Šla jsem umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
965
29.12.18 19:41
@Anonymní píše:
@Kassor @nostress
Děvčata, děkuji. Netuším, jak to u nás dopadne, dcera je v takovém stavu, že zcela vážně zvažuje eutanasii ve Švýcarsku či Mexiku, prostě někde, kde jí umožní důstojný odchod.
Rve mě to na kusy. Nikdo si neumí představit, jak to bolí. Ale vidět ji v těchhle stavech, s malými krátkými přestávkami, kdy se cítí jakš takš dobře .. ? Opravdu nevím, co je horší.
Jestli se nakonec rozhodne pro výše popsané a bude ji to umožněno, vnitřně zemřu s ní. Ale budu muset zůstat a fungovat. Pro její mladší sourozence i pro její dcerku, o které chce, abych ji vychovávala. Píšu to a přes slzy nevidím na monitor.
Vím, že vyčerpala již veškeré možnosti. Snažila se, nikdo nemůže říct, že ne. Ale prostě už dál nemůže.
Tohle peklo nepřeji zažít žádnému rodiči.

:hug: Promiňte, nedokážu najít správná slova, ale prostě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
29.12.18 19:49
@Anonymní píše:
@Kassor @nostress
Děvčata, děkuji. Netuším, jak to u nás dopadne, dcera je v takovém stavu, že zcela vážně zvažuje eutanasii ve Švýcarsku či Mexiku, prostě někde, kde jí umožní důstojný odchod.
Rve mě to na kusy. Nikdo si neumí představit, jak to bolí. Ale vidět ji v těchhle stavech, s malými krátkými přestávkami, kdy se cítí jakš takš dobře .. ? Opravdu nevím, co je horší.
Jestli se nakonec rozhodne pro výše popsané a bude ji to umožněno, vnitřně zemřu s ní. Ale budu muset zůstat a fungovat. Pro její mladší sourozence i pro její dcerku, o které chce, abych ji vychovávala. Píšu to a přes slzy nevidím na monitor.
Vím, že vyčerpala již veškeré možnosti. Snažila se, nikdo nemůže říct, že ne. Ale prostě už dál nemůže.

Je mi to tak lito :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
29.12.18 19:58
@Anonymní píše:
@Kassor @nostress

a co hospitalizace? ať to zkusí, jsou i soukromé.je to moc smutné, ale třeba by jí pomohlo vypadnout pryč.nebo elektrošoky.změna prášků, ať to nevzdává, ať to nevzdává pro vsechny ty, co s tím taky bojujou.a vy taky ne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
29.12.18 19:58

Anonymní, to je mi moc líto s Vaší dcerou, ale nejsou opravdu ještě nějaké jiné možnosti? Psala jste, že nebyla hospitalizovaná, jestli jsem to dobře pochopila? Třeba by jí pomohla právě hospitalizace a změna medikace, kombinace léků ev. elektrošoky či rTMS. Píšete, že bere Cipralex tuším, to je poměrně slabé AD na těžké deprese, i když samozřejmě nevím, co vše brala už a jestli k němu nebere ještě něco. Moc bych Vám přála, aby se našlo něco, co pomůže. Např. v Národním ústavu duševního zdraví mají specializované oddělení pro poruchy nálad, dělají různé studie, je možnost infúzního podávání ketaminu, což třeba kamarádovi na těžké deprese pomohlo hodně. Držím moc palce, sama se léčím s psychickými problémy a vím, jaké je to peklo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
29.12.18 20:09
@Anonymní píše:
@Kassor @nostress

Hluboce cítím s vámi. :hug: Jsem křesťanka. Osobně věřím a vím, že Bůh miluje každého člověka.On může změnit každý život. Ježíš tady trpěl za nás za všechny, on zemřel i za naše hříchy a nemoci. V Novém zákoně je napsáno „velkou moc má modlitba spravedlivého“Jk 5,16.Můžete se za svoji dceru modlit.Můžete navštívit nějakého katolického kněze, a porosit ho, jestli by nemohl odsloužit mši za uzdravení Vaší dcery. Doporučuji Vám přečíst si Nový zákon. Já jsem v něm kdysi našla odpověď na každou svoji otázku.Modlím se za Vás, i za Vaši dceru. Přeji Vám Boží milost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 20:19
@Anonymní píše:
Zakladatelko, vím, o čem mluvíš. Moje dcera má těžké deprese, které se rozjely po těžkém psychickém a fyzickém teroru od jejího expřítele. Taky má nádhernou dceru, dokonce i nového přítele, ale když tyhle deprese udeří, nic není dostatečně silná motivace a ona má obrovské nutkání všechno ukončit. Dcerku i přítele přitom opravdu miluje. Užívá antidepresiva Elicea, ale přijde mi, že poslední dobou moc nepomáhají, ikdyž dávka už byla navýšena. Ale co s tím, netušíme. Teď to na ní zase dolehlo. Ona je schopna mluvit o tom se mnou i s přítelem, ale prostě to nedává. Nedává tenhle život, nenávidí ho, nenávidí samu sebe. Přitom to byla dřív tam nádherná, společenská a veselá mladá dívka. Teď je zničený člověk se zničenou dušičkou. Prostě v mozku se něco přeplo, psychika šla do háje.
A nevíme nikdo, jak ji pomoct. Zvažovali jsme již i násilnou hospitalizaci na psychiatrické klinice, ale tohle by jí už mohlo zničit kompletně a vyvolat nenávist vůči nám do konce života.
Ale co dělat víc .. opravdu netušíme. :nevim:

Takže asi ano, vím, čím si procházíš, protože to vidím u dcery. Kdo nezažil tenhle stav, nikdy nepochopí, o čem je řeč. A řeči typu, že jsi nikdy neměla mít dítě, nikomu - ničemu nepomůžou. To můžou kdákat akorát slepice, které si neumí představit, že lidská psychika je velmi křehká a stačí opravdu málo, aby se rozbila na tisíce střípků.

Zakladatelko, jestli jsi to ještě neudělala, vyhledej odbornou pomoc. Tady tvůj problém nikdo nevyřeší. Ti, kdo ví, o čem mluvíš, tě vyslechnou a politují, ale účinně pomoct ti nemůžeme nikdo.
Vyhledej psychiatra. Zajdi do nemocnice, kde je psychiatrické oddělení, mají pohotovosti pro akutní případy. Mohou ti pomoct a dál tě nasměrovat.
Nikdy jsem nebyla zastáncem chemií, ale tohle jsou případy, kdy chemie může opravdu účinně pomoct. Držím palce !!! :hug:

Píšeš o násilné hospitalizaci. Ona sama by nechtěla jít na léčení? Právě ty pobyty jsou většinou nejúčinnější, zkouší se různé druhy léků, psychoterapie. Dobré zkušenosti máme u našich klientů i s diagnostickými pobyty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.18 20:35

@BaMaK

Děkuji :srdce: . Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.18 20:40

Všem děkuji za ohlasy a zprávy. Abych řekla pravdu, zalezla jsem si s malým do postele a brecim a brecim. Ale vaše zprávy jsou inspirující. Děkuji za ně. :srdce:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
14642
29.12.18 20:40
@Anonymní píše:
@Kassor @nostress

Nevzdávejte to. Věřím, že je ještě možnost na zlepšení jejího stavu. Změna medikace, nebo lékaře, hospitalizace…Posílám vám sílu na dálku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.12.18 20:41
@Anonymní píše:
Všem děkuji za ohlasy a zprávy. Abych řekla pravdu, zalezla jsem si s malým do postele a brecim a brecim. Ale vaše zprávy jsou inspirující. Děkuji za ně. :srdce:
Zakladatelka

Vyspi se. Dobře se najez. Až vyleze sluníčko, bude ti líp. Svěř se mámě, že ti je fakt zle (nemusíš hned říkat, kam až jsi to chtěla dotáhnout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.12.18 20:43
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Tobě taky přeji brzké uzdravení. Nevzdávej to. :hug: Zkus léčbu, nebo hospitalizaci. Uvidíš, že se to zlepší. Máš přeci syna, který tě potřebuje. To je silná motivace. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
29.12.18 20:53
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Za Vás se taky modlím. Bůh Vás miluje. :hug: Doporučuji Vám přečíst si Nový zákon. Kdysi mi bylo taky moc špatně, a s Boží pomocí jsem to nakonec všechno zvládla.Přeji Vám Boží milost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
30.12.18 00:18
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Bude líp, svěr se máme a vyhledej pomoc. Je plno čísel kam zavolat a kde ti pomohou, nejsi v tom sama.

• Citovat
  • Upravit
20831
30.12.18 21:28

Dobrý den,

diskuzi jsem vyčistila od urážek a OT příspěvků a prosím Vás všechny, abyste se už držely pouze tématu a vzájemně se nenapadaly.

děkuji
a hezký den
Diana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
5.1.19 17:26
@Anonymní píše:
Zakladatelko, úplného te chapu. Já to porad odkladam, protože nejsem schopna vymyslet, kdo by se dobře postaral o me dite. Jinak me tu nic nedrží, i si myslim, že memu diteti prospeje výchova někoho jineho a bude se mit lip. A tlačí me cas, bojim se, že už si me bude pamatovat.

To je hrozný,chce se mi brečet… :,( nejlíp své dítě vychovate vy sama a to je důvod žít :srdce: :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová