Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lost:jj jsem -) ještě to moc nikdo neví nechci to ještě chvily zakřiknout ikdyž už jsem byla tak nějak donucena „přiznat barvu“ když jsem teĎ dost unavená a občas poprosím sestřenku jestli by šla s maxíkem ven tak se mě ptala jestli jsem nemocná tak jsem ji řekla co a jak
já vím nošení se nevyhnu,zatimto nějak neřeším ale bojím se časem kvůli jizvě po císaři ![]()
sylvi:děkuji za přivítání
no já už mám teď dost co dělat v rodinném domě do schodů tak to chci vidět časem
prckové budou 15měs od sebe.
Ilča:jj já si taky myslím že je lepší nosit než nenosit ikdyž mě přítel teď pořád okřikuje,jak jsem psala no spíš se bojím o jizvu po císaři..no snad to bude v poho
holky a ještě když jsem sem přila trochu opožděně:) jak to máte se spaníčkem?máte dvě postýlky u sebe v ložnici?
tak u nás taky kontrola úplně v pohodě, CS3 a paní doktorka se tvářila, jakobych už měla za 14 dní porodit ![]()
s tím nošením to mám podobně jako Ilca, taky tak nějak dělám, jak kdybych nebyla těhu, prostě když malého potřebuju zvednout, tak ho zvednu, ale s rostoucím pupíkem je to těžší a těžší. Mišák s náma nikdy nechtěl spát a velkou postel má jen pro srandu a hraní. Takže spí pěkně v postýlce.
Zítra budeme vařit rýžový nákyp, nějak se nám přemnožilo ovoce ![]()
Pavli já mám holky 13,5 měsíce od sebe a asi tak dva měsíce před tím, než se narodila Majda, jsme Barunku (naštěstí) přesunuli od nás (nemáme ložnici, spíme v obýváku - minibyt :-/) vedle do „dětského pokoje“. Jedna tam začala spát MNOHEM líp.. nerušili jsme ji.. a jednak jsem pak neměla problém s tím, že bychom ji budili, když jsem v noci vstávala k Madlence na kojení.
Takže zatím to máme tak, že Majdu večer ukládáme vedle do pokojíku, tam si usne. Když jde spát Bára, malou přeneseme k nám a Bára jde do pokojíku. A už se hrozně těším, až budou spát v pokojíku obě, Madlenku, myslím, taky rušíme..
Jenže ony by se zatím asi ještě budily. Bára občas protestuje, když ji ukládám a občas se v noci budí s pláčem, když se jí něco zdá.. asi.. No a Majda se taky ještě občas vzbudí a mele sebou a kňourá a musím jí podat dudlík.
Takže tak.. neumím si vůbec představit mít obě děti u sebe. Myslím, že by se nevyspal nikdo ![]()
misa:hmm nákyp bych si taky dala ![]()
sylvi:no my to máme právě stejně bydlíme v rodinném domku (dole babča nahoře my) ale obytnou místnost máme jednu velkou tzn že momentálně to je obyvák a ložnice dohromady,je tu i postýlka pro maxe zatim je to v poho nějak ho nerušíme ani on nás spí celou noc ale nevím jak to bude později
pak ještě máme jednu malinkou místnost kde mám teĎ pracovnu na šití ale bude tam snad do konce roku dětský pokoj tak bych tam maxe taky chtěla přemístit ale nevím nevím zdá se mi že bude ještě maličkej ![]()
tak my mame 3kk takze ideal.Obyvak s kuchyni pak loznice a detsky pokoj.Eli je v pokojiku a sara ma zatim postylku u nas.ted nad ranem chrundi s nama.
Nekdy dorazi i Eli.
![]()
No ale ja si myslim ze pro vas je lepsi vazne vetci dat mimo vas i kdyz jsou maly.Nektere mimina spi uz od mala vedle v pokojiku.
![]()
No ale sare je 13mesicu tak za nejakou dobu kolem 18mes bych ji chtela premistnit.
Ela sla do pokojiku asi v 15mes.
![]()
Tak my jsme se rozhodovali, co a jak a nakonec budeme mít oba prcky u sebe v ložnici. Hlavně kvůli dispozici bytu. Pokojíček od ložnice totiž bude přes troje dveře a to se mi zdálo moc daleko. Tak uvidíme, jak to budeme zvládat
Ale Míša vypadá, že spí podle stejného hesla jako tatínek a to zní: Když spím, tak spím.
Tak doufám, že to zdědí i malá ![]()
Pavli pokud máte ten pokojík blízko, tak proč by byl Maxík malý, aby spal tam? Barča tak spí od těch cca 11 měsíců a museli jsme ji teda chvíli zvykat, bo jsme si ji rozmazlili a večer jsme jí u nás uspávali, jinak plakala.. ale po pár dnech se krásně naučila sama (po ukolébavce) usínat v pokojíku a je to. A my si mohli v pohodě pustit televizi, nebo si číst, a Barča se přestala v noci tolik budit. Chce to jen chvilku trpělivosti, než se to naučí, spát tam.
