Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
teď má Mikina babi, tak du žehlit, mám tu asi 4pračky ![]()
Já už bych chtěla mít porod za sebou ale nevím čeho se bojím víc, jestli bolesti a nebo toho že bych byla v porodce za hysterku a předvedla jim tam scénu, prostě se bojím jak vůbec budu reagovat, císař je přece jen něco jinýho a ten sem snášela dobře, jen sem si jednou sikla když tahali Mikina ven a pak už jen na pokoji jak přicházela jizva k sobě tak sem si polohlasně nadávala jaká sem kráva že sem chěla mimčo
ale byla sem tam sama a během pár hodin už sem byla šťastná a že to bylo super rozhodnutí ![]()
Míšo tak já mám ještě po Mikinovi hlubokej + sporťák a ještě golfky, a dvojkočár sem pořizovala pro jistotou díky tomu že je Mikin ještě malej na skajtík, hlavně přez zimu sem si říkala že nevím kam bych se skejtem dojela.
No a jinak co děláme, no pouštím Mikinovi na netu jednu pohádku za druhou, jako je červený traktůrek, mašinka tomáš, nebo bořek stavitel, a nebo si hrajem že sním něco stavím, lezu pokolenách a honíme se … no prostě co se dá, a v tomhle počasí sem ráda že máme tchýni v druhý půlce baráku a že když už ho to semnou neba tak de za ní.
Holky, tak mě nějak v tomhle počasí chytá pěkný depouš
Vůbec nevím, co si s tou naší holčičkou počnu. V rodině jsme zatím měli samé kluky
Taky mám obavu z toho sourozeneckého kočárku, no děs, co vám mám povídat. Manža už prudí, abych si nachystala aspoň tašku do porodky a mě se do toho vůbec nechce. Chjo! Ještě, že aspoň Mišák je takové zlatíčko, zase pěkně chrupká ![]()
Míšo a čeho se u holčičky bojíš? já se právě na holčičku děsně těším, jen se spíš bojím toho jak budem prožívat zimu takle ve třech, manža totiž bude skoro každej den na stavbě a nebo má prac dobu do 5 takže v zimě oničem.
Co se týče toho sourozeneckýho kočáru, tak být tebou ho určitě pořídím, a podle terénu okolí nebo kam by ste razili tak bych vybírala, na MMB je hodně těch janéček teď za bezva cenu, až mě malinko mrzí že sem koupila už před 3m.
Míšo, my budeme mít jen sourozenecký kočárek, ale ještě máme doma jeden starý po bráchovi, ten můžu dát kdyžtak na balkon nebo do zahrady (nevím, jestli to v zimě využiju). Tak snad nám na procházky bude stačit ten sourozenecký (Phil).
Je pěkné, že budete mít holčičku
, u nás v rodině byli taky samí kluci a právě proto bychom si holčičku přáli, aby to bylo něco jiného
. Jsem zvědavá, jestli to vyjde, ale mám spíš pocit, že bude zas kluk
.
A když je takle hnusně, tak si hrajeme s kostkami přendáváme je z jedné krabičky do druhé, děláme komíny, … stavíme dřevěný vláček, prohlížíme obrázky v knížkách, čmáráme pastelkama, pustíme si hudbu a Šimi bubnuje na bubínek, tancujeme, naháníme se, házíme si s balónky, dívám se na internet a jednou rukou stavím komín, uklízím a Šimon dělá binec, dám mu hadřík a pucuje na co přijde, …
A pak přijde manžel o půl sedmé domů a diví se, proč jsem naštvaná, když sedne k počítači, místo aby mě vystřídal a hrál si
.
Míšo,my měli jenom jedno kočár a úplně v poho.Maty se narodil na zimu,takže jsme stejně moc ven nechodili a na jaře už mi došel Štěpánek všude,kam jsem potřebovala.
s těma chlapama to máme všechny stejné. můj taky chodí každý den v šest domů, ještěže má volné víkendy a svátky
Ilca: sourozenecké jané twin two už máme a právě si říkám, jak s ním budu válčit tady v Praze hlavně v MHD. No a ten jednokočárek sem si říkala, že by se hodil, kdyby mi chtěl někdo odpomoct jen od jednoho dítka
Tož tak ![]()
a co se týká té holčičky, to je jen pocitová záležitost. Já jsem s mamčou začala vycházet, až jsem se odstěhovala 300km daleko od domova, tak je to možná i tím. Navíc jsme s tím s manžou nějak ani nepočítali, chtěli jsme Marečka
Ale zase na druhou stranu, holčičku můžeme zase parádit, to si s klukama moc neužijeme ![]()
míšo:určo bude rád až bude trochu větší tak bude chránit mladší sestřičku
taky přemýšlím nad tím kočárem jestli si ještě nechat ten po maxovi nebo ho prodat ![]()
holky prosím poraďte kde sehnat trochu energie:( Jsem uplně hotová,žaludek už se docela ukldnil ale jsem totálně bez energie a taky bez nálady:( Max je ještě teď docela protivnej v tomdle počasí ldyž nemůžeme být dýl venku to je děs.pořád „mrčí“ a já jsem psych.na dně
čekala jsem že to bude náročné ale až tak… ![]()
Pavli no tak si choď s malým lehnout, já tot tak dělám, jinak sem pak hodňě vyšťavená a protivná.
Míšo no to nevím jak to pude v mhd v praze, já sme na dědině a 100% ho využiju minimálně ráno na nákup do obchodu, protože to mám přez kilák z kopce a pak do kopce takže i na mě dost náročný natož na takový děcko. No jinak mám ten jednokočár a sem ráda, mám tu i babičky tak v nejhorším děcka rozdělím a jedno bude buď v hlubokým a Mikin v golfkách nebo bez nich.
Si taky říkám, že bysme měli dovézt ten hluboký z chalupy. On z něj jde udělat i sporťák, takže by se asi hodil. No, uvidíme ![]()
ilca:taky se snažím s ním chodit spát ale se mnou v posteli neusne takže ho musím uspávat hodit do postýlky jdu si lehnout, usnu a on je zvhůru doma spí hrozně málo třeba jen půl hodiny v kuse takže je po odpočinku ![]()
kuk.. jen zdravím ![]()
Míšo holčičky jsou supeeeeeeeeeeeeeer! ![]()
a v MHD si opravdu dlouhohu 4kolku neumím představit.. Já ji koupila (ten ABC Design ZOOM) a projeli jsme se tím jednou metrem a já se málem rozbrečela.. to fakt nejde.. tak jsme prodali, koupili Phila a jsem na 100% spokojená!!! zrovna dneska jsem si říkala, že ani to Jané Powertwin bych nekoupila, páč Phil úplně stačí. Barunka už občas někde ťapě sama a hlavně madlenka už vozím vlastně jen nahoře ve sporťáku (takže má normálně komfort jako v jednokočáru, kterým Phil vlastně původně je) a Barča si v případě potřeby sedá dolů dozadu do přídavné sedačky.. a je to bomba!
sylvi:taky se mi phil moc líbí:) ikdyž teda bydlíme v menším měste blízko hor a je to tu samej kopec tak snad doufám že bych se s ním moc nenadřela ![]()