Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My se sousedy vycházíme, ale jsou „divní“a i když jsme je upozornili, tak pořád třískají dveřma. Nejde je upozornovat do nekonečna(a stále to dělají)takže o tom ví domovník a taky klidně podáme stížnost na družstvo.
Ovšem já jsem členem-zaměstnancem družstva a mám na starosti právě tyhle vztahy. Takže to pořeším v rámci funkce rovnou a rázně.
Co se týká nás, taky si pod námi stěžovali. Děti začly lézt a dupali, to se prostě nedalo nic dělat. Sousedka zazvonila a viděla, že všude máme měkčené lino a kusové koberce. Takže potom už neřekla nic. Prostě myslela, že máme plovoučku a dupeme naschvál. Řekla jsem í, že sama vidí, že více pro to udělat nemůžeme, tudíž se omlouvám a budeme dělat co je v naší moci
. @Martin1988 takže ať vaše žena nebrečí, nestojí to za to. Pokud jste doma udělali vše co šlo, potom se nemusíte ničeho bát. Některé stížnosti na družstvu jsem řešila a dopadlo to např. tak že soused i přispěl na koberec těm nad nimi, hlavně ať se to vyřeší. Pokud lidé udělají co mohou pro dobré vztahy, potom není na družstvu co řešit. Vždy se hodnotí vstřícnost jednotlivých partii.
Příspěvek upraven 09.12.16 v 16:37
Ja jen proste vim, ze z nasi strany nedelame nic spatneho. Prece to je jen maly spunt co se obcas zmeni v dablika a trochu si poblbne. Okolo 20h. chodi spat a je klid. Kazdopadne z dobrych zdroju vim, ze takove veci ci stiznosti, druzstvo neresi. Nechapu ji o co ji vlastne jde? To nas chce psychicky deptat nebo co? Aspon vidim jaka je hrdinka. Misto toho aby prisla a dala rec, tak vola na druzstvo a nevim co jeste. Panaka jsem si dal a jsem klidnejsi.Dam si asi dalsiho ![]()
Příspěvek upraven 09.12.16 v 16:41
@Martin1988 družstva všeobecně moc dělat nemohou. Můžou si Vás pozvat a probrat to a najít řešení. Každopádně přestupky proti soužití se evidují a kdyby problémy gradovaly má družstvo tu moc zbavit nájemníky členství, ale to už jsou opravdu vyjímečné situace…
@axlpol píše:
@Martin1988 družstva všeobecně moc dělat nemohou. Můžou si Vás pozvat a probrat to a najít řešení. Každopádně přestupky proti soužití se evidují a kdyby problémy gradovaly má družstvo tu moc zbavit nájemníky členství, ale to už jsou opravdu vyjímečné situace…
Jenze aby to negradovalo tim, ze tam obcas zavola a postezuje si. Reknu to takhle.Me se nechce nikam za nikym chodit a vysvetlovat proc nase dite sem tam zadupe nebo zakrici. Myslim tu sousedku ted. Vubec me nezajima jeji pes a ani to ze nemohla spat.Ja taky kvuli necemu nebo nekomu, nemuzu spat. Jenze si rikam, ze to proste zivot v panelaku. Reknu to vtipne, ale kdyz treba venku sekaji travu ci rezou neco na pile, to je mam jit servat? At to vypnou atd.?Beru to vse s rezervou. Proste pipina co si mysli, ze je v dome sama. S kazdym v baraku vychazime za dobre. Zdravime se, ptaji se na maleho a ruzne. Jednou jsme se ptali sousedky na proti, jestli ji vadi nas maly a ona, ze v pohode a kdyz bychom chteli, tak by ho i treba nekdy pohlidala.Uff moc se rozepisuji, nezlobte se. Potrebuji se z toho vypovidat.
Až budou mít sousedi svoje dítě, a ono zakřičí, nebo dupne, a jejich pes se bude bát, tak jak to budou řešit? Asi dají dítě do dětského domova, ne? ![]()
@nostress píše:
Až budou mít sousedi svoje dítě, a ono zakřičí, nebo dupne, a jejich pes se bude bát, tak jak to budou řešit? Asi dají dítě do dětského domova, ne?
Jo to nevim co budou delat. Zrejme ho prodaji kvuli psa, ktery se boji bourky a kdyz nas maly zadupe, tak on si mysli, ze je bourka a boji se.Jsem si kolikrat rikal jestli treba nezajde vynadat tem co hlasi pocasi. ![]()
@Martin1988 píše:
Jo to nevim co budou delat. Zrejme ho prodaji kvuli psa, ktery se boji bourky a kdyz nas maly zadupe, tak on si mysli, ze je bourka a boji se.Jsem si kolikrat rikal jestli treba nezajde vynadat tem co hlasi pocasi.
A přitom by stačilo koupit psovi špunty do uší, a sousedce taky, a byl by klid. ![]()
@Judithkaj píše:
Ty už jsi tam právě vlítnout měl. Co jsi za chlapa, že se vypisujes na miminu a tvoje žena a dítě brečí? Bože. Dej si panáka a bez to dolů srovnat.
Jako vlítnout tam to ano, ale dala bych si zpátečku s tím, aby z něj u toho táhnul alkohol.
@sanyaa píše:Řešila jsem něco podobného jako on a nejdřív jsme se omlouvali a byli na ně milí a oni jen stupňovali svoje požadavky a stížnosti. Když už nás prudili i za hluk, který nebyl od nás, tak mi bouchly saze a vlítla jsem tam na ně tak, že to slyšel celý barák a je klid. Samozřejmě to ale doma krotím v rámci možností.
Ne, nikam nechoď, nemá cenu ječet na sousedku, vše to jen zhorší. Rozhádali jsme se takto se sousedem, protože jsme se nechali vytočit, a naučila jsem se z toho, že je rozhodně lepší toho dotyčného ignorovat, popř. pokud už nějak musíš reagovat, tak klidně a věcně. My jsme si nervů užili hrozně moc a půlku bychom si ušetřili, kdybychom se nenechali vyprovokovat.
@Martin1988 máme vedle souseda, který práská dveřma, protože byl zvyklý v baráku jen zaklapovat. Takže idiotovi nedochází, že není někde na samotě, ale v domě…ovšem to nic není oproti tomu, když má co 14dní děti na víkend. Mají kolem 7 let a absoulutně nevychovaní, dupou, bouchají všem do dveří. A jeho odpověd byla, že jsou zvyklí žít v domě. Ač mám ráda děti a chci aby všichni tolerovali ty naše, snaším se být tolerantní i na ně, ale už jsem na ně doslova několikrát vylítla, co to je za bordel! Takže chápu, že to člověka naštve, protože lidé jsou hrozně netolerantní.
To ovšem není Váš případ, proto na to nemyslete. Myslím, že i ta vaše sousedka nebude zlá. Jen to ještě nezažila, že s dětma to jinak nejde.Teda s takovýma malýma. Já taky miluju naše kočky a jak ti parchanti od souseda dělají bordel, tak se bojí. Jinak taky se na souseda usmívám, ale doma si o něm myslíme svoje ![]()
Svědomí máte čisté, neděláte nic schválně ani cíleně, takže vyčkejte času, než budou mít pod vámi své dítě, všechno se jim vrátí ![]()
@fifinka609 myslím,že klidným vysvětlením, že více proto udělat nemůžou dosáhne více než řvaním a agresí. Omlouváme se, prostě udělali jsme co jsme mohli a lepší to nebude. Víc není důvod říkat, ani křičet.
Náš malý zase brečí když soused vrtá. To má na něj jako manžel vlítnout, ať se neodvažuje navrtat ani poličku! to je fakt zbytečné se navzájem hádat a řešit to takhle.
@axlpol píše:
@Martin1988 máme vedle souseda, který práská dveřma, protože byl zvyklý v baráku jen zaklapovat. Takže idiotovi nedochází, že není někde na samotě, ale v domě…ovšem to nic není oproti tomu, když má co 14dní děti na víkend. Mají kolem 7 let a absoulutně nevychovaní, dupou, bouchají všem do dveří. A jeho odpověd byla, že jsou zvyklí žít v domě. Ač mám ráda děti a chci aby všichni tolerovali ty naše, snaším se být tolerantní i na ně, ale už jsem na ně doslova několikrát vylítla, co to je za bordel! Takže chápu, že to člověka naštve, protože lidé jsou hrozně netolerantní.
