Sranda v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aquarian
3.1.21 13:12
@Anonymní píše:
Holky jak bojujete když vás poučuje rodina a neustále dává nevyžádané rady?.
Po vánocích se tomu už jenom musím smát :lol:. Ačkoliv si celá rodina píšeme seznam dárků, od poloviny lidí jsem dostala ručníky, povlečení, utěrky, kterých mám milion a jsou v barvach, které se mi nehodí a plno lapačů prachu, které nesnáším.
Tetičky poučovali jak a co mám vařit, snidat, obědvat, večeřet, jak si mám doma přestěhovat nábytek apod. Asi se v důchodu moc nudí. Babička nám místo dárků na kterých jsme se domluvili dala plno lapačů, už jsme je obratem prodali. To stejné kdysi dělala snaše, mé matce, ale ta jakož to neodolna má její věci ve skříních dodnes a před návštěvou pověsí její záclony, použije její povlečení, vytáhne všechny dekorace. Rodiče mě neustále poučují jak mám žít, kde mám pracovat, jak mám šetřit, co kupovat. Matka se mě neustále ptá kde jsem si koupila oblečení, ať ji koupím stejné, do toho mě všude pomlouvá že chodím oblékaná jako bezdomovec. Babička i matka nás neustále zásobují oblečením, které se nosilo před sto lety a diví se že tak nádherné oblečení vyhazujeme do kontejneru. Minulý týden jsme byly u rodičů, prý proč chci manželovi ke kulatinam koupit samé zbytečnosti (které využije a o které mě sám poprosil) a že mu raději koupí bundu, protože ta jeho už je nemoderní a stará deset let. On má dva roky starou, značkovou bundu za 5 000 a ona mu chce koupit bundu, která se mu nelíbí v řetězci podobnému Lidlu za 400,– Kč. Vysvětlení nepomáhá.
Ještě před půl rokem se s rodinou dalo normálně bavit. Asi jim leze na mozek koronavirus nebo se jedná o počínající stařecké demence.
Pojďte mě uklidnit že naše rodina není jediná na hlavu.

Pomůže Ti myšlenka, že je to nejspíš dědičné? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
983
3.1.21 13:14
@jita22 píše:
Hm, děti jsou malé a líbí se jim každá blbost - asi geny po některých předcích. A byt není nafukovací a když dostanou nekolik velkých tašek kravin, tak mi to fakt vadí.

To bych spis zkusila kocirovat mnozstvi darku :P Ale resit, jestli je treba neco nevkusne nebo kyc nebo pseudomoderni, to bych vubec neresila, dokud ma dite radost :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 13:16

Z toho si nic nedělej. Já jsem třeba dřív měla snahu nosit oblečení, které jsem dostala od tchýně a nelíbilo se mi. Ale teď to klidně přijmu a hodim to do kontejneru na charitu. Mockrát jsem jí říkala, že moc děkuju, ale že si nemá dělat starosti a něco kupovat, že to nepotřebuju a pak už jsem i řekla, že mám jiný vkus, že to prostě nechci. Ale stejně to koupila. Tak co můžeš dělat. Ručníků, povlečení a utěrek už jsem taky dostala dost. Samozřejmě uplně mimo můj vkus. Takže letěly. :P A rady pouštím jednim uchem tam a druhým ven. Vyslechnu, ale řeknu si svoje a myslim si svoje. A nebuď hodná a nenech si do všeho kecat. Oni pak ty lidi mají pocit, že tě můžou ovlivňovat a kecat furt a uplně do všeho. Já už jsem to taky musela utnout a přestat být slušná, když mi tchyně chtěla vybírat přátele, kteří jsou pro mě vhodní a kteří ne.

• Citovat
  • Upravit
11700
3.1.21 13:18
@Galitea píše:
To bych spis zkusila kocirovat mnozstvi darku :P Ale resit, jestli je treba neco nevkusne nebo kyc nebo pseudomoderni, to bych vubec neresila, dokud ma dite radost :P

Ano, máš pravdu, mě vadí hlavně to množství. A ještě když v tom množství vidím, že většina dárků je absolutně mimo, tak mě to štve o to víc. Je vidět, že jde hlavně o to množství a ne že by se nad tím trochu víc přemýšlelo. Kdyby to byly 2 nebo 3 nevkusné (a skladné :) ) dárky, tak to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
3.1.21 13:20

Doba, kdy jsem dostavala nevhodne darky uz je minulosti (darci uz umreli :,( ). Vetsinou jsem ty veci davala socialne potrebnym, kteri neresi napr. vzor na povleceni, ale byli radi, ze maji nove povleceni :oops:
Co se tyka lapacu prachu, ktere nejsou prakticke (ale jsou uplne na h), u tech jsem vzdy nevhodne poznamenala, co s tim nam delat? Casem uz mi nikdo nic takoveho nedaval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.1.21 13:22
@krajta píše:
Jsou tam i věci za 100,– Kč. Ale pět lidí z třiceti prostě musí koupit vyloženě blbost. Samozřejmě se manžel chce oblékat moderně a ne mít bundu, která se tak hodí na zahradu, možná ani tam ne.

To jsi ty s temi svymi mnohokrat proklamovanymi seznamy darku, ze kterych je cela siroka rodina nadsena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
3.1.21 13:32

@Galitea že? :lol: Mojí tchyni bude 70. Přečte si smsku, a zavolá, protože odpovědět neumí. Už vidím ten výraz, kdybychom ji koupili smartphone :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
3.1.21 13:33
@Fiducia píše:
@Galitea že? :lol: Mojí tchyni bude 70. Přečte si smsku, a zavolá, protože odpovědět neumí. Už vidím ten výraz, kdybychom ji koupili smartphone :mrgreen:

U nas i v sirsim okoli maji dokonce ty telefony s velkymi tlacitky a deda mi vola jeste vnoci, ze neco nechtene zmackl.
Neumim si moc predstavit, ze by nekde surfovali na netu a hledali eshop s nejlepsi cenou uvedeneho zbozi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.1.21 13:36

A k dotazu. Bojuju s tim velice jednoduse. Darky pro dospele v sirsi rodine jsem uz davno zrusila, rodicum davam to co opravdu vyuziji a s mamkou se vzdycky na darcich pro nas a deti domluvim. S tchyni ne, ona darky kupovat neumi, o vnoucata se zajima velmi okrajove a kdyz uz resi nejake dary, resi to penezi. Je to lepsi varianta, protoze ona je presne ten zasobovac pracholepů, o cislo mensich svetru a hracek, ktere uz kluci min dva roky maji.

Pokud jde o nejake komandovani a nevyzadane rady. Ja starsi rocniky respektuji a snazim se vzdy presmerovat hovor na jine tema, spis aby vypraveli ruzne historky z minulosti. To je rozhodne vetsi zabava, nez probirat deti sousedu a co ja delam spatne. Na druhou stranu musim rict, ze moji pribuzni mi do zivota moc nemluvi, nejspis si mysli svoje, ale neventiluji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
3.1.21 13:48

@Galitea děda mi taky vždycky takhle volával :srdce: :lol: No a když vidím na internetu nakupovat svou matku, jej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
3.1.21 13:53
@OldaJ píše:
@Galitea tak kdyz se mrknu na rodice, tchanovce a vsechny stryce a tety co se s nama stykaji, tak vidim rozpeti lidi ve veku 64-77 let, tretina z nich vyucena. Vsichni s pc pracuji, email maji a na alze si objednaji, vetsina z nich smartphone pouziva vic jak PC. Dnesni duchodci uz byly nuceni v praci s pocitacem pracovat, internet v domacnostech zacal po roce 2000. Bavme se o normalnich lidech. A kdyz uz jsou na tom takto, ze technologie ignoruji tak muzete poslat postou psany seznam. Ale stejne to nepomuze, ani to co pisete. Stejne koupi navic nejakou fičovinu

Tak na tohle musím reagovat. Znamená to, že když moji rodiče (věk 69 a 72) nemají doma počítač a telefon mají tlačítkový, protože jim to tak vyhovuje, tak nejsou normální?
To teda pěkně děkuji. A víš co? Zdaleka nejsou jediní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
3.1.21 13:55

