Sousedské spory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tini
20.1.12 17:10

Já to teda taky nesnáším, některý čoklíci jsou úplný hovada a štěkaj jako by jim někdo něco dělal, je to teda obtěžující a o infarkt, mám vytypované tyhle typy a chodím jako cvok a přecházím z jedné strany ulice na druhou a když vidím u nich otevřená vrata, jsem schopná strachy změnit trasu, jsem ale taky v dětství pokousaná a to je zkušenost nesdělitelná, i když nikomu to nepřeju, ale ta hrůza, co mně vždycky sejme se skutečně nedá ovládnout, je to jako když se někdo bojí výšek a najednou by ho někdo nečekaně vystřelil na bungee, proto se na nás zaryté milovnice hafanů nemůžete zlobit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.12 17:14
Tini píše:
Já to teda taky nesnáším, některý čoklíci jsou úplný hovada a štěkaj jako by jim někdo něco dělal, je to teda obtěžující a o infarkt, mám vytypované tyhle typy a chodím jako cvok a přecházím z jedné strany ulice na druhou a když vidím u nich otevřená vrata, jsem schopná strachy změnit trasu, jsem ale taky v dětství pokousaná a to je zkušenost nesdělitelná, i když nikomu to nepřeju, ale ta hrůza, co mně vždycky sejme se skutečně nedá ovládnout, je to jako když se někdo bojí výšek a najednou by ho někdo nečekaně vystřelil na bungee, proto se na nás zaryté milovnice hafanů nemůžete zlobit
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.12 17:16

A když by se něce nedejbože stalo, tak ti žádnej pejskař nic nedá a ty budeš mít zmrzačený děcko nadosmrti.

• Citovat
  • Upravit
5463
20.1.12 17:18

S tím nic neuděláš.Tohle bych neřešila je to jeho pozemek a pes si na něm může štěkat jak chce.To bych raději přešla na druhý chodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 17:29

My obvykle přecházíme, ale když jsem ho tam viděla s páníčkem, naivně jsem předpokládala, že takovému chování psa bude zabráněno.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
20.1.12 17:45

Tak to chápu, my máme souseda se stafordem, kterej je nevychovanej. Jako štěně nám vběhl do bytu, od kočky dostal pěkně po čuni a od tý doby má vůči nám averzi. Máme jorkšíra a venčit ho můžeme jen když víme, že se soused právě vrátil z procházky. Venčí ho zásadně bez vodítka a nejednou už jeho pes napadl jiného psa. Prý je to ale jenom hra. Jenže když má jeden pes skus jak prase a druhej se sotva drží na nohou, tak to není hra, ale boj o život. Naštěstí je se sousedem domluva, ovšem lituju každého, kdo se s ním venku potká. Zajímavější sousedské spory máme na zahradě se sousedama. Začalo to před lety kvůli naší malé úrodě meruněk, které sousedka slíbila kamarádce. Trvalo to roky, ale táta ignoroval i když pokáceli náš strom a ještě jim poděkoval, prý to chtěl už dávno. Od té doby je relativně klid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18305
20.1.12 17:49

Pes si holt střeží svoje teritorium. Má to tak v genech (je to zvíře smečkové a navíc teritoriální…) :nevim:
Se zuřivým hlídačem mám super příhodu… Kdysi měl můj kolega kocoura, co měl hodně široký rajón… :mrgreen: Všecky kočky v okolí byly „jeho“. No a na psy zvysoka prděl - a ti ho kvůli tomu nenáviděli a štěkali jak pominutí… Zvlášť jeden, takový světle hneědý vořech. No a milý Mikeš si přesně vyčíhnul, kam až mu ten jeho řetěz dovolí na dvoře zaběhnout, apk jednou seskočil ze zídky, vydráždil hysterické psisko k úplné zuřivosti a pak si dvacet centimtrů od jeho čelistí sedl a v klidu se začal „umývat“..... :P No myslel jsem, že mě tehdy klepne. Ale Mikeš byl suverén a kliďas..... :lol:
Takže bych dítko asi naučil, že schválně půjdeme kolem toho plotu a ještě pejskovi hezky zamáváme… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.1.12 17:53

