Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak mam za sebou velky utz a vse je v poradku, jinak si valim sunky doma a kynu
jak porad jim
nj kdyz neni az tak uplne co delat ![]()
a co vy? se vam to nekterym pekne krati co?
@Zezulína no my ten monitor mit rozhodne budeme, nastesti jen pujcenej, protoze mame v rodine nejaka ta odrostla mimca. tak se poptej takhle po znamych jestli nemaji k prodeji ci zapujceni ![]()
@Schara právě že známí nemají a nebo potřebují a my teď v rodině jsme těhule 3 takže si každá bude muset koupit co potřebuje, ale už jsem se rozhodla že ho kupovat nebudu…stejně malýho budu mít u sebe v pokojíčku tak už to neřeším…a kdyby náhodou tak půjčím v porodnici…
Ahojky holky, tak jsme dneska byli na III. screeningu, jsme ve 32tt. Všechno bylo v pořádku, malá pěkně roste, máme 1800g. Předčasný porod pořád hrozí, ale snad to vydržíme, co nejdéle. Pořád nás straší a já se směji, abych ještě nepřenášela
Přibrala jsem 8,5 kg, což celkem jde. Holky kolem mě tak kolem 20 kg. Takže jsem ráda.
Jinak monitor dechu jsem dostala od táty po malém bráchovi, takže ho budeme mít určitě. Myslím si, že je to pro jistotu lepší, jelikož jsem od známých slyšela spoustu příběhů, kdy miminko přestalo z ničeho nic dýchat. V bazaru stojí kolem 1.000 Kč, což už není tolik, když si člověk spočítá, co utratí za jiné, ne tolik potřebné věci.
Držte se všechny ![]()
@Ari86 ahoj, to je fajn, ze je to ok, tak se setri, jeste vydrzet 4 tydny a pak uz mala muze klidne ven
s tim monitorem naprosto souhlasim, kolikrat clovek utrati za kraviny a tohle je dobra investice. ja mam ted nahore 3kg od puvodni vahy… ale jinak 6kg celkove (kdyz jsem na zacatku 3kg zhubla) dala jsem si limit, no a do nej mi chybi jen 8kg uz
takze asi naberu vic, protoze mi desne chutna, VSECHNO
![]()
Holky, to je moc dobře, že vám ultrazvuky dopadly dobře!!! Jsem ráda!!! Já jdu na kontrolu příští úterý, popravdě se už nemůžu dočkat, poslední dny mě berou hrozně záda, jeden den je to lepší, druhý den horší, špatně se mi v noci spí. Včera jsem asi měla první poslíčky, ale ještě musíme alespoň ty 2 týdny vydržet. Já přibrala od původní váhy 6 kg (+ 2 kg, které jsem zhubla na začátku). Teď už mi ale váha nahoru moc nejde, jak malá tlačí na žaludek, jídlo mi moc nejde, za poslední měsíc jsem přibrala 0,5 kg. Tak se držte a ať je u vás vše i nadále v pořádku!!! ![]()
Ahoj holky, po delší době jsem se sem konečně dostala..
Dnes jsem 22+6 tt a čekáme chlapečka..
Jinak vše v pořádku.. Teď už konečně můžu začít nakupovat, když už se nám konečně ukázal.. ![]()
Včera jsem koupila chůvičky, tak už konečně něco mám.. ![]()
Tady je to teď hrozné, všechny holky, co mají mimča, rodily předčasně..tak si říkám, že vše nebudu nechávat na poslední chvíli.. ![]()
Jinak ohledně monitoru dechu..já přemýšlím o tomhle http://www.mall.cz/…onitor-dechu je to kvalitní britská značka a ta cena není takový masakr.. ![]()
@MonaK147 jj to je pekna cena
jinak je dobre ze je vse v poradku
me chystani ceka tak po druhe pulce srpna az si dovezu ty vecick podle toho budu nakupovat
copak ja vim co se tam vsechno schovalo po synovcich
a to uz pujdeme vybrat i kocarek
moc se na to tesim
a mate vybrane jmeno? my budeme mit Filipa ![]()
Tak mám doma injekce a léky. jde se na ivf. napíšu jestli to vyšlo nebo ne. doufám, že to vyjde. doktoři dávají šanci 80 %. to je slušné.
Ahoj holky, jak se máte? Jak zvládáte ty tepla? Ještě, že dnes je trochu lépe. Já mám za sebou další kontrolu, dnes jsem 35+4 a paní doktorka nám dává ještě tak 2 - 3 týdny, tak jsem ráda, že to vypadá, že se dočkáme dřív, už mi není moc dobře. Držte se a příjemné těhulkování!!!
Ahoj, koukam jak to leti
za chvili teda budes psat jak jste se vyklubali ![]()
no me je doslova bidne, mam nejakou virozu, stale usilovne smrkam a kaslu, zaclo me obcas a kratce pichat v podbrisku, tak snad je to tim usilovnym smrkanim a kaslanim. pokud se do zitra nic nezlepsi
, pujdu uz k lekari… dneska v noci jsem spala max pul hodky a pak vzhuru a porad dokola… nespala jsem teda ja, manzel a mrnous v brisku taky kopal… navic jsem dnes osirela, manzel odjel na cundr, co jezdi kazdy rok, takze to na me cele padlo a jsem takova litostiva, proste me uz hrabe ![]()
@Schara To jo, už se nemůžu dočkat
Jejej, tak to je radost, nachlazení v tomhle počasí
A ještě navíc doma sama, tak to ať se ti muž brzy vrátí, aby si tě měl doma kdo hýčkat a ošetřovat tě ![]()
Ahojky holky, já jsem dnes 24+0 tt.. Ty vedra mi nějak nedělají dobře, tak jsem od včera zalezlá doma a mám větrák na plné pecky.. Jinak už máme kočárek, tak mám radost, že alespoň něco už máme.. ![]()
Zítra jdu na těhu cukrovku, tak jsem z toho nějaká nervní, jestli to zvládnu.. ![]()
Dnes máme s přítelem výročí - 4 roky..tak jsem mu dělala dort.. ![]()
Tak se zatím mějte a zvládněte ty vedra v pohodě.. ![]()
Ahojky holky, tak já pomalu končím 33tt, nějak to uteklo
Na kontrolu jdu 6.8., snad bude vše v pořádku. Jsem opravdu ráda, že nemám žádné velké břicho, takže můžu dělat cokoliv. Vedra jsou hrozný, taky mi to docela vadí, tak přes den ven moc nechodím, spíš ráno a nebo navečer. Za chvíli se chystáme na posezení s přáteli do Prahy, tak snad tam dneska nebude takové vedro. Jinak kromě chůviček a prostěradel do postýlky máme vše připravené. Ještě chybí něco málo do porodnice a bude to ok ![]()
@Schara odpočívej a hlavně se brzy uzdrav…
@MonaK147 gratuluji k výročí ![]()
@x-katharine Kačí, co ty záda? Zkoušela jsi ten gel?
@Ari86 nezkoušela, našla jsem tady francovku a ta se mi zdá taková šetrnější, takže jsem každej večer vlezla do teplý vany, pak se nechala namasírovat a zalezla do postele, furt nosím těhotenský pás a bylo už to lepší, dneska jsem asi ofoukla u okna a zas trpím, takže večer hurá do vany a pak ať žije francovka ![]()