Snažení 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
18.1.24 15:32

Ahoj holky,
Byla jsem dneska na kontrole a už jsem 7tt doktor koukal, jak je GV velký, měl už skoro 2cm a krásně byl vidět i žloutkový váček a embryo s :srdce: akcí :oops: dalsi kontrolu máme za 2 týdny + krev a snad nám vystaví už i průkazku :srdce:
Moc doufam ze vše dobre dopadne :srdce: je to neskutečný pocit :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
18.1.24 15:51
@knajfka píše:
Ahoj, snazime se od rijna..Co myslite, pozitivni ovulacni test v utery, sex v pondeli vecer a dneska vecer bude (prace) dle testu je tedy ovulace dnes? Kdyz dnes slabne a vcera byl pozitivni? Muzou vydrzet spermie z pondeli?

Ahojky, když jsem viděla tolik ovulačních testů, napadlo mě, že ti napíšu a poradím něco jiného… Třeba můj gynekolog říká, že OV testy jsou nespolehlivé a už se moc nepoužívají…
Nejlepší pro zjištění ovulace je FOLIKULOMETRIE. Určitě to dohledáš i na netu, ale je to opravdu nejspolehlivější metoda. Požádej svého obvod. gynekologa, aby ti udělal toto UZ vyšetření. Zavolej a objednej se v období plodných dnů, musí se jednat o více návštěv, min. 2-3 protože gyn. sleduje růst folikulu a podle velikosti ti řekne, kdy nastane ovu. Pokud by byl ochotný sledovat tě déle, může ti říct, kdy ovulace již proběhla a že se vytvořilo žluté tělísko.
Toto vyšetření je totiž zadarmo, nemusíš utrácet peníze za testy a ještě se otravovat s chystáním moči, hrát si s těmi papírky atd. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.24 16:20

@Mandarinka104 Ahojky, můžu se zeptat? Mně udělal folikumetrii doktor náhodou, když jsem přišla na prevenci a začala se o tom bavit. A říkal, že za 2-3 dny stopro ovulace. Mně to termínem nesedělo a ovulační testy jsem ale měla předtím negativní, tak jsem si říkala, že třeba teda fakt posunutá ovulace…Ale za 3 dny jsem dostala MS. Co to teda znamená, to byl cyklus bez ovulace? Jinak mi ovulační testy fungují a zpravidla mi ve 13DC ukážou super čárky. Díky

• Citovat
  • Upravit
176
18.1.24 16:36

Ahoj holky, jsem tady uplny novacek a v jiné dizkusi jsem se ptala na ovulaci, na názor kdy proběhla, jelikož také zkouším první měsíc testy. Slečna/ paní mi moji teorii potvrdila ze nastala 17.1 v 10h viz foto. A chtěla jsem se tedy zeptat je nějaké šance, kdyz sex byl 15.1 večer. Tedy 3 dny před ovulaci? Vím, ze zaručené to není, jen mě zajímá spis zkušenosti jestli někdo takhle otěhotněl. Dekuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozinka_terka
18.1.24 16:36

@kajina88 já mám normálně radost s tebou :srdce: :srdce: :smiling_face_with3_hearts: moc gratuluji a tfuj tfuj :kytka:

• Citovat
  • Upravit
800
18.1.24 16:39

@Rozinka_terka dej na intuici :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
18.1.24 16:48
@Daisyy1995 píše:
Byla jsem dnes opět na ultrazvuku na folikulometrii. V úterý byly dva folikuly, 14 a 15mm no a dnes se to tam nějak zbláznilo. Ty dva porostly o trochu a k tomu se mi tam zvetšují další dva. Takže příští cyklus bez hormonů. Injekci na spuštění ovulace jsem nedostala, protože dr. se bál, že by mohly dozrát i ty 2 menší a mohla bych mít vícerčata. Takhle bez injekce prý ty dva menší můžou zaniknout. No docela se bojím, že bez injekce folikuly přerostou a budou z nich cysty. Ani nevím jestli se snažit, co myslíte? Styk vyloženě nezakázal.

Ahojky, četla jsem tvůj příspěvek a nechápu čeho se bojíš, vždyť doktor ti všechno vysvětlil a ještě to tady píšeš.
S injekci na vyvolání ovulace, by se mohly uvolnit 4 folikuly.
Bez injekce snad dozrají 2 folikuly a 2 zaniknou.
Injekce na spuštění ovulace nemá nic společného s tím, že by se folikuly přeměnily na cysty, to si pleteš.

Dle lékařského článku, pokud dorůstá ideálně 1 folikul, je možné ovu vyvolat podáním léku Ovitrelle/Pregnyl. Pak se naplánuje časovaný pohlavní styk.
Pokud folikul nedorůstá (anovulační cyklus), může se nasadit prog. preparát, třeba Agolutin, který podpoří včasný příchod MS.
Obecně se progesteron na podporu otěhotnění nasazuje do 2.pol.mens.cyklu, ale smí se nasadit až po proběhlé ovu, jinak by ovu zablokoval.

Ale tobě dorůstají 2 folikuly, takže jsi nedostala ani jedno. Jo, ty cysty by se ti vytvořily, pokud by ti teď doktor nasadil místo inj.na vyvolání ovulace nějaký prog. preparát (na vyvolání MS).
Styk nezakázal, protože pokud se uvolní pouze 2 folikuly a chcete dvojčata, pak na to můžete dle vlastního uvážení vlítnout +-) 8) :dance:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
18.1.24 17:25
@Miki07 píše:
Ahoj holky, jsem tady uplny novacek a v jiné dizkusi jsem se ptala na ovulaci, na názor kdy proběhla, jelikož také zkouším první měsíc testy. Slečna/ paní mi moji teorii potvrdila ze nastala 17.1 v 10h viz foto. A chtěla jsem se tedy zeptat je nějaké šance, kdyz sex byl 15.1 večer. Tedy 3 dny před ovulaci? Vím, ze zaručené to není, jen mě zajímá spis zkušenosti jestli někdo takhle otěhotněl. Dekuji moc :srdce:

Ahojky, nepíšeš dost informací o MS, jaký máš cyklus?
Pokud je 26.12.- 1 DC, délka MS 5 dní a domníváš se, že ovu je 17.1., tj. 23 DC, tak musíš mít dlouhý cyklus?
Jinak určitě víš, že klasický cyklus je 28 dní a ovu 14 DC.
Je zajímavé, že ti vyšla tmavá čárka v 10 ráno, když jinak vše testuješ ve 14:30 odpoledne. Má se testovat od 10 do 20 hodin, ve stejnou dobu.

To, co ti nějaká slečna/paní potvrdila je úplně špatně. Prosím tě, už v příbalovém letáku od těch ovulačních testů je uvedeno, je-li test pozitivní (=testovací čárka je stejná nebo tmavší než kontrolní), pravděpodobně budete ovulovat v příštích 24-48 hodinách!
Takže pozitivní test neznamená, že ovulaci máš, ale budeš mít.
Pokud chceš vycházet z té tmavé čárky, bude ovu 18. nebo 19.1. :andel:

Dneska na to zkuste hupnout, gyn. říkají, že spermie vydrží 24 hod., jako vajíčko. Tudíž v období plodných dnů je vhodné mít styk každý den (třeba vždy večer, ne víckrát za den, spermie musí dozrát, aby byly schopné oplodnit vajíčko). :mavam:

• Citovat
  • Upravit
854
18.1.24 17:25

@Rozinka_terka dekujuuuu za podporu :srdce: ja mám mám taky strasnou radost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
18.1.24 17:35

@AIWOK tak já mám dneska pozitivní ot :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
18.1.24 17:36

@bacova.mi luxusní! Mám radost za tebe 😀 Já zkusila otestovat ještě teď, ale fakt těžko říct s myma cyklama, kdy nějaká bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.24 17:40

@Mandarinka104 jak píši jsem v tom nováček, takže v něčem ještě tápu a proto jsem rada za vaše zkušenosti :palec: Cykly mám dlouhé a ovulacni testy jsem zkousela poprvé, tak proto jsem zacla radši brzy. Jinak co se týče ovulace, tak jsem myslela, když po pozitivním výsledku další test slábne, tak ten den, co slábne, tak už je ovulace. Tedy 17.1 pozitivní a 18.1 slábne, takže je ovulace. Takže to tak není? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20948
18.1.24 17:40

@VilaAmalka-gratuluju @kajina88-také gratuluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozinka_terka
18.1.24 17:50

@bacova.mi vypadá to tak 😄 👍🏻 a digitální jsem ještě neviděla 😃

• Citovat
  • Upravit
800
18.1.24 17:52

@bacova.mi jinak chápu Tvoji radost, protože u nás s tím problémem je to proste zázrak a každá změna je dobra 😎
Divej, já vidím u sebe taky teď pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital