Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky za jak dlouho bych si měla udělat test? Ted jsem v 11.dni cyklu. Jinak s Mamatestem mám taky dobré zkušenosti ![]()
@Mishell Já tu všude hledala zkušenosti ostatních, protože bych taky chtěla vědět hned, to máme všechny stejně
Nejde o to, jaký den cyklu jsi, ale kolik dnů jsi po ovulaci… Určitě nej je testovat v den očekávané MS. Ale je mi jasný, že budeš zkoušet dřív (tak jako já
). Asi nejdřív jsem u ostatních postřehla, že se to ukázalo SLABĚ už 8. den po ovulaci, častěji kolem 11. dne. Můžu ti pro ukázku ukázat můj test z prvního těhu, a to bylo 6 dní PO očekávané MS a ta čárka není zas až bůhví jak vidět.
@Mishell píše:
Holky za jak dlouho bych si měla udělat test? Ted jsem v 11.dni cyklu. Jinak s Mamatestem mám taky dobré zkušenosti
určitě záleží jak ho máš dlouhej ale podle mě asi tak 12 dní po ovulaci což je skoro začátek novýho cyklu ale někdo má to štěstí dřív. třeba budou mít holky lepší zkušenosti
@Mishell Jinak já chci prvně zkusit v úterý. To budu 11 DPO a pak obden… Příští víkend (ne)čekám MS.
Problém je že nevím kdy ovu mám, mám nepravidelný cyklus, podle kalkulačky a cyklu 28dní bych ji měla mít 27.
@Mishell Tak jestli máš nepravidelný cyklus, tak se nespoléhej na kalkulačku. Začni si měřit bazální teplotu a nakup si ovulační testy… Bez ovulace neotěhotníš… Studovala jsem porodní asistenci - chodí to asi tak, že v měsíci (v cyklu) jsi plodná nejvíc cca 2 dny a i když vychytáš přímo takové dny, tak je to zhruba 50%, že se vajíčko oplodní… Ano, je to spíš zázrak, když ženská otěhotní
. Ale je skoro nemožné, abys měla ovulaci 27. den a další den začala menstruovat…
@Mishell Ale pokud máš cyklus třeba v rozmezí 26-32 dnů, tak začni testovat tím ovulačním testem třeba hned 10tý den cyklu… a zkoušej to takhle každý den. Pak uvidíš… Kdy teda teď čekáš MS?
@Mishell Teď koukám, že jsi 11.den cyklu. Takže jsi pár dnů po MS? Já být tebou, tak teď testuju honem tím ovulačním, nebo se mazlím jako divá
![]()
Mazlíme se jako diví a ještě budem
, jinak u prvního syna jsem taky neměla tušení kdy mám ovu prostě jsme to zkoušeli na slepo obden a povedlo se nám to na poprvé ![]()
@Mishell A co zkusit ovutesty? Já na obě ovulaci nepoznám, nemám žádné příznaky, takže musím jedině testama.
@ninaj Já neměla příznaky ani u prvního těhu, jsem nějaká divná. Nemám příznaky ovulace, nemám špinění přeed MS, prostě to najednou přijde a první těhotenství jsem měla naprosto pohodové, žádné nevolnosti nebo bolesti, otoky, prostě nic jen břicho
Tak myslím že ani druhé těhotenství nepoznám
@Deniska2000 Mě při prvním těhu strašně bolely prsa, ale celý, ne jak někdo mluví o bradavkách. Pořád jsem běhala na malou, i v noci mě to budilo a totálně se mi obrátil režim. Najednou jsem chodila dřív spát a nemohla být dlouho vzhůru, brzy ráno jsem vstávala… a musela jsem si každý den po obědě lehnout a spát ![]()
@ninaj Jo tak vidíš, to je asi jediné, chtělo se mi víc spát.
Ale jinak fakt nic a ještě že tak, protože jsem chodila do školy a kdybych měla nevonosti, tak nevím jak bych zvládala cestu busem 15 km do školy a zpátky.
Děvčata co teprve čekáte na ortel //, cítíte nějaké příznaky, něco jinak?