Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bacova.mi Mohu se zeptat na progesteron. Jaký máš důvod že ho užíváš? Krátká LF? A za jak dlouho ti ho doktorka nasadila?
Hotové influencerky🤣. Mateří kašička do každé snažící se rodiny!
Přiznám se, také jsem na ti koukala na váš popud, ale pak mě vyděsilo, že je to hnus. A já mám na toto špatný žaludek a myslím že bych to nepozřela🤮.
Každopádně teď tady čtu o kapslích. Vyzná se v tom některá z vás? Jaký je rozdíl?
A přeji všem //, když už je to hnus, ať to má význam.
@Téra10 mám luteální fázi i bez progesteronu 13-14 dní, nemám s ním problém. Ale mám problém už roky otěhotnět a je to takova podpůrná léčba. Navíc s mojí diagnózou mam velké riziko potratů, takže progesteron je taková berlička, co neuškodí.
Nedávno jsem četla studií z několika CAR a potvrdilo se, že je mnohem úspěšnější nidace při vyšším progesteronu (tuším že hodnotili 5 DPO). Když byla hodnota nižší jak 60, ženy neotěhotněly. Postupně navyšovaly dávku a s hodnotou vyšší ten 5 DPO 60 jednotek a víc, tak ty cykly se zadařilo.
K té mateří kasicce. Je opravdu pro ženy úžasná, přírodní. Zvyšuje děložní sliznici, zlepšuje její kvalitu a kvalitu hlenu, podporuje ovulaci. Čerstvá ma svá rizika. Musí se skladovat v temnu a chladu a to i pro přepravě, což nejde vždy zajistit a pak se znehodnocuje. Pokud má někdo včelaře a dostává čerstvou, je to nejlepší. Druha nejlepší varianta je ve formě kapslí lyofilizovana. Tak se zachovají všechny její živiny, vitamíny a minerály ![]()
@Téra10 též nezvládám pozřít spoustu věcí a od porodu je to ještě horší 😅 takže jsem vážně zvedava 🤭 😖 jinak bych rekla, ze ta ve stříkačce by mohla byt o něco účinnější, ale nevím
@bonsaj493 Taaak… Nekupovat, pokud nemusíme. 🙂 Je to fakt vzrůšo 😁
@bacova.mi Ty jo, ty máš znalostí. Já vždycky nestačím čumět. Vážně ty tvoje znalosti už jsou na otevření malého CARu a o klientky bys evidentně neměla nouzi. ![]()
Zrovna dneska jsem si říkala jaký je rozdil mezi tou čerstvou MK a lyofilizovanou a jestli ta lyo neztrácí na kvalitě. ![]()
@bacova.mi S tou studií tomu naprosto věřím. Dcera trvala 10m a ten 10.m jsem měla nasazený poprvé a naposledy Utrogestan, jinak nikdy nic. Myslím si, že by se zadařilo časem i tak, ale tohle fakt asi náhoda nebyla a prostě to pomohlo.
@Denise.H zajímá mě to
mám toho za ty roky dost nastudováno, prosla jsem pár kurzy a jsem v kontaktu s pár ženami, co se zabývají právě poradenstvím profesionálně.
Občas se mi poradí něco ségra (studovala lékařskou fakultu univerzity Karlovy - biochemii)
@Ladyanyz Já jsem třeba zjistila, že se mi od druhého porodu a těhotenství často hnusí vepřové maso. Prostě mi i páchne
Nikdy jsem to předtím neměla a připadám si v tomhle jako cvok. Sice ho sním, ale častokrát si nepochutnám.
A jsem ráda, že v tom nejsem za exota. ![]()
Taky máš tak citlivý čich? Já hrozně. Vždy uhodnu přesně, jaké koření dali do jídla a to i u jídel, kde je všechno možné a ve stopovém množství. A pražské bezďáky cítím asi tak km daleko. Vždycky říkám…jen počkejte, někde tady je, ale ještě ho nevidím a vy ho necítíte. On se za chvíli objeví.
A v těhotenství bych mohla dělat práci policejního stopovacího psa. ![]()
@bacova.mi Děkuji, teď si uvědomuji, že jsem to už od tebe někde četla🙈 i to o té studii. A něco to do sebe určo má. Jsem zvědavá. Příští týden se budu objednávat na gyndu na preventivku a chci s ní toho spoustu probrat. Doktorka je skvělá, tak jsem zvědavá s čím přijdu.
Tak to je super. Na tu lyo kouknu, to zní pro začátek fajn.
@bacova.mi Jako nejsem první ani poslední, co ti to píše, to je mi jasný. Každopádně poradenství nebo kurzy bys ty už určitě mohla dělat, pokud to nemáš jenom pro svoje snažení. Ale tohle všechno kolem početí, co máš nastudované, už bude i tvůj koníček, že?
@Denise.H jako to je prokletí 😅 a s tím veprovym to mám stejne 🤣 nikdy jsem úplně maso nemusela, ale teď mám fakt občas problem i u vaření. Třeba když vařím kuřecí na vývar? To bych se kolikrát pozvracela 😅 😅
A třeba i parfémy, které mi vonely před tehu, tak teď nemůžu ani cítit 🤢 🤣 🤣 🤣 a bezďáčí smrad je nejhorší, to bych zvracela taky 😅 manžel se mi vždycky směje, ze nechápe, ze všechno citim 🤭
Ale tvůj stopovací pes mě fakt pobavil 😅 😅 🤍
Já měla dost silný nevolnosti v tehu a hrozne mi smrdela lednička. Poznala jsem, ze ji někdo na vteřinu otevřel i přesto, ze jsem byla v místnosti vedle. Všichni se mi smáli, protože nikdo necítil, ze by nějak smrdela 🤣 🤣
@Téra10 snad zítra by měla dorazit, už ji má Zásilkovna v přepravě 😁 určitě dam, ale bojím bojím ![]()
@bacova.mi máš nějakou značku té lyo kašičky? Nebo zkoušel někdo jiný?