Poradna duly
Jana Čurdová
Ty jo, mám nervy, že malej nikde a koukám z okna a on si venku hraje
, pomalu se teda plíží k domovu. Ty jo. Budu si muset zvykat, když chci, aby byl „velkej a samostatnej“ ![]()
Cinq ..moc díky
Monaliso24 ..baví ho to jak kdy, spíš jen ta písmenka, vybarvování atd je blbý:-))
Matulienko neni zac… ![]()
Xaxkx to jsem zvedava,kdy ja pustim poprve tu moji cacorku samotnou do skoly nebo ze skoly
protoze ja jsem posera
ja ji nepustim samotnou ani do parku co mame primo u baraku
ja se proste o ni porad bojim a bude to mit asi tezke se mnou
Pritom ja kdyz byla v jejim veku,tak jsem chodila do skoly sama a i ze skoly
a i ven…
Holky ted jsem si teprve dopila kavu
kterou jsem si udelala rano
protoze Gabinu je dneska nejaky nervak
chtel by spat,ale vzdy sebou tak cukne,ze se probudi a rve
nevim proc
je mi ho lito.
Monoliso váha Karolínky v téměř 6ti týdnech je 5,05kg.Dnes jsme byly u dr, no za 3 týdny přibrala víc jak kilo.Prý se nemám divit, že furt kadí
plínku bez hovínka jsem snad ještě po rozbalení neviděla ![]()
Pekne odpoledne!
Tak jdu hlasit prvni uspechy - uz podruhe dneska jsem uspala Arthurka na gauci = ne v naruci… ![]()
Mam pocit, ze jsem objevila nejakou moudrost…
sice tady u nej sedim a divam se na nej…
ale do budoucna to vypada slibne… Do ted jsem ho mela porad na ruce… ![]()
Cinq - jak na Gabinu doma mluvite? Ja zatim mluvim cesky i francouzsky..... ![]()
Panoramko tak nase domluva je takova,ze ja mluvim na Gabinu jenom Cj a pritel jenom Fj…vsude pisou,ze se to tak ma dodrzovat,pokud chceme,aby dite mluvilo obouma jazykama…a je to pravda(aspon myslim)protoze,dcerka obcas uz zapomina,co se jak rekne v Cj…takze mam nakoupeno spoustu knih a vecer ji ctu cesky a mluvim vzdy v Cj na ni.A dodrzujem to…i kdyz obcas na nej mluvim anglinou(my totiz spolu s pritelem mluvime Aj) a na dcerku taky
a dokonce mi obcas i anglinou odpovida ![]()
A taky jsem cetla,ze deti v dvojjazycne rodine zacnou mluvit trochu pozdeji…ale to nevadi,chci proste aby rozumel,az nekdo prijede nebo kdyz tam pojedeme my…asi by to bylo me rodine lito ![]()
Jak to budete delat vy?A vlastne vy se stehujete uz do holandska,ne?Kdy tam jedete?
Cinq - a Tvuj pritel se uci cesky?
My bychom to taky tak chteli udelat… jenze ac se to muze zdat divny - mam vic ‚miminkovse‘ slovni zasoby ve francouzstine… ale snazim se mluvit cesky… ze stejneho duvodu jako Ty… aby to moji rodine nebylo lito…
Ale i kvuli sobe… bylo by mi lito neslyset svoje dite mluvit mym rodnym jazykem… ![]()
Stehovat se budeme, konecne!, pristi sobotu… Bude nem spousta veci chybet - hlavne rodina… Ale smutnit budeme taky po francouzske kuchyni… Holandani jedi hlavne cleb s cimkoli… Nejedi moc ryby a maso… tak uvidime… ![]()
Panoramko pritel cesky neumi
a ani ho k tomu nejak nenutim,uz takhle mluvi 3 jazykama a ucit se dalsi,asi by ho trefilo
ale abych mu nekrivdila,umi par vet(kvuli dcerce)protoze ze zacatku,kdyz ona nerozumela,tak se neco naucil
a vlastne,kdyz mluvim s dcerkou,tak obcas uhadne,asi tak o cem,prece jenom cestinu slysi mezi mnou a dcerkou nekolik let ![]()
A tvuj manzel mluvi cesky?
