Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@beruskaevuska1 tak to me mrzi. no chvili jeste asi smutno bude, ale ono to prejde neboj. a rijnu se zadari
budu drzet pesti. ted si oddechni od nejakych procedur a snazeni nez vlitnete na dalsi pokus ![]()
@Schara no uvidíme. jsem optimistický realista. věřím, že to dopadne.
Ahojda jak se daří holky?
Já zobu listovku a nejak to nepřeháníme s myslenim na miminko.
Už skoro tyden me pobolivaji prsa a mam tlaky v podbrisku takovy divny, dneska jsem mela cely den žaludek jak na vode, pocit na zvraceni, ale nezvracela jsem, když jsem byka v mistnosti tak jsem ten pocit mela ale na certvym vzduchu mi bylo dobre. Pritel se nabidl že mi zitra koupi testik abych byla v klidu.
Sice to mam tedka nekdy dostat, ale bojim se test si udelat myslim si že je to plany poplach bohužel ![]()
@Michelle3108 udělej ho až budeš mít zpoždění, jinak když ho uděláš ještě dřív tak budeš zklamaná víc, vím to sama…raději jsem čekala až se objeví červená…
@Zezulína
děkuju za radu taky se d toho dělání testu nijak neženu mužu si ho nechat na pozdejsi pouziti
@Michelle3108 no ale nemysleni na mimino vypada spis tak, ze si najednou vzpomenes, ze mas zpozdeni
me takhle byvalo pred kazdou MS… a pak jsem vysadila vitaminy, ovu testy, emimino, jela s holkama na hory a pak na navstevu za holkama z vysoke na vikend, mezitim jsme se letmo videli s muzem, zasexovali a najednou tu bylo zpozdeni a pozitivni test… a priznaky? krom tech prsou a boleni v podbrisku jako vzdy, zadne a ani me to nenapadlo, ze bych mohla byt tehotna. spis sem si zase rekla, jejda zas poletim na vyvolavacku ![]()
@Michelle3108 ja vim ja je taky potkavala na kazdem kroku, vcetne kamaradek, ale clovek se nad tim musi povznest, najit nejaky jiny konicek nez sledovat jine tehule ![]()
@Schara tento týden mě v caru uspí, jdu na vyšetření v narkoze, v říjnu na ket. máme dvě pěkná zmražená embrya… člověk se snaží být pozitivní a optimistický, ale kdo to aspon zdáli nesledoval, neumí si představit jak je cesta k mimi dlouhá a složitá. první šok pro mě a muže byl, že jsme zdraví, ale bez umělého oplodnění mít děti nebudeme. to byl důvod, proč jsme i přes domácí snažení zamířili do caru. už půl roku snažení se o mimi a žádný výsledek je důvod tam zajít. někteří gynekologové to řeší po roce dvou. potkáváme tam s mužem páry od dvaceti do padesáti roků - těch padesát je mužům… vím, že to myslíš dobře, ale je mi smutně, když si uvědomím, že jsem mohla být už těhotná s dvojčaty a příroda se rozhodla, že mi to nedovolí. první IVF je prý pokusné. tělo si zvyká na embrya, embrya se bud uchytí nebo ne.
a posílám ti růžičku, i když jen malou virtuální kytičku. ![]()
@beruskaevuska1 ja budu drzet pesti at to vyjde jak vysetreni, tak i KET
(ci jak se to jmenuje) a do te doby se pekne zrelaxuj
myslim, ze je to taky dulezite.
ackoliv si nemyslim ze po pul roce snazeni je duvod jit do CARu, to by tam bylo o 50% snazilek vice, konkretne v mem okoli skoro vsechny holky vcetne me. chapu, ze clovek je jednou dole a mysli na to vic a pak zase nahore a mysli pozitivne s tim, ze to jednou vyjde
ale tech dnu „nahore“ musi byt vice ![]()
@Schara KET = kryoembryotransfer. rozmraží naše dvě embrya a použijí je právě při KET. ta sranda se platí. doplatek kolem 5 000 kč. to už budeme mít i s ivf sumu třiceti tisíc korun vloženého do mimi. ten půlrok neúspěšného snažení mě taky překvapil. ono jde o to, že už je asi někde problém a snažit se rok dva bez úspěchu, to už je člověk pacientem caru tak rychle že ani neví jak. za týden jdu do práce, sice na pár týdnů, v říjnu opět neschopenka ale i to bude dobré. máme fajn kolektiv, nové dva kolegy, vydělám nějakou korunku na ket.
ten půlrok neúspěšné snahy mi řekli sami od sebe v caru. a naopak nás pochválili, že věci řešíme a nenecháme je vyhnít. moje gynekoložka chtěla problémy s otěhotněním řešit po dvou letech, možná i po třech. to mi přijde už opravdu hodně, tři roky.
věřím ve zdárný výsledek a po vánočním stromečkem budou mít prarodiče certifikát na vnoučátko…
@beruskaevuska1 no v CARu te pochvali za to ze jsi tam brzo, oni klientama vydelavaji. myslim, ze optimalni doba snazeni bez pomoci je tak 1,5 roku
byli jsme tak domluveni i s muzem. no ja doufam, ze o vanocich, tady budes vkladat foto z utz
v praci se aspon myslenkove zabavis ![]()
@MonaK147 manzel ji pripravi az budu v porodnici. aspon krom slaveni bude mit i nejakou cinnost
![]()