Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lost nestraš s přenášením, to bych asi zdechla.
holky teď koukám po zimních botičkách pro Mikina kde ste holky kupovaly boty a nebo budete?
No Ilco ja nestrasim jen stat se to muze.
![]()
Boty kupuji u Bati ale tuhle zimu asi investuji do goratexovych bot nekde v Alpinepro,Hudy sport atd. nebo tehle spec.sport.obchodech.
![]()
Ilco, já se na porod nějak nechystám
jsem úplně v poho, břicho tvrdne standardně,.. nic moc, příští týden vyřídíme hypotéku na barák, teď jdeme popřát babičce k svátku,.. V pondělí mám ještě poslední těhu plavání a tak,..program celkem nabitej, kdyby se vřadil porod, mně by to neva, ale bojím bojím, že si tu budu s Váma kecat ještě dlouho 2 v 1
Zimní věco teprve budu řešit, už jsem se sháněla po bundičce, ale zatím toho ještě moc nikde není.
Jarko, Ilčo, myslím na vás
, jak asi zvládáte ty dítka takhle těsně před porodem. Mě je zatím dobře, jen břicho trochu zavazí a jsem občas víc unavená.
Lost, Sylvi, chtěla jsem se zeptat, jak to děláte, když chcete uspat starší dítko, nebo jak jste to dělaly dřív
? Šimi spí naštěstí už jen jednou po obědě, většinou do deseti minut usne, ale musím být s ním a musí mít klid. Budu moct uspávat, jen když bude mimčo spát? Nebo jde uspávat oba najednou?
(Tak jen jestli máte nějakou radu
)
Ixo ze zacatku to bylo tezsi Eli mi usinala taky jenom kdyz jsem s ni byla.no nebylo to moc jednoduchy bo sara natruc zrovna nespala.No ale pak jsem si rekla ze holt ela bude musi usinat sama a tak nejak jsme to zvladly.Usinaly mi obe nejakou dobu zaroven.No a dnes ela mi nespi vubec a sara spi tak 35min denne.
No maso ale zase spi obe v noci od 20.00 tak do 8.00.
![]()
Ó, tak to si přes den moc neodpočineš, jen 35 minut spánku
. Ale tu noc ti trochu závidím
.
No tak u nás to nějak jde úplně v pohodě. Madlenka je v tomlhe zlatá, tu jen odnesu vedle do dětského pokoje, dám do postýlky a odejdu. Ona potřebuje klid a být naopak sama, když chce spát.. takže si sama usne. No a když cce spát Bára, když Majda zrovna nespí, tak jsme všichni v obýváku na posteli a Báru držim za ruku a ona si prostě nakonec usne, tak ji třeba pak přenesu do pokojíku.
No Ixo jak kdy vcera spala 1,5 ale stala levou zadni byla na zabiti to radci at spi jen 35min.
Nechapu proste.
![]()
Sylvi, to je můj sen, mít mimínko, které chce usínat samo
. Jak se takové dělají?
Lost, to je přesný výraz vstát levou zadní
, Šimi taky takhle občas vstane
.
Ixi jen počkej na to druhé.. já si to taky nedokázala představit, protože Barunka byla mimčo, co potřebovalo držet za ručičky, mazlit.. a stejně většinou půl hodiny řvala, vyrvávala si dudlík, museli jsme chlácholit, někdy jsme dokonce nakonec večer vyrazili ven, aby usnula.. dát ji někam samotnou usnout fakt nehrozilo..
ale holt to druhé se asi zařídí podle situace.. když chtěla spát, musela jsem ji dát vedle, jinak by ji Barča budila.. no a být jsem tam s ní nemohla, bo Barča by zbořila byt.. tak se tak prostě naučila
od miminečka.. dlouho jsem na to koukala jak na zázrak.. vlastně furt ![]()
Myslím, že je to dost tím, jak to s nimi děláme my.. U prvního nemáme důvod ho hned dávat někam usínat do klidu, protože mu ten klid zajistíme samy..
tak držim palce ![]()
jéje no tak to uspávání mě taky vrtá v hlavě jak to udělám, Mikin usíná zásadně semnou v posteli a pak ho přesunuju do postýlky a musí být klid.
už dávno sem ho zkoušela naučit uspávat samotnýho ale nešlo to hystericky plakal a i se pokadil nebo poblinkal, ale je pravda že ze začátku sem na tom mohla víc zapracovat, teda měla sem snahu ale vedle je tchýně a ta tu byla pečená vařená a já ho měla ze začátku v koši na kolečkách a ona mi ho chtěla uvážet, což sem zakazovala ale i tak sem to potom vzdala i sem zakazovala udrncávat v kočáře, schválně sem utáhla péra aby mi sním nehoupali, nejsem pak zvědavá abych pak byla otrokem a upadly mě při drndání ruce.
No a pak si semtam tchýně brala Mikina kní vedle a donesla mi ho třeba spícího, no nakonec sem zjistila že ona sním sedí na balóně a mermomocí ho uhoupe ![]()
No sem zvědavá jak to bude s malou.
Včera sem měla asi poslíčky, nevím totiý co to je s Mikinem sem nic nezažila a měla sem císař. Večer mě po určitejch chvilách skoro přez hodinu pobolíval podbřišek a záda jako při MS je to ono?
Jé Ilčo, ty už jsi taky v 9. měsíci, jako Jarka
. S těmi poslíčky moc neporadím, ale asi to bude ono
. Že by se už pomalu něco chystalo? (Já jsem je se Šimonem taky nezažila, teď mě párkrát pobolíval podbříšek, ale bylo to třeba jen jednou nebo dvakrát za den.)
Ilco jj bolesti brisni nebo krizovy no tak poslicci.
No tak uvidis co a jak.
Drzime palce.
Jo a naprosty souhlas se Sylvii u nas se usina taky samo sara Ela vyzaduje vecer vic pozornosti.
![]()
Ixi jojo jsem trochu mě to uklidňuje protože mám strach aby se malá nenarodila moc brzy ale zase na druhou stranu nechci přenášet
si vymýšlím co
ve čtvrtek du na ko tak sem zvědavá co mi řekne dr. před 14dny sem měla CS4 tak sem zvědavá teď.
Taky doufám že už tam nebudu kněmu muset, sice jako dr. je nej ale je to 25km daleko a do špitálu to mám jen 7km tak už bych spíš chtěla tam.
Tak jak vás tak čtu tak asi akaždej si to první trochu víc rozmazluje že ![]()
Lost ale ti poslíčci ještě nic nemusí znamet že? to může být klidně i měsíc před porodem?