Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zezulína A ty máš klasickou Nannynku od Jablotronu? Nebo od jaké značky? Já bych tedy také chtěla, aby prcek spinkal v postýlce, ale nikdy nevíš.. ![]()
Tak já ho asi taky pořídím.. ![]()
@MonaK147 jj nannynku, vím že to bude těžký si malýho nevzít do postele, ale raději to vydržím než pak to řešit řevem…
@Zezulína tak to je pekna vaha
, ja teda ani nevim kolik ti mrnousci maji cca vazit. Taky tusim, ze to nebude zadny med kdyz bude malej moooooc brecet nevzit ho do te postele, navic kdyz budu treba stahla, ale nastesti mam muze s jeste pevnejsi vuli nez mam ja
a v tomhle jsme se shodli ![]()
Ja jsem dneska zacala prat ty pidivecicky
no mam toho na prano hafol, ale aspon toho nemusime moc kupovat, spis jen ty zimni veci a to asi kouknu po bazarkach ![]()
venku je ted krasne, slunicko a teploty akorat ![]()
No nám mudr řekl že je to v normě tak jak má takže asi tak…jinak když si zadáš na netu váha plodu v těhotenství tak to to vyhodí tabulku ve keteré se dočteš kolik by už měl prcek vážit…
@Zezulína Jů, tak to už je chlapák..
V kolikátém vlastně jsi? Já jsem dnes 26+4 a do poradny jdu 4.9., tak doufám, že mi mimi taky zváží.. mám nahoře 6 kg, ale poslední dny mi nějak víc chutná, takže se toho hrozím.. ![]()
@MonaK147 já jsem dnes 29+6 a mám nahoře už 9 kilo, ale neřeším to neni to poznat…toršku jsem se spíš spravila…:-D
Holky, já vám tady vůbec nechci brát o tom braní si dětí do postele iluze, chválím vaše rozhodnutí, ale ono pokud máte „štěstí“ na malého nespavce, keterj furt jen brečí a brečí, věřte tomu, že nevydržíte. Parkrát se vám stane, že u kojení usnete vyčerpáním, když za noc už x dní spíte třeba jen 3 hodiny a najednou zjistíte, že on v tý posteli spí opravdu líp a hups a je to. Já už sice dítko taky nechci brát do postele, ale taky vím, že než nějaký odhodlání je daleko lepší mít spokojenou a odpočatou mámu, takže když to nepůjde jinak, je prcek tam. Když prcek spí hezky a klidně, nevidím důvod učit ho to do postele schválně, ale pokud je mimísek úzkostlivej, berte to z jeho pohledu - 9 měsíců je nonstop s vámi, slyší vaše srdce, je vaší součástí a najednou je na tomhle velkým světě a musí se vypořádat s tolika novými věcmi, nedělá to schválně, že chce mámu co nejblíž. A věřte nebo ne, čím starší bude, tím míň pro něj budete ta nejdůležitější osoba v jeho životě, užijte si to proto s radostí a láskou a ne se stresem, že ho to neodnaučíte. Odnaučíte, i když je to někdy makačka. ![]()
Tak to je jasné že pokud to nebude nevyhnutelný tak prcek v postely zavítá ale pokud bude opravdu spinkat v pohodě a nic ho nebude trápit v postýlce do postele ho tahat nebudu…
@x-katharine To jsi napsala hezky..a vidím to stejně.. ![]()
Já i přítel jsme trochu citlivky, takže už vidím, jak necháme miminko plakat..na to nemáme srdce ani jeden.. ![]()
@MonaK147 Děkuju
nejhorší je, že si ty drobci neuměj říct, co jim je, takže ze začátku je pro ně život venku hrozná změna, pak přijdou prdíky, když člověk zvítězí nad prdíkama, přijdou zoubky, furt je něco a člověk by jim tak rád pomohl. Ta blízkost mámy je ale většinou to jedinný, co můžou udělat, s většinou věcí se prostě musej naučit vypořádat samy. Nehledě na to, že vzteklé tlučení sousedů do radiátoru během noci a podobné „veselé panelákové historky“ odhodlání dítě nerozmazlovat taky moc nepřidají ![]()