Já tyhle baskervily taky nemusím, s kočárem kličkuju z jednoho chodníku na druhý, aby mi nevzbudili spícího prcka. Ještě dobrý je, když takový tele stojí bez vodítka, bez náhubku a majitel na dálku tvrdí, že pejsek je úplně neškodnej. To je možný, že je neškodnej, ale vzhled má jak pes, co hlídal Tajemnou komnatu v Harry Potterovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 17:54
Jura007 píše:
Pes si holt střeží svoje teritorium. Má to tak v genech (je to zvíře smečkové a navíc teritoriální…) :nevim:
Se zuřivým hlídačem mám super příhodu… Kdysi měl můj kolega kocoura, co měl hodně široký rajón… :mrgreen: Všecky kočky v okolí byly „jeho“. No a na psy zvysoka prděl - a ti ho kvůli tomu nenáviděli a štěkali jak pominutí… Zvlášť jeden, takový světle hneědý vořech. No a milý Mikeš si přesně vyčíhnul, kam až mu ten jeho řetěz dovolí na dvoře zaběhnout, apk jednou seskočil ze zídky, vydráždil hysterické psisko k úplné zuřivosti a pak si dvacet centimtrů od jeho čelistí sedl a v klidu se začal „umývat“..... :P No myslel jsem, že mě tehdy klepne. Ale Mikeš byl suverén a kliďas..... :lol:
Takže bych dítko asi naučil, že schválně půjdeme kolem toho plotu a ještě pejskovi hezky zamáváme… :lol:
:palec:
Rádi bychom mávali, ale strach je silnější. Ale až potkáme páníčka, zamáváme s úsměvem jemu. :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
307
20.1.12 17:57

Všichni páničkové tvrdí, že jejich psisko je hooodnééé a neškodnééé, ale když se něco stane, tak ruce pryč… Takovým řečem vůbec nevěřit! Do hlavy psovi nikdo nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.1.12 17:58

Jak tu už kdosi psal - pokud je pes doma za plotem a krom štěkotu tě nijak neohrožuje, tak se s tím budeš muset smířit.
Co takhle místo dělání si nepřátel, promluvit si s dítětem a připravit se na to, že teď zrovna bude čokl řvát? Uklidnit ho a říct mu, že se nemá lekat, že se bude štěkat?

U nás to takhle zabralo. Vysvětlila jsem dětem, že se nemají teď lekat.

Když jsem chodila těhotná, sousedův vlčák na mě pokaždé řval. Taky jsem si vždycky myslela, že potratím tím šokem, ale bohužel. Mladý pes, tak se snažil. měla jsem mu to mít za zlé? Proč? Vždyť dělá, co se od něj čeká. Hlídá si svoje. On neví, že ty jsi mu neškodná ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 18:02

A jde si leknutí zakázat? Když něco nepředpokládáš? Psa nevidíš a on z ničeho nic vyběhne? Malým dětem a miminům v kočárku nic nevysvětlíš.

• Citovat
  • Upravit
12154
20.1.12 18:03
Gina108 píše:
Každej druhej tady má čokla, co štěká jak pominutej, když okolo proletí moucha a ty vesnický howada jsou ještě hrdý na to, jakýho maj doma hlídače :roll: :zed: :zed: :zed:

8o 8o
:think:
Já taky, heč. :mrgreen: I moji psi dělají, co se od nich očekává a co je jim přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 18:04

Aha, tak už Tvojí reakci rozumím… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.12 18:05

Raduno, když stojíš vedle svého psího miláčka a on řve jak pominutý po mamce s dětma, necháš ho řvát???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová