Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky já teda na to taky nemám, chodím do práce každý den na 12hodin, jsem z toho unavená. Máme pidi byteček, ale zase nějak nešetříme, jezdíme hodně na výlety, sportujeme, ono se to nezdá všechno stojí prachy. Kdybych měla jít na IVF tak si prostě musíme půjčit, ale šla bych do toho. Mám ještě dva a půl roku splácení auta, to je taky měsíčně docela pálka.
Izz píše:
Denisa má to štěstí, že na to má. Já bych teda takový peníze neměla…takže to je takový štěstí v neštěstí, když to tak mám říct blbě.
když si tady přečteš jenom pár diskusí tak by jsi koukala co holky musí všechno obětovat,ale dělají to proto,že prostě chtějí dítě…nic víc.My třeba to taky nemáme jednoduchý..koupily jsme si byt..postavili dům a vše bez půjček a k tomu ještě umělko.Každý vidí jenom výsledek,ale nikdo už nevidí tu dřinu a to odříkání,když člověk chce něco dokázat a mít.Nebyla jsem 12let na dovolené..znám jenom práci..přesčasy a manžel to samé.Ted jsem třeba doufala,že za stavebko konečně uvidím svět..no neuvidím..podívám se jenom opět do car,ale ten pocit kdy mě zase dají do bříška miminka mě za to všechno stojí.
Když to tak vezmete na druhou stranu co je to dneska 70 000.- prakticky si za to nic moc nekoupíte, možná ojeté auto do kterého vrážíte peníze. Mimís je dobrá investice.
kikina79 píše:
Holky já teda na to taky nemám, chodím do práce každý den na 12hodin, jsem z toho unavená. Máme pidi byteček, ale zase nějak nešetříme, jezdíme hodně na výlety, sportujeme, ono se to nezdá všechno stojí prachy. Kdybych měla jít na IVF tak si prostě musíme půjčit, ale šla bych do toho. Mám ještě dva a půl roku splácení auta, to je taky měsíčně docela pálka.
Vím holka je to těžký.Manžel dělá též 12 a k tomu aby něco vydělal tak přidává i víkendy.Naštěstí má dobrou práci kde maká 15let tak to jde.Ted jsme si za manžovo stavebko koupili auto a další si hned zase založil a mě za chvíly končí,tak zase budde líp.No když je nejhůř tak voláme rodičům.Byli jsme ted na umělku..vysralo se auto..oprava 10tisíc tak nám už pomohli rodiče.Někdy nechám na poště 20tisíc a to je pak už hnus.
U nás je to tak že jedna moje výplata jde na poplatky s tím že mi přítel dává půlku. A z druhý mojí výplaty žijeme. když mi dá můj chlap půlku na poplatky zaplatí si svoje pojistkty nějaký výlet, tak je pak na účtech pěkný vychr. Ale je fakt že si topřávám celkem často nějaký ten hadřík. Určitě by jsme se mohli trošku uskromnit.
teda člověk vás 2 hoďky nechá bez dozoru a vy tu uděláte takový průvan!! Hoj Deniso, to jsem ráda, žes nás poctila a přišla sem nakouknout a jsem ráda, že už jsi se nějak oklepala z posledního neúspěchu
Příště na tebe budu myslet ještě víc, abys ty prachy nenacpala všecky do CARu a mohla taky vypadnout aspoň do Bulharska i s prckem!
Jo holky, není to prča, my platímě měsíčně skoro 19 tisíc hypotéku, taky jsme furt v práci, ale když vidím kolem sebe ty samoživitelky s dvěma dětma, jak se umí uskromnit a ještě uživit celou rodinu a vzít i děcka na výlet, tak si říkám, že máme ještě velké rezervy!
Ahoj Denisko, tak to tady čtu, moc mě mrzí že ti to nevyšlo, ale příště to určitě vyjde, uvidíš ![]()
a s těma penězma, to se určitě neplatí najednou na ruku doktorovi, ale postupně se hradí všecko možný ne? takže to určitě zvládnout jde pokud chodíme do práce ![]()
takže na to teď nemyslím, a je mi to i tak nějak jedno co to bude stát..
Malinie píše:
Ahoj Denisko, tak to tady čtu, moc mě mrzí že ti to nevyšlo, ale příště to určitě vyjde, uvidíš
a s těma penězma, to se určitě neplatí najednou na ruku doktorovi, ale postupně se hradí všecko možný ne? takže to určitě zvládnout jde pokud chodíme do práce
takže na to teď nemyslím, a je mi to i tak nějak jedno co to bude stát..