Ahojky, pamatuju když byl Mireček ještě mimi, byl šíleně uplakanej a s prdíky sme si užily své, skoro měsíc jsem si ho pravidelně v 1 ráno brala k sobě do postele a byl klid, pak jsem se několik nocí obětovala, bylo mu asi půl roku, a jak se v jednu vzbudil, tak jsem ho otočila na bříško a třeba hodinu plácala po zadečku než usnul. Jenže na to si rychle zvyknul, a musela jsem ho tak uspávat jak přes den tak v noci.sice se mi pak už v noci nebudil, ale ty večery kdy sem i 2hodiny stála u postýlky a plácala a plácala. jen aby věděl že pravidla určuju já. Tenkrát sem si říkala jestli není lepší ho vzít do té postele
jenže já se s malým prostě nemohla vyspat. A máme to tak do dnes, já chci určovat pravidla, a on si prosazuje své, pak přijde výprask, ale stejně to ještě 5× zkusí, a tak je to každý den furt do kola. Takže tenkrát byla ta snaha zbytečná, jestli mu bude v posteli líp a bude spokojené tak proč né, ale dělala bych to tak že ještě než by pořádně usnul, dala bych ho zpátky do postýlky aby vědělo kde je jeho místo. Dokonce sem to i někde četla, ale já paličák, si nenechám poradit.. ![]()
a zato náš malej Ondrášek, to je poklad, spinká jen v postýlce, pláče minimálně pořád se směje vydává zvuky, oběvuje hračky, fakt vysněné miminko…Přeju at máte taky klidná mimča.
@x-katharine predpokladam, ze na te fotce jsi ty s malou
jestli jo, je to krasa
![]()
kdyz mi znama rikala jak obe sve deti dostali z postele az po 6.roku veku, muz zase ma o dost mladsi sestru a tam byly sceny, ze se i rodice museli zamknout v loznici a to ji bylo take okolo 6ti let. a takovych historek mam vice a vzdy od lidi, kterych se to tykalo a sami mi pak rekli, at to nedelam… vim, ze to bude tezke. nastesti je muj muz mnohem tvrdsi. tak spis tak, ale pokud to delaji jine maminky tak musim rict, ze je neodsuzuju nijak a ani nepoucuju ( jeste to tak, kdyz sama sve prvni ditko cekam
). ve finale, je to kazdeho vec ![]()
co se tyce toho topeni a sousedu, muzou si to zkusit, v tom jsme s muzem docela prudasove a udelaji to jen parkrat ![]()
@Schara Jsme to my, moc děkuji za pochvalu fotečky! Jinak u nás by se to neodnaučovalo násilím, kdybychom nepředělávali byt a chvíli nebyly bez pokojíčku a bez postýlky, v cca roce jsem jí chodila dávat do postýlky, četla si tam a když usnula, odešla jsem a bylo to bez slz. Jenže pak jsme začaly předělávat, stěhovali ložnici a byly delší dobu bez postýlky, chodila krásně usínat do velký, my za ní chodili v noci, spala celou noc a i když spala s náma, bylo to v pohodě. Jenže já nakonec do toho všeho otěhotněla, než jsme stihly dodělat pokoj a jak mi bylo zle, byla jsem unavená, začaly jsme s Teroku chodit spát spolu a problém byl na světě, když jsme jí to chtěli odnaučit. Bez slziček to nešlo, ale stačil týden a od té doby striktně spí ve svý posteli ve svým pokoji. Jde to odnaučit, ale jsou to nervy a chce to fakt pevnou ruku. Ale jestli to tak bude i s druhou a nepůjde to jinak, je v posteli taky, jsem jen člověk ![]()
@Mishulka Holka, koukám, že my to máme všechno snad na chlup stejný, miminkovský období těch starších, teď už jsme okoukali i to zlobení, čím blíž porodu jsem, tím hůř se ta naše slečna doma chová. Tak budu doufat, že budu mít taky štěstí na vysněný spavý druhý miminko
Jestli se ho teda dočkám, protože jak jsem už dobu na rozsypání, tak se tý naší holce vůbec nějak nechce ven ![]()
Ahoj holky, sice jsem moc nepřispívala, ale taky jsme se snažili od loňského června a dneska jsem konečne našla ty dvě čárky
a to jsme na pátek objednaní do caru.
Jinak všem miminkám přeju hodně zdraví a lásky od rodičů. Ať už těm narozeným, nebo těm co jsou ještě v bříšku ![]()