Jinak te chapu…ja zase smutnim po ceske kuchyni a to mooooc…treba knedliky miluju,houskovych snim minimalne 8 a o bramborovych ani nemluvim
jenomze pritelovi to nechutna,dcerce taky ne a pro jenom sebe to varit nebudu ![]()
Pak se sem vratite?A jestli ano,za jak dlouho?
Holky dotaz…hlavne pro ty ze slovenska…potrebuji novy rodny list,musim si ho vyzvednout osobne nebo to muze nekdo udelat za me? (narodila jsem se ve Slovensku,takze bych musela pro nej na Slovensko ![]()
jeee omlouvam se za preklepy,ale pisu v rychlosti(varim na vecer) a nejak to po sobe nectu
![]()
Cinq - ten 3.cizi jazyk je italstina?
Manzel mluvi trochu cesky - pracoval 2 roky v Praze… tam jsme se seznamily. Knedliky mame radi oba… jenze ja je neumim..
ani tady na to neni mouka… ![]()
Taky jsme se ze zacatku bavili anglicky… ![]()
Co mi ale ted rochu vadi, je, ze kdyz na Arthura mluvim cesky, on vsemu nrozumi a nemuze se pridat........ Proto vetsinou mluvim francouzsky.. ![]()
Uz se tesim, az mi synek bude rikat, ze mam prizvuk… ![]()
Panoramko delam ty jejich plnena rajcata s ryzi
vim jak se to rekne,ale nevim jak se to pise
je to tomate farsi(opravdu nevim jak to napsat
…tohle jidlo miluju,mohla bych to jist porad
delam to na dva dny(dcerka bude mit radost,vse co se tyka rajcat miluje
jedla by je na kila ![]()
Jinak treti jazyk je danstina(pracoval v Dansku pres 9 let) ve Francii jsme zpatky skoro 3 roky…jinak my mluvime Aj stale a asi nam to zustane,protoze to menit nechci
dcerka se takhle uz totiz naucila dost veci Aj a ja si prijdu hloupe,kdyz s nim mam mluvit Fj…jinak s ostatnima mluvim Fj…
A mouka tu na to neni,to je fakt
a ani moje oblibena krupicova kase ![]()
A ze se tesisi,az ti synek bude rikat,ze mas prizvuk,to ja taky
ted uz slychavam od dcerky,ze mluvim spatne
ona me normalne opravuje
je to moje drzcicka ![]()
Cinq, a nedáš sem recept na francouzské jídlo??? Vypadá to zajímavě a já bych to hned mohla hodit na naše stránečky http://www.srpen2006.estranky.cz/…e-dobreho_-_
Monaliso napisu ho tam s radosti
hned vecer ho tam hodim ![]()
Holky klusu pro dcerku do skoly a pak na hriste
Ale to pocasi venku
sice horko a slunicko,ale ten vitr
me to odfoukne i s kocarem ![]()
A aby nebyla nuda, napíšu vám, co jsem za kreténa!!!
Koupila jsem malý dneska v bazaru hrazdičku - tak samo, hned umýt a odepínácí části chytře vyvařit. I s takovou gumou… nooo nerozvařila se - byla nějak měkká… Provázek to jistí
!!!
Bych měla dostat dělo! Něco koupím a hned to zničím. Ještě tam je taková hvězdička se zrcátkem, která šla původně dát do dvou poloh. Po vyvářce jen do jedné
!!! Jsem se na blbý vyváření měla vys…
Monalisa - Nikolka měla v pátek 3820. Další vážení až příští pátek (s naušničkama…). Ale jsou mazaní - prý mě pošlou do lékárny pro mastičku a až se vrátím, bude mít Niky naušničky a už jí nebude nic bolet
!!! To jsem ráda, aspoň neuvidím, jak jí trápí!!!