Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jj mam v Praze kamarádku s ateliérem..no nevyužij toho
a jakpak kojení, v pohodě? hele jediný co ještě nevim je to, jak dlouho se má kojit? dokud bude sát? to se přece nedá nějak odměřit, nemáme na prsou odměrky…
![]()
Kojení je v pohodě, jenom mi to moc nejde jinak než v leže, takže nevím jak jí pak budu kojit někde na cestách, ale občas se to snad zvládne ![]()
V porodnici se muselo vážit před a po každým kojení, což mi pěkně štvalo jelikož se mi mlíko udělalo až 3.den, tak jsem nikdy nic nenavážila. A pak jsem si za ten poslední den tak zvykla, že jsme přišly domů a ta váha mi chyběla, pořád jsem měla pocit, že jí málo.
Pak přišla dětská, zvážila jí, řekla, že jí dost a byla jsem v klidu. Má být alespoň 6 počůraných plen denně, podle toho se pozná, že jí dost. No a kojit podle toho jak dítě chce, pokud nejsou nějaký problémy. Malá saje tak 10min a pak se pustí, zavře pusu a už prostě nechce.
Dydynky mělo by se kojit co já vím nejdýl 20 min., pak už si prý s tím prsem jen hraje a nemá to smysl…
Mně říkala doktorka, že nejdýl 45min, ale malá stejně dýl než těch 10min nepije. Pak už poznám, že to jen žmoulá a má to místo dudlíka, ale když chce tak jí nechám ona se pak stejně tak za 5min pustí.
vím, že se ptám asi blbě, ale jak poznáte, že to jedno prso už je prázdný a za jak dlouho se zase naplní..? a mají se během jednoho kojení ty prsa střídat, ne? snad mi to všechno vysvětlí na tom kurzu, protože v tomhle fakt plavu.. ![]()
Co já vím, tak prsa by se měly střídat na začátku aby se rychle vytvořilo mlíko, pak už se většinou dělá jedno kojení jedno prso a další kojení druhý prso. A jak se pozná prázdný prso to nevím, já ho ještě úplně prázdný nikdy neměla. Sice je třeba hodně měkký, ale něco z něj teče pořád.
A to ti všechno řeknou v porodnici, nebo na tom kurzu? Mě to připadá jako docela složitej proces.. ![]()
Co říkali o kojení na kurzu, to už si dávno nepamatuju, tak jsem se soustředila na věci kolem porodu. No a v porodnici, taky moc sdílný nebyli, něco jsem měla různě načteno a co jsem nevěděla, jsem se musela ptát. Tam mi akorát v rychlosti ukázali, jak to prso držet a malou k němu přiložit a že mám kojit často nejdýl po 3h aby se udělalo mlíko. Ale třeba mi ani nikdo neřekl, že se dítě po napití nechává odříhnout. To kdybych si nepřečetla a nezeptala se pak na to, tak to asi do teď nevím a nedělám to. A co jsem si nebyla jistá jsem pak řešila s dětskou doktorkou, ta mi toho asi řekla nejvíc.
V porodnici byli takový šanony o kojení a dalších věcech, takže to si můžeš přečíst a třeba se něco dozvíš. Já si to docela četla, ale stejně není nad to se někoho zeptat.
Ahojky, jmenují se Zuzanka narodila jsem se 20.4.2012 ve 23:07.
Vážila jsem 2,8kg.
A měřila jsem 48 cm.
@Petra3890 píše:
Ahojky, jmenují se Zuzanka narodila jsem se 20.4.2012 ve 23:07.
Vážila jsem 2,8kg.
A měřila jsem 48 cm.
Moc gratuluju ![]()
@Annnet dneska je malý 1 měsíc, teda to letíííííí!!
jinak podle mě by měli mít ty interaktivní tabule (jako třeba v DMku) a tam by porodní asistentky namluvily ty nejzásadnější informace na nejčastější otázky, na který se stejně všechny ptáme no a pak by nemusely být tak nervózní, že se musí pořád opakovat ![]()
Petro taky moc gratuluji! ![]()