Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás naštěstí všichni vědí o tom potratu, takže pochybuju, že se mě někdo bude ptát… Ale jestli budu mít břicho jak prve, tak to prostě stejně poznaj, akorát asi budou taktně mlčet. To bude komedie ![]()
jj u nas to asi taky bude takove
ale co at si rika kdo chce co chce hlavne at sme vporadku a oba zdravi ze? ![]()
jinak ja byla na pokoji s jednou pani ktera ma 3 deti ale mezi nima take potratila. a rikal ze si sama naordinovala klid do 3 mesice a pokazde ji to pak vyslo tak nevim, jaky mate nazor vy?
Jako že do třetího měsíce těhotenství dodržovala klid? No podle mě záleží jestli potrácí samovolně nebo zamlkle. Doktor mi prostě řikal, že samovolný potrat je, když tělo matky má s těhotenstvím nějaký problém a vypudí zdravý plod, ale zamlklý potrat je, když je tělo matky normálně těhotné, ale s nezdravým plodem. Prostě je rozdíl v tom „na čí straně je chyba“ (samozřejmě to myslím s nadsázkou o té chybě…). Takže podle mě zamlklému potratu klidem nepředejdeš, ale spontánnímu ano (třeba je prostě problém s uhnízděním a ten klid tomu může hodně napomoct).
dobre rano devcatka,
tak jak se dari? me docela dobre, mame nadherne pocasi a vikend pred sebou tak je fajn ![]()
vcera jsem zacala stou kyselinou listovou. jake berete mnozstvi te kyseliny ja mam napsano 400mg, je to dostacujici? nebo mam brat treba 2 tabletky denne?
hezky den a vikend ![]()
@DanielkaC Já si listovku taky koupila a zatím budu brát jednu tabletku. Začnu až v Květnu.
a kolik mg ma jedna tabletka taky 400? ja jen ze nekde jsem cetla, ze holky berou 600 a nebo i 800 tak jestli to neni malo vis. ja radeji zacala, pac mi sestricka rekla, ze to ma smysl kdyz to budu brat 2-3 mesice pred otehotnenim, ze pak mi to v tehotenstvi neuskodi ale ani nepomuze. ze to telo se tim ted napln a miminko to pak bude cerpat, tak sem radeji zacala ![]()
jake mate plany na vikend?
@DanielkaC Teď jsem na to mrkla a má taky 400 jedna tabletka. Ani jsem nevěděla že můžou mít i víc. No to je jedno,teď ještě dobírám octové tabletky s chromem na hubnutí(doporučila mi je doktorka,na rychlejší spalování),tak chci počkat do Května a pak začít s listovkou,abych to neplácala do sebe.
@DanielkaC Já myslim, že v tom máš 400 mikrogramů, ne miligramů. Ve volně prodejných bývá těch 400 mcg, já v těhotenství dostala od doktorky na předpis 10 miligramový. Teď beru jen tu 400mcg a potom zas začnu s tou 10mg. Podle mě ta na předpis je i naštěpená už, aby z ní tělo získalo co nejvíc tý listovky…zkus se na to pak zeptat dr.
Denisku ja se taky snazim zhubnout, chtela bych zacit tehotenstvi na 60kg a tak zacinam se cvicenim a se zdravym jidlem. uplne sem prehodnotila zivot. v tehotenstvi sem si rikala, cokolada nevadi budu jist na co mam chut, ale ono to tak neni. chtela bych uz kvuli miminku zdraveji jist.
mohla by si mi o tom pripravku co beres rict neco blizsiho? zda se to da koupik v lekarne, kolik to stoji, davkovani atd?
moc ti dekuju.
Mapag ano mas pravdu ja si spletla jednotky
jsou to mikrogramy ![]()
urcite se na ty 10 miligramu zeptam jak v lekarne a pote u doktora ![]()
dekuju moc holky to je nadherne. ja ted delam obed a pujdeme pak ven…
uplne to cloveka nabiji co? hezky vikend ![]()
@DanielkaC Já se v těhotenství tak strašně rozežrala (říkala jsem si, že se přece nebudu omezovat), že si na to taky teď musim dávat trochu bacha a jíst zdravě. Snažim se dělat si svačiny a skládát si to jídlo nějak rozumně, aby mi nic nechybělo ani nepřebývalo, ale zatim nevim, jestli má to moje snažení nějaký efekt ![]()
ahoj mapag,
tak to jsme dve, ja zacala cvicit, vcera me kamaradky presvedcily o behani´, tak zacnu i to. a rekla jsem si, ze dokud nezhubnu na vahu kterou chci, tak nebude miminko, coz je docela dobra motivace ![]()
porad mi jeste MS nedorazila, zacinam se docela strachovat, vzdycky jsem byla presna jak hodinky a ted… ![]()
hezky den holky
Já teda neběhám, ale chodím každý den se psama na 1,5 až 2 hodiny na prochajdu a o víkendu i víc. Běhat jsem chtěla, ale začínat v tomhle vedru se mi moc nechce…to bych musela běhat o půlnoci
Držím ti palce at ti to pěkně běhá! Ten pocit kdy už se na to člověk těší a dělá mu radost samotný pohyb je supr, jak droga ![]()
MS určitě dorazí, neboj se. Ono prostě záleží jestli ta sliznice už narostla natolik, aby mohla MS proběhnout… Někdy se prý holkám stává, že mají pár dní bolesti jak při MS, ale MS nikde…a prý to je MS, ale byla při ní hodně nízká sliznice, takže se nemělo co vylučovat…
Já jsem hodně přibrala po lékách na játra,které jsem měla po porodu a pak už se mi to nepovedlo schodit,možná jsem na to byla líná. Teď se snažím jíst často,ale míň, bílé pečivo nejím vůbec. Chodím 2× týdně na cvičení pilates a míče, cvičím i doma. Tak doufám,že mi pak půjde i těhotnění líp,když něco schodím. Rozhodně ale nebudu držet nějakou drasťárnu.
@DanielkaC ty tabletky jsem koupila u nás v krámku od paní,která má zdravou výživu a má v krámku různý čaje a doplňky stravy,bez chemie,vše na přírodní způsob. Tabletky jsou značka Orange 77, je jich tam 65 a obsahují:jablečný ocet, vlákninu,chrom a vitamin C.Píše se na nich,že pomahají trávit, spalovat tuky, podporují činnost střeva,podporují přirozenou obranyschopnost. Mám to jen jako podpůrnou berličku ke cvičení a zdravému jídlu.
Červen se nám už blíží že jo? Já jdu zítra na gynekologii,tak uvidíme jestli se už budeme moct zčít snažit, doufám že ano ![]()