Majda je zlato, usíná naprosto samostatně, takže tu bych od nás odstěhovala klidně už teĎ.. kdyby byl ještě jeden pokojík.. ale nejni ![]()
Míšo jasně.. přes troje dveře už je to fakt daleko. My to máme hned vedle přes příčku, tak slyším i když si Barča jen povídá, natož když pláče ![]()
Ale teda já bych u sebe obě děti mít nechtěla.. Ty naše by se rozhodně dost rušily..
Ahoj Pavli, taky Tě tu vítám
Taky jsem řešila nošení dítka, a nokonec jsem se prostě chovala jako by těhu nebylo, jen jsem se snažila šetřit spíš kvůli zádům, a ted na konci těhu Ondra už chodí, takže dost tahání odpadlo ![]()
Jinak já si jdu přehodit metřík na pozdější termín o týden dýl,jelikož zítra asi evidentně neporodím
Tnehle termín podle UTZ prostě nic…
lost:no uvidíme jak to bude on max aninení zvyklej spát u nás v posteli,vlastně tam snad ani nikdy neusnul:)) takže zase takový problém to asi nebude ho přemístit nehledě na to že už tak od 4 měs spí celou noc a ani se nebudí takže si myslím že by se to dalo.ale uvidíme co zuby a tak až porostou.
ilca:a řekl ti dr. něco na to že jsi „tak brzo“ těhotná?a myslíš že další porod bude taky císař?
sylvi:no pokojík je přes chodbu ale tak není nějak velká takže by se to asi dalo.je to takovej pidi pokoj takže by tam přítel chtěl udělat patrovou postel aby se tam vše vešlo tak je možný jestli další prcek bude nespavet tak bude taťka občas spát s maxem aby se vyspal
s maxem jsme s tím problémy neměli je nedonošenec a ty jsou obecně dost spavý aspoň ten náš byl takže jsme s nocí nikdy neměli problémy vždy jsem ho nakrmila osnul ještě u toho a chrupal dál takže nikdoho nerušil
jarko:ahoj
ty jo ty to máš fakt za pár…tak to přeju pevné nervy ![]()
No a já se Jarko spolíhala na úplněk
taky sem si říkala že by už a ono nic. Jen mě včera děsně tvrdlo břicho.
NO a my máme pokojík (momentálně bordelmístnost 1,5×2,5m) sice hned za zdí ale je tam blbě střecha či co takže když sou lijáky tak byla v lustru voda, a taky než bych tam došla tak sou to kevšemu 4dveře
takže oničom,tak to bude stále bordelmístnost. No a musíme vydržet v ložnici všichni 4 aspoň rok, no uvidíme jak to pude.
Ilca:a jinou místnost třeba jko obyvák máte?No my ten pokoj budeme mít taky hodně pidi tak se uvidí.kdybychom měli aspoň ložnici a obyvák zvlášť tak by se to dalo ale takle to je blbý no…člověk si chce třeba i večer pustit film ale nesmí to moc přehánět aby nevzbudil pána v postýlce
No tak to mi máme i obyvák i kuchyň, máme to tak nějak do L, ale je tu dost málo místa, ale sem ráda i za to.
Jen mě mrzí že sme nestihli s barákem víc pohnout a budeme se stěhovat až někdy v létě, to už budou mít oba každej svůj pokoj asi, a nebo budou snama v mega ložnici a vršky se budou dodělávat za pochodu.
Ahojky,můžu se kvám přidat?mám dva chlapečky 20 měsíců od sebe.Štěpánek 9.4.2008 a Matyášek 30.11.2009
Téma kočárek,bydlíme na vesnici,tak jsem kočárek neřešila,Štěpánek holt začal chodit všude po svých,jelikož se Maty narodil na zimu,tak jsem občas vezla v jedné ruce kočár a v druhé sáňky
.
Co se týče spaní,Štěpánka jsme v 15 měs.odstěhovali do pokojíku a supr,rychle si tam zvykl.
No a třetí mimčo máme též v plánu,zhruba tak za dva roky.Moc bych chtěla holčičku,ale náš taťka ji neumí,takže počítám spíš s dalším chalpečkem. ![]()
KLuci spí,tak si jdu dát taky chrupec,moc toho s nima nenaspím
,tak to musím dohánět přes den.
Vítám nové maminky
.
U nás máme zatím na spaní tři verze:
V nejlepším případě, když se Šimi se spaním zlepší, půjde do pokojíku.
V horším případě, pokud to půjde, budou dvě postýlky v ložnici a budeme spát všichni tam.
Pokud se nepodaří přestěhovat Šimona do pokoje a navíc ho bude mimčo budit, půjdu spát s mimčem do pokoje (je tam pro mě nízká nepohodlná postel
).