v noci mě vzbudily kontrakce po 10 min, šla jsem do vany, a intenzita byla větší, a už jen po 8 min., zavolala jsem tchýni, ta než dorazila tak bylo 5:15, kontrakce po 6 min. bolesti hnus, a křížové i mimo konrakce. V porodnici mě vzali tak tak, bylo plno. V osm jsem byla na porod. sále, píchli mi vodu, bolesti už byly jen horší a horší. Když jsme byla na 8 cm, tak se začaly kontrakce zpomalovat, takže oxytocin a v 13.hod se řeklo tlačte! U jedné nohy byl manžel, u druhé por.asistentka, jsem si říkala kde jsou ostatní..děstký doktor, doktor pro mě atd..? No zatlačila jsem a cítila jsem hlavičku mezi nohama, asistenka mě okamžitě zastavila at jen prodýchávám a začala je teprve svolávat-jsem myslela že se zblázním. Nikdo nešel tak dokonce odběhla na chodbu! Pak jsem zatlačila podruhé a malá byla s malým nástřihem venku,..manžel říkal že měl slzu na krajíčku když viděl vše tak zblízka a jak se malá poprvé nadechuje a má se k světu,.. dali mi ji na břicho, už nebyl spěch, manžel střihl šňůru a bylo,..
Při porodu placenty jsem ztratila víc krve, takže mi ji pak dali až druhý den. Celkově jsem byla ale moc štastná, a vzhledem k tomu krátkému tlačení to byl fajn zážitek (Ondru jsem tlačla 35 minut).

Porod jsem psala už do jiné diskuze, tak se nedivte že je to stejný, kdyby jste četli obojí :)

Holky ještě těhulky, držte se a vydržte, už to bude!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová