Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MD20 Mrzí mě tvá zkušenost, mám podobné. ![]()
K těm vitamínům - při snaze o první dítě jsem brala Mamavit a Dr. mi předepisoval listovku. A nyní beru Femibion, ta má lepší listovku a dle nové doktorky při testování složení doplňků vychází tak jak má, zatímco jiné to třeba vůbec nesplňují složení.
@Ladyanyz Tak nějak🤣 🙈 já když byla naposledy, tak mi je zničila… Možná spálila… Nevím co udělala, ale od té doby nejsou tak pěkné jak byly drív. No a teď mám strach…a taky jak vybrat kadeřnici co to neudělá zase. Tenkrát to byl docela dobrý a drahý salón🙈
@Téra10 Trvej si na pár cm a pak ať ti dá péči a kdyby náhodou to střihla víc, ono to doroste s našimi vlasy za chvíli
Moje podmínka je abych to dala do culíku ![]()
Můžu poprosit zkušené měřičky teplot, aby zhodnotily můj dosavadní graf? Měřím první měsíc po první ms po porodu. Ovulační testy nemám čas dělat, tak jsem zkusila teplotu. Ale měřím vždy při ranním kojení (cca 3:45) a někdy před tím spím třeba 5 hodin, někdy ale vstávám na douspávání 😀 tak moc nevím, jestli to k něčemu je.
@Sisi 14 Byla jsem několik let bez lepku, mléka a vajec. Teď jsem už asi 2 roky na nízko histaminové dietě. Je to hodně individuální a člověk musí projít eliminační dietou, což je těžké a člověk se musí s mířit s tím, že se vzdává mnoha a mnoha, ať už potravin, času a pohodlí. Jinak ve zkratce jsem bez lepku (natrvalo, jsem celiak), mléka, kukuřice a čehokoliv, co kvasí a zraje, všech konzerv, polotovarů a směsí, cokoli, co obsahuje konzervanty a barviva (třeba limonády) a pak vysoko histaminové potraviny jako uzeniny, maso z neznámého zdroje a stáří, špenát, rajčata a lilky atd. Je toho opravu hodně a zní to strašně děsivě, ale mě to otočilo zdravotní stav o 180. Postupně zkouším a zařazuji nové potraviny. Je to dlouhodobý proces. Jsem v poslední době celkem stabilní a toleruji malé množství kvalitního masa a uzenin a domácí bezlep. chleba, luštěniny, bezlepkové obiloviny a vejce (byla jsem bez vajec několik let, ale nakonec se ukázalo, že z nich reakce nemám). Neříkám, že je to všelék a tobě by třeba pomohlo něco jiného, záleží, čím trpíš, ale je třeba to zkoušet a minimálně těch pár měsíců tu eliminační dietou projít ať se jedná o cokoli. Skryté intolerance a alergie dokáží napáchat hodně škod.
@Téra10 píše: Více
Zatím ne, zkouším asi cca měsíc jen tyto..jdu v pondělí na gyndu, kde se vlastně poprvé budeme víc bavit o tom, že se snažíme, tak čekám, jestli mi třeba nedoporučí něco tam a pak budu vymýšlet, co dál kdyžtak ![]()
Jinak tyhle Beggs vitamíny mi moc „nevoní“, připomíná mi to seno nebo něco takového, tak se musím trochu přemáhat ![]()
Což mě přivádí k otázce..radí vám na gyndě takovéto věci? Jaké používat vitamíny nebo tak?
Bude to samozřejmě různé, ale pro zajímavost ![]()
Ahoj holky, už asi 3 dny vůbec nestíhám číst.
Tak aspoň posílám foto z prvního utz. Srdíčko už máme 🍀 ✌️
Embryo je ten podivný tvar, to kulatý je žloutkový váček 😁
@zaret to s tou slamou jsi mi pripomnela manzela, bere FertinON z pilulky a kazdy vecer se na me sklebi ze to chutna jako trava a ze neni zadnej kun 😁 😁 😁
@Mojzi Joo, přítel má nějaký komplex selen-zinek-methionin a taky mu to vůbec nechutná..že mu to připomíná nějakou vodičku na růst vlasů, co měl táta, když byl malý a strašně mu to tehdy smrdělo
![]()
Potřebovali bychom si to vyměnit, mně to jeho nesmrdí a jemu zase to moje ne ![]()
@zaret Tak uvidím… Já zobkala právě tu Verru a v těhotenství se k ní asi vratím, ale je dost drahá na to, že se snažíme dlouho a bůh ví kdy to klapne.
Teď mám myo inositol s listovkou, to si asi ještě nechám a kdyby to nevyšlo, tak se poohlížím co bych vyzkoušela pak
Já abych pravdu řekla, tak mi tady ty lepší vitamíny v tobolkách smrdí snad všechny 🤣 🙈