Snažilky Plzeňsko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3466
1.5.12 13:03

jj mam v Praze kamarádku s ateliérem..no nevyužij toho ;) a jakpak kojení, v pohodě? hele jediný co ještě nevim je to, jak dlouho se má kojit? dokud bude sát? to se přece nedá nějak odměřit, nemáme na prsou odměrky… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
1.5.12 14:21

Kojení je v pohodě, jenom mi to moc nejde jinak než v leže, takže nevím jak jí pak budu kojit někde na cestách, ale občas se to snad zvládne :)
V porodnici se muselo vážit před a po každým kojení, což mi pěkně štvalo jelikož se mi mlíko udělalo až 3.den, tak jsem nikdy nic nenavážila. A pak jsem si za ten poslední den tak zvykla, že jsme přišly domů a ta váha mi chyběla, pořád jsem měla pocit, že jí málo.
Pak přišla dětská, zvážila jí, řekla, že jí dost a byla jsem v klidu. Má být alespoň 6 počůraných plen denně, podle toho se pozná, že jí dost. No a kojit podle toho jak dítě chce, pokud nejsou nějaký problémy. Malá saje tak 10min a pak se pustí, zavře pusu a už prostě nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
1.5.12 15:10

Dydynky mělo by se kojit co já vím nejdýl 20 min., pak už si prý s tím prsem jen hraje a nemá to smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
1.5.12 15:24

Mně říkala doktorka, že nejdýl 45min, ale malá stejně dýl než těch 10min nepije. Pak už poznám, že to jen žmoulá a má to místo dudlíka, ale když chce tak jí nechám ona se pak stejně tak za 5min pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
1.5.12 17:21

vím, že se ptám asi blbě, ale jak poznáte, že to jedno prso už je prázdný a za jak dlouho se zase naplní..? a mají se během jednoho kojení ty prsa střídat, ne? snad mi to všechno vysvětlí na tom kurzu, protože v tomhle fakt plavu.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
1.5.12 20:38

Co já vím, tak prsa by se měly střídat na začátku aby se rychle vytvořilo mlíko, pak už se většinou dělá jedno kojení jedno prso a další kojení druhý prso. A jak se pozná prázdný prso to nevím, já ho ještě úplně prázdný nikdy neměla. Sice je třeba hodně měkký, ale něco z něj teče pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
3.5.12 07:13

A to ti všechno řeknou v porodnici, nebo na tom kurzu? Mě to připadá jako docela složitej proces.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
3.5.12 09:09

Co říkali o kojení na kurzu, to už si dávno nepamatuju, tak jsem se soustředila na věci kolem porodu. No a v porodnici, taky moc sdílný nebyli, něco jsem měla různě načteno a co jsem nevěděla, jsem se musela ptát. Tam mi akorát v rychlosti ukázali, jak to prso držet a malou k němu přiložit a že mám kojit často nejdýl po 3h aby se udělalo mlíko. Ale třeba mi ani nikdo neřekl, že se dítě po napití nechává odříhnout. To kdybych si nepřečetla a nezeptala se pak na to, tak to asi do teď nevím a nedělám to. A co jsem si nebyla jistá jsem pak řešila s dětskou doktorkou, ta mi toho asi řekla nejvíc.
V porodnici byli takový šanony o kojení a dalších věcech, takže to si můžeš přečíst a třeba se něco dozvíš. Já si to docela četla, ale stejně není nad to se někoho zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
3.5.12 19:07

Ahojky, jmenují se Zuzanka narodila jsem se 20.4.2012 ve 23:07.
Vážila jsem 2,8kg.
A měřila jsem 48 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
3.5.12 19:26
@Petra3890 píše:
Ahojky, jmenují se Zuzanka narodila jsem se 20.4.2012 ve 23:07.
Vážila jsem 2,8kg.
A měřila jsem 48 cm.

Moc gratuluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
3.5.12 19:28

Gratuluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
3.5.12 19:29

@Petra3890 velká gratulace :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
3.5.12 19:33

děkuji,za tu dřinu to stálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
4.5.12 21:34

@Annnet dneska je malý 1 měsíc, teda to letíííííí!! :palec: jinak podle mě by měli mít ty interaktivní tabule (jako třeba v DMku) a tam by porodní asistentky namluvily ty nejzásadnější informace na nejčastější otázky, na který se stejně všechny ptáme no a pak by nemusely být tak nervózní, že se musí pořád opakovat :mrgreen:

Petro taky moc gratuluji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
4.5.12 21:51

naše mála Zuzu

:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek