Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jo já jsem blbá
nekoukala jsem na metřík ![]()
no dole ho nechávat nebudu, už se tam několikrát vloupali, kočárkárnu, která se zamyká tam nemáme a mě se líbí bugaboo tak pak nechci aby nám ukradli drahý kočár
Ty jo, tak to se pěkně nadřeš. My to jinak udělat nemůžem, když se nám nevejde dovnitř, takže radši levnější kočár a nechávat dole. Naštěstí máme dole několik malých uzamykatelných místností od kterých má klíč jen správce a to je náš kamarád, takže se s ním chceme domluvit, že bysme si tu jednu místnost vzali, tak snad to půjde.
Snad to vyjde, už jsme si to takhle naplánovali ještě než jsem otěhotněla. Budem se tam muset zajít někdy domluvit, ale zatím je ještě čas. Stejně jiná varianta není, tak to musí jít.
Jinak jsem se minulý týden už registrovala na předporodní kurzy, tak jsem na to zvědavá, snad to k něčemu bude.
Fakt?? a kde? co to všechno zahrdnuje? je tam i nějaký cvičení?
Budu rodit ve fakultce na Lochotíně, mám to nejblíž. A můj dr. mi dal právě už letáček a že jestli tam chci, tak ať si tam zavolám hned, že tam bývá dost narváno a už třeba v 18.týdnu bych se tam nemusela dostat. Tak jsem tam psala a jsem tam přihlášená, bližší info budu za 2-3měsíce. Jinak by to měla být prohlídka porodnice, info o porodu, předporodní, poporodní péče, kojení, základní péče o novorozence a tak. Je to 5lekcí a nebo pak mají jenom jednu zkrácenou, ale to je jen prohlídka porodníce. Jdu to najít, pošlu ti odkaz
http://www.fnplzen.cz/…e_detail.asp?…
Nevím kde budeš rodit, asi má každá porodnice svoje.
Můj dr. má ordinaci se svojí manželkou a ta se právě specializuje na screening a nějaká ta lepší vyšetření a je tam jen 1× týdně a zbytek pracuje právě ve FN na Lochotíně. Takže oni mají všechny info přímo od zdroje a ví jak to tam chodí, takže pacientky rovnou informujou.
Tak to máš fakt moc dobrý, že se to takhle dozvíš z první ruky ![]()
tak ty info pak můžeš předávat mě ![]()
Akorát já ty papíry dostala vytištěné rovnou od nich a asi jsou loňské nebo co, protože na stránkách FN jsou ceny za ty kurzy jednou tolik. Ještě že jsem se tam podívala, jinak bych se pak asi divila ![]()
Oni asi žádný další info už nebudou. Jen ty kurzy a pak třeba co s sebou do porodnice, ale to je všechno na těch stránkách jak jsem ti poslala. Já to dostala všechno vytištěný s průkazkou.
Tak to jo ![]()
a jak to mas ty? ty uz zustanes na neschopence do konce a nebo se budes vracet do prace?? ja to jeste neoznamila sefovi..
Já mám šéfa svýho tátu, takže to nešlo zatajit ![]()
Za 14 dní jdu na kontrolu tak uvidím co mi řeknou. Ale asi si tu neschopenku nechám už zrušit a půjdu zas do práce. Ono je to i blbý, jak mám jen ty vycházky tak se nikam nedostanu a i o víkendu musím trčet doma. Taky bych chtěla chodit na nějaké těhu cvičení a to je všechno stejně nejdřív od 17 nebo 18h, takže to bych taky nemohla. No uvidím jak to udělám, musím se ještě domluvit s tátou, teď tam za mě někoho má, tak aby jí zas nemusel vyhazovat, když za pár měsíců bych stejně už nechodila. A doktor ten to asi nejspíš nechá na mě jak budu chtít.
a to nejde aby ti napsal lepsi vychazky?
nebo neomezeny? znam holcinu a ta je na neschopence ma rizikovy a ma neomezeny vychazky
Já vím, že to doktoři píšou, ale třeba kamarádka co byla těhotná před rokem, tak byla doma kvůli tomu, že nesměla vykonávat svojí práci a měla vycházky jen 14-18, celou dobu, to mi přijde šílený.
Já mám tedy 10-12 a 14-18, ale stejně když bych chtěla jéct někam dál, tak to nejde. Já zas chápu, že mi dal vycházky jen takhle, když jsem měla ten hematom a musela jsem ležet, bylo by divný aby dával neomezené. Ale teď už zase není důvod abych byla doma a práci v kanceláři můžu dělat pořád, takže si nemyslím, že by mi ty vycházky nějak „vylepšil“ spíš teda možná zruší celou neschopenku. Zkusím to s ním nějak probrat buď teda ať ty vycházky udělá jinak klidně by stačilo, kdyby třeba ty dopolední zrušil a udělal mi to 13-19, to už je přeci jen víc hodin v kuse a něco se dá dělat a když nebude chtít, tak asi půjdu zas do práce.