Koukám, že to je všude stejný. U nás se tyhle nevyžádané rady velice rozmnožily s příchodem prvního dítěte. A že to byly fakt perly. Na nějaké argumenty, že to už se dneska nedělá, už jsou doporučení pediatrů jiná, následovalo uražené ticho. Bohužel nikdy netrvalo dlouho a začalo to nanovo. :lol: Takže za mě vyslechnout, odkývat a udělat si to stejně po svém. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.1.21 13:57
@Galitea píše:
Zajimave, ja kdyz se podivam kolem sebe, tak ve veku nad 70 nemaji ani telefon s internetem :lol: Ale to nevadi, nechci se dohadovat, co je normalnejsi.
Tak at koupi navic nejakou hnupinu, to je snad jedno :nevim: Ze to nekdo vubec resi… me by nenapadlo to nekomu vycitat.

Vazne? Ja mam v laborce nekolik zenskych 65+, pracuji bezne s PC a maji smartphony. Ostatne nebyt jich tak jsme personalne uplne v haji, mladych se do zdravotnictvi moc nehrne. Moji mame je hodne pres 70 a krome telefonu ma i tablet. Na PC pracovala od roku 1992, cili nevidim duvod proc by nemela ve svem veku zvladnout jeden blbovzdorny pristroj. Dnesni sedmdesatnici fakt nejsou chudaci neschopni si neco objednat pres internet. Leda by poslednich 30 let zili v izolaci.

A kupovani nesmyslnych darku pro deti mi vadilo vzdycky. Nase dite si vzdycky hralo s dopravnimi prostredky vseho druhu a zasadne si nehral s postavickama. Cili koupit doplnek k vlackodraze, autodraze, jakekoliv auticko, neco ke garazim, male lego atd plno veci ba vyber. A co tenkrat dostal? Robota na dalkove ovladani. To nemuzes dat diteti, ktere znas. To sahnes do skrine a proste neco vytahnes. Neco, co bylo ve sleve nebo poradila sousedka. Nez tenhle styl darku, to radeji zadne.

Příspěvek upraven 03.01.21 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
3.1.21 13:57
@Ijen píše:
To jsi ty s temi svymi mnohokrat proklamovanymi seznamy darku, ze kterych je cela siroka rodina nadsena?

Přesně tak :lol: :mrgreen: Proto se původně snažila o anonym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
3.1.21 13:59
@Ijen píše:
Vazne? Ja mam v laborce nekolik zenskych 65+, pracuji bezne s PC a maji smartphony. Ostatne nebyt jich tak jsme personalne uplne v haji, mladych se do zdravotnictvi moc nehrne. Moji mame je hodne pres 70 a krome telefonu ma i tablet. Na PC pracovala od roku 1992, cili nevidim duvod proc by nemela ve svem veku zvladnout jeden blbovzdorny pristroj. Dnesni sedmdesatnici fakt nejsou chudaci neschopni si neco objednat pres internet. Leda by poslednich 30 let zili v izolaci.A kupovani nesmyslnych darku pro deti mi vadilo vzdycky. Nase dite si vzdycky hralo s dopravnimi prostredky vseho druhu a zasadne si nehral s postavickama. Cili koupit doplnek k vlackodraze, autodraze, jakekoliv auticko, neco ke garazim, male lego atd plno veci ba vyber. A co tenkrat dostal? Robota na dalkove ovladani. To nemuzes dat diteti, ktere znas. To sahnes do skrine a proste neco vytahnes. Nevo, co bylo ve sleve nebo poradila sousedka. Nez tenhle styl darku, to radeji zadne.

Nikdo preci nezil v izolaci, ale pokud je k tomu nevedla prace, velmi velmi casto vubec nemaji k PC ani k chytrym telefonum ci tabletum vztah. (Resim stale 70+) :nevim: Ale psala jsem uz predtim, ze o tom se tu prit nechci, nikam by to nevedlo :kytka:

A zakladatelce jsem radila zrusit darky :) A pokud prinese nekdo i tak capinu, zopakovat a proste ji hodit do ksa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová