Snažení 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mandarinka104
18.1.24 19:46

@lucypaja jo, jako máte pravdu, nutit ho nemůžete, ale je škoda, že to neudělá pro vás…
Třeba můj manžel byl ochotný jít na spermiogram a on sám byl zvědavý na to, jaké budou výsledky…nakonec velice pěkné a má úžasnou koncentraci plavců :*
Teď jsme navíc byli společně na těch odběrech a já jsem byla tas strašně ráda, že jsem na to nebyla sama… říkala jsem si, konečně mu taky berou krev… jako pořád ji brali jenom mě a já nemám skoro vůbec žádné žíly, to je hrůza, když mě mají vzít krev, obě ruce rozp*chané, modřiny…
No a on má tak krásné žíly, u něj to nebyl žádný problém a bylo to hned, vždycky jsem mu říkala, jaká škoda, že nemůže dávat krev i za mě :P

• Citovat
  • Upravit
176
18.1.24 19:46

@VilaAmalka31 tak to moc gratuluji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
18.1.24 19:50

Ahoj, mě je 35, dvě děti už máme. Snažíme se 4.mesic. Dnes bohužel přišla MS o 3dny dřív než měla. Cyklus mám léta pravidelný přesně 28dni, snad jen jednou to bylo 26, tak teď 25.
První obě děti hned napoprvé, teď to zatím nejde. Obě děti jsme chtěli, moc se těšili a hned se povedlo. Teď chceme těšíme se a nic. Ovulaci jsem nikdy neřešila, ale mám vždy bolesti v podbřišku a vždy mě bolí nastridacku na levé nebo pravé straně. Tak dle toho mi to vychází na 12DC.
Jasný, vím, že se někdo snaží roky a nic a děti nemá.
Je rok draka, já sama jsem drak, první dítko je taky drak, tak věřím, že tento rok je náš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.1.24 19:52

@Miki07
Mně je 22 :D snažili jsme se rok a přišla jsem už o 2 prcky, brala jsem vitaminy, pila čaje, mateří kašičky, kapky a nevím co ještě :lol: jediné co pomohlo bych řekla ta kašička a čaj od mého dr na plodnost :lol: pak jsem brala ultrogestan, clostilbegyt a měla začít brát estrogen na podporu růstu sliznice, protože jsem neměla žádnou ;) no a zadařilo se až když jsem se přestala řešit a všechno jsem vysadila :lol: vše jsem brala kvůli cyklu, protože jsem neměla skoro MS natož ovu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
18.1.24 20:25

@AIWOK přesně,.i tohle je pro nás úspěch 🙏 u tebe vidím, že sílí :hug: zítra by už mohl být pozitivní ;) já už dnešní považuji za pozitivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.24 20:37

Tyjo holky, když vidím ty vaše testy, tak to jste teda zkušené :palec: já se teprve tento měsíc učím :lol: a vy takhle pekne :palec:, zeptam se vás, když jsem měla 16.1 digitální test pozitivní (smajlik) 17.1 v 10h nejsilnější test papirkovy a dnes tedy 18.1 ve 20:00 digitální test negativní (bez smajlika) mužů to brát tak, ze ovulace už proběhla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 20:53

Holky kdo má // moc gratuluji :potlesk: :srdce:
Chci se zeptat, vy je ite poradíte :lol: :lol: ms byla poslední 21.12 a od prvního dne ms 16-25 sem nasadila utrogestan po dobrání to vždy dostanu, zatím nic a je tomu od dobrání 3 dny :think: poslední asi dva týdny je mi divně, jednou křeče v břiše únava, bolest bradavek ale těhotenský test dělaný o víkendu a nic :roll: takže prostě jen zkrat a opožděná ms :lol: :lol: dnes dělaný ovu test a je tam duch 👻 lze mít ovulaci před menstruaci? A jak poznám že probíha někdo fotku ovulačního testu pozitivního? :lol: :lol: :lol:
Snažíme se od ledna a moc nevěřím že by z jednoho cyklu přišlo mimco :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
18.1.24 21:21
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, vy je ite poradíte :lol: :lol: ms byla poslední 21.12 a od prvního dne ms 16-25 sem nasadila utrogestan po dobrání to vždy dostanu, zatím nic a je tomu od dobrání 3 dny :think: poslední asi dva týdny je mi divně, jednou křeče v břiše únava, bolest bradavek ale těhotenský test dělaný o víkendu a nic :roll: takže prostě jen zkrat a opožděná ms :lol: :lol: dnes dělaný ovu test a je tam duch 👻 lze mít ovulaci před menstruaci? A jak poznám že probíha někdo fotku ovulačního testu pozitivního? :lol: :lol: :lol:
Snažíme se od ledna a moc nevěřím že by z jednoho cyklu přišlo mimco :think: :nevim:

Škoda, že anonymní, to se nedá zmínit a musí se citovat.
Prosím vás, píšete to dobře? Od prvního dne ms máte Utrogestan?
Vysvětlil vám gynekolog co je to Utrogestan? Na co vám ho předepsal? Víte co to je nebo četla jste si o tom něco na internetu. Jsou to kuličky, které se zavádějí do pochvy a používají se při nedostatečnosti žlutého tělíska, máte tuto diagnozu? Jakou máte dávku?
Této problematice se teď hodně věnuji a je opravdu velký nesmysl, abyste napsala, že berete Utrogestan od 1 dne ms, tedy od 1 DC.
Utrogestan je totiž progesteronový preparát a ten se musí nasazovat vždy až po proběhlé ovulaci! Tedy vždy do 2. poloviny mens. cyklu!
PaneBože, co je to za nesmysl. Pokud berete Utrogestan v 1.pol.cyklu, tak ovulaci blokujete. Nemůžete mít žádnou ovulaci, zrání folikulu se zastaví a místo jeho uvolnění se z něj vytvoří cysta. Ty vaše bolesti a příznaky tomu možná napovídají.
Po Utrogestanu má logicky přijít ms, protože prog. preparáty podporují ms, takový Agolutin se přímo používá na vyvolání ms.
Měla byste se poradit o užívání se svým gynekologem, abyste si spíše neublížila. 8o

• Citovat
  • Upravit
854
18.1.24 21:27
@Anonymní píše:
Snažíme se od ledna a moc nevěřím že by z jednoho cyklu přišlo mimco :think: :nevim:

Na ovulačního testu duch být opravdu nemůže :lol: pokaždé jsou na testu dvě čárky ale to neznamená že je pozitivní. Pozitivní test má jasně stejně červené obě dvě čárky. Takže pokud ti ovu test ukázal “ducha” což je normální vzhledem k tomu že ty dvě čárky tam prostě jsou, tak těhotná nejspíš nebudeš a nebo byla ovulace déle a na test je ještě brzo. Stačí se podívat na předchozí příspěvky od holek, myslím si, že se sem posílali hodně testu 8o a z fyziologického hlediska je nemožné aby si měla příznaky těhotenství když vajíčko trvá v průměru týden aby se zahnízdilo a první příznaky chodí až s vynechanou menstruaci :P
Takto vypada pozitivní ovulační test, stačí se podívat do pribaloveho letáku :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
18.1.24 21:40

@Miki07 tak 4 roky snažení udělají své :D navíc, když zpočátku nemáš vůbec ms ani ovulaci a doktor to nechce více jak rok řešit :roll: to pak začneš hledat příčinu sama, začneš si sledovat cyklus a už v tom lítáš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak k tvému ovulační testu. 16.+17. pozitivní, tak pravděpodobně probíhá ovulace nyní. Není to okamžik, ale několik hodin, kdy folikul praskne a vajíčko několik hodin putuje do vejcovodu a tam zase dobu čeká na oplodnění ;) po pozitivní lm testu ovulace nastává do 12-48 hodin, tak může probíhat dnes, v noci, ale klidně i zítra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.24 21:42

A holky 16.1 byly obě čárky stejné, 17.1 byl silnější a dnes 18.1 v 20:00 digitální negativní. Od 15.1- 17.1 jsem měla “táhly hlen” a nejvíce mi přišlo včera. Je tedy možné, ze dnes už je po ovulaci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.24 21:47

@bacova.mi dekuji za odpověď ;) a jak to tedy je, když dnes už je digi negativní, tak to znamená něco nebo ne? Omlouvám se, jestli je to pro vás jasné, ale jak říkám, zacinam s tím a radši si necham poradit a v pribalovaku tohle nejspise ani nenajdu a pokud ano, tak to bude určitě napsané tak ze si nebudu jistá odpovědi :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15464
18.1.24 21:47

@Miki07 jak jsem psala, mohla proběhnout, ale spíš probíhá nyní nebo teprve bude řádově v hodinách ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.1.24 21:48

@Mandarinka104 špatně sem to napsala, omlouvám se :zed: :zed: ms sem poslední měla 21.12 a utrogestan sem nasadila 16.den od první ms (16-25den od menstruace) mám ho na srovnání cyklů, měla sem ho nepravidelný vynechání 2 měsíce a déle…
Beru 2× - 100mg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
18.1.24 21:49

@kajina88 No to je hezké, že paní tak radíte, ale taky tomu vůbec nerozumíte.
Pokud ovulaci Utrogestanem blokuje, tak ovulaci nemá a nemá ani cenu dělat ovulační test. Přijde mi, že si ty testy docela plete, jednou píše o těhotenském testu a vzápětí o ovulačním testu :nevim:
Není možné, aby byla ovulace před menstruací. Každá fáze MS cyklu má svůj čas a je potřeba, aby měla děložní sliznice čas na svůj růst a poovulační přestavbu. Pokud má přijít ms, tak už je tam dávno ze zbytku folikulu vytvořeno žluté tělísko, kt. produkuje progesteron. Takže nelze mít ovu před ms, jak se paní ptá, už tam pracuje ŽT.
Navíc oblíbený termín „duch“ se používá jenom u těhotenského testu. Nikdy jsem nečetla o tom, že někdo používal tento termín při používání ovulačních testů, takže to nezaměňujme, aby v tom nakonec nebyl bo*del 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex