Jak vysvětlit prarodičům, ať nedávají dítěti sladkosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
27.11.18 13:08
@Renaku píše:
Mě prostě mrzí, že oni budou vykládat, že jsem TA matka, co nedá dětem cukr, protože dneska je mega kampaň proti cukru, přitom my to jako děti jedly pořád… Já si z dětství pamatuju, že jsem dostala jedny JOJO, nebo jednu čokoládu Orion, jeden pardubický perník, atd… protože nic jiného nebylo! Dnes jsou obchody tím přervané, vše v akci za pár korun, tak oni to ponakupují a my jsme ti hnusní, co to nechtějí…

Ať si vykládají co chtějí. Kdo má pravdu? Vy, tak ať se třeba na hlavu postavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
27.11.18 13:10

@terien no naštvali se, že jsem to dětem sebrala, takže kdybych jim to vrátila, asi by s námi přerušili kontakt :lol: :lol: ale oceňuji vaši odvahu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.11.18 13:10

Třeba moji rodiče to pochopili hodně brzo, taky by dětem dopřáli dobroty ve velkém. Stačilo 2×-3× poprosit a ejhle, dají dětem raději jablka, banány, sušené ovoce, oříšky, sladkost výjimečně. Tchýňka to bohužel nepochopila, je uražená, že od ní nic děti nesmí. Takže něco dostanou, kousek snědí, zbytek schovávám nebo rozdávám ;-). Vysvětlovali jsme (hlavě manžel) a marnost nad marnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
27.11.18 13:14

@sakota To je dobrý nápad, zkusím to v mezi řeči navrhnout příště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21434
27.11.18 13:16
@Renaku píše:
@astoret Ano malá právě na mě minule už zkoušela, že místo oběda bude jíst mňam… takže toto chápu. Nejhorší je, že oni žijí „zdravě“. Nesladí, nejí zákusky (jen na návštěvě) a celkově vidím, že sami na stravu dbají - jí bílé jogurty, vločky a tak a mým dětem nosí „toto“ kyselé hady apod…

Bilym jogurtem s vlockama si lasku ditete nekoupi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
27.11.18 13:23

Hmm, tak ja prosila, zakazovala, ale je to jak do dubu. Zakazu bebe brumiky, priste tchyne dovezla tasku a uz pripraveny monolog, jak moje bezcukrova vychova skodi. Pak male chtela davat smazeny veprovy rizek v 16 mesicich, ted naposled se strasne divila, proc male nemuze dat kupovanou sekanou (takovou tu komplet upecenou v reznictvi :zed: ) nepomaha nic. Poprve jsem je nechala samotnou s malou ven a dovezla ju s flaskou fanty. Takze uz je samotne nenecham. Mala pije vodu, neslazeny caj a max naredeny domaci most a pak Fanta v 17 mesicich :zed:

• Citovat
  • Upravit
2235
27.11.18 13:26

@luccifera asi by mě nejvíc šokovala ta Fanta… to je mazec teda, že to někoho napadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.18 13:29

@Renaku to znám, u nás bohužel tchýně kolikrát vzala mladýho ven a dala mu pytlík bonbónů (gumové) a nechala ho sníst ho celý! :roll: a pak mi řekne, no on nic nechtěl, měl jen pár bonbónků. Jasně! Po spaní místo svačiny taky šup bonbóny. Takže už jsem minule rázně zakročila neb se nemohl po 2× pořádně vykadit, chudák byl rudej až za ušima a navíc mu vyskocil ekzém :? Takže jsem řekla a dost! Sladkosti klidně, ale „na příděl“ a radši ať mu koupí jogurt nebo ovoce. No pochopila rychle naštěstí. Tchýně je hodná všechno, ale nejradši by ho nacpavála od narození kaší, pak hned knedlíkama apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
27.11.18 13:30

Moje tchyne to dela taky, leze mi tim pekne na nervy. Rikam ji to porad dokola, marny. Uz jsem ji i nacapala pri lzi. Prostě mu to da a mne bude kecat o oci,ze neeeee.
Moje mama mela taky tendence toto delat, ale my bydlime daleko a bratr ji to zatrhnul v začátcích a ta to nastesti pochopila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
27.11.18 13:34

Mě spíš zaráží že dvouletému dítěti přivezou bonbóny a lízátka? Min do tří let by děti tvrdé malé bonbony a lízátka vůbec neměli, mohou se tím klidně zadusit. Vím o případu skoro čtyřletého chlapečka co takhle umřel po vdechnutí lentilky. Také jsem radši když příbuzenstvo přiveze ovoce než sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
27.11.18 13:37

Chápu, soucítím,taky nejsem žádná biomatka a extra zdravá výživa,ale tohle je hrůza,my s tchánovi ještě bydlíme a denně je napomínám aby nedávali bonbon,dort, brambůrky,už jsem trošku rezignovala,ale jsem naštvaná neuvěřitelně a pak se divý že jsou kluci naspidovany a nechtějí jíst večeří,už to došlo i tak daleko,že mu to tchýně cpala tajně i přes zákaz,ten starší už má trochu rozum,tak odmítne,ale přesne scény kvůli tomu dnes a denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.11.18 13:37

Pridam se. Dcerku mi hlida 2 dny v tydnu mama, abych mohla do prace. Jinak super, mama se fakt snazi, ale krmi mi ji sladkym. Mala v lete prestala jist, bylo to hole nestesti, vubec nic nechtela jist, zhubla mi a do toho ji mama davala brumiky a sladky tvaroh a do rucicky nejaky kolacek s tvarohem a kdo vi co jeste, kdyz jsem u toho nebyla. Vysvetlila jsem snad 100×, prosila ji, at to male uz nedava, ze mala absolutne nechce nic jist a ze to sladke nepomaha. Stejne jsem nachazela obaly od vseho mozneho v kocarku, takze vim, ze ji vesele vykrmovala sladkym dal.

Ted se ji zase napul vratil apetit a je ochotna neco snist, ale je to jako na houpacce, jednou ano, jindy ne. Da si maso a ryzi, nebo kousek bramboru, ale zeleninu vytrvale odmita, mrkev vyplivuje, hrasek nechce, dyne fuuuuj a mama ji vari takove „vyzivne“ jidela typu halusky se slaninou a obalovane rizecky. Na jednu starnu se tesim, ze alespon neco ji, na druhou mi vadi, ze mama se ani nepokousi ji do jidla propasovat zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
27.11.18 13:42

@Renaku a jinak jsou normální? Žádná z babiček v naší docela velké rodině by si tohle ke snaše nedovolila, ani k vlastní dceři. Dokonce jedna čerstvá maminka sladkosti téměř úplně zakázala a její matka to plně respektuje :nevim: zase pokud to po dobrém nejde a vysvětlit si to nenechají, asi bych poté scéně, kterou u tvojí dcerky vyprovokovali, byla tak vytočená, že bych při příštím pokusu darovat kýbl sladkého úplně všechno vzala a striktně to odmítla s tím, že si to mají odvézt nebo to vyhodím. Snažila ses být vstřícná a nic jsi jim nezakázala, jen poprosila, at toho nevozí tolik. Oni se rozhodli tě plně ignorovat a ty máš právo se zlobit.

• Citovat
  • Upravit
2689
27.11.18 13:48

Dělam to stejně, mladšímu dvouletému sladkosti nedávám(zatim mu to nevadí), starší dceři dovolim jednu sladkost, zbytek řeknu, že dostane další dny a schovám to. Pak to bud to vyhodim, když je to fakt hnus, něco necham na další dny a něco snim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.11.18 13:52

U nás to taky řeším s mými rodiči, kteří by nejraději hned rozdali sladkosti i ještě menším dětem :roll: Zčásti si říct dali a na svačinku už chystají jogurt a ovoce místo sladkosti, ví že bych jim to vrátila, už jsem to párkrát udělala i u věci pro mě, ale kdykoliv přijdou na návštěvu nebo my k nim tak je stále stejná debata proč ne malému a proč nechci v roce kinder vajíčka a podobné sladkosti ;) Takže za mě je váš názor úplně ok, pokud chtějí vnoučata prarodiče rozmazlovat tak by měli respektovat názor rodiče a at se zaměří na něco smysluplnejsiho než kupa sladkosti ;) Dát konkrétní tipy: kupte radši takovou hračku, tohle a tamto, ikdyz výsledek je stejně neurčitý, někdo to respektuje, někdo bohužel… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová