Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a nekvalitní sladkosti to je kapitola sama pro sebe… Oooobčas něco přinese prababi, ale i ta kupuje spíš normální věci. Ale to nekvalitní nechce ani mládě. Většinou to sním já, když mám sladkostní krizi. ![]()
Takže i letos klasika (pro vnuka): adventní čokoládový kalendář, do mikulášského sáčku jsem dal jablko a pomeranč - pro formu a jinak až po vrch sladkosti.
@Kamkam kluk má taky ve skříni box - gumové medvidky, kinder čokolády, karamely, kapsicky, nějaké musli tycky co má rad.. me jde o to, ze příděl cca 10 ks cokolad za měsíc proste ani jako rodina nemáme šanci sníst a u prarodičů ignorace o tom ze je to spatne ![]()
@Luboš P tak jde o velikost sáčku. Jestli to znamená pytlik bonbonu a jedna čokoláda tak Ok, pokud je to 20 věci tak bych to demonstrativně vyhodila do koše
to ze se z někoho stane dědek neznamená ze se musí chovat jako i.diot
@Anonymní píše:
@Kamkam kluk má taky ve skříni box - gumové medvidky, kinder čokolády, karamely, kapsicky, nějaké musli tycky co má rad.. me jde o to, ze příděl cca 10 ks cokolad za měsíc proste ani jako rodina nemáme šanci sníst a u prarodičů ignorace o tom ze je to spatne
Takže je ti líto, že nevíte, co s tím, nebo se pak tím sladkým víc cpe?
@Anonymní píše:
@Luboš P tak jde o velikost sáčku. Jestli to znamená pytlik bonbonu a jedna čokoláda tak Ok, pokud je to 20 věci tak bych to demonstrativně vyhodila do košeto ze se z někoho stane dědek neznamená ze se musí chovat jako i.diot
Když jsem ještě chodil do práce, tak se kolegyně (+jeden kolega) předháněly, kolik druhů cukroví už mají a bylo to určeno ke snědení. Po Novém roce hlásily, že všechno je sežráno. Takže se domnívám, že slovo idiot je přehnané.
@Kamkam píše:
Takže je ti líto, že nevíte, co s tím, nebo se pak tím sladkým víc cpe?
Vadí mi to šílene množství co nám cpou s tím, ze by to měl malej sníst. Představa, ze jim prijde normální nacpat tříletému decku a ještě se tvářit dotčené, když mu to nechci hned rozbalit. Kluk má sladke rad a denně něco má. No a taky na me v práci koukají jak na šílence když nosím ty kvanta a to ještě nevidí vše
@Anonymní píše:
Vadí mi to šílene množství co nám cpou s tím, ze by to měl malej sníst. Představa, ze jim prijde normální nacpat tříletému decku a ještě se tvářit dotčené, když mu to nechci hned rozbalit. Kluk má sladke rad a denně něco má. No a taky na me v práci koukají jak na šílence když nosím ty kvanta a to ještě nevidí vše
Já nevím, no.. když si to nenechají rozumně vysvětlit… Co se zkusit domluvit, ať mu u nich založí nějakou skříňku na sladkosti a nechávat to tam, nebo něco málo si vzít a většinu tam nechat? Taky by mě nebavilo se toho pořád zbavovat.
Asi před 2 a 1/2 roku zde byla diskuse co s čokoládou, kterou chlapci na velikonoce vykoledují a našla se řešení jak, kromě přímé spotřeby, využít čokoládu v kuchyni (polevy, strouhání na kaše, muffiny atd.), takže rodiče co házejí cukroví dětí do koše, jsou podle mne hloupí.
U nás teda nikdy moc cukroví není. Kupuju půl kila takových těch spesl jako dekoraci a pro návštěvy plus udělám plech lineckých a rohlíčku kvůli malé aby věděla jak se to dělá.
Obecně u nás se sladké nekupuje. Jen muž si kupuje horalky s ty si schovává. Já sladke nekupuju. Jen co dostaneme ale to je pořád něco narozeniny svátky teď třeba ten Mikuláš.
@Luboš P ty si vůbec neuvědomujes kolik toho je za hromady. Tohle je jedna návštěva, jestli ti to prijde normální a v rodině zpracovatelné, tak Ok, ale za me je to total mimo. Normálně se stravujici rodina to ani v rámci vaření nezpracuje. Chybí tam ještě dvě velké lahve medu pro malého do čaje. ![]()
@Anonymní píše:
@Luboš P ty si vůbec neuvědomujes kolik toho je za hromady. Tohle je jedna návštěva, jestli ti to prijde normální a v rodině zpracovatelné, tak Ok, ale za me je to total mimo. Normálně se stravujici rodina to ani v rámci vaření nezpracuje. Chybí tam ještě dvě velké lahve medu pro malého do čaje.
To jsou 250 gramový Milky?
Si pamatuju, jak jsem ji jednou dostala v Velikonocům. Mléčnou… už je to 25 let. Ale přišla mi tenkrát, že byla strašně dobrá -teď už mi nechutná.
@Kamkam píše:
Já nevím, no.. když si to nenechají rozumně vysvětlit… Co se zkusit domluvit, ať mu u nich založí nějakou skříňku na sladkosti a nechávat to tam, nebo něco málo si vzít a většinu tam nechat? Taky by mě nebavilo se toho pořád zbavovat.
Díky za napad. Krabici bohužel máme u tchanu ve skříni taky a preteka. Já kromě vyhazování řekla a udelala snad vše
ono i těch peněz co v tom zbytecne topí. Nevim proč místo toho do bazénu třeba radši nekoupí míč, bublifuk, malé hrabicky na zahradu když chce kluk pomáhat… i to jsem rikala ![]()
@ludmilaadamkova píše:
To jsou 250 gramový Milky?Si pamatuju, jak jsem ji jednou dostala v Velikonocům. Mléčnou… už je to 25 let. Ale přišla mi tenkrát, že byla strašně dobrá -teď už mi nechutná.
Jo! Jsou to ty velikansky, k tomu dvě klasicky tabulkový a tři ty kinder coko tycinky, sušenky, lentilky. Kdyby odjížděl s jednou tabulkou za měsíc tak ani nedutam
@Luboš P píše:
Asi před 2 a 1/2 roku zde byla diskuse co s čokoládou, kterou chlapci na velikonoce vykoledují a našla se řešení jak, kromě přímé spotřeby, využít čokoládu v kuchyni (polevy, strouhání na kaše, muffiny atd.), takže rodiče co házejí cukroví dětí do koše, jsou podle mne hloupí.
Já tedy nevím, co bych s takovou hromadou mufinu a polev dělala. U nás dcera dostávala takové hromady, že nebylo v silách jedné rodiny to sníst ani jinak zužitkovat. Teď už je to trochu lepší, ale furt toho má kvanta na můj vkus.