Ahojky
né to neplatíš dokymu ale v recepci a je to tak za 14 dní.Nejdříve zaplatíš Gonal..po 6 dnech zaplatíš cyklus ivf 26000..pak je odběr vajíček a to zaplatíš zálohu ICSI..pak je oplodnění a doplatíš vše co dělali..zbytek ICSI..mražení atd.IVF trvá cca 15dní tak všechno už musíš mít našetřené.Ale tak dá se to no.Mám na to 1/2 roku a už taky něco máme.Když jsme sami tak to jde..mít děti tak nevím..hi hi
AGRI to je přesné..taky by jsme se museli uskromnit..ted si dopřejeme a jak píšeš Ty jsou ženské a s čím vyjdou čumím jak debil
a mám ještě taky velkou rezervu.Už by to nebyli značkový hadry..parfémy apod.kraviny..ale zase si vždycky udělám radost no…když tak trpím.No já mám nájem 7000kč a stavebko máme 5000 a k tomu taky pojistky a auto a na baráku platímjenom eletriku.Spíš mě ted stojí dost hafan a léky co musí brát do konce života a samozřejmě auto..nedávno se vysralo turbo a oprava skoro 30000..za chvíly alternátor a oprava při umělku byla 10000..takže hnus.rezervy v hajzlu a můžeme začít znova.No tak se ted musíme uskromnit a prostě snažit se ušetřit..tedy do doby kdy se zase něco nevysere..hlavně auto
No kdyby něco tak by nám pomohli rodiče,protože já už nemám moc času a doktor nechce slyšet o moc dlouhých pauzičkách
kikina79 píše:
Když to tak vezmete na druhou stranu co je to dneska 70 000.- prakticky si za to nic moc nekoupíte, možná ojeté auto do kterého vrážíte peníze. Mimís je dobrá investice.
Hele to právě říkám já..koupily jsme si octávku před 5lety…no a pořád něco tam musíme měnit a není to vidět a jako zlatý umělko.Když to spočítám i se zabezpečením tak jsme do ní narvaly skoro 80tisíc..no a jako kde je to vidět
Ted zase kupoval zimáky a 10hadrů a to jsem chtěla blbej telefon a auto má přednost.Když už jako jsem mohla mít foun tak se zase vysrala lednice
No není to hnus
Ted mám narozky..chtěla jsem foun..no mám zapomenout..chceme mimí takže mám smůlu.Ve čt jedeme k vetovi na injekce a pro léky..cca tak 2 litry.Taky bych s tím někdy flákla,ale nejde no..jsem ráda,že na to je..kdyby nebylo bylo by to hoorší
![]()
A tak víš co, kdyby bylo nejhůř, prodáme kabelky a parfémy a máme na dvě IVFka néé??
Je super, že máš ty opory- manžel, rodiče, kamarádi- všichni na jedné vlně, to je skvělý pocit, i když všecko kolem se sere…a pes stojí spoustu prachů, ale jestli je jako ty moje dvě fenečky, tak to je nejlepší kámoš- furt to vrtí ocasem (na rozdíl od manžela
), vždycky si tě rád poslechne a milovat tě bude za hrob!
Agrimonia píše:
A tak víš co, kdyby bylo nejhůř, prodáme kabelky a parfémy a máme na dvě IVFka néé??Je super, že máš ty opory- manžel, rodiče, kamarádi- všichni na jedné vlně, to je skvělý pocit, i když všecko kolem se sere…a pes stojí spoustu prachů, ale jestli je jako ty moje dvě fenečky, tak to je nejlepší kámoš- furt to vrtí ocasem (na rozdíl od manžela
Právě proto..hafan je moje mimí a dala bych cokoliv jenom at je mu líp..to radši žrát nebudu.To je on
Agrimonia píše:
A tak víš co, kdyby bylo nejhůř, prodáme kabelky a parfémy a máme na dvě IVFka néé??Je super, že máš ty opory- manžel, rodiče, kamarádi- všichni na jedné vlně, to je skvělý pocit, i když všecko kolem se sere…a pes stojí spoustu prachů, ale jestli je jako ty moje dvě fenečky, tak to je nejlepší kámoš- furt to vrtí ocasem (na rozdíl od manžela
No prý by mě prodal tu tunu bot a hadrů co prý pořád brečím,že mám málo.No holiče a nehtíky mě snad nechá
![]()
jejda, ten má psí oči, to by člověk zmucinkal, plyšák jeden…
Hele, ale taky když otevřeš skříň, tak nemáš co na sebe že jo? Já bych to měla probrat a odvézt někam na charitu ![]()