To ovšem není Váš případ, proto na to nemyslete. Myslím, že i ta vaše sousedka nebude zlá. Jen to ještě nezažila, že s dětma to jinak nejde.Teda s takovýma malýma. Já taky miluju naše kočky a jak ti parchanti od souseda dělají bordel, tak se bojí. Jinak taky se na souseda usmívám, ale doma si o něm myslíme svoje
Svědomí máte čisté, neděláte nic schválně ani cíleně, takže vyčkejte času, než budou mít pod vámi své dítě, všechno se jim vrátí
No o ni bych si neoprel ani kolo, s prominutim.Za to co dela! Neprovadime nic schvalne.Jak jsem psal v jednom prispevku, maleho usmernujem a vic pro to neudelame. Urcite si kvuli jedne nespokojene holce nebudu kupovat do celeho bytu koberce. Kolikrat od nich sel kraval a ja s tim nic nedelal. Nejsem ten typ cloveka, ktery by hned nekde letel zvonit a nebo si jinak stezovat. Treba jsem srac kdyz to mam takhle rict, ale vychovany s rozumem a urcitym pochopenim…Bouzel to nekterym chybi a delaji jen zle!
@axlpol píše:
@fifinka609 myslím,že klidným vysvětlením, že více proto udělat nemůžou dosáhne více než řvaním a agresí. Omlouváme se, prostě udělali jsme co jsme mohli a lepší to nebude. Víc není důvod říkat, ani křičet.Náš malý zase brečí když soused vrtá. To má na něj jako manžel vlítnout, ať se neodvažuje navrtat ani poličku! to je fakt zbytečné se navzájem hádat a řešit to takhle.
Ale to jsi asi pořádně nečetla. To jsme dělali a to dost dlouho a nikam to nevedlo.
Jako bych slyšela našeho souseda, který má taky dvě malé roztomilé ratolesti
on nic, on muzikant a jeho děti andělé co občas zadupou. Pravda je taková, že jeho dvě roztomilé ratolesti dupou neustále, křičí neustále. Mají trošku problémy s mluvou, takže vydávají pouze zkřeky, které se ozývají přes celou chodbu. Řev, křik, dupání v 6 ráno nebo v 11 v noci nejsou nic ojedinělého. Děti neusměrňují vůbec, doma vůbec a když vyjdou z bytu tak taky ne. Tzn. když v 6 ráno přijde hlídat babička, tak se to zaručeně dozvíte, protože děcky vyběhnou ven a řvou a lítají po chodbě. Už nemáte šanci usnout, protože nastává sajgon v režii babičky. Jediné co občas na chodbě uslyšíte… tak jemné pssssst
takto usměrňují rodiče svá rozzývená děcka
děti samozřejmě nereagují. Vrchol byl ten, když jim začali utíkat z bytu a studovali co to na těch dveřích máme. Povedlo se jim, že nám věnec ze dveří i spadl. Je poměrně psycho, když slyšíte z bytu za dveřmi štěbetání a rány a když mrknete do kukátka, tak nic nevidíte
Po chvilce nám to došlo. A to se nebavím o jejich neustále zasviněných botách a bahně na naší rohožce. Chápu, že to jsou děti a hrají si, proti tomu nic, ale nevim proč bych kvůli tomu měla neustále uklízet cizí špínu
Nejhorší je postoj rodičů. Maminka labil, která děti absolutně nezvládá a tatínek, když měl výstup s druhým sousedem, kterýmu už taky stříkaj nervy a to je to poměrně sympatickej mlaďas, který většinu času tráví v práci, tak postoj tatínke byl, že jeho děti nic a pokud má nějakej problém, tak ať si přesně píše časy a dny kdy to bylo a pak se s ním možná bude bavit
Není nad sousedské vztahy
Neříkám zakladateli, že si stejný případ, ale přijde mi, že to s manželkou trošku prožíváte, protože pokud to vaše ratolest dělá opravdu jen občas, což já beru třeba 1× za týden, pak už to začíná být opravdu otravné a každý se prostě neudrží, tak není co řešit. Neřešila bych je. Ať si stěžují na co chtějí ![]()