Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše:
Ona to stejně nepochopí, to je marný. Ví prd, co se zakladatelce stalo a hraje si na chytrou. Ta lidská lhostejnost mě občas hodně zaráží, když napíše, co mi je po ní, ať klidně skočí, mluví za vše
O zakladatelce nic nevíme, ale předpokládám, že důvod není prkotina jako dluh. Ale známým se zabily jejich nedospělé děti kvůli neopětované lásce. To beru opravdu jako hloupost. Holka zvolila zvlášť bolestivý odchod. Z toho by mi asi hráblo.
@Ou Já bych netvrdila, že sebevražda = deprese, nebo bilanční sebevražda, např. u psychóz také lidé mohou spáchat sebevraždu pod vlivem hlasů, bludů… a já se o ni pokusila v minulosti též a mám hraniční poruchu osobnosti a depresi jsem neměla, jen pocity prázdnoty, sebenenávisti a marnosti, ale nebyla to deprese, ani podle odborníků. Ale jinak se mi tvé příspěvky líbí, můžu se zeptat, ty jsi lékař, nebo psycholog? Máš veliké rozhledy v této oblasti a všimla jsem si, že často do témat s psychiatrickou problematikou přispíváš.
Jinak zakladatelko, určitě vyhledej odbornou pomoc, psycholog, psychiatr, nebo krizové centrum, ta fungují nonstop, můžeš si tam přijet popovídat a oni tě dál nasměrují. Je dobře, že v tobě na poslední chvíli zafungoval pud záchovy kvůli dítěti, ale jelikož je ti asi dost špatně, tak bych s vyhledáním odborné pomoci neotálela. Spousta psychických problémů se dnes dá docela účinně léčit a třeba se za čas zas budeš radovat a budeš ráda, že jsi tu. Držím moc palce.
@Russet píše:
O zakladatelce nic nevíme, ale předpokládám, že důvod není prkotina jako dluh. Ale známým se zabily jejich nedospělé děti kvůli neopětované lásce. To beru opravdu jako hloupost. Holka zvolila zvlášť bolestivý odchod. Z toho by mi asi hráblo.
Právě proto že neznáme důvod, proč to chtěla udělat. Ty jo, tak z toho by mi hráblo taky, to je strašný
Bohužel ale člověk který se k tomu rozhodne je přesvědčen o tom, že to je jediné správné řešení ![]()
@Anonymní píše:
Hodně se toho stalo a já už nemůžu dál. Nechala jsem syna u mojí mámy a věděla jsem, že jakmile dojdu domů, tak se zabíju. Šla jsem a myslela na toho kluka, ktery bude celý život nešťastný. Jak asi kvůli mě skončí, jak ho to ovlivní… A vrátila se pro něj. Nejsem zbabělá to zabalit ale nechat toho kluka napospas životu bez mámy nemůžu. Ani nevím, proč to tady píšu.
Je mi to moc líto, že máš takové smutné období v životě.
Díky Bohu, že jsi se vrátila pro syna. Dokud jsi tady, na světě, věř mi, že všechno se dá nějak řešit. Vyhledej odbornou pomoc, a svěř se mamince se svým trápením.Držím ti moc palce. ![]()
@Kaileee píše:
to je ale divné že se ještě nezabila![]()
Představ si že ne každý, kdo trpí depresemi, má potřebu se zabít, i když že fakt že o sebevraždě párkrát mluvila, protože má prostě ze svého života pocit, že o ní nikdo nestojí a je tady úplně zbytečně a nikomu by nechyběla. Věř tomu, že není sranda takovému člověku vysvětlit, že to tak prostě není ![]()
@Anonymní píše:
Hodně se toho stalo a já už nemůžu dál. Nechala jsem syna u mojí mámy a věděla jsem, že jakmile dojdu domů, tak se zabíju. Šla jsem a myslela na toho kluka, ktery bude celý život nešťastný. Jak asi kvůli mě skončí, jak ho to ovlivní… A vrátila se pro něj. Nejsem zbabělá to zabalit ale nechat toho kluka napospas životu bez mámy nemůžu. Ani nevím, proč to tady píšu.
Je mi to moc líto. Napiš mi SZ, jestli chceš. Nikdy není tak zle a všechno má řešení. Z příspěvku je vidět, že máš rodinu, máš mámu, na kterou se můžeš obrátit. Neber to jako konec ale naopak jako možnost odrazit se ode dna a začít úplně od začátku ![]()
@Anonymní píše:
Krizova intervence a hned. Nestyd se za nic a okamzite vyhledej pomoc, at je brzy lip ![]()
@arinecka Ale pocit, že bys nikomu nechyběla, že jsi tu zbytečná nemusí mít s depresí nic společného.
@arinecka Přesně tak, mám kamarádku, která má deprese, ale o sebevraždě nepomýšlí, jen je prostě nevýkonná, ráno má problém vylézt z postele, je smutná, vyčerpaná, plačtivá… mít deprese vždycky neznamená chtít spáchat sebevraždu.
Zakladatelko musíš o tom s někým mluvit. Když to nezvladnes s rodinou, tak zajdi za lékařem.
@eva valoi píše:
@arinecka Ale pocit, že bys nikomu nechyběla, že jsi tu zbytečná nemusí mít s depresí nic společného.
Tak jasně že ne, ona to má k tomu všemu prostě no. To se těžko vysvětluje ![]()
@Anonymní píše:
Je moc dobre, ze ses pro sve dite vratila a chces o tom psat. Udelej cokoliv ti pomuze vyhnat si tu myslenku z hlavy… Tohle neni reseni a tve dite by to zlomilo. Jsou lidi, kteri ti muzou pomoc, ze vseho je vychodisko. Vzchop se, neni nic horsiho a strasnejsiho pro dite, nez ze prijde o mamu… Klidne napis, co se ti stalo, co mas v hlave, pis a komunikuj… ![]()
Zakladatelko, vyhledej odbornou pomoc psychiatra, určitě se najde východisko z tvé situace. Mám kamarádku, která se nám svěřila, že byly chvíle, kdy pomýšlela na sebevraždu. Jindy zase, když byla v manické fázi, tak všechno zvládala, nic nebyl problém. Zjistily jí manio-depresivní poruchu. Nejprve přede všemi svojí nemoc tajila, pak se svěřila. A právě, když byla v době deprese, tak svůj život chtěla ukončit. Nyní bere léky a dá se říci, že normálně v rámci možností funguje. Má rodinu, práci.
Taky znám několik lidí, kteří se dostali na dno, a pomýšleli na sebevraždu. Ale dostalo se jim včas odborné pomoci, a díky tomu dnes žijí prakticky normálním životem.