Společný domov, kde si nepřijdu jako doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75743
22.7.23 09:30
@Russet píše:
To hraní na rodinku se studujícími dětmi bylo nutné? Nechala bych si svůj byt a navštěvovala se :nevim:

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33633
22.7.23 09:31
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, přišla jsem si sem pro názor a zkušenosti ostatních.
Před 2 lety jsem se přistěhovala k partnerovi. Má svůj byt na hypotéku. Oba máme děti které studují a žijeme řekla bych poklidně až na jednu věc.
Přijdu si stále jako na návštěvě a nepřijdu si jako doma:(. Možná má na to vliv i to že v hádce mi několikrát partner řekl že můžu jít že mě nikdo nedrží že byt je jeho a já už si prostě nepřijdu jako doma.Většina hádek je kvůli hloupostem které mu vadí - třeba když komunikuji s ex ohledně dětí. Nějak se s ex nevidím, jde jen o tel. hovory třeba jednou dvakrát za měsíc.

Jistě že to má vliv. Hádáte se kvůli blbostem, a ještě tě vyhazuje? Jemu vadí, že komunikuješ s ex, protože spolu máte děti? Hm, co na to říct. Jak dlouho tam chceš ještě bydlet? Já už bych byla pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.7.23 09:32
@Anonymní píše:
@Russet a jak by si poznala že to tedy funguje či nefunguje?

Já bych sebou nenechala orat. Jednou řekne, můžeš jít. Dobře. Byl přetažený, je to hnus, ale přežiju to. Řekne to podruhé. Opáčím, myslíš tím mě a moje děti? Nebo se mám sbalit jen já? Řekl by to potřetí a odpověděla bych, že tedy hledám místo a budu ho informovat, až si nějaké najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.23 09:35

@Russet to sem mu také řekla a po bytech se dívám.

• Citovat
  • Upravit
53190
22.7.23 09:38
@Anonymní píše:
@sirikit s dětmi to není tak jednoduché se sbalit a odejít. Než se sežene byt atd také není hned.

Tak jsi s tím měla začít nepojpozději po druhé výhržce, že se můžeš sbalit a jít. Už bys to měla zařízené. A ponaučení pro příště: dokud jsou v tom děti a „není tak snadné odejít“, tak se k nikomu nestěhuj. Ponechej si vaše jistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
22.7.23 09:40
@Anonymní píše:
@sirikit s dětmi to není tak jednoduché se sbalit a odejít. Než se sežene byt atd také není hned.

A myslíš, že tvoje děti jsou s tím pánem šťastné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
22.7.23 09:44
@unuděná píše:
Tak jsi s tím měla začít nepojpozději po druhé výhržce, že se můžeš sbalit a jít. Už bys to měla zařízené. A ponaučení pro příště: dokud jsou v tom děti a „není tak snadné odejít“, tak se k nikomu nestěhuj. Ponechej si vaše jistoty.

S tim ponaučením se neda nic, nez jen souhlasit. Obzvláště pokud ma zena deti a navic se chce prestehovat k chlapovi a v novem bydlení by ji nepatrila ani klika u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
22.7.23 09:47
@smile_xxx píše:
Tak snad zvlášť, když mám děti, myslím na zadní kolečka. A když se nastěhuji i s dětmi někam, kde mi nepatří ani klika, a své vlastní bydlení nemám, tak mám i plán B, kdyby to nevyšlo. Zvláštně kvůli dětem.

Presne…bohuzel se veci maji tak, ze ty zeny vidi budoucnost po sestehovani na ruzovem oblacku, ale realita je pak uplne nekde jinde a problemy jsou na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
22.7.23 09:53
@Anonymní píše:
Před 2 lety jsem se přistěhovala k partnerovi. Má svůj byt na hypotéku.
Přijdu si stále jako na návštěvě a nepřijdu si jako doma:(.

Byt ti nepatří, nepatřil a patřit nikdy nebude. Je třeba si přiznat, že v tomto bytě nikdy nebudeš „jako doma“. A ano, jsi tam jen na návštěvě.
Si najdi vlastní bydlení, zařiď vlastní hypotéku a můžeš se cítit „jako doma“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
22.7.23 10:11
@smile_xxx píše:
To si úplně nemyslím. Jeden z partnerů může vlastnit nemovitost, a ten druhý může u něj bydlet, a může se tam cítit jako doma. Ale je to za podmínky, že se o společném soužití budou bavit dopředu ( i o možná ne úplně příjemných věcech, ale to k tomu patří - viz finance, co by se dělo,.kdyby se rozešli a pod). A hlavně, nemít za partnera idiota/idoitku, co když neví kudy kam, tak vyhrožuje protějšku, že se může sbalit a jít, protože mu tam nic nepatří. To je podpásovka vysoké kalibru. Otázka je, jak dlouho bude partnerce tuto variantu rozchodu jen „nabízet“. A kdy jí prostě řekne, ať se sbalí a vypadne.Na tenhle okamžik bych určitě naivně nečekala, a intenzivně něco hledala. Otázka je, jak je na tom zakladatelka s penězi -kauce, stěhování a pod.neco stojí. Klasika.

Já bych řekl, že to vyhrožování je jen součást udržování si nadřazené pozice, že mu vyhovuje mít služku a tohle je způsob, jak si vynutit poslušnost. A že když ona přijde s tím, že odchází, najednou otočí a bude se snažit, aby neodešla - klasika.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.23 10:13

@smile_xxx jak sem psala byt si hledám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.23 10:16

@Kutil Tom ono služku mu nedělám. O domácnost se staráme společně, ale to že chce být nadřazený v tom stebou souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
5683
22.7.23 10:39

A vsechny vase deti ziji taky s vami ci ne, kdyz pises, ze ses prestehovala…?

Musis opravdu tedy telefonovat s ex pred partnerem, kdyz vis, ze ho to vytaci? Nedivim se mu, jeho dum jeho pravidla. Preci nejste pres den neustale spolu, takze bych se chovala chytreji a zbytecne nevyrabela u sebe doma dusno. A jeste kvuli ex :roll:

Osobne mi prijde lepsi v tvoji situaci zustat ve svem najmu ci byte a s patnerem se navstevovat s obc. prespanim.
Pokud ti partner uz nekolikrat rekl, ze se muzes sbalit a jit, tak vas vztah fakt nebude nic moc a ja bych si tohle nenechala libit a zaridila se dle toho-jen